IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бате Пешо

Дразниш сега ! Старото строителство, което ми хвалиш е жив Москвич осмак и не ми разправяй, че много е добър на баир, да върви но понадолнището и без двигател.Когато бяхме комити, сиреч студенти се возехме в Мерцедес - стар от тези с фарове конски зъб. Той нямаше двигател, но с един колан за въже се закачахме за някой камион или дори автобус ни е дърпал и си скитахме на стоп.
    Старото преди 2000 година е почни толкова добро, колкото от по предния строителен бум след 92-93 , което се построи с тухли от изоставени къщи по селата. А старото отпреди 89 година е толкова жестоко криво поради много прецизно изпълнен куфраж и нивелиран с маркуч, че просто нямам думи за шефовете от строителни войски. Сега ще кажеш - цимента кокошките могат да го изронят, пък уж от най хубавия ! Ами излъгали са те с торба менте пълна с турска стока.
    Откъде го знам ? Почвал съм на голо парче земя и съм вдигал сграда на която като ми покажеш трегера мога да ти кажа в него какво има , къкъв диаметър е арматурата , колко броя , как е монтирана..разбиваш го и няма начин вътре да не намериш това което съм казал.
    Има ново строителство,, строено от хора които някой е успял да излъже естественно с най качественния и най търсения цимент има и калпаво изпълнение, неграмотно.Има и добро.Така по годината, ако го преценяваш , ще стане като с цимента.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Бонвиван

Няма алхимия , и в момента от всеки магазин може да си купиш батерия..просто може да се направи батерия, която да дава водород и е с много дълъг живот и дълго време отдава енергия.Защо не ги правят ? Защото предполагам който го е откривал до момента е искал да прави централи - големи , да пуска тока по мрежа и да сложи електромери или потенциалните инвеститори са искали да инвестират в това.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
        Мечтата за евтина енергия е като мечтата на алхимиците за добив на злато. Енергията ще поскъпва!!!

Относно заваряване на връзките на панелките...
        Ако беше лесно и възможно досега тази нисша щеше да е заета от фирми за заваряване.

Не знам доколко си запознат конструктивно и технологично с панелното строителство, но ще ти кажа мнение на майстор ( бог да го прости ), който преди 1989 бе бригадир в Строителни Войски и лично той е заварил панелите на над 10 блока в Дружба 2. Тези обекти в които той е бил заварчик съм убеден, че са направени както трябва, защото той бе заварчик паспорчик работил дълги години по газо и нефтопроводите в СССР пък бе и перфекционист. Но.... знаеш ли колко блока са заварявани от неправоспособни войници?

Панелката има зададен по проект експлоатационен и конструктивен живот ( 50-60) години. Първите блокове строени по този тип достигнаха тази възраст.

Над 75 % от монтажните заварки вече са недостижми за инспекция и презаварка. Чисто технологично всяка следваща панела застъпва предишната и скрива монтажа. За пример ти давам фасадните панели. Всяка горна ляга и скрива долната монтажна планка. Това се отнася и за вътрешните носещи и преградни панели. Дори да разбием стените, замазките и баните на един апартамент до голо не можем да стигнем повече от 25 % от заварките. Все пак не можем да бутнем блока до фундамент и да строим наново:-)))))))

Бита карта е тази кауза. След един рихтер доста хора ще почнат начисто, но лошото е, че нямат идеални части от земята.
        Пич това че войници са правили заварки са митове и легенди градски небивалици.Като стар кечаджия ти казвам че войници никога не са правели ел връзки свързване на контакти и заварки.Аз отидох в кеча с четвърти разряд ел. монтьор от Механотехникум и ме направиха ......командир на зидарите.Мангалите разнасяха топовете с кабели и вършеха черната работа.Те строителни войски построиха и АЕЦ Козлодуй и там ли ще правим саниране?След един Рихтер много хора ще почнат от нищото и първи ще са тези от новото строителство след 2000г ако някой по силен вятър не ги събори.Собствеността на земата не помага с нищо щото ако падне сградата не ми е ясно как примерно 24 собственика ще се съберат и ще си построят нов блок.Това са фантазии и небивалици.Лошото е че много народ си продаде къщите по селата или ги изостави.Прав си само в едно и то е че предстоят трагедии моля се да са само финансови.

