IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
    Само Ганьо смята,че е по-комфортно да се живее в апартамент в блок,вместо в къща.Българските села в голямата си част са разположени близо до градовете и с автомобил разстоянието се взема за 5-10 минути.Обаче явно е по-престижно да живееш в мухлясала панелка с идиоти съседи, отколкото в голяма къща с двор.
    Е да де, ама ако Пена и Вуте в апартамента изкарват 5-6 бона, а там дето им е къщата ходят да се молят на единия от 2-та единствени работодателя в региона и повече от 1000-1200 лв. не им дават??

С тия пари нали ше изучат барем 1 дете, а после ше се върнат на старини на по-спокойното място.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
      При условие, че в Бг собствеността е издигната почти в култ, аз почти не знам човек, който да няма собствен имот.

На някои хора просто не им е в града, където изкарват най-много пари!

Т.е. те са едновременно и наематели и хазяи!
      Само Ганьо смята,че е по-комфортно да се живее в апартамент в блок,вместо в къща.Българските села в голямата си част са разположени близо до градовете и с автомобил разстоянието се взема за 5-10 минути.Обаче явно е по-престижно да живееш в мухлясала панелка с идиоти съседи, отколкото в голяма къща с двор.
      Last edited by mirodes; 09.03.2023, 09:58.

Коментар

• При условие, че в Бг собствеността е издигната почти в култ, аз почти не знам човек, който да няма собствен имот.

На някои хора просто не им е в града, където изкарват най-много пари!

Т.е. те са едновременно и наематели и хазяи!

Коментар

Ема те не всички 'кликаджии' са под наем (както им се иска на някои).
          Е, няма да си кривя душата когато не мога да отрека, че 0,7% от кликаджиите имат собствен (унаследен на село) имот.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
            прав си, че отнема време, но ако няма кой да се занимава с това
            тия с кликовете и дивидентите къде ще живеят
            Ема те не всички 'кликаджии' са под наем (както им се иска на някои).

Коментар

Позволи ми да не се съглася напълно. Там е работата, че не е от най-пасивните инвестиции, а си е бизнес, който отнема време, разходи и усилия...

За мен пасивната инвестиция е 'добро проучване + няколко клика', а не да се занимаваш с нотариуси и прочее и да губиш по няколко месеца за 1 сделка.

Не по-малко приятно е когато само една от компаниите ти изплаща на 1-во число дивидент колкото мес. наем от гарсониера (след удържания 10% us tax) и на 2-ия ден ти е в бг-сметката.
              прав си, че отнема време, но ако няма кой да се занимава с това
              тия с кликовете и дивидентите къде ще живеят
              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
                [ATTACH=CONFIG]n4036649[/ATTACH]

https://tradingeconomics.com/romania/housing-index

2039???? Народе????
                И при нас цените падат, но мафията все още се мята като риба на сухо и не иска да се разбере, като се опитва да го замаже! Затова са тези конференции, платени статии и лъжливи анализи, но така само се усилва напрежението и спада ще е по-дълбок от равновесното! Надяваха се на плитка рецесия, но кризата ще се проточи във времето.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
                  Когато имаш пари и нещо ти хареса го купуваш без да правиш тънки сметки, че после само гледаш как друг го купува, а ти оставаш с инфлационни хартийки. Много е приятно да плучаваш СМСи от банкови постъпления от тази пасивна инвестиция:-) За съжаление малко хора ще ме разберът от този форум. Не винаги ще сме млади и не винаги ще имаме доходи, но инвестицията в имоти ще помага малко или много винаги.
                  Позволи ми да не се съглася напълно. Там е работата, че не е от най-пасивните инвестиции, а си е бизнес, който отнема време, разходи и усилия...

За мен пасивната инвестиция е 'добро проучване + няколко клика', а не да се занимаваш с нотариуси и прочее и да губиш по няколко месеца за 1 сделка.

