IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
    За Първата световна война си в огромна грешка.Неслучайно в Ньои Уилсън не го бръснат за слива /за наше нещастие плана му за протекторат на Босфора не е наложен/.
    Може и да си прав. Историята не е силната ми страна.
    Аз гледам случайното или не случайно съвпадение на дати и събития.
    1913 се създава ФЕД. 1914 започва войната.
    1917 в нея се включва САЩ. 1918 войната приключва, и с това САЩ се легитимира като вече Втора световна сила (Великобритания, САЩ и Франция). Русия е издухана за дълго време от световната сцена, макар и да е участник преди революцията от страната на бъдещите победители. За победените е ясно...

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
      ти ми между софикс и бгрейт правиш ли разлика?
      Да, защо питаш?

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
        Това е доста важно и си заслужава да бъде преведено и запомнено:
        Ето моя "поглед" върху нещата :

надзорни и регулаторни системи и прикриван от способността на банкерите да правят лошите кредити да изглеждат добри чрез предоставяне на нови кредити. "
        това си го превел буквално.Смисъла е ,че с предоставянето на нови кредити се променя процента на пропорцията лоши/всички кредити.
        Затова прехвърлиха в портфейлите старите секюритизирани кредити -поне 180 дни са "добри".
        Адмирации за труда и качеството на превода.Ако ти е интересно мога да пратя целия текст -определено ще те заинтригува

За да не се стресне аудиторията трябва да се отбележи ,че сметките са при капиталова адекватност 5-10 %.За нашта система поне официално се твърди ,че е над 10%/не си спомням цифрата/.
        Макар ,че като гледам и така съотношенията..........пак технически нещата са ясни.
        Last edited by al64ad; 17.11.2010, 13:56.

Коментар

• .....

Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
          Искам да кажа каквото съм казал!
          ти ми между софикс и бгрейт правиш ли разлика?

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
            В едни дебелшки монографии относно Bank Insolvency

пише следното :if nonperforming loans net of provisions were 10 percent of
            assets and if banks generally collected 50 percent on these loans, then losses would be
            sufficient to eliminate the banking system's capital. Since this collection rate and capital
            ratio likely are higher than the developing country average for the 1980s, and loan loss
            provisioning was limited, even a lower ratio of nonperforming loans could eradicate
            capital. Moreover, estimates of nonperforming loans usually are biased downward,
            suggesting that this definition of systemic crisis is quite conservative. Thus our inclusion
            in the systemic crisis group of countries with ratios of nonperforming loans to total loans
            of 5-10 percent also appears conservative."

таа ,технически нещата са ясни.

"Financial distress of
            the banking system, when a significant portion of the system is insolvent but remains
            open, is perhaps the most pernicious type of insolvency. This problem is relatively
            common in developing and transition economies, where bank runs are averted by explicit
            or implicit (for example, when the state owns a large segment of the banking sector)
            deposit insurance. Financial distress can persist for years, overlooked by weak
            supervisory and regulatory systems and obscured by bankers' ability to make bad loans
            look good by granting new loans."
            Последното изречение нещо много се връзва с едно пасажче от БНБ относно увеличението на кредитните портфейли.
            Това е доста важно и си заслужава да бъде преведено и запомнено:
            Ето моя "поглед" върху нещата :

В едни дебелшки монографии относно банковата несъстоятелност

пише следното: ако необслужваните кредити след приспадане на провизиите бяха 10 на сто от активите на банката и ако банките обикновено събират 50% от тези заеми, то тогава загубите ще бъдат достатъчни за разрушаване на капитала на банковата система.
            Тъй като това ниво на събираемост и капиталовите съотношения вероятно са по-високи в сравнение с положението в развиваща се страна според средната стойност в тези страни за периода на 1980-те г. и провизиите за загуби по кредити са били ограничени, тогава дори по-ниско съотношение на необслужваните кредити могат да разрушат банковия капитал.
            Освен това, прогнозите на необслужваните кредити обикновено са натискат надолу,
            което предполага, че тази дефиниция на криза на системата е доста консервативна.
            По този начин нашето включване към групата страни, които се намират в системна банкова криза, показвайки съотношения на необслужваните кредити към общия размер на кредитите от 5-10 на сто също може да се окачестви като консервативно. "

таа, технически нещата са ясни.

"Финансови сътресения на банковата система, когато значителна част от системата е фактически изпаднала в неплатежоспособност, но продължава да развива дейността си, е може би най-вреден тип на несъстоятелност. Този проблем е сравнително
            често срещан в развиващи се икономики и в икономики в преход, когато банковата несъстоятелност се предотвратява по изрично или косвено (например, когато държавата е собственик на голяма част от банковия сектор) гарантиране на влоговете. Финансовият стрес може да трае в продължение на години, пренебрегван от слабите
            надзорни и регулаторни системи и прикриван от способността на банкерите да правят лошите кредити да изглеждат добри чрез предоставяне на нови кредити. "

Коментар

искаш да кажеш ще ги насо4ват
              защото за момента няма насо4ване
              Искам да кажа каквото съм казал!

Бромак ЕООД е купувач на пакета от 21,63% от капитала на Агро финанс АДСИЦ, съобщи Централен депозитар АД. Сделката се сключи на 18 октомври, като продавач е пловдивската строителна компания Галакси Пропърти груп ООД. Цената на сделката бе 1,02 лв. на акция или общо 7 млн. лв. Бромак е основен собственик на ТБ Корпоративна търговска банка (КТБ) с дял от 57,3% към 30 юни 2010 г. Собственик на Бромак е банкерът Цветан Василев.

Коментар

• .....

Ами някои са подценени, да И някои от най-богатите хора в България, със свободен кеш за инвестиции, го насочват именно натам
                искаш да кажеш ще ги насо4ват
                защото за момента няма насо4ване

Коментар

гледам си вдъхновен от представянето на жилищния пазар, та се питам защо ли примерно и аз да не вкарам някой лев в бг рейт
                  вижда ми се подценен
                  Ами някои са подценени, да И някои от най-богатите хора в България, със свободен кеш за инвестиции, го насочват именно натам

Коментар

• .....

Кои са тези брокери?
                    гледам си вдъхновен от представянето на жилищния пазар, та се питам защо ли примерно и аз да не вкарам някой лев в бг рейт
                    вижда ми се подценен

Коментар

• приказки от Шекерезада за наивници . от кога съм го заочаквал тва дъно ма то все се продънва . все пак и банките са в играта ....

Коментар

• върни се назад когато започна спада след разпродажбите на Алианц и прочети коментарите и анализите на пазара в Инвестора и други и мисля че ще се съгласиш с мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от low Разгледай мнение
                          Щом казват те и брокерите на БФБ казваха че цените ще се качат и сме свидетели на здравословна корекция.
                          Кои са тези брокери?

Коментар

• Искам да кажа че целта ми не е да се заяждам а просто да получа мнение от хора които следят този пазар.

Коментар

• Щом казват те и брокерите на БФБ казваха че цените ще се качат и сме свидетели на здравословна корекция.

Коментар

• В Пловдив се търсят големи апартаменти с гараж

Цените не са се променили от лятото на 2009 г., банките вече предлагат ипотечни кредити на по-ниски лихвени нива

Коментар

Working...
                                X