IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• supertrader

Тук не мога да се съглася с теб!!!
    единичните и плутни тухли с които е строен 1 ят етаж на къщата ми също не са топлоизолационни, но са в пъти по-добри от тухлите 4 ки с които е 2 ят етаж и които имат решетъчна структура за по-добра топлоизолация. Панел, тухла и т.н имат за цел да АКУМОЛИРАТ топлина. Външната изолация задържа топлината.

Друг е въпроса, че 5 см XSP или ESP са малко.
    Който има мозък слага 8-10 см и нагоре. Просто в момента ватата и "стиропора" са на ниски цени и не трябва да се икономисва.

Оскаре, всеки имот е индивидуален. Нета е пред теб, търсиш фирми, звъниш и събираш оферти. Тук е несериозно да се коментират цифри. От вход до вход в един комплекс таксите са различни. Факт!
    Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• tea_cup

Санирането е напълно излишно, това е като основен ремонт на Москвич, просто тази марка е за изхвърляне. Няма как да се случи енергийна ефективност на сграда строена от нетоплоизолационен материал - не става. Да не се заблуждаваме.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Добре бе, я кажете колко струва външен домоуправител в кооперация с 6 етажа х 2 апартамента, но общо 5 собственика?

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
          ... Чудно ми е как се справяте с дебилите, които никога не са плащали във входовете?
          ....
          Различно.
          Най-добре е да се наеме външна фирма - пълен рахат, плащаш и нямаш грижи за това, че някой друг не платил и някакъв ремонт ще бъде забавен. На следващо място - някой с авторитет от входа, на който пак да му се плаща нещо, за да движи абсолютно всичко.
          За санирането - мисля, че е възможно за сгради с до 12-15 апартамента. По-голям брой собственици трудно ще се разберат за каквото и да било.

Коментар

• Е, те фирмите предлагащи услугата домоуправител и поддръжка на общите части взимат съобрано квадратурите на имотите. По никой начин на мен няма как да ми взимат % от наемите!!!

а от съседите които си живеят в апартаментите какво да взимат?

Май говорим за различни неща.
            Аз говоря за домоъправител и подръжка на ОБЩИТЕ части
            Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
              В доста от имотите ми със съседите сме наели професионални фирми за домооправители. Таксата напълно си заслужава. Несъбрани пари няма. Имаше съдебни дела и се стигна и до ЧСИ и неодобросъвесните съседи си платиха всичко. Нямам грижа за почистване на вход, сняг, чистачки, абонаментно подържане на асансьори, оферти за боядисване, ремонти общи събрания и т.н.
              Аз работя с тази услуга на една фирма от години, която ми взема 6% от дохода. Твърде съм доволен, без да се ангажирам с нищо.

Коментар

• В доста от имотите ми със съседите сме наели професионални фирми за домооправители. Таксата напълно си заслужава. Несъбрани пари няма. Имаше съдебни дела и се стигна и до ЧСИ и неодобросъвесните съседи си платиха всичко. Нямам грижа за почистване на вход, сняг, чистачки, абонаментно подържане на асансьори, оферти за боядисване, ремонти общи събрания и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                  Абсолютно безнадеждно, дори и в най-богатите квартали на София. Съседите още не могат да се научат, че таксата не се формира само на база апартамент, а има значение и колко души живеят в него.

Пробвах се, мъчих се, обяснявах - не може да се въведе никакъв ред. Реших да спра да плащам (колкото 6 членно семейство) и въпросът от моя гледна точка се реши радикално. Чудно ми е как се справяте с дебилите, които никога не са плащали във входовете?

Мислихме и за такива като тебе, но бяхме наплашени, че се влиза в едни договори, дето само ти вдигат месечната такса и няма отърване от тях... та така Ше се санира София точно никога.
                  Не,не мога да се съглася с това мнение.
                  Ползваме професионален домоуправител и сме много доволни от услугите му.
                  Никога не сме имали проблеми със събиране на таксите или други суми за блока.
                  Не навсякъде има проблеми със събиране на таксите.
                  Колкото до санирането на панелните блокове,там проблемите са,че живеят хора с малки доходи и трябва да се мисли как да се преодолее това.

Коментар

• Първоначално изпратено от noker.bg Разгледай мнение
                    Питайте ме мен какво е положението. Аз съм професионален домоуправител.
                    Абсолютно безнадеждно, дори и в най-богатите квартали на София. Съседите още не могат да се научат, че таксата не се формира само на база апартамент, а има значение и колко души живеят в него.

