IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Извинявай, че пак те репликирам, но не мога да се сдържа...
    Говориш с зле прикрита злоба към хората избрали живот извън Бг. Да не би да те е яд на сестра ти, че се е махнала от тук и сега се самозалъгваш, че ти си по-добре от нея? Препоръчвам ти да и отидеш на гости в САЩ и тогава да даваш оценки на хората избрали чужбина!
    И аз бях, като теб...
    Братовчед ми също избра да отиде в чужбина и аз дълго време не можех да го разбера защо, като си мислех, че тук ще му е по-добре. Има един куп наследствени имоти на топ места в София, хубава къща на 50км от София и т.н. Обаче, като му отидох на гости и бързо си промених мнението... Сега разбирам, че съм грешал, въпреки че и там има много неща, който не ми харесват...Другата седмица пак ще му отидем на гости, даже детето няма търпение...
    Уфф и аз не мога да се сдържа

Той каза, че е искал да ходи в САЩ за лечение и са му отказали виза. Малко е йезуитско да иска да се лекува в САЩ при условие , че посочи здравеопазването като един от недостатъците ама нейсе. Не знам какъв му е случая и за какво лечение става дума и дано е намерил друг начин. Много е гадно да знаеш , че ти отнемат шанса за излекуване, и чисто човешки му съчувствам , но това е положението, ако човек не може да покаже достатъчно средства за да си покрие сметките е много вероятно да не получи виза за лечение. Ако има наистина роднини живеещи в САЩ те могат да подпишат affidavit of support и тогава всички проблеми отпадат зашото подписалия е отговорен за всякакви разходи , непокрити сметки и т.н. Аз съм подписвал за приятел , който искаше да дойде да търси пари за стартъпа си , но влизаше в някакъв риск профил та смятаха , че ше остане нелегално и не му даваха виза. В момента в който потвърдих , че аз съм отговорен му дадоха виза. Като изтече визата си му дадоха нова без гарант защото , човека си се върна и видяха , че не нарушава правилата отделно , че вече имаше банкови сметки с наличности нямаше риск да получава помощи или да остава нелегално Ако не му бях подписал покана, влизаше в някакъв списък и не можеше да кандидатсва за виза определен период оит време .... абе не знам точно правилата , но ако ти откажат виза после става по-сложно дори на ексурзия да отидеш. Та не му знам историята на колегата , ма и на мен ми прави впечатление, че много озлобен а не би трябвало да му дреме.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      [/B]

обаче тия не щатни шамани едва ли някога ще признаят
      вредите, които са нанесли на знайни и незнайни читатели
      Не трябва ли да ги въоръжим и мобилизираме за да защитят коридора на родния Нагорний Карабах, вместо да умуват и заслепяват ключови фигури-читатели и писатели във форума на Инвестора?

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

палец от мен
        по условие емигрантите, в по-голямата си, необразована и ниско интелигентна част
        създават с поведението си негативно отношение към страната
        дали защото не познават историята и не могат да се позоват на нея,
        дали защото са прости и мислят, че като критикуват родината си,
        там, където мият чинии и кенефи ще ги приемат за свои
        но излагат и себе си и страната
        Не мисля, че в този форум има подобен тип хора, така че е излишно да ги споменаваш. То е ясно, че боклуци има и в чужбина и в Бг, ама лошото, е почти не останаха качествени хора в Бг.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Изобщо не е вярно, че имам нещо против емигрантите,а имам против тия,които изкарват България най-лошото място за живот. Такова отношение имам не само към емигрантите,но и към българите в България, които постоянно плюят по България. Националният нихилизъм е най-лошата българска черта.
          Изобщо не ме бърка кой как живее. Аз не съжалявам по никакъв начин, че не съм напуснал България.И тук има начини да се правят пари и ако по някаква причина някой не може да го направи, трябва да търси вината в себе си.Не в държавата. Като мен например-добре съм материално,но не съм и богат,като вината си е изцяло в мен и никога няма да тръгна да плюя България заради това. А търся причината в себе си.
          Проблема ти е, явно всичко ти се върти само до парите! Да, те са важни, но има много по-важни неща от тях! Какво, като си богат, като дишаш най-мръсния въздух в Европа, заобиколен си от потресаваща инфраструктура, има закони, но не се спазват и почти всеки си прави каквото е решил, ядеш некачествена храна и т.н? За училищата няма да отварям дума, че доста изписахме за тях и още и още...

