IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Купувам парцел около София – но къде точно?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от emos
    Виж сега пиша бавно защото явно с четенето имаш проблеми.Купил съм доста ниви между 5 и 8 евро,платил съм на човек за да ги вкара в регулация,след това всичките за разделени на парцели по 500-600 кв.м.С всичките такси и дребни рушвети се получава стойност около10,80евро за квадратен метър.В момента цената която тъсят около мен е 50евро.За квадратурата няма да ти пиша защото дотолко не можеш да смяташ.Прочети бавно ама много бавно какво са ти написали другите и ще разбереш,че няма нужда да търсиш глупак да ти купи парцела на 200 евро,той те гледа от огледалото.
    Пак не зацепваш, щом има глупаци да ти дадат 50 евро за бивша нива без никаква инфраструктура и то за някое село на северната дъга на околовръсното, доскоро тровено от Крема, на 25 км от центъра, то моята оферта за 150-200 евро е направо без пари, за парцел на 7 км от центъра, с ток, вода, асфалт и газ на улицата пред него с постоянно живеещи съседи, снегопочистване и сметоизвозване. Пък и с градски, а не селски транспорт, чист въздух (в Горна баня минава течението което минава през Банкя). А както и написах, на юг няма какво да засенчва и зимата си има слънце. Единствения минус е лицето което е "само" 22 метра, но това пък улеснява, ако някой иска да дели парцела с тупик.

Коментар

• Виж за тези дето ги предлагаш по 2-3 евро,бих ти дал и някое евро отгоре та най после и ти да си осъществиш мечтата за къща,че иначе докато осъществиш мечтата и виж той живота изтекъл.
      За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
        Първоначално изпратено от vesi97
        Абе я по добре пробвай да им продадеш автобуса ракета.Остави слънчевия парцел на страна
        Ти пък, още чакам, ама нещо вечно купуващите се покриха, явно са такива само на думи... а цената си е доста ниска, за парцел по-близо до центъра отколкото е жк. Младост

emos, взимай го ти, нали имаш и купувачи, които не са разбрали за кризата? Ще врътнеш спекулата ... купуваш евтино и продаваш скъпо
        Виж сега пиша бавно защото явно с четенето имаш проблеми.Купил съм доста ниви между 5 и 8 евро,платил съм на човек за да ги вкара в регулация,след това всичките за разделени на парцели по 500-600 кв.м.С всичките такси и дребни рушвети се получава стойност около10,80евро за квадратен метър.В момента цената която тъсят около мен е 50евро.За квадратурата няма да ти пиша защото дотолко не можеш да смяташ.Прочети бавно ама много бавно какво са ти написали другите и ще разбереш,че няма нужда да търсиш глупак да ти купи парцела на 200 евро,той те гледа от огледалото.
        За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Предлагам къща в груб строеж с 1 декар парцел във вилната зона на Вакарел-Дренов ръд.
          Изглед към сенжните върхове на Рила.
          На 2 км от магистрала тракия. Връзка и със стария път София-Пловдив.
          Лице на улицата 38м.

Коментар

• Първоначално изпратено от vesi97
            Абе я по добре пробвай да им продадеш автобуса ракета.Остави слънчевия парцел на страна
            Ти пък, още чакам, ама нещо вечно купуващите се покриха, явно са такива само на думи... а цената си е доста ниска, за парцел по-близо до центъра отколкото е жк. Младост

emos, взимай го ти, нали имаш и купувачи, които не са разбрали за кризата? Ще врътнеш спекулата ... купуваш евтино и продаваш скъпо

Коментар

• Re: .

Първоначално изпратено от diletant
              Първоначално изпратено от alex-m
              Какво им е на шопите,я споделете,верно че нямам впечатления от хората около София,роден съм и съм израсъл в София но е факт че не познавам хората около града.Ако може ме насочете долу горе като цени в този район,в сайтовете за имоти варират в огромни граници и ми е трудно да се ориентирам.
              Ами Герги Димитров е шоп, Тодор Живков е шоп, Георги Първанов е шоп. Стигат ли ти!
              Пропуснал си жена ми !