Не по-малко приятно е когато само една от компаниите ти изплаща на 1-во число дивидент колкото мес. наем от гарсониера (след удържания 10% us tax) и на 2-ия ден ти е в бг-сметката.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	22.JPG
Views:	2
Size:	44.5 КБ
ID:	4036649

https://tradingeconomics.com/romania/housing-index

+ Румъния ни изпревари по ръст на икономиката

https://trud.bg/%D1%80%D1%83%D0%BC%D...0%D1%82%D0%B0/

2039???? Народе????
                    Last edited by unimog; 09.03.2023, 09:39.

Коментар

• И тези ще режат, а у нас чакаме да дойдат големите пари! Марсианците трябва да видим, дали ще печатат?

https://www.investor.bg/a/540-danats...hti3trlndolara
                      Бюджетният план на Байдън включва намаляване на дефицита с почти 3 трлн. долара

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Когато имаш пари и нещо ти хареса го купуваш без да правиш тънки сметки, че после само гледаш как друг го купува, а ти оставаш с инфлационни хартийки. Много е приятно да плучаваш СМСи от банкови постъпления от тази пасивна инвестиция:-) За съжаление малко хора ще ме разберът от този форум.

Не винаги ще сме млади и не винаги ще имаме доходи, но инвестицията в имоти ще помага малко или много винаги.
                        Прав си! За посредственият и нобразован инвеститор таимингът е нещо непонятно!

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Няма значение колко финикийски знаци струва имотя. Важното е за колко години се избиват вкараните пари.
                          Всичко над 10 години е загуба на време
                          Над 15 - НАБУТВАЦИЯ
                          Над 20 е безумие.
                          Над 40 - няма измислена дума
                          Когато имаш пари и нещо ти хареса го купуваш без да правиш тънки сметки, че после само гледаш как друг го купува, а ти оставаш с инфлационни хартийки. Много е приятно да плучаваш СМСи от банкови постъпления от тази пасивна инвестиция:-) За съжаление малко хора ще ме разберът от този форум.

Не винаги ще сме млади и не винаги ще имаме доходи, но инвестицията в имоти ще помага малко или много винаги.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Е ,и аз за това говоря, ма тука има много "инвеститори" дето обичат екзотични "депозити" в креамични изделия.
                            казва се Тухлена пенсия

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Няма значение колко финикийски знаци струва имотя. Важното е за колко години се избиват вкараните пари.
                              Над 15 - НАБУТВАЦИЯ
                              Над 20 е безумие.
                              Е ,и аз за това говоря, ма тука има много "инвеститори" дето обичат екзотични "депозити" в креамични изделия.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Цените на имотите в България са хазарт. Днес са нагоре 50%, че е евтино утре са надолу 50%, че са вдигнали лихвите или се е качила безработицата. Даже не е нужно да се играе с лихвите. Достатъчно е да направят нормални данъците за всяко жилише след първото, Доколкото знам в Италия има някакви подобни фатки и второто жилище излиза по-дебело от първото. Сега се задават някви дефицити и ше трябват пари. Гърците се хванаха първо за имотните данъци като им трябваха пари. И така е социално по-честно.Тук имотните данъци са средно към 8-10к годишно и пак се чудят как да ги вдигнат. Последното, което измислиха да облагат празните къщи с 6-7к на година допълнително. Не мина на гласуването, но опити се правят и ше му намерят цаката. Засега май хората ги е страх, че не се знае как ше се установява дали къшата е обитаема. Ще минават и ше взимат проби от кенефа дали сереш там ли ? Освен това се пробват за рент контрол , което пак не мина, но май наложиха някакъв по административен път и сега се съдят. Само че докато се съдят контрола е ефективен. При ковид-а стана нешо подобно , забраниха evictions и някои просто живяха безплатно в чужди имоти година и нещо.После се оказа , че забраната била незаконна, ма ходи си търси парите.

Канада е голяма , 8% не говорят нищо, В големите градове може да са надолу а малките нагоре. Това е като лафа за свинското със зелето. Утре могат да кажат че в Европа няма промяна а всъшност в Стокхолм да са 30% надолу а Будапеща и Братислава 10% нагоре.
                                Над 15 - НАБУТВАЦИЯ
                                Над 20 е безумие.
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X