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Не го следя. Заяждаше се за някаква глупост преди месец-два. Още тогава се видя че е от "любимците" на Трайчо, които разбират от всичко и замина в игнора. Форума изглежда много по-приятно като вкараш няколкото всезнайковци в игнора. Препоръчвам! Само дето се бъгва понякога и почва да показва всичко и е шокиращо защото си отвикнал
            „Заяждах се” за глупостта, че балоните, в които се налива мултиплицираната в десетки пъти от нищото валута от търговските банки в счетоводните им баланси, ти го наричаш „увеличена производителност”.
            Last edited by Kris_; 10.05.2023, 20:26.

Коментар

Изобщо не е вярно, че имам нещо против емигрантите,а имам против тия,които изкарват България най-лошото място за живот. Такова отношение имам не само към емигрантите,но и към българите в България, които постоянно плюят по България. Националният нихилизъм е най-лошата българска черта.
              Изобщо не ме бърка кой как живее. Аз не съжалявам по никакъв начин, че не съм напуснал България.И тук има начини да се правят пари и ако по някаква причина някой не може да го направи, трябва да търси вината в себе си.Не в държавата. Като мен например-добре съм материално,но не съм и богат,като вината си е изцяло в мен и никога няма да тръгна да плюя България заради това. А търся причината в себе си.
              палец от мен
              по условие емигрантите, в по-голямата си, необразована и ниско интелигентна част
              създават с поведението си негативно отношение към страната
              дали защото не познават историята и не могат да се позоват на нея,
              дали защото са прости и мислят, че като критикуват родината си,
              там, където мият чинии и кенефи ще ги приемат за свои
              но излагат и себе си и страната
              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Говориш с зле прикрита злоба към хората избрали живот извън Бг. Да не би да те е яд на сестра ти, че се е махнала от тук и сега се самозалъгваш, че ти си по-добре от нея? Препоръчвам ти да и отидеш на гости в САЩ и тогава да даваш оценки на хората избрали чужбина!
                И аз бях, като теб...
                Братовчед ми също избра да отиде в чужбина и аз дълго време не можех да го разбера защо, като си мислех, че тук ще му е по-добре. Има един куп наследствени имоти на топ места в София, хубава къща на 50км от София и т.н. Обаче, като му отидох на гости и бързо си промених мнението... Сега разбирам, че съм грешал, въпреки че и там има много неща, който не ми харесват...Другата седмица пак ще му отидем на гости, даже детето няма търпение...
                В случаят с господина от Америка във форума той постоянно изкарва колко мизерен бил живота в България ,позволява си и лични нападки, което естествено провокира и моята реакция. Аз може и да отговарям на обидите също с грубост и обиди,но никога не съм си позволил да говоря негативни неща за живота на хора, които не познавам.
                Last edited by mirodes; 10.05.2023, 20:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Всеки, който се прави на врачка, мястото му е в казината и тото пунктовете. Тук повечето са неколкомесечни врачки, които си сменят никовете после от срам, позор и ужас от действителността, която ги е поляла, като леден душ. Има за съжаление и едни постоянни врачки, които 6-8 години пишат едни и същи глупости и заблудиха куп хора.

обаче тия не щатни шамани едва ли някога ще признаят
                  вредите, които са нанесли на знайни и незнайни читатели
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

На теб ти пазя мненията, всичките и там където се правиш на врачка.
                    Както съм казал, ще ги изкарам когато дойде момента.
                    Времето ще покаже кое е фантастика и кое заучено приказване.
                    Всеки, който се прави на врачка, мястото му е в казината и тото пунктовете. Тук повечето са неколкомесечни врачки, които си сменят никовете после от срам, позор и ужас от действителността, която ги е поляла, като леден душ. Има за съжаление и едни постоянни врачки, които 6-8 години пишат едни и същи глупости и заблудиха куп хора.

Коментар

Повечето емигранти постоянно си задават въпроса дали не са сгрешили като са напуснали България. И за да се оправдаят пред себе си постоянно се вторачват във всяка негативна новина за България. Хиперболизират проблемите в България и омаловажават тези в държавата,в която живеят. В противен случай биха стигнали до извода ,че са направели грешка.И би рухнал целият им духовен мир.
                      А така четат,че са откраднали магарето на баба Гица в село Долно Нанагорнище и си викат"В България е страшно".А че всяка седмица някой психопат убива масово хора, включително деца в държавата ,в която живеят, не ги интересува .
                      И аз бях, като теб...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
                        Хаха верно ли си запазил нещо?

