If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Да, някой вече го беше поствал това и съм споделял мнение за изявите на участниците.
Ако го прегледаш внимателно от някои изтървани фрази на банкерите може да си направиш изводи за реалното състояние на нещата тогава/сегашното не е по-добро естествено/.Стр60,61 ...
... срок максимум до Великден да занулиш за трети път акаунта и да изчезнеш окончателно (което е постижение, повечето не изкарват и година, а ти скоро ще я направиш. До Великден, защото по всичко личи, че навлизаш във фаза 5 от Теорията за форекс никовете.
Бедни ми ,бедни Булби .....по--добре да си беше раздал семките за благотворителност отколкото да ги профукваш на комар на БФБ! !
За твое съжаление няма вече как да се зануля , освен ако не ме блъсне валяк ....Но даже и да се случи да се зануля , пазарът ще остане .....И винаги ще имам нов шанс .....
А вие бефебейците сте изначално обречени .....Предприятийцата отдавна са източени от собственниците си ( то те и затова са ги купили ,де ....за да ги окрадат ) .И ще те "открехна " защо са окрадени --- защото те предприятийцата предраги ми Булби са планирани и строени за " общественно -икономически отношения " от друг тип .....За тия до 1989 г.За икономическите условия след 1990 г. ,те не са пригодени,........не могат да работят и затова едно по едно си заминават в небитието
И поне кражбата им ще остане единственната материална полза от тях за цялата им ( и наша) стопанска история през последните 66 години !
Всъщност можеше цялата соц. материална база да не се " минава " по начина по който това всъщност се случи , но това е друга тема !
И още нещо Булби ... Една голяма част от окрадените мангизи т.нар . мажоритари набиха в недвижими имоти , и то тука в БГ ....И заедно с БФБ-балона , надуха и тоя с имотите .....Сега ако забелязваш борсичката на Солни пазар увисна като свинска опашка --- пукна се балончето ....Тепърва ше се сурнат и имотките ....Все още гладът не влязъл в канторите на брокерчетата ( строителчетата отдавна карат на студентски сандвичи и няма какво да ги коментираме ) .....
П>С : Не те знам колко си дърт и не ме интересува , но още след 1980 г. БКП мрънкаше по пленумите си ,че икономиката ни е енергоемка и че цели отрасли са нерентабилни . А тогава приоритетите ни в износа бяха основно по " Първо Направление " .
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Като гръмне евреско за кеш ще трява да държим турски лири , голям кеф..ще ни ги напечатат и ще ни ги натикат. Като сме баламурници ето къде ще отидат драгоценните ни парички. Лева разбира се ще се...анките ни като спрат да дишат.
Не съм изтъкнал изрично факта, че преди време водих нещо като спор с един уважаван от мен съфорумец. Това, че той застъпва често обратните на моите позиции ни най-малко не ме притеснява. Темата беше: Какъв е процентът на лошите кредити, който не застрашава системата и респективно от колко % нагоре вече има системен риск.
Този ми превод е и нещо като "намигване" към него. Не знам дали чете, но повярвай ми причината да го напиша не е да назидателствам или пък да злорадствам.
Абсолютно вярно е, че твябва да се постави един сериозен въпрос: А кой точно процент (лоши) е подложен на коментар?
Моят отговор е: Официалният !
Напълно е възможно всеки друг експертно посочен процент да се приближава в по-голяма степен до действителното положение, но е възможно и другото - да се прави спекула.
Накратко, буквалният превод беше един желан резултат.
Иначе си прав, сърцевината на този текст е в това, че съвременната уредба на регулациите, правилата, а също и счетоводството и одита на финансовата (и не само) дейност са драстично компрометирани и .... т.н.
Винаги да се има предвид, че .... нещата може да не са такива, каквито изглеждат.
Напротив , надценен е ! И изсулването му тъкмо започна ....
На Булби не му обръщай внимание .... Изяден от загуби , бълнува насън и наяве
С БФБ-то изобщо не се занимавай ( то е за малоумните комарджии ) ...Усвоявай новите корелации и се меткай пак на форекса , че се очертава голяма жътва
SPART, на тебе ти давам срок максимум до Великден да занулиш за трети път акаунта и да изчезнеш окончателно (което е постижение, повечето не изкарват и година, а ти скоро ще я направиш. До Великден, защото по всичко личи, че навлизаш във фаза 5 от Теорията за форекс никовете.
МКБ Юнионбанк - Ипотечен кредит "Домът" - при доказан доход от НОИ и/или Годишна данъчна декларация
През първата година - 8.00%. За всяка следваща - 3М SOFIBOR + надбавка, но не по-малко от лихвата за първата година
Посочените лихви са валидни при ползване на пакет "Удобство +".
Пакет "Удобство +": При неизпълнение на следните условия лихвеният процент се завишава, както следва:
1. Трансфер на работма заплата/наем/пенсия или друг регулярен превод по "Заплатна сметка" Visa Electron или "Умна сметка" Visa Electron. В случай на превод различен от работна заплата, наем, пенсия, трябва да има регулярен превод по сметка на сума не по-малка от вноската по ипотечния кредит плюс минимум 500 BGN (петстотин лева) ежемесечно - Завишение на стандартния лихвен процент в базисни точки - 80 б.т.
