Първоначално изпратено от Traicho_80
Разгледай мнение

Той каза, че е искал да ходи в САЩ за лечение и са му отказали виза. Малко е йезуитско да иска да се лекува в САЩ при условие , че посочи здравеопазването като един от недостатъците ама нейсе. Не знам какъв му е случая и за какво лечение става дума и дано е намерил друг начин. Много е гадно да знаеш , че ти отнемат шанса за излекуване, и чисто човешки му съчувствам , но това е положението, ако човек не може да покаже достатъчно средства за да си покрие сметките е много вероятно да не получи виза за лечение. Ако има наистина роднини живеещи в САЩ те могат да подпишат affidavit of support и тогава всички проблеми отпадат зашото подписалия е отговорен за всякакви разходи , непокрити сметки и т.н. Аз съм подписвал за приятел , който искаше да дойде да търси пари за стартъпа си , но влизаше в някакъв риск профил та смятаха , че ше остане нелегално и не му даваха виза. В момента в който потвърдих , че аз съм отговорен му дадоха виза. Като изтече визата си му дадоха нова без гарант защото , човека си се върна и видяха , че не нарушава правилата отделно , че вече имаше банкови сметки с наличности нямаше риск да получава помощи или да остава нелегално Ако не му бях подписал покана, влизаше в някакъв списък и не можеше да кандидатсва за виза определен период оит време .... абе не знам точно правилата , но ако ти откажат виза после става по-сложно дори на ексурзия да отидеш. Та не му знам историята на колегата , ма и на мен ми прави впечатление, че много озлобен а не би трябвало да му дреме.
Коментар