IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от prodigal
    Първоначално изпратено от acen1975
    когато ти почнеш да пишеш по половин страница анализ,а не по две изречения на постинг,чак тогава ще ме разбереш.
    Пишех навремето, загубена кауза..

Човек отделя време да сподели нещо по което очаква дискусия и получава политическа пропаганда, тийнейджърски неволи и всичко друго но не и достоен опонент/съмишленик от който може да научи нещо.

Времето е пари, казват..
    ама имаш време да се заядеш за правопис за последните два дни си втория които го играе този номер. Които няма за какво да се заяде обикновено захваща правописа... Правописа не е важен важно е съдържанието които не го е разбрал пазара ще го накаже...
    mWPCloud.com

Коментар

• забравете за инфлация в близките 2 години,каму ли пък хиперинфлация.
      едиствения начин в момента да се преборят с дефлационната вълан е точно балона в петрола.но дори и на такива нива,в момента в сащ всичко е много по евтино в сравнение с миналата година,като се почне от имоти и коли и се стигне до стоки от първа необходимост.
      отделно натуралната газ е рекордно ниска-качването на петрола в момента не можа да повлияе на газта.а в сащ газта е основния енергиен източник за производство-газта е 3.5 пъти по евтина от миналото лято-фабриките плащат 3,5 пъти по малко за енергийни разходи от миналата година,което ще рече,че ще продължават да бълват по евтина продукция,нищо,че петрола се качва.

Коментар

• въпроса ,който мен не ми остава мира е къде ще отидат доларите,след като пукне петролния балон.защото там ще се направи най голямата далвера-един път от оскъпяването на долара и втори път от покачването на нещото,в което ще влезнат тези долари.
        миналата година влезнаха в ус трежърис-точно тогава,когато никой не очкваше-всички викаха,че сащ е бита карта ,долара ще пада и никой няма да купува ус трежърис...и както си ги говореха,долара скочи рекордно за отрицателно време и ус трежърис също подскокнаха до невероятни размери,водещи до нулев ийлд.
        тая пролет почва да се говори абсолютно същото като миналата-долара ще пада,няма да е световната валута,ус трежърис няма да има кой да ги купува и т.н.
        въпроса е парите от пукането на балона в акции ли ще влезнат,или в трежърис.
        по принцип би трябвало да влезнат в акции според мен,но има едно НО!
        а то е,че в момента фед губи пари за сметка на печалби на ус банките.
        защо?
        защото фед финансира банките на 0,25% лихва,но ус тртежърис са евтини и дават доста по голям спред в лихвите спрямо лихвата на фед.
        в момента банките правят яки пачки от нищото,защото има излизане от трежърис.
        което или ще доведе до силно обратно изкупуване на трежърис,или фед ще трябва да вдигнат лихвата,защото ниската лихва не пробива в реалната икономика заради високия ийлд на ус трежърис.
        ако бандюгите залагат за качване на лихвата на фед,преди да влезнат в акции,ще предпочетат да влезнат в трежърис,които вече почват да стават подценени ,също както миналата пролет и ако влезнат навреме,хем ще спечелят от качването на трежърис,хем от ийлда,хем отгоре на всичкото ако фед вдигнат лихвата,ус трежърис допълнително ще се оскъпят.

бернанки и гайднър в скоро време трябва да се разберат кво да правят.вариянтите са два:
        1.или беркакнки ще трябва да вдигне лихвата
        2.или гайднър ще прябва да прави по малко трежъри аукциони