Коментар

• Купувам парцел около София – но къде точно?

[quote="Negramoten"]
                Ха-ха-ха,абе пич ти на този автобус май си се возил за последно когато си бил още с тричетвърти чорапки и ожулени коленца.От години сутрин разстоянието от разклона на Горна баня до Борис се взема минимум за 15-20 минути,а тази сутрин на светофара на Пирогов съм висял точно 35 минути.На теб ти е нужен не милионер а малоумник да ти даде 200евро за парцел в Горна баня.
                Ми като чета тук и ми се струва, че всички милионери са малоумници Всички само купуват без да си следят парите, че и поскъпване последните 2 години виждат Та ще ги видим, може утре някой да ми брои парите
                Ще си построя малка къща на супер място около София

Коментар

Ха-ха-ха,абе пич ти на този автобус май си се возил за последно когато си бил още с тричетвърти чорапки и ожулени коленца.От години сутрин разстоянието от разклона на Горна баня до Борис се взема минимум за 15-20 минути,а тази сутрин на светофара на Пирогов съм висял точно 35 минути.На теб ти е нужен не милионер а малоумник да ти даде 200евро за парцел в Горна баня.
                  Ми като чета тук и ми се струва, че всички милионери са малоумници Всички само купуват без да си следят парите, че и поскъпване последните 2 години виждат Та ще ги видим, може утре някой да ми брои парите

Коментар

• Първоначално изпратено от vesi97

Коментар

malka_kushta, единствения плюс на северния склон на Витоша е малкото разстояние до центъра, а сега с изграждането на околовръсното многократно се улеснява достъпа...
                      Относно хората с порастнали деца, напълно споделям тази твоя мисъл, стига и двамта да могат да шофират. Ако само единия е шофьор, то тогава това е допустимо след пенсиониране.

emos, извинявай че съм те настъпил по мазола. Автобуси има, но както си написал, обикновенно са до селския площад и обикновенно им трябва час за да те откарат до София. Прочети по-внимателно и предишните ми постове, там съм обяснил за мен конкретно къде е границата на нормален живот и къде се приминава към дивия. Така че на 90% от поста ти съм отговорил още преди да попиташ

Това за регулацията си изисква време и нерви, но много ме съмнява да си искрен относно цената, просто защото в момента няма никакво търсене на парцели Както и да е, не искам още да те настъпвам, а само да обясня, че идеята не е просто за вкарване на нива в регулация, а за намиране на група хора със сходни интереси, които да финансират скъпото изграждане на инфраструктура и последващото й стопансиване. Както знаеш при такъв живот едно от най-важните неща са съседите. Има доста такива комплекси, около камбаните, тук се спомена и Кладница, но там първо цената поне преди 2 години беше доста изкривена, и второ къщите бяха много на гъсто почти без дворове. Сега селата са така устроени, че повечето са бедни възрастни шопи, голяма част от тях отглеждат и животни, като не им чистят много... Идята за организиране на малко селище е именно и в това, че ще има много хора със сходни проблеми и изисквания на едно място. Например може да се наеме един бус който да кара учениците от и на училище и много други... Става въпрос за поне 50-100 декара, а не за 2-3, колкото си взел ти... Но в момента не може да се намерят пари за нещо такова.

