IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Инверсията на кривата на доходноста в САЩ/УК и Германия се увеличава и увеличава,но нашенските пишман инвеститори в обори очаквали ръст в цените видиш ли
    Такъв ръст ще видите,че ще ви се реве
    Да не казвам голяма дума,но половината ще свършат по психиатриите
    Колкото по набълбукан,толкова ще е по-голям демиджа

Last edited by petrg5s; 17.06.2023, 08:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
      Берти през всичките тези години от както купувам имоти
      Но пак казвам никога не съм купувал имот от обява никога не съм дал една стотинка на брокер
      В този форум само "милиардери" ве ..... с по 10лв в джоба
      Много ми е трудно да приема думите на един патологичен лъжец за верни,но нека хипотетично да кажем,че е така

Пари на брокери не си дал,но ще ти ги вземат банките всичките.Този имот от 2021 няма избиване никога
      Не може да прескочиш акулите.Ти си планктон с който се хранят

Често ти казвам,голям х** те чака с тея обори !
      Беше квото беше.
      Спасявай докато все още остава малък времеви процорец !
      Last edited by petrg5s; 17.06.2023, 07:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
        Тука понеже някои полуикономисти пишат за дефлация, който е архаичен термин и не засяга съвремието ни вече близо цели 60 години, вижте от друга страна, как една единствена личност от шоу бизнеса може да покачи инфлацията през май в една скандинавска държава до почти 10%:

https://m.dnevnik.bg/sviat/2023/06/1...ta_v_shveciia/
        "Търсенето на хотелски стаи, свързани с нейния концерт в Лондон, беше толкова голямо, че в един случай няколко бездомни семейства, настанени в хотел от местния съвет, бяха изгонени и заменени с фенове на певицата."

Не е лека съдбата на късметлиите сред бездомните. Могат само да обвиняват Бионсето.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

така е. над 10% са по-скоро някакви комбинации, които искат да си в час със специфики и да си бърз, но да гледаме общото.
          ама едно е 6-7-8, а друго е 1-2-3 нали ? В момента е грозна работа ако седне да смята човек цена на придобиване + довършителни/ремонт и обзавеждане.
          В момента даже бих казал че е повече от грозна работа

но както и одеве писах точно високите цени и скъпите довършителни ремонти са много добра бариера новопостроените имоти да не се появят и да наводнят пазара под наем

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Берти през всичките тези години от както купувам имоти никога не е било възможно да купуваш на над 10% доходност не че не е могло да попаднеш на подценен имот но ние говорим за масовият пазар не за изключенията

Високата възвръщаемост идва с времето и колкото по дълго държиш един имот толкова по голяма става

Първият ми имот купен през далечната 2004-та ми носи в момента около 50% годишна възвръщаемост

Последният купен 2021-ва в момента е над 10%

Но пак казвам никога не съм купувал имот от обява никога не съм дал една стотинка на брокер
            така е. над 10% са по-скоро някакви комбинации, които искат да си в час със специфики и да си бърз, но да гледаме общото.
            ама едно е 6-7-8, а друго е 1-2-3 нали ? В момента е грозна работа ако седне да смята човек цена на придобиване + довършителни/ремонт и обзавеждане.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

зависи на каква база го смяташ - ако го смяташ към разходите, които ти е струвал имота в изгодни времена (когато си го придиобил) е едно, а ако го смяташ по пазарни цени в лудория като настоящата е съвсем друга сметката.
              Берти през всичките тези години от както купувам имоти никога не е било възможно да купуваш на над 10% доходност не че не е могло да попаднеш на подценен имот но ние говорим за масовият пазар не за изключенията

Високата възвръщаемост идва с времето и колкото по дълго държиш един имот толкова по голяма става

Първият ми имот купен през далечната 2004-та ми носи в момента около 50% годишна възвръщаемост

Последният купен 2021-ва в момента е над 10%

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

в момента е около 5%
                6к е писал, че е 10% към цената на която е купувал
                Не написъл съм че от имотите в БГ нямам нито един който да ми носи под 10% те са купувани назад във времето последният е от 2021-ва но и той вече ми носи над 10%

А този който купих тази година ми носи 5% но той не е в БГ

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Според мен и 5% е мираж, ама на, даже отгоре било. Аз си го обяснявам с добър ремонт, ама пък и той струва пари.

На много места, еле пък в големите градове в Азия, имаш 1% и даже се радваш. Че има и отрицателна.
                  Терзо ние говорим за конкретен имот а не за общото състояние на пазара

Ние говорим за имот който не е обявяван за продажба казали са ми че се продава преценил съм че си заслужава и съм сключил сделка

Утре и да искам няма гаранция че ще мога да повторя такава покупка

Тук много пъти съм писал че един имот стигне ли до пазара пиши го бегал, аз до момента нямам нито един имот купен от обява

Твоето е като да кажеш че си направил 50% от акция и аз да ти викам не е възможно - Разбира се че е възможно ама не става всеки ден и не със всяка акция

Коментар

Смятам ти го на база цена на придобиване в момента към пазарен наем в момента. Имот с наем 600 лв. чисти не можеш да вземеш за 144 000 лв. крайна цена. И който казва обратното се занимава не с рентиерство, а с художествена литература. Вече при някакви неща за милиони нямам идея. Обаче пазарът за наеми по 2000+ хиляди е нищожен.
                    тук напълно споделям, че не е рентабилно
                    да не говорим за демографията и презастрояването, които са фактори само програмиращи бъдещи драми на този пазар.

ПП мисля, че надеждата на готвещите сега имоти за под наем е, че инфлацията ще направим прихода поносим в обозримо бъдеще.
                    Last edited by bertram; 16.06.2023, 22:50.

Коментар

зависи на каква база го смяташ - ако го смяташ към разходите, които ти е струвал имота в изгодни времена (когато си го придиобил) е едно, а ако го смяташ по пазарни цени в лудория като настоящата е съвсем друга сметката.
                      Смятам ти го на база цена на придобиване в момента към пазарен наем в момента. Имот с наем 600 лв. чисти не можеш да вземеш за 144 000 лв. крайна цена. И който казва обратното се занимава не с рентиерство, а с художествена литература. Вече при някакви неща за милиони нямам идея. Обаче пазарът за наеми по 2000+ хиляди е нищожен.

Коментар

• Голяма работа, че на понижителите са им изгоряли парите от вихрещата се повсеместна инфлация, нали ние си прибираме паричките от покачващите се наемни цени и им гледаме сеира на обезценката на кеша им.

Коментар

Според мен и 5% е мираж, ама на, даже отгоре било. Аз си го обяснявам с добър ремонт, ама пък и той струва пари.

На много места, еле пък в големите градове в Азия, имаш 1% и даже се радваш. Че има и отрицателна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

При мен в Овча купел е 6%
                            днес 6, утре 26
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

в момента е около 5%
                              При мен в Овча купел е 6%

Коментар

в момента е около 5%
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X