2. Револвираща кредитна карта в BGN/EUR/USD - 30 б.т.
3. Минимум 2 (две) комунални плащания през "Заплатна сметка" Visa Electron или "Умна сметка" Visa Electron - 50 б.т.
4. Минимум 2 (два) периодични превода месечно, от които поне единият да бъде междубанков кредитен превод или вътрешнобанков кредитен превод с титуляр друго лице - 50 б.т.
5. За всяко следващо наредено комунално плащане през "Заплатна сметка" Visa Electron или "Умна сметка" Visa Electron - 5 б.т., но не повече от 20 б.т. ОБЩО.
6. Открит срочен депозит за срок минимум 6 (шест) месеца. В зависимост от размера на средствата по депозита се избира:
- При сума на депозита до 3 000 BGN (три хиляди лева) - 5 б.т.
- При сума на депозита над 3 000 BGN (три хиляди лева) - 10 б.т.
7. Трансфер на втора работна заплата/наем/пенсия или друг регулярен доход по сметка в ТБ "МКБ Юнионбанк" АД - 20 б.т.
Общо завишенията са 80 + 30 + 50 +50 + 20 + 10 + 20 = 260 б.т., или 2,6%. Или таз оферта означава, че лихвата не може да падне под 10,60% за целия период на заема, демек 25 години ще си цакате минимум по 10,60% лихва на банката На печелившите честито
Тея реклами Сабул Го в някой друг форум ги пляскай
това си го превел буквално. Смисъла е ,
...................................
Напълно правилен коментар от твоя страна.
Не съм изтъкнал изрично факта, че преди време водих нещо като спор с един уважаван от мен съфорумец. Това, че той застъпва често обратните на моите позиции ни най-малко не ме притеснява. Темата беше: Какъв е процентът на лошите кредити, който не застрашава системата и респективно от колко % нагоре вече има системен риск.
Този ми превод е и нещо като "намигване" към него. Не знам дали чете, но повярвай ми причината да го напиша не е да назидателствам или пък да злорадствам.
Абсолютно вярно е, че твябва да се постави един сериозен въпрос: А кой точно процент (лоши) е подложен на коментар?
Моят отговор е: Официалният !
Напълно е възможно всеки друг експертно посочен процент да се приближава в по-голяма степен до действителното положение, но е възможно и другото - да се прави спекула.
Накратко, буквалният превод беше един желан резултат.
Иначе си прав, сърцевината на този текст е в това, че съвременната уредба на регулациите, правилата, а също и счетоводството и одита на финансовата (и не само) дейност са драстично компрометирани и .... т.н.
Винаги да се има предвид, че .... нещата може да не са такива, каквито изглеждат.
Строителния сектор е гръбнака на икономиката и това не може да се промени.
"Гръбнакът" на икономиката са хората и нивото им на образованост. Във втората част на изречението си прав: Да, хората и образованието им наистина не могат да се променят към по-добро в България.
Може и да си прав. Историята не е силната ми страна.
Аз гледам случайното или не случайно съвпадение на дати и събития.
1913 се създава ФЕД. 1914 започва войната.
1917 в нея се включва САЩ. 1918 войната приключва, и с това САЩ се легитимира като вече Втора световна сила (Великобритания, САЩ и Франция). Русия е издухана за дълго време от световната сцена, макар и да е участник преди революцията от страната на бъдещите победители. За победените е ясно...
Причините за първата световна се коренят в закъснялото обединение на Германия и респективно в това ,че тя не е получила своя дял от колониалната баница/това са неща от времето когато в САЩ приключва гражданската/.А резултатите от първата водят и до втората война/тук вече и депресията изиграва своята роля за събитията в Германия от 30-33година/.
Но наистина САЩ са в тази си позиция от 60 години като резултат от 2 -те войни.
Строителния сектор е гръбнака на икономиката и това не може да се промени. Може да се направи тя да стане безгръбначно животно. Няма как да се върти обем от средства без той да функционира , важно е движението на капитала , а не неговата принадена стойност. Сигурен съм че и производството на компоти ще падне , нищо че са с харесваща се на фин.министъра принадена стойност предполагам..при тях я има...да има много принадена стойност в производството на компютри , но тях как ще ги правим и пак в Правец ли ?
Какво се случва в реалността - от банките има изтеглени много големи кредити с тях е строено , като в самото строителство са вложени по малко пари от размера на кредита.Сега тези неща трябва да им паднат цените дотолкова , че собствениците им да си ги купят евтино..а кой ще връща кредитите им необходимоли ли е да разяснявам. Затова Дянков ще говори - строителен сектор не ни трябва и ще се развиеме на друго. Развиваме се на кражби и продажби. Може пазарът да се подкрепи от държавата , може строителния сектор да възтанови работа и България далеч не е застроена и всичко направено , но ДРУГО се търси !
"Значи нещо … нещо какво? Изяли сме гърнето с боба, и само шием по-
широки рокли. Нали? А не сме с дънки, за да не ни личи коремът. Това е истината …
това е истината, разбирате ли?"
Коментар