IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

А зимата как е? Конкретно София зимата е мн зле когато няма вятър!
    Само за въздуха ли са лъжи или и за друго съм излъгал?
    Аз им говорех още миналата година , че човек ако реши да купува в София трябва да гледа за второ жилише някъде другаде за да живее през зимата. София е често в 10-тката на най-замърсените градове в Европа като поне 5-6 пъти на сезон е най-замърсения в Европа. Верно е че е заради котловината , но това е малко като спора за училищата , ако има оправдание да е лошо значи не се брои за лошо и е добро. Не работи така.

Човек ако и това игнорира и нарича плюене .... че то става фактор в привличане на таланти:

A new report from Deloitte, commissioned by the Clean Air Fund, reveals air pollution impacts the productivity, absenteeism and employee retention of highly-skilled workers in Sofia, Bulgaria.

https://www.cleanairfund.org/news-it...ia-case-study/

Да не говорим как се отразява на здравето.

Bulgaria usually does not appear at the top of ranking lists, but rather at the very bottom. But when it is about air pollution, the opposite is the case. The bad air in Sofia, the capital, kills.
    .....
    Mortality Rate
    According to the European Union's regulations (Bulgaria is a member since January 1st, 2007), the concentration of particulate matter (PM) 2.5 is not supposed to exceed 25 mkrg/m3 and that of PM 10 should be limited to 40 mkrg/m3. In Sofia, it is five times higher on more harmless days, and up to 20 times higher on bad days. People breathe in and out 20,000 times per day. Doing so in Sofia can cause several diseases. The World Health Organization estimates that 9,000 Bulgarians die of the consequences of air pollution every year. The country actually has the third-highest mortality rate caused by air pollution in the world.

https://berlinspectator.com/2022/02/...air-pollution/

Коментар

Абе на много места ходя и даже в топ дестинации, като Велинград през април ми е миришело на печка на дърва, ама ти сигурно знаеш повече или си свикнал с тази миризма...
      Във Велинград специално масово се отопляват с дърва.Планински град е и не е учудващо ,че е така. В повечето областни градове все по-малко стават тия,които се отопляват с въглища и дърва.А много хора,включително и аз минаха от дърва и въглища на пелети.Които са екологични и не замърсяват толкова.
      Last edited by mirodes; 10.05.2023, 21:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Някой дядо в Швейцария с една крава ще яде и 100 пъти по-качествена храна от теб.Ти все даваш примери които са ти угодни на теб Гледа се общо.За целия народ и държава.
        Винаги в такъв момент изниква въпроса как преди години беше допуснато 20г ирландско месо в БГ мрежата?
        Колко ли стотици хиляди тона Е изконсумирал досега клетия БГ потребител подобно 20г ,а и по-старо месо?
        Мислиш ли,че контрола при нас е такъв както в Европа? В производството, транспорт,съхранение?

За въздуха също не е така.Даните за Пловдив са от две станции.Едната преди беше на едно оживено кръстовище и я преместиха в парк Каменица....между дърветата ....за да няма глоби от ЕУ .Другата също е в парк
        Тя цялата ни държава е такава,ама ти не я виждаш
        Аз не оспорвам ,че някъде някой живее зле ако нямам наблюдения.Оспорвам твърденията, че в България се живее зле.
        А контрола в България върху храните е на много високо ниво.Занимавал съм се със случаи на нарушения от дадени производители и съответните органи са реагирали веднага и адекватно. С яки глоби.
        Колкото до станциите-дори и в парк замърсеният въздух ще се отчете.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Ако ходиш в някои села, в които се отопляват на дърва и въглища е така .Ама в градовете, където се отопляват с ток не е толкова мръсен въздуха.
          Абе на много места ходя и даже в топ дестинации, като Велинград през април ми е миришело на печка на дърва, ама ти сигурно знаеш повече или си свикнал с тази миризма...

Коментар

Във всички населени места зимата не се диша от печки на твърдо гориво, даже в Сф е по-чист въздуха. Това ти го казвам от опит и аз и жена ми имаме къщи в провинцията и редовно ходим...
            Ако ходиш в някои села, в които се отопляват на дърва и въглища е така .Ама в градовете, където се отопляват с ток не е толкова мръсен въздуха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Абе, след като след 20г. емиграция, се сетил за Родината, значи нещата в САЩ, са повече от трагични за този потребител! Как 20г. не сети, че България съществува?
              Ти това как го установи?