или и трети коспиративен вариянт.той е ткак наречения плъндж прътекшън тийм,който правителството отрича,че го има,но на всички ни е ясно,че той съществува.
        врътката там е,да почнат да шортват петрола и то показвно(както стана в петък),за да подплашат балонджиите и да почнат да излизат от къмодити балона,което ще покачи долара и от там тези пари ще влезнат или в щатски акции,или в ус трежърис и ще се изравни дисбаланса в спреда от лихвата на фед и бонд ийлдовете.
        в момента фед и трежърито губят безсмислено,а печелившите са само ус банките.при висок бонд ийлд евтиното фед финансиране не може да достигне до реалната икономика,поради високия бонд ийлд.
        а целта на фед и трежъри дипартмънт в момента е най вече спасяване на икономиката,а не на банковата система,както беше до преди половин година.
        ако фед посмее да вдигне лихвата,долара ще се изтреля както никога до сега.
        но той не иска да прави това,защото скъп долар ще удари ус производството.
        май идва времето,когато да подплашат балонджиите в петрола,друг вариянт аз не виждам.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
          Няма да има хиперинфлация, проста шатите като почнат да се възстановяват, ще започнат да ивеличават полека и лихвата,

ЕУ ще излезе от рецесия след САЩ , т.е лихвения диференциал ще бъде в полза на долара и току виж сме стигнали 1.00 та и по-надолу.

Отделно сащ наляха суапове с доста ЦБ , но това са пари назаем, те трябва да се връщат , още една предпоставка за скъп долар.

Все пак аз помна времето (не чак толкова отдавне) когато беше 0.80 Тогава го чакаха да стане 0.60 , само един двама мислеха по-различно и на единия му викаха "дългото евро"
          Е, сега вече, не са един-двама а поне трима. Как ще ни "викат" впоследствие, засега нямам представа.
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Няма да има хиперинфлация, проста шатите като почнат да се възстановяват, ще започнат да ивеличават полека и лихвата,

ЕУ ще излезе от рецесия след САЩ , т.е лихвения диференциал ще бъде в полза на долара и току виж сме стигнали 1.00 та и по-надолу.

Отделно сащ наляха суапове с доста ЦБ , но това са пари назаем, те трябва да се връщат , още една предпоставка за скъп долар.

Все пак аз помна времето (не чак толкова отдавне) когато беше 0.80 Тогава го чакаха да стане 0.60 , само един двама мислеха по-различно и на единия му викаха "дългото евро"

Коментар

• prodigal, шанса да намериш професионално адекватен събеседник в популярен анонимен сайт, па макар и с претенции за известна професионална специализация, е по-малък от 10%.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
                Чети по внимателно, не е казал, че ще се дължи на петрола.

Това, че има корелация, не означава, че едното е причина за другото.

Дали ще го има - ще , ще , до 1.00 не знам ама 1.15 - 1.17 със сигурност.

Не забравяйте че форекса се движи от лихвите ! (и лихвените очаквания), имам предвид средно и дългосрочно.

Нали не мислиш, че ЕЦБ първа ще тръгне да увеличава лихвите. То не, че с Трише е невъзможно , ама не вярвам да е изкукуригал чак тотолкова.

Първоначално изпратено от precakanoto
                Асене, ти току що изказа тежката хипотеза, че движението, ако го има от 1,4 до 1 за евро, ще се дължи на фючъри с петрол.
                Ако това е фундамента на долара, пази Боже. - но при такъв фундамент доларът ще се окаже не много нужна хартийка.
                Е то ако се тръгне към хиперинфлация на долара, естествено че Трише няма да се поддаде.
                Не е препоръка... !!!

Коментар

• Чети по внимателно, не е казал, че ще се дължи на петрола.

Това, че има корелация, не означава, че едното е причина за другото.

Дали ще го има - ще , ще , до 1.00 не знам ама 1.15 - 1.17 със сигурност.

Не забравяйте че форекса се движи от лихвите ! (и лихвените очаквания), имам предвид средно и дългосрочно.

Нали не мислиш, че ЕЦБ първа ще тръгне да увеличава лихвите. То не, че с Трише е невъзможно , ама не вярвам да е изкукуригал чак тотолкова.

Първоначално изпратено от precakanoto
                  Асене, ти току що изказа тежката хипотеза, че движението, ако го има от 1,4 до 1 за евро, ще се дължи на фючъри с петрол.
                  Ако това е фундамента на долара, пази Боже. - но при такъв фундамент доларът ще се окаже не много нужна хартийка.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                    когато ти почнеш да пишеш по половин страница анализ,а не по две изречения на постинг,чак тогава ще ме разбереш.
                    Пишех навремето, загубена кауза..

