Първоначално изпратено от petrg5s
Разгледай мнение
Пуснах и линк от който се вижда, че в small court дело струва от $30 до $100 и резултата се очаква в рамките на 3 месеца :
https://selfhelp.courts.ca.gov/small-claims-california
На самия сайт има линкове предоставени от съда с безплатна правна помощ. В моя район има 4 опции предоставени от общината и 2 от организации с идеална цел. Процеса минава без адвокати в съда за да не може някой с кинти да извърта или разтакава случая. Ако имаше нещо такова в България , Евго щеше да си вземе кинтите за покрива на 3-тия месец. Като се разправяш с голяма организация , първо ги съдиш в small court и ако спечелиш отиваш на нормален , и там често се стига до извънсъдебно споразумение защото това , че са осъдени вече на предишното дело не изглежда добре на заседателите и им намалява шансовете. Разбира се човек трябва да отиде първо за консултация , или с безплатната помощ или да си наеме адвокат зашото е важно как се формулират исковете в двата съда, май има някакви правила , че не може да съдиш 2-пъти за едно и също нещо, та първото дело трябва да е за част, колкото да спечелиш и да имаш възможност да заведеш второ . Абе чак с такива подробности не съм запознат , но в общия случай некриминалните дела са евтини и бързи. В България съм съдил застрахователна компания. Техния адвокат беше сменен 2 пъти и се раболяваше 3 пъти , не помня какво беше , но след няколко години разправии или изтече давност или заминах та така и не видях резултат. Не знам какво му преценяват като добро на това правосъдие където дела изтичат по давност.
Надявам се , че това изчерпвва въпроса за недостъпните американски съдилища и може да се върнем към българските реалности.
Коментар