Първоначално изпратено от Traicho_80
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Ми като навсякъде е, има и добри и лоши неща. Човек като го засяга по-скоро обръша внимание на лошото а пък е всеизвестно, че от другата страна на улицата тревата винаги е по-зелена, та би трябвало аз да се оплаквам от САЩ а Мирко да ме оборва. Най-странното е защо въобше правим тези сравнения. Ясно , че и аз съм споделял как е тук, примерно, че цените на имотите падат от една година , кой подържа улици, училища и т.н. но аз съм говорил и за Франция и за Италия ( зашото съм живял там, не като да съм чел само статистики) , но не ми се струва да съм почвал дискусия кое е по-най. Не виждам смисъл, пък и всеки си има гледна точка . Последната разправия стана като казах , че в България няма много места с къщи и добри училиша. Абе верно от всичко разбираме, То в темата за Венецуела да видиш ... май с фрости измрънкахме нешо за данъците и пламенчо кнсб-то, еле кат ни почнаха, БВП това, БВП онова, ше минем Гърция, после гоним Европа .... ми супер бе , дай да я минем , ма на мен проблема ми е, че разни самозванци се бъркат да определят данъците и после ше останат само фирмите за бързи кредити и ше трябва да слагам палатки в двора и цялата фамилия да я пиша бежанци. Там пък хич не рабрах как стигнахме от данъците до "ние сме най-велики с най-якото БВП" . Абе като гледам за каквото и да стане дума стигаме или до престъпността в САЩ или до БВП-то на България ама стига вече ... човека ме помоли , заминава при радомирския си приятел.
Коментар
-
https://www.macrobusiness.com.au/202...ominos-tumble/
В Австралия доминото при имотите набира сила.
Увеличава се броя на строителите които фалират
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Ми като навсякъде е, има и добри и лоши неща. Човек като го засяга по-скоро обръша внимание на лошото а пък е всеизвестно, че от другата страна на улицата тревата винаги е по-зелена, та би трябвало аз да се оплаквам от САЩ а Мирко да ме оборва. Най-странното е защо въобше правим тези сравнения. Ясно , че и аз съм споделял как е тук, примерно, че цените на имотите падат от една година , кой подържа улици, училища и т.н. но аз съм говорил и за Франция и за Италия ( зашото съм живял там, не като да съм чел само статистики) , но не ми се струва да съм почвал дискусия кое е по-най. Не виждам смисъл, пък и всеки си има гледна точка . Последната разправия стана като казах , че в България няма много места с къщи и добри училиша. Абе верно от всичко разбираме, То в темата за Венецуела да видиш ... май с фрости измрънкахме нешо за данъците и пламенчо кнсб-то, еле кат ни почнаха, БВП това, БВП онова, ше минем Гърция, после гоним Европа .... ми супер бе , дай да я минем , ма на мен проблема ми е, че разни самозванци се бъркат да определят данъците и после ше останат само фирмите за бързи кредити и ше трябва да слагам палатки в двора и цялата фамилия да я пиша бежанци. Там пък хич не рабрах как стигнахме от данъците до "ние сме най-велики с най-якото БВП" . Абе като гледам за каквото и да стане дума стигаме или до престъпността в САЩ или до БВП-то на България ама стига вече ... човека ме помоли , заминава при радомирския си приятел.
По простата причина, че ти се хващаш за изказване на профсъюзен деятел и само въз основа на това изказване правиш извода,че България я чака финансов Апокалипсис.При условие ,че данъците в България са най-ниските в ЕС.И НИКОЙ водещ политик или партия не са заявили намерение да вдигат данъците.
Все едно да намеря изказване на Сашка Кортес и да правя извода,че в САЩ ще настъпи комунизма. И то Сашка Кортес има по-голяма вероятност да си изпълни намеренията,отколкото тоя синдикалист, който няма никаква власт.
Дискутирай РЕАЛНОСТТА, а не изказвания на хора,които нямат никаква власт да променят данъците.Last edited by RUBLA; 10.05.2023, 09:54. Причина: Не е по темата. Личностни характеристики и анализи на ЛС.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Колега, чудя ти се как ти се спори с радио? Не смогвам да прочета написаното... Нали знаеш, че ние българите сме компетентни по всякакви въпроси? Даже ако си нямаме хал хабер по темата сме още по-компетентни. Не знам дали е гадно или хубаво в САЩ, но гледам, че всеки там се натиска да ходи, а не в Русия!
Сега очаквам благородника от Радомир ще ме обори с някоя псувня.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato
И двамата не ме познавате, как разбрахте, че ми е лош английския и че съм слуга ? Ше Ви изяде тази злоба бе. Аз ако тръгна да предполагам за Вас , нали знаете докъде ше стигнем ...