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Той Крисчо е така говори някви фантасмагории от 1001 нощ и все се стига до конкретика и там издиша целия.
                          5-6 пъти вече.5-6 различни теми

За Американската и БГ правораздавателни системи е пълен абсурд нормален човек даже да си помисли,че тази в БГ е по-добра ...но човека има друго мнение.Вероятно от 8 млрд на Земята,едва 5-10к ще са с това мнение,но ги има.Едно друго негово мнение е, че може да хакне биткойн.Има и други с една идея по -фантастична нотка Аз уважавам мнението му,но нека всеки да прецени колко е правилно или вярно.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Той Крисчо е така говори някви фантасмагории от 1001 нощ и все се стига до конкретика и там издиша целия.

За Американската и БГ правораздавателни системи е пълен абсурд нормален човек даже да си помисли,че тази в БГ е по-добра ...но човека има друго мнениеВероятно от 8 млрд човека на Земята,едва 5-10к ще са с това мнение,но ги има.Едно друго негово мнение е, че може да хакне биткойн.Има и други с една идея по -фантастична нотка Аз уважавам мнението му,но нека всеки да прецени колко е правилно или вярно.
                            Не го следя. Заяждаше се за някаква глупост преди месец-два. Още тогава се видя че е от "любимците" на Трайчо, които разбират от всичко и замина в игнора. Форума изглежда много по-приятно като вкараш няколкото всезнайковци в игнора. Препоръчвам! Само дето се бъгва понякога и почва да показва всичко и е шокиращо защото си отвикнал
                            Last edited by segato; 10.05.2023, 19:29.

Коментар

Продължавам да се чудя зашо се разискват съдилищата в САЩ.
                              Пуснах и линк от който се вижда, че в small court дело струва от $30 до $100 и резултата се очаква в рамките на 3 месеца :
                              .

За Американската и БГ правораздавателни системи е пълен абсурд нормален човек даже да си помисли,че тази в БГ е по-добра ...но човека има друго мнение.Вероятно от 8 млрд на Земята,едва 5-10к ще са с това мнение,но ги има.Едно друго негово мнение е, че може да хакне биткойн.Има и други с една идея по -фантастична нотка Аз уважавам мнението му,но нека всеки да прецени колко е правилно или вярно.

Коментар

Продължавам да се чудя зашо се разискват съдилищата в САЩ.
                                Пуснах и линк от който се вижда, че в small court дело струва от $30 до $100 и резултата се очаква в рамките на 3 месеца :

https://selfhelp.courts.ca.gov/small-claims-california

На самия сайт има линкове предоставени от съда с безплатна правна помощ. В моя район има 4 опции предоставени от общината и 2 от организации с идеална цел. Процеса минава без адвокати в съда за да не може някой с кинти да извърта или разтакава случая. Ако имаше нещо такова в България , Евго щеше да си вземе кинтите за покрива на 3-тия месец. Като се разправяш с голяма организация , първо ги съдиш в small court и ако спечелиш отиваш на нормален , и там често се стига до извънсъдебно споразумение защото това , че са осъдени вече на предишното дело не изглежда добре на заседателите и им намалява шансовете. Разбира се човек трябва да отиде първо за консултация , или с безплатната помощ или да си наеме адвокат зашото е важно как се формулират исковете в двата съда, май има някакви правила , че не може да съдиш 2-пъти за едно и също нещо, та първото дело трябва да е за част, колкото да спечелиш и да имаш възможност да заведеш второ . Абе чак с такива подробности не съм запознат , но в общия случай некриминалните дела са евтини и бързи. В България съм съдил застрахователна компания. Техния адвокат беше сменен 2 пъти и се раболяваше 3 пъти , не помня какво беше , но след няколко години разправии или изтече давност или заминах та така и не видях резултат. Не знам какво му преценяват като добро на това правосъдие където дела изтичат по давност.

Надявам се , че това изчерпвва въпроса за недостъпните американски съдилища и може да се върнем към българските реалности.
                                Това са приказки на човек, който не е имал действителен опит със съдебната система на САЩ.

Коментар

Working...
                                X