Първоначално изпратено от Negramoten
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Купувам парцел около София – но къде точно?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от ангел петковКакто си седя в къщи(болен съм) и чета форума някой съсед отгоре изведнъж включи бормашината!!! направо супер особено като знам че ще продължи още няколко часа та се почудих това колко голям минус на апартамента е и дали е по-голям от този че съседите имат деца на 5 и 3 години и много трудно ги приспиват преди 23.00 часа!
До колкото знам в момента в София е зимна приказка. Явно привържениците на тишината и селския живот са се сдобили и със снегорини, или пък не държат да ходят на работа, а децата им на училище...
Коментар
-
Купувам парцел около София – но къде точно?
Първоначално изпратено от alex-mОбикалях селата около София понеже имам идея да си купя парцел или земеделска земя до регулация с цел построяване на еднофамилна къща.Какво ви е мнението за този район???Обиколих Локорско,Войнеговци,Подгумер,Негован,Световрачене и Гниляне.Като че ли най-ми хареса Подгумер,малко китно селце,нелоша инфраструктура и най-важното много слънчево местенце,цяла София беше затисата от нещо средно между мъгла и смог докато само на 10 км в Подгумер беше ясно и слънчево.Моля споделете мнение за този район!Поздрави
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от ангел петковКакто си седя в къщи(болен съм) и чета форума някой съсед отгоре изведнъж включи бормашината!!! направо супер особено като знам че ще продължи още няколко часа та се почудих това колко голям минус на апартамента е и дали е по-голям от този че съседите имат деца на 5 и 3 години и много трудно ги приспиват преди 23.00 часа!
До колкото знам в момента в София е зимна приказка. Явно привържениците на тишината и селския живот са се сдобили и със снегорини, или пък не държат да ходят на работа, а децата им на училище...
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от iiujenКриза на пазара за къщи няма.
Криза има в строителството на блокове.Балона при селските къщи според мен е по-голям от този при апартаментите, именно заради липсата на инфраструктура и нарастващата циганизация по селата.
Имам познат, който 2005-та построи къща в Панчарево, именно защото излизаше по-евтино от апартамент. Постави на кантар плюсовете (двор, чист въздух, тишина) и минусите (скъпа поддръжка, мъкнене на дърва, непрестанна зависимост от автомобил, далеч по-сложно отглеждане на деца и т.н.) и в крайна сметка именно цената му повлия. Парцела тогава беше около 20 евро/кв., а за апартамент на зелено в Младост му искаха 550...
Този пример ти го давам, за да прозреш, че ако някой е решил да купува жилище, то пак ще сравни цената и следващите разходи. И ако може да си купи жилище близо до магазин/транспорт/училище/детска градина/ за по-малко пари отколкото ще му излезе "лукса" да се радва на 180 волта напрежение, то 100% ще избере апартамента. А тепърва идват промоциите по апартаментите.
Моята прогноза за парцели, които не са с много добра инфраструктура (разбирай различни от 300 метра от центровете на бивши села и сегашни кв. като Горна Баня, Бояна, Драгалевци, Симеоново, Бистрица и други не по-далеч от центъра отколкото е Младост 4) е спад до около 10-15 евро на квадрат. Причините са:
- Няма купувачи (т.е. нямат пари);
- Цените на апартаментите са се запътили под себестойност, т.е. никой няма да иска да си хаби нервите и времето и да строи;
- При това обедняване, никой няма да иска да е зависим от скъпи по-проходими автомобили и джипове;
- Никой няма да иска да рискува със здравето и образованието на детето си;
- Вилите се водят луксозна стока и те най-много поевтиняват когато парите са кът, забележи какво се случи с ваканционните имоти.
А за парцели които до скоро са били ниви и съвсем на скоро са си сменили статута, т.е. са без инфраструктура, не очаквам повече от 3-5 евро на квадрат, защото освен горните причини, добави че за инфраструктура трябва да се пожертват и пари стигащи за едностаен
Тук е много важно да се отбележе, че при сегашната криза липсва мащаба на преразпределяне на парите от населението към група мутри, които да гледат да построят малко имение със сериозна охрана. Та дори и това търсене няма да го има.
За да не те отчая съвсем ще те успокоя, че все пак това са си само мои неангажиращи прогнози.
ПП. Забравих една мново важна прилика между презастрояването и парцелите, а именно, че както се появиха цели нови квартали, така и хиляди декари се вкараха в регулация и на част от тях се изгради и някаква инфраструктура платена при изграждането на някой комплекс от къщи (като цитиряния в Кладница) или от някой комплекс от блокове (като този в Нови Хан). Т.е. и при парцелите има огромно свръхпредлагане, което дори в момента не сприра да нараства, защото когато някой вече е платил рушвета да му вкарат нивата в регулация, то съседните ниви няма нужда да плащат
Коментар
-
Re: .