Мирко , какви гости при "познати" бе ? На гости се ходи при приятели. После не говориш шит за тях дори да не знаят езика перфектно. Виж ако кажеш, че майка ти те е уредила по приятелска линия, да спиш при някой съселянин и да спестиш 50 кинта за хотел бих се съгласил.
Сега очаквам благородника от Радомир ще ме обори с някоя псувня.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Не знам за какво точно спорите,но самото напъване за сравнение БГ-САЩ е смешно.
Погледни само колко желаещи има да имигрират в БГ,погледни и бройката за Америка.
Това са реалните показатели.
Бг е гетото на Европа и такова ще си остане завинаги,заради матряла и демографията.Точка.
И никой няма да надминем.Нито Румъния,нито Хърватска,нито Гърция,нито Полша,нито които и да е.
Пък ако не вярваш излез и виж дупките по пътищата,виж как убиват през 2 дена деца на пешеходни пътеки и ги осъждат на 5-6г,и много други абсурди.
Така че нивата на престъпност са в пъти по-високи от тези в България.
Друг въпрос е,че медиите в България превръщат всеки такъв случай във водеща новина и хората остават с впечатлението, че в България се вихри страшна престъпност.
Колкото до присъдите-в Италия пиян български шофьор бе убил две жени в катастрофа и рани тежко две деца. След което е избягал от местопроизшествието.И получи 7 години затвор. Семерджиев 20 години за сходен случай .
А защо повече хора емигрират в САЩ-ами щото са богата държава,заплащането на труда е по-високо, има повече възможности за правене на пари и професионално развитие .А това са едни от най-важните неща в живота.
Далеч съм от мисълта да смятам България за по-добро място за живеене от САЩ,просто показвам,че има показатели, които са по-лоши от тези в България. И България не е адът на земята, както се опитвате да я изкарате.Има много кусури, ама изобщо не е толкова лошо място за живот.Last edited by mirodes; 10.05.2023, 08:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
а защо в град, различен от софия да няма добро училище, трайчо?
всъщност, каква ти е дефиницията за добро училище
Един от критериите ми за добро училище е резултатите от матурите за прием след 7ми клас. Еми най-високи са в София.
https://danybon.com/obrazovanie/klas...-7-class-2022/Last edited by Traicho_80; 10.05.2023, 08:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеЗа разлика от теб аз сравних САЩ с България по няколко показатели:
Погледни само колко желаещи има да имигрират в БГ,погледни и бройката за Америка.
Това са реалните показатели.
Бг е гетото на Европа и такова ще си остане завинаги,заради матряла и демографията.Точка.
И никой няма да надминем.Нито Румъния,нито Хърватска,нито Гърция,нито Полша,нито които и да е.
Пък ако не вярваш излез и виж дупките по пътищата,виж как убиват през 2 дена деца на пешеходни пътеки и ги осъждат на 5-6г,и много други абсурди.Last edited by petrg5s; 10.05.2023, 07:16.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato
Не , не те изкарвам мизерник. Това са твои интерпретации. Май е гузен негонен бяга. Според мен в провинцията няма много добри училища. Има някои, които са добри заради това , че са случили на учители ентусиасти като оня пич от Стара Загора мисля , че беше , който беше запалил децата по физиката.. Но няма какво да се лъжем, малко са. То само на мускули не става, трябва и бюджет, инвестиции в инфраструктура, учебни материали. С един приятел преди няколко години дарихме компютри на едно училище в градче в Софийска област. Говорихме с директора да прави курсове за децата, за по малките рисуване, по големите Excel , Word, python .... След време питам приятелчето как върви, децата интересуват ли се. Той вика , стаята стои заключена, няма доброволци да водят курсовете а директора не успял да намери пари да плаща на някой да идва да се занимава ( ставаше дума за 700-800 лева на месец) Та това е. В София тия неща се решават по-лесно зашото има и повече хора, които биха се хванали да помагат а и е по-леснои да се намери бюджет и споносри. Не познавам добре училищата , така че не претендирам мнението ми да е вярно. Единственото което съм ти казал на теб е за Дънинг Крюгер и то е зашото мачваш дефиницията. Имаш обща култура, но това не е достатъчно да разбереш всяко нешо, което ти се казва. Когато чуеш обаче нещо, което не разбираш допускаш , че човека отсреща е сбъркал. Това беше случая с персептрона, дори не се опита да провериш дали не е нещо , което не знаеш, веднага рещи , че става дума за персепшън. Има един тон други примери, обяснявал си ми за живота в САЩ , за къщата на сестра ти , работата на зет ти .... Това е точно дефиницията ма Дънинг Крюгер и няма нужда да се сърдиш на мен, че я мачваш.