Пробвах се, мъчих се, обяснявах - не може да се въведе никакъв ред. Реших да спра да плащам (колкото 6 членно семейство) и въпросът от моя гледна точка се реши радикално. Чудно ми е как се справяте с дебилите, които никога не са плащали във входовете?

Мислихме и за такива като тебе, но бяхме наплашени, че се влиза в едни договори, дето само ти вдигат месечната такса и няма отърване от тях... та така Ше се санира София точно никога.
                    Last edited by Дебнем на замаушка; 21.05.2013, 10:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                      То е ясно, че никой не мисли за хората - всяка година се плащат 300-500 лв. за общи части парно, при едно саниране тези пари се избиват за 2-3 години (санирането на 75% е безплатно) и неплащаш за общи части щото щранговете са хоризонтални и има изолация.

Ама по- лесно е парите да се дават за кебапчета и бири - нали ги виждам половината са алкохолици и дори сметката за входа не плащат...
                      Питайте ме мен какво е положението. Аз съм професионален домоуправител.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                        Не е толкова лесно,копираме от Австрия и готово.Замислете се колко хора с деца,родители живеят в панелните квартали и какви заплати и пенсии получават,какви разходи плащат и т.н.С една дума не е едно и също да санираш със заплата и пенсия в Австрия и такива в България.Ами да им отрежем главата на всички живеещи в панелите и да приключим.
                        В България ще трябва да се приспообим към нашата действителнот и да търсим работещо решение за нас.
                        Все още мисля,че надстрояването на панелите срещу саниране е по-доброто решение.
                        При силно земетресение,така или иначе ще има много пострадали,но това може да се помисли и преди да стане / няма държава,гарантираща гражданите си при голями природни катаклизми /
                        Bones 57,споделям преценката ти
                        То е ясно, че никой не мисли за хората - всяка година се плащат 300-500 лв. за общи части парно, при едно саниране тези пари се избиват за 2-3 години (санирането на 75% е безплатно) и неплащаш за общи части щото щранговете са хоризонтални и има изолация.

Ама по- лесно е парите да се дават за кебапчета и бири - нали ги виждам половината са алкохолици и дори сметката за входа не плащат...

Коментар

• Dury

Просто не трябва да се санира, трябва да се презаварят заварките и да се запечатат фугите по съвременна вече технология. Не е скъпо - по 20 - 30 лева на скоба , пета , заварка. В една голяма стая са 10 бр. по под 1000 лв на апартемент, 100 - 200 % е печалбата за тези които ще го направят - малко ли е ?
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                            Не е толкова лесно,копираме от Австрия и готово.Замислете се колко хора с деца,родители живеят в панелните квартали и какви заплати и пенсии получават,какви разходи плащат и т.н.С една дума не е едно и също да санираш със заплата и пенсия в Австрия и такива в България.Ами да им отрежем главата на всички живеещи в панелите и да приключим.
                            В България ще трябва да се приспообим към нашата действителнот и да търсим работещо решение за нас.Все още мисля,че надстрояването на панелите срещу саниране е по-доброто решение.
                            При силно земетресение,така или иначе ще има много пострадали,но това може да се помисли и преди да стане / няма държава,гарантираща гражданите си при голями природни катаклизми /
                            …да де, ама някой от тези главанаци дето си ги избираме трябва да го направи, при добро желания нещо ще изкопира друго ще доработи съобразно нашите дадености и така ….

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
                              …еми ето, да се изкопира и толкова,…. ето ти ги една камара работни места за няколко години ….

В България ще трябва да се приспообим към нашата действителнот и да търсим работещо решение за нас.
                              Все още мисля,че надстрояването на панелите срещу саниране е по-доброто решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
                                Това е формулата на успеха. Има ли пари, ще има потребление и най-малкото пари за "саниране". У нас обаче не виждам дори минимални шансове за подобрение. Тотална липса на иновации и кадърни кадри, гарнирани с тотална липса на инвестиции и хищен държавен паразитизъм. Да не се засяга никой, но тухлите са ни най-малкия проблем.
                                Абсолютно съгласен, но тука темата нали е за тухлите та затова ги бистрим …

Коментар

Working...
                                X