Първоначално изпратено от alex-mКакво им е на шопите,я споделете,верно че нямам впечатления от хората около София,роден съм и съм израсъл в София но е факт че не познавам хората около града.Ако може ме насочете долу горе като цени в този район,в сайтовете за имоти варират в огромни граници и ми е трудно да се ориентирам.
И още малко за шопите - изразявам лично мнение. Ама все пак от етничеснките групи на българите шопите са най-неприятните. Сравнете ги с мизийци, добруджанци, тракийци, македонци, родопчани и ще се види разликата.
Коментар
-
.
Какво им е на шопите,я споделете,верно че нямам впечатления от хората около София,роден съм и съм израсъл в София но е факт че не познавам хората около града.Ако може ме насочете долу горе като цени в този район,в сайтовете за имоти варират в огромни граници и ми е трудно да се ориентирам.
Коментар
-
Re: .
Първоначално изпратено от alex-mОбикалях селата около София понеже имам идея да си купя парцел или земеделска земя до регулация с цел построяване на еднофамилна къща.Какво ви е мнението за този район???Обиколих Локорско,Войнеговци,Подгумер,Негован,Световрачене и Гниляне.Като че ли най-ми хареса Подгумер,малко китно селце,нелоша инфраструктура и най-важното много слънчево местенце,цяла София беше затисата от нещо средно между мъгла и смог докато само на 10 км в Подгумер беше ясно и слънчево.Моля споделете мнение за този район!Поздрави
Коментар
-
.
Обикалях селата около София понеже имам идея да си купя парцел или земеделска земя до регулация с цел построяване на еднофамилна къща.Какво ви е мнението за този район???Обиколих Локорско,Войнеговци,Подгумер,Негован,Световрачене и Гниляне.Като че ли най-ми хареса Подгумер,малко китно селце,нелоша инфраструктура и най-важното много слънчево местенце,цяла София беше затисата от нещо средно между мъгла и смог докато само на 10 км в Подгумер беше ясно и слънчево.Моля споделете мнение за този район!Поздрави
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от iiujenКриза на пазара за къщи няма.
Криза има в строителството на блокове.Балона при селските къщи според мен е по-голям от този при апартаментите, именно заради липсата на инфраструктура и нарастващата циганизация по селата.
Имам познат, който 2005-та построи къща в Панчарево, именно защото излизаше по-евтино от апартамент. Постави на кантар плюсовете (двор, чист въздух, тишина) и минусите (скъпа поддръжка, мъкнене на дърва, непрестанна зависимост от автомобил, далеч по-сложно отглеждане на деца и т.н.) и в крайна сметка именно цената му повлия. Парцела тогава беше около 20 евро/кв., а за апартамент на зелено в Младост му искаха 550...
Този пример ти го давам, за да прозреш, че ако някой е решил да купува жилище, то пак ще сравни цената и следващите разходи. И ако може да си купи жилище близо до магазин/транспорт/училище/детска градина/ за по-малко пари отколкото ще му излезе "лукса" да се радва на 180 волта напрежение, то 100% ще избере апартамента. А тепърва идват промоциите по апартаментите.
Моята прогноза за парцели, които не са с много добра инфраструктура (разбирай различни от 300 метра от центровете на бивши села и сегашни кв. като Горна Баня, Бояна, Драгалевци, Симеоново, Бистрица и други не по-далеч от центъра отколкото е Младост 4) е спад до около 10-15 евро на квадрат. Причините са:
- Няма купувачи (т.е. нямат пари);
- Цените на апартаментите са се запътили под себестойност, т.е. никой няма да иска да си хаби нервите и времето и да строи;
- При това обедняване, никой няма да иска да е зависим от скъпи по-проходими автомобили и джипове;
- Никой няма да иска да рискува със здравето и образованието на детето си;
- Вилите се водят луксозна стока и те най-много поевтиняват когато парите са кът, забележи какво се случи с ваканционните имоти.
А за парцели които до скоро са били ниви и съвсем на скоро са си сменили статута, т.е. са без инфраструктура, не очаквам повече от 3-5 евро на квадрат, защото освен горните причини, добави че за инфраструктура трябва да се пожертват и пари стигащи за едностаен
Тук е много важно да се отбележе, че при сегашната криза липсва мащаба на преразпределяне на парите от населението към група мутри, които да гледат да построят малко имение със сериозна охрана. Та дори и това търсене няма да го има.