А понеже се зачудихте за интереса ми, то ще ви отговоря, че преди 4 години имах желанието да се преместя в Горна баня, имам 1 дка наследствен чуден парцел на 300 метра от банята и на 200 метра от спирка на автобус, който стига до Руски паметник и петте кьошета за минути. Горна баня не е на северния склон на Витоша, а е на Люлин планина, която е доста по-ниска, и зимата си има слънце. Отделно до парцела има ток, асфалт, вода, канал и газ! Но по лошо стечение на обстоятелствата, строежа се отложи, а сега ми се смениха целите... в процес на напускане на родината съм.
                      Понеже тук доста милионери, които само купуват и никога не продават се появиха и то говорейки за цени от 50 евро/кв за ниви без път, като дори споменават, че криза при парцелите няма и че цените са по-високи от преди 2 години, то ако има желаещи, разбира се на цена от поне 150-200 евро/кв, нека ми драснат, може и да се склоня да продам...

Коментар

• malka_kushta, единствения плюс на северния склон на Витоша е малкото разстояние до центъра, а сега с изграждането на околовръсното многократно се улеснява достъпа...
                        Относно хората с порастнали деца, напълно споделям тази твоя мисъл, стига и двамта да могат да шофират. Ако само единия е шофьор, то тогава това е допустимо след пенсиониране.

emos, извинявай че съм те настъпил по мазола. Автобуси има, но както си написал, обикновенно са до селския площад и обикновенно им трябва час за да те откарат до София. Прочети по-внимателно и предишните ми постове, там съм обяснил за мен конкретно къде е границата на нормален живот и къде се приминава към дивия. Така че на 90% от поста ти съм отговорил още преди да попиташ

Това за регулацията си изисква време и нерви, но много ме съмнява да си искрен относно цената, просто защото в момента няма никакво търсене на парцели Както и да е, не искам още да те настъпвам, а само да обясня, че идеята не е просто за вкарване на нива в регулация, а за намиране на група хора със сходни интереси, които да финансират скъпото изграждане на инфраструктура и последващото й стопансиване. Както знаеш при такъв живот едно от най-важните неща са съседите. Има доста такива комплекси, около камбаните, тук се спомена и Кладница, но там първо цената поне преди 2 години беше доста изкривена, и второ къщите бяха много на гъсто почти без дворове. Сега селата са така устроени, че повечето са бедни възрастни шопи, голяма част от тях отглеждат и животни, като не им чистят много... Идята за организиране на малко селище е именно и в това, че ще има много хора със сходни проблеми и изисквания на едно място. Например може да се наеме един бус който да кара учениците от и на училище и много други... Става въпрос за поне 50-100 декара, а не за 2-3, колкото си взел ти... Но в момента не може да се намерят пари за нещо такова.

А понеже се зачудихте за интереса ми, то ще ви отговоря, че преди 4 години имах желанието да се преместя в Горна баня, имам 1 дка наследствен чуден парцел на 300 метра от банята и на 200 метра от спирка на автобус, който стига до Руски паметник и петте кьошета за минути. Горна баня не е на северния склон на Витоша, а е на Люлин планина, която е доста по-ниска, и зимата си има слънце. Отделно до парцела има ток, асфалт, вода, канал и газ! Но по лошо стечение на обстоятелствата, строежа се отложи, а сега ми се смениха целите... в процес на напускане на родината съм.
                        Понеже тук доста милионери, които само купуват и никога не продават се появиха и то говорейки за цени от 50 евро/кв за ниви без път, като дори споменават, че криза при парцелите няма и че цените са по-високи от преди 2 години, то ако има желаещи, разбира се на цена от поне 150-200 евро/кв, нека ми драснат, може и да се склоня да продам...

Коментар

• Неграмотен,незнам защо с такова вдъхновение браниш своята теория но си много далече от истината.Единственото вярно в твоята теория е,че този начин на живот е за хора с пари.Според мене ти нямаш и най малка представа как са устроени селищата които коментираш.В Локорско автобуса спира на центъра на всеки кръгъл час,на всеки половин маршутка.В Войнеговци автобуса обръща пред последната къша(Визирам селото не вилната зона)разсписанието на автобуса и маршутките е същия като в Локорско.В Костинброд автобусите са през половин час плюс маршутки плюс влак,колкото до почистването вчера и онзи ден в сравнение със София разликата беше 10към едно.Не те знам къде живееш но кога за последно си видял тротоарите масово да се почистват с малки снегорини.Колкото до идеята ти за нивата на главна улица и вкарването в регулция аз съм го направил сам и познай само за тази година имам три оферти за покупка,при това без да съм обявявал продажба защото според мен момента не е подходящ.А разликата на която ги закупих през 2006 и 2007 и цената която ми предлагат в момента е в пъти не в проценти.