Коментар

• Бонвиван

Не съм попадал на заварки под панел, докато не монтираш горния панел , не може да го завариш към този долу, а ако закрие скобата - петата , как ще го се доститне да се завари през бетона ? Според мен може, къртил съм тази замазка на фугите, пъръчвал съм да разкъртят и като ми се обадиха след 1 час ке учудих колко са бързи, като видях изкараните парчета хартия от накъсани торби от цимент и ми стана ясно че не е било никак трудно. Заварките бяха в лошо състояние , като очукаха ръждата и останаха наполовина на бивщата им дебелина , диаметър и е корозирало там където е заварено най много - явно става въпрос и за гарванична корозия, много зле бяха тези заварки във фуги в които е текла вода и са се пълнили от покрива поради разрушената хидроизолация. Можеха да се презаварят със сигурност много здраво, оригиналната заварка не сме я пипали , само се грундира и почисти след като се завариха допълнителни скоби.
          Според мен никой не презаварява , защото не е нещо което да се вижда..не е една външна изолация със стириопор например и влачена цветна мазилка в пастелен тон, която след 5 години е с тон на черен път, а температурата на стириопора достига на места където е пряко огрян от слънцето предполагам над 60-70 градуса , а може и повече. Разкъртвали сме и сме откривали липсата му , а външната мазилка изглждаще съвсем леко нагъната. Вътрешна топлоизолоция е по добре, но намалява площа с някакви сантиметри, а хората гледат да усвоят площ..заграбят. Виждал ли си скъсана тераса на предпоследен етаж, как къса тези надолу и падат на пачка - светкавичен екшън.Защо не презаваряват ? Ами то не е някоя глупост, да усвоиш нещо, да заграбиш..
          D.Y.F-091066

Коментар

• supertrader

Мечтата за евтина енергия е като мечтата на алхимиците за добив на злато. Енергията ще поскъпва!!!

Относно заваряване на връзките на панелките...
            Ако беше лесно и възможно досега тази нисша щеше да е заета от фирми за заваряване.

Не знам доколко си запознат конструктивно и технологично с панелното строителство, но ще ти кажа мнение на майстор ( бог да го прости ), който преди 1989 бе бригадир в Строителни Войски и лично той е заварил панелите на над 10 блока в Дружба 2. Тези обекти в които той е бил заварчик съм убеден, че са направени както трябва, защото той бе заварчик паспорчик работил дълги години по газо и нефтопроводите в СССР пък бе и перфекционист. Но.... знаеш ли колко блока са заварявани от неправоспособни войници?

Панелката има зададен по проект експлоатационен и конструктивен живот ( 50-60) години. Първите блокове строени по този тип достигнаха тази възраст.

Над 75 % от монтажните заварки вече са недостижми за инспекция и презаварка. Чисто технологично всяка следваща панела застъпва предишната и скрива монтажа. За пример ти давам фасадните панели. Всяка горна ляга и скрива долната монтажна планка. Това се отнася и за вътрешните носещи и преградни панели. Дори да разбием стените, замазките и баните на един апартамент до голо не можем да стигнем повече от 25 % от заварките. Все пак не можем да бутнем блока до фундамент и да строим наново:-)))))))

Бита карта е тази кауза. След един рихтер доста хора ще почнат начисто, но лошото е, че нямат идеални части от земята.
            Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Санирането е глупост , енергията след няколко години няма да е проблем и за какво да я пестиш. Енергия може да се добива чрез химична реакция на разпад на никел до водород, от съвсем малко количество се добива огромно количество енергия при това много бавно. За какво са ти тия стириопори, за да трябва да се ремонтира фасадата на 10 години ли, а иначе ще прилича на плашило.
              ….сложно ми стана, не мога да коментирам , предпочитам да се уповавам на познати вече работили неща …

Коментар

• Ако от ЕС допуснат добив на шистов газ в набедени , определени държави и ни включат в списъка на тези чиито води могат да бъдат замърсени. Тогава няма накъде и ще се появят тези машини, друг е въпроса какво ще стане с колективните сгради за живеене и дали няма да почнем да се изтребваме с тази технология.Но на нас замърсят ли ни водата все едно ни вземат всичко.
                D.Y.F-091066