Имало гастарбайтери, не знаели английски .... аре стига бе, тия дето останахте сте най-умните и най-красивите
На мен не ми дреме какви ги говорите с радомирския благородник С един от първите си постове тук обясних какво е кредибилити и кога мнението на някой има значение. Та не се притеснявай, продължавай.
Същото се отнася и до икономическото развитие на България-изкарваш я пропаднала държава само въз основа на две изказвания на финансовата министърка и синдикален лидер.Изобщо не те интересуват показатели като външен дълг,безработица, БВП на човек от населението,данъчна система.А именно по тези показатели се определя как се развива една държава. Даже при теб по-скоро не е от глупост,а в желанието да унижиш другите и да им покажеш какви лузъри са,в каква пропаднала държава живеят, в какви скапани училища учат децата им.
За разлика от теб аз сравних САЩ с България по няколко показатели:
1.Има по-висока престъпност,което го доказват всички статистики.
2.Здравеопазването е труднодостъпно и скъпо в сравнение с България.
3.Има повече бездомни от България.
4.Има квартали, в които е пълно с наркомани.
Това са обективни факти,а не лични интерпретации.Не правя изводи, че САЩ е скапана държава или ти живееш в скапан град,а просто изброявам доказани неща.
Ти може и да си постигнал много в живота, ама като смяташ другите за по-нисши и лузъри на никой няма да му пука какво си постигнал.Last edited by RUBLA; 10.05.2023, 09:50. Причина: Не е по темата. Личностни характеристики и анализи на ЛС.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
колегата, доколкото съм го чел, се е изнесъл от страната
сега и на черното ще каже розово, само и само да не излезе, че е сгрешил
Нито ще се откажа от българско гражданство(има такива плоскоумници) или да гледам надменно на сънародници и да им пускам някакви нерелавантни стъкмистики, нито ще бълвам нихилистични общи приказки по форуми докато съм извън България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes
Хванала ми е еди какво си. Това, че някои хора си избивате комплексите на мой гръб,не означава, че всичко, което казвате е истина.
Аз ако не знаех английски език просто нямаше да съм жив. Така че ясно ми е,че си опитваш да си избиваш комплексите към мен,но аз за нищо не съм излъгал, когато говоря за себе си.
Сега се оказа, че и областен град не бил град по твоите разбирания, щом го слагаш в кавички.
Коментар
-
Говорим за добро училище, а не за какво да е. Чети преди да пишеш.
всъщност, каква ти е дефиницията за добро училище
препоръка е
Коментар
-
Ами от опит ти го казвам, учил съм в малък град с училище на 5мин от нас, после съм учил в голям областен град и после в София и разликата е огромна. А в момента положението е трагично в образованието. В София училищата са зле, какво остава до някое училище в малък град, та ако ще и дипломите да се признават на Марс.
Скоро бях командировка в Монтана и там се заговорихме с колегите от Монтана и ми споделиха, че децата им, които са седми клас и ще държат матури не ходят на частни уроци защото какъвто и резултат да изкарат на матурите ще ги приемат и в най-елитното училище защото има повече места от колкото ученици.
Моя син миналата година беше седми клас и се спука да ходи на уроци за да изкара висок бал на матурите за да влезе в елитно училище.
В поредния тъп разговор тип общи приказаки с друг колега(също софиянец), който бях длъжен да слушам между двамата, му обясняваше как през "уикенда" с "жената" отишли до Варна на разходка, и като се връщали минали през един от най-добрите ресторанти в България, който е в родния ми град и областен център.
И били: "егати цените - по-скъпо от София". Това му е нагласата (и предразсъдъка). Хора с тоална загуба на връзка с действителността, които не могат да разберат и проумеят, че е възможно да има по-скъпи, по-добри, по-хубави, и по-по-по неща извън София, а не само в София, и че макар и властта умишлено да централизира всичко в София, все още топа на България не е само София.
Та, и твоите писаници за елитните училища и добрите квартали са същата работа.Last edited by Kris_; 09.05.2023, 23:24.
- 1 like
Коментар
-
Ами от опит ти го казвам, учил съм в малък град с училище на 5мин от нас, после съм учил в голям областен град и после в София и разликата е огромна. А в момента положението е трагично в образованието. В София училищата са зле, какво остава до някое училище в малък град, та ако ще и дипломите да се признават на Марс.
Скоро бях командировка в Монтана и там се заговорихме с колегите от Монтана и ми споделиха, че децата им, които са седми клас и ще държат матури не ходят на частни уроци защото какъвто и резултат да изкарат на матурите ще ги приемат и в най-елитното училище защото има повече места от колкото ученици.
Моя син миналата година беше седми клас и се спука да ходи на уроци за да изкара висок бал на матурите за да влезе в елитно училище.
Коментар
Коментар