Коментар

• Купувам парцел около София – но къде точно?

Първоначално изпратено от Negramoten
                            Бонвиван, грешно сравняваш Прочети какво съм написал преди да ми говориш за склоновете

Да живееш на вила си е приключение и като те изненада някой сняг не можеш да кажеш днес ще си взема такси/метро/автобус. А отиваш в приключението да станеш в 4 сутринта и да се надяваш, че ако изобщо успееш да се измъкнеш от твоята стръмна вилна улица, то главната на селото да е изчистена. После пък започваш да се чудиш дали жена ти ще успее да замъкне благополучно детето на училище... понеже не е наясно с блокажите на нейната джипка.

Живота на село си има неговите плюсове, но е наивно да подкрепяте теорията на:
                            Първоначално изпратено от iiujen
                            Криза на пазара за къщи няма.
                            Криза има в строителството на блокове.
                            Защото никой няма да даде и 15 евро за двор, като за същите пари ще може да си купи и апартамент и гараж на място с инфраструктура. Просто сме твърде далеч от немския начин на живот. Съгласен съм че има и авантюристи, които биха си взели стар трактор и биха му сложили гребло за сняг. Но това са много редки случаи, много мъже биха се навили без проблем, но за жените и децата това си е повече от приключение.

Този живот не е никак лесен нито евтин и масовото му развитие беше породено именно от високите цени на апартаментите. Много хора избраха да строят за 100 евро груб строеж пред това да дават по 1000 за някоя панелка...

И все пак ако има навити бих ви посъветвал да се обедините да намерите някоя нива на хубаво място с лице на главна улица, която се чисти зимата и да я вкарате в регулация. После да си изградите инфраструктура, като важното в случея е, че съседите ще сте сравнително заможни и няма да е проблем при необходимост да се бръкнете с 1000 лв за ремонт... Аз се опитах да прокарам подобна идея точно в началото на кризата и имаше сериозен интерес. Но сега ме съмнява да се намерят толкова хора споделящи идеята и разполагащи със свободни средства.

В интерес на истината повечето хора, които пишат в темата за парцели около София и Варна са продавачи, които не само че са изтървали момента да продават на висока цена, ами в момента държат напълно непродаваеми ниви, именно защото вече няма пари за изграждане на инфраструктура.
                            Доста си натворил, очевидно чувствителен на темата и на съпътстващите я много други теми. Благодаря за отношението. Смятам, че за доста неща си прав, за доста други не си. Но кой съм аз, да определям действията на другите. За мен е важно, че от дискусиите възникна едно основно правило – че никой не трябва да пречи на тъпчовците и техните мутреси да се катерчат по северния склон на Витоша, за да ги обдухва течението на стръмната планина, да ги мокрят пролетните води и да газят в собствените си отпадни води, поради умнотията им да не си организират канализация. Нека си се концентрират там. Другото основно правило , което възникна е, че от Костинброд до Локорско са местата, които устройват човека на средна възраст, който няма малки деца и ще чака внуци да идват под слънцето и чистия въздух на полегатите склонове на Балкана. А цената на теракота и мокета ще ги разискваме тепърва като ги сравняваме с цената на метър РЗП или метър земя. Да е живот и здраве само, че като гледам колко млад народ увисва по стълбовете… Не ще да е от добър живот. Ха наздраве за живите, както казваше тук някой, че в Троян сигурно вече повтарят, ракиено време минава...!
                            На супер място около София ще построя малка къща