За да не те отчая съвсем ще те успокоя, че все пак това са си само мои неангажиращи прогнози.
ПП. Забравих една мново важна прилика между презастрояването и парцелите, а именно, че както се появиха цели нови квартали, така и хиляди декари се вкараха в регулация и на част от тях се изгради и някаква инфраструктура платена при изграждането на някой комплекс от къщи (като цитиряния в Кладница) или от някой комплекс от блокове (като този в Нови Хан). Т.е. и при парцелите има огромно свръхпредлагане, което дори в момента не сприра да нараства, защото когато някой вече е платил рушвета да му вкарат нивата в регулация, то съседните ниви няма нужда да плащат
Коментар
-
Re: Купувам парцел около София.
Първоначално изпратено от SStoilovТочно там е. Имам основателни причини за мястото - ежедневно имам работа и в София или в Дупница/Благоевград/Кюстендил.
Всъщност този парцел жена ми го отсвири, не и харесвал, избрал съм си друг (т.е жената де, аз немам дума) . Ако някой се интересува от цена и процедура - да пише на ЛС.
Асфалта е на 30 метра , парцела е 1 декар , но с наклон в горната му част, долната е почти равна.
И нещо много рядко срещано - в района няма нито един циганин. За далече - не знам, за 20 минути съм на Княжево . точно 30 км. по магистрала.
Първоначално изпратено от nacheffПървоначално изпратено от SStoilovв момента няма дори желаещи да участват в търговете.
ей това няма кой да го купи почти година, а е на доста изгодна цена :
АКО не бъркам за твоята предпочитана дестинация, това изглежда трябва да е между Долна и Горна Диканя. Далече, бе!
Обикалял съмо до някои от селата в област Перник. Тежък е този регион.
Само в Кладница съм срещнал някакъв баланс между природа и социална картина, но те там отдавна скъсаха с реалността по отношение на цените.
Криза на пазара за къщи няма.
Криза има в строителството на блокове. Лакеи по форуми и вестници внушават, че кризата е на имотния /жилищния/ пазар въобще. Това е манипулативно внушение, за да се прехвърлят загубите от пазара на къщи и земя, като печалби в джобовете на набълбукали се строители /мутри на мутреси/ на блокове и апартаменти. Ами мутрите да си стоят на северния студен, ветровит и мокър склон на Витоша, в мутробароковите си къщи с триметрови огради и да си плащат за тъпнята, която не достроиха в столицата. А който иска двор за застрояване, защо трябва да плаща на мутрите загубите? Но мутрите поръчват публикации, че се излиза от имотната криза, но драстичен спад щяло да има на парцелите?! За да прехвърлят загубите си на чичо от село. И читателят се поддава на понятийна манипулация, по подобие на манипулацията на оня културтрегер, нарекъл нужника клозет, защото като бил в Англия, в нужника имало някой, и на вратата се изписвал надпис Closed /в превод „затворено”/. Така са конструирани и вратите на тоалетните в някои влакове :-))
Няма причини за криза и на пазара за парцели.
Но предизвикалите апартаментаната криза мутри и техните лакеи белязаха с криза и пазара на къщи със земя, и пазара на парцели за къщи. Това обяснява стъписването, поради което интерес има, но не се стига до покупка … по чисто психологически, може би дори поради неосъзнати мотиви на и без друго наплашения клиент. Който дори не разбира, защо трябва да има криза за всеки от нас? Който си я е надробил – да си я изсърба. Сам! До край!
Коментар
-
Re: Купувам парцел около София.
Точно там е. Имам основателни причини за мястото - ежедневно имам работа и в София или в Дупница/Благоевград/Кюстендил.
Всъщност този парцел жена ми го отсвири, не и харесвал, избрал съм си друг (т.е жената де, аз немам дума) . Ако някой се интересува от цена и процедура - да пише на ЛС.
Асфалта е на 30 метра , парцела е 1 декар , но с наклон в горната му част, долната е почти равна.
И нещо много рядко срещано - в района няма нито един циганин. За далече - не знам, за 20 минути съм на Княжево . точно 30 км. по магистрала.
Първоначално изпратено от nacheffПървоначално изпратено от SStoilovв момента няма дори желаещи да участват в търговете.
ей това няма кой да го купи почти година, а е на доста изгодна цена :
АКО не бъркам за твоята предпочитана дестинация, това изглежда трябва да е между Долна и Горна Диканя. Далече, бе!
Обикалял съмо до някои от селата в област Перник. Тежък е този регион.
Само в Кладница съм срещнал някакъв баланс между природа и социална картина, но те там отдавна скъсаха с реалността по отношение на цените.
Коментар
Коментар