Коментар

• razbiratel

Санирането е глупост , енергията след няколко години няма да е проблем и за какво да я пестиш. Енергия може да се добива чрез химична реакция на разпад на никел до водород, от съвсем малко количество се добива огромно количество енергия при това много бавно. За какво са ти тия стириопори, за да трябва да се ремонтира фасадата на 10 години ли, а иначе ще прилича на плашило.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Санирането е неизбежно supertrader, не можем да започнем наново да изграждаме градовете като се вземе в предвид процента панели в съотношение 60/30 в полза на панелите ако не и 70/30 … пък и да си дойдем на думата, кой ще плаща. Онези силните икономики ( Германия, Полша, Австрия и т.н.) санираха и си вкараха в ред кварталите, ние какво, повече пари ли имаме ( за ново) , ще мислим топлата вода ли?! Моето мнение е че не може да се очаква доброволно съглашателство измежду комшиите в блоковете, нужна е форма от една страна достатъчно облекчена ( силно разсрочен безлихвен кредит примерно ) за всички, облекчение от държавата или на общински принцип и от друга страна - няма не искам…за да стане наистина работата, това на самосъзнание никога няма да заработи в нужните обеми, вероятно не се е случило на доброволен принцип и в по горе цитираните братски европейски страни, някой от управляващите ни главанаци трябва само да се разходи и да се поучи просто в следствие съобразно нашите реалности да го приложи !

Относно цените на имотите, абсолютно съгласен с Бонвиван, като започне човек да обикаля като мен, разбира, статистиките за тенденции в цените не вършат работа, всичко е строго конкретно, локация, сграда и т.н. … хубаво евтино няма, няма и да има!

Коментар

• bpst

Не фугите са кухи и пълнени с хартия, зазката им е като халва - един апартамент му се отварят заварките за 1 час. Естественно, че собствениците ще трябва да опразват стаи и ще има пушек от заварки, но те за това трябва ли да плащат ? Същинската работа 1000 лева не струва, може да се намерят и фирми които да презаваряват за по 10 лева на заварка и с 20-30% печалба, да разчитат просто на обема работа, ако е масово и организирано.
                      От саниране няма смисъл, то няма да превърне Москвича който за вторични в Мерцедес.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Бре бре, аз си мислех че съм песимист, а то ...

От Капитал:
                        http://www.capital.bg/biznes/imoti/2...p=1#storystart

"Цени надолу

Доколкото има натиск върху цените на ваканционните имоти, той продължава да се усеща основно в зимните курорти, посочи Мариана Даскалова. Тя даде за пример Банско, където при средни нива от 650 евро/кв.м миналата зима, тази година цените са паднали до 450-500 евро/кв.м. Една от причините е фактът, че продажбите са почти изцяло на вторичен пазар, където британци опитват да излязат от имотните си инвестиции дори и на загуба. Другият фактор според GreenLife е неправилната държавна политика по отношение на Банско, като се допусна застрояване с хотелски и апартаментни бази, без да се планира добре инфраструктурата, включително лифтове и писти. В Слънчев бряг по данни на GreenLife цените на ваканционните имоти също са надолу тази година и варират между 300 и 600 евро/кв.м, докато през първите месеци на 2012 г. стигаха и до 900 евро/кв.м."

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Просто не трябва да се санира, трябва да се презаварят заварките и да се запечатат фугите по съвременна вече технология. Не е скъпо - по 20 - 30 лева на скоба , пета , заварка. В една голяма стая са 10 бр. по под 1000 лв на апартемент, 100 - 200 % е печалбата за тези които ще го направят - малко ли е ?
                          Не е чак толкова просто да се презаварят - как се къртят замазки и подови покрития, после пръски от заваряването, пушек, смрад и мизерия, възстановяване на разкъртеното и т.н... Изобщо няма да е под 1000 на апарт., а по-скоро няколко хиляди.
                          "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• supertrader

Тук не мога да се съглася с теб!!!
                            единичните и плутни тухли с които е строен 1 ят етаж на къщата ми също не са топлоизолационни, но са в пъти по-добри от тухлите 4 ки с които е 2 ят етаж и които имат решетъчна структура за по-добра топлоизолация. Панел, тухла и т.н имат за цел да АКУМОЛИРАТ топлина. Външната изолация задържа топлината.

Друг е въпроса, че 5 см XSP или ESP са малко.
                            Който има мозък слага 8-10 см и нагоре. Просто в момента ватата и "стиропора" са на ниски цени и не трябва да се икономисва.

Оскаре, всеки имот е индивидуален. Нета е пред теб, търсиш фирми, звъниш и събираш оферти. Тук е несериозно да се коментират цифри. От вход до вход в един комплекс таксите са различни. Факт!
                            Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• tea_cup

Санирането е напълно излишно, това е като основен ремонт на Москвич, просто тази марка е за изхвърляне. Няма как да се случи енергийна ефективност на сграда строена от нетоплоизолационен материал - не става. Да не се заблуждаваме.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Добре бе, я кажете колко струва външен домоуправител в кооперация с 6 етажа х 2 апартамента, но общо 5 собственика?

Коментар

Working...
                                X