Коментар

• Бонвиван, грешно сравняваш Прочети какво съм написал преди да ми говориш за склоновете

А за евтините снегорини, трактори и багери, по-добре се запознайте и с цената на подръжката им

Да живееш на вила си е приключение и като те изненада някой сняг не можеш да кажеш днес ще си взема такси/метро/автобус. А отиваш в приключението да станеш в 4 сутринта и да се надяваш, че ако изобщо успееш да се измъкнеш от твоята стръмна вилна улица, то главната на селото да е изчистена. После пък започваш да се чудиш дали жена ти ще успее да замъкне благополучно детето на училище... понеже не е наясно с блокажите на нейната джипка.

Живота на село си има неговите плюсове, но е наивно да подкрепяте теорията на:
                              Първоначално изпратено от iiujen
                              Криза на пазара за къщи няма.
                              Криза има в строителството на блокове.
                              Защото никой няма да даде и 15 евро за двор, като за същите пари ще може да си купи и апартамент и гараж на място с инфраструктура. Просто сме твърде далеч от немския начин на живот. Съгласен съм че има и авантюристи, които биха си взели стар трактор и биха му сложили гребло за сняг. Но това са много редки случаи, много мъже биха се навили без проблем, но за жените и децата това си е повече от приключение.

По-скоро желанието за живот на вила се появява у хора живяли цял живот в апартамент и виждали вили само през почивките си. А дори да се абстрахираме от инфраструктурата, честото спиране на електрозахранването, чието напежение рядко надвишава 180 волта, то стигаме до доста по-скъпата и времеотнемаща поддръжка на къщата и двора.

Този живот не е никак лесен нито евтин и масовото му развитие беше породено именно от високите цени на апартаментите. Много хора избраха да строят за 100 евро груб строеж пред това да дават по 1000 за някоя панелка...

И все пак ако има навити бих ви посъветвал да се обедините да намерите някоя нива на хубаво място с лице на главна улица, която се чисти зимата и да я вкарате в регулация. После да си изградите инфраструктура, като важното в случея е, че съседите ще сте сравнително заможни и няма да е проблем при необходимост да се бръкнете с 1000 лв за ремонт... Аз се опитах да прокарам подобна идея точно в началото на кризата и имаше сериозен интерес. Но сега ме съмнява да се намерят толкова хора споделящи идеята и разполагащи със свободни средства.

В интерес на истината повечето хора, които пишат в темата за парцели около София и Варна са продавачи, които не само че са изтървали момента да продават на висока цена, ами в момента държат напълно непродаваеми ниви, именно защото вече няма пари за изграждане на инфраструктура.

Коментар

Първоначално изпратено от ангел петков
                                Както си седя в къщи(болен съм) и чета форума някой съсед отгоре изведнъж включи бормашината!!! направо супер особено като знам че ще продължи още няколко часа та се почудих това колко голям минус на апартамента е и дали е по-голям от този че съседите имат деца на 5 и 3 години и много трудно ги приспиват преди 23.00 часа!
                                Ако прочетеш по-внимателно, ще видиш че съм написал, че тишината е основния плюс на това да живееш извън града, стига да не си на (или над) нивото на някоя магистрала, че и на 2 км да си пак би предпочел съседа с бормашината, понеже рано или късно ще спре.

До колкото знам в момента в София е зимна приказка. Явно привържениците на тишината и селския живот са се сдобили и със снегорини, или пък не държат да ходят на работа, а децата им на училище...

Мнение на човек без поглед върху селата които коментираме. Че тези села са по достъпни от Симеоново, Бояна и Драгалевци. Обяснението е, че Стара планина е с по полегати южни склонове.За какви снегорини говориш? Мога да предположа,че улиците са им по изчистени от тези в твоя квартал защото все се намира някой местен чичка с ЮМЗ сключил договор да почиства и колите са паркирани не по улиците а в гаражи или в дворовете.
                                Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

Working...
                                X