Коментар

Ето това са ЛЪЖИ.Абсолютни лъжи. Ето карта на замърсяването на въздуха в реално време. Ясно се вижда, че въздуха в България е един от най-чистите в Европа.Храната,която ям също е качествена,защото месо, мляко,плодове и зеленчуци си купувам само от български производители в нашия регион, за които знам,че имат високо качество на храната.Относно законите-не е вярно, че масово не се спазват. Или ако не се спазват то това се отнася до дребни нарушения. Инфраструктурата наистина е зле ,но нещата се подобряват всяка година.
                Някой дядо в Швейцария с една крава ще яде и 100 пъти по-качествена храна от теб.Ти все даваш примери които са ти угодни на теб Гледа се общо.За целия народ и държава.
                Винаги в такъв момент изниква въпроса как преди години беше допуснато 20г ирландско месо в БГ мрежата?
                Колко ли стотици хиляди тона Е изконсумирал досега клетия БГ потребител подобно 20г ,а и по-старо месо?
                Мислиш ли,че контрола при нас е такъв както в Европа? В производството, транспорт,съхранение?

За въздуха също не е така.Даните за Пловдив са от две станции.Едната преди беше на едно оживено кръстовище и я преместиха в парк Каменица....между дърветата ....за да няма глоби от ЕУ за мръсния въздух .Другата също е в парк
                Тя цялата ни държава е такава,ама ти не я виждаш
                Last edited by petrg5s; 10.05.2023, 21:06.

Коментар

София е в котловина.Затова и зимата мръсният въздух не се разпръсква и има много мъгли. Ама в другите градове не е така.А за другите неща съм ти ги описал.
                  Във всички населени места зимата не се диша от печки на твърдо гориво, даже в Сф е по-чист въздуха. Това ти го казвам от опит и аз и жена ми имаме къщи в провинцията и редовно ходим...

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
                    Пак да кажа , не знам за какво се занимаваме с емигранти , САЩ , ЕЦБ .... ма понеже ми вменяват , че плюя България защото съм се бил прецакал ... това е баси глупостта. Човек може да се върне по-всяко време с опит от САЩ, Германия или др държаваж много врати се отварят дори само заради опита в друга среда. Гледам че и плъха се е изказал неподготвен за нек'ви миячи на чинии .... айде моля. Ясно е че ако е мечтал да се изнесе и не е имал топки като е ударил 50-така гроздето вече ще е само кисело , но никой не му е виновен.
                    Абе, след като след 20г. емиграция, се сетил за Родината, значи нещата в САЩ, са повече от трагични за този потребител! Как 20г. не сети, че България съществува?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Каза държавния служител за София, където, точно от програмата за подобряване чистотата на въздуха, са подменени над 5000 замърсяващи отоплителни уреди, включително моя, от дърва, минах на пелетна камина.
                      5000 е капка в морето...
                      Мангалята горят всякакви гадости и като няма вятър го диша цяла София. Отделно по улиците се движат такива дизелови таралясници, които не ги виждаш от черен дим!

Коментар

Каза държавния служител за София, където, точно от програмата за подобряване чистотата на въздуха, са подменени над 5000 замърсяващи отоплителни уреди, включително моя, от дърва, минах на пелетна камина.

Коментар

София е в котловина.Затова и зимата мръсният въздух не се разпръсква и има много мъгли. Ама в другите градове не е така.А за другите неща съм ти ги описал.

Коментар

• Пак да кажа , не знам за какво се занимаваме с емигранти , САЩ , ЕЦБ .... ма понеже ми вменяват , че плюя България защото съм се бил прецакал ... това е баси глупостта. Човек може да се върне по-всяко време с опит от САЩ, Германия или др държаваж много врати се отварят дори само заради опита в друга среда. Гледам че и плъха се е изказал неподготвен за нек'ви миячи на чинии .... айде моля. Ясно е че ако е мечтал да се изнесе и не е имал топки като е ударил 50-така гроздето вече ще е само кисело , но никой не му е виновен.
                            Last edited by segato; 10.05.2023, 20:53.

Коментар

Ето това са ЛЪЖИ.Абсолютни лъжи. Ето карта на замърсяването на въздуха в реално време. Ясно се вижда, че въздуха в България е един от най-чистите в Европа.
                              Last edited by Traicho_80; 10.05.2023, 20:46.

Коментар

Проблема ти е, явно всичко ти се върти само до парите! Да, те са важни, но има много по-важни неща от тях! Какво, като си богат, като дишаш най-мръсния въздух в Европа, заобиколен си от потресаваща инфраструктура, има закони, но не се спазват и почти всеки си прави каквото е решил, ядеш некачествена храна и т.н? За училищата няма да отварям дума, че доста изписахме за тях и още и още...
                                Ето това са ЛЪЖИ.Абсолютни лъжи. Ето карта на замърсяването на въздуха в реално време. Ясно се вижда, че въздуха в България е един от най-чистите в Европа.Храната,която ям също е качествена,защото месо, мляко,плодове и зеленчуци си купувам само от български производители в нашия регион, за които знам,че имат високо качество на храната.Относно законите-не е вярно, че масово не се спазват. Или ако не се спазват то това се отнася до дребни нарушения. Инфраструктурата наистина е зле ,но нещата се подобряват всяка година.
                                Last edited by mirodes; 10.05.2023, 20:44.

Коментар

Working...
                                X