Човек отделя време да сподели нещо по което очаква дискусия и получава политическа пропаганда, тийнейджърски неволи и всичко друго но не и достоен опонент/съмишленик от който може да научи нещо.

Времето е пари, казват..

Коментар

• Асене, ти току що изказа тежката хипотеза, че движението, ако го има от 1,4 до 1 за евро, ще се дължи на фючъри с петрол.
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

• Асене, защо не харесваш Пауда - това е скъпа валута - имам предвид раздавата срещу скъпи кредитити - имам предвдид с високи лихяи, които сега трябва да се връщат...има сериозен недостиг на паундове, които се дължат, според мен...затова го харесвам....

а, за петрола си мисля, че си прав - тепърва дефлационната вълна не само при петрола ще ни удря и отлива тепърва започва....както и за паритет евро долар 0 и аз мисля, че на там са тенденциите, а сегашното е просто заиграване в грешната посока....

повтарям Паунд и Канадски долар са валутите понеже те са в периферията на долар и евро....

Коментар

• продигале,не може да очакваш да изпиша 200 реда и да гледам къде съм натиснал два пъти буквата б,или съм вкарал без да искам допълнителна буква в дадена дума.нямам време да се връщам всеки път,нито пък целта ми е да покажа правопис.нито имам време да оравям грешки,нито да поша изреченията с главна буква,нито да прехвърлям всеки път кирилизатора,когато трябва да пиша нещо на латиница.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                            Първоначално изпратено от ManUtd
                            Първоначално изпратено от dnb
                            хаха, ами значи на гугъла абонамента изтича юли месец
                            Сега погледнах в касовата книга, тука е записано, че абонамента му изтича на 03.07.2009 г. Не знам защо я е избрал точно тая дата, но дотогава е платено и не мога да го пипам.
                            Има една забележка в червено, че е заявил желание за опционно подновяване от 07.07.2009 г. за което специално щял да се обади, дали щял да има нужда.
                            Така че от 03.07.2009 до 07.07.2009 е със статус "пендинг".
                            знам,че си фен на техническия анализ и заради този твой постинг,като благодарност, ще отделя половин час и ще кажа неща,които по принцип не казвам.
                            как аз гледам графиките.
                            да вземем за пример петък,от 15.30 до 16.10 часа,и да разгледаме 5 минутните графики на петрола и еврото срещу долара:
                            първото нещо,което се вижда е,че в 17.30 петрола е 70.15$,а еврото е 1.4250$.
                            и в следващите 40 минути започва сел офф във петрола-той пада до68.40,и правопропорционално с него еврото пада до 1.4070.
                            кактпо вече ви казах,лонг на петрола е реално шорт на долара и обратното-шорт на петрола е лонг на долара.
                            това най добре се вижда в качването на фючъра на долар индекса,но във форекса го нямате.все пак може да видите,като погледнете други двойки с долара-долара навсякъде расте-срещу паунд,евро,канадеца,австралиеца,че дори и срещу йената.
                            в сащ потреблението на петрол е намаляло,а цената скочи двойно за 3 месеца.кво ще рече това?
                            както ви казвах отдавна-балонират се фючърите.реално се изкупува много повече,от кмолкото се потребява,но не е лайв диливъри,ами парите се затварят във фючъри на петрола.с други думи в момента е изкупен петрол за година напред,но не лайв,а със фючър контракти.
                            за това е и скока ,при намалено потребление,което по принцип изглежда невъзможно.
                            обаче-когато балона се спука,тогава реално ще изглежда,че сащ не само не внасят петрол,ами и дори изнасят.....защото консумацията им ще е по ниска от излизането от фючърите,които са изкупувани в близките месеци.
                            което ще рухне петрола по същия начин,както и стана миналата година-да падне от 147 до 33 да отрицжателно време е нищо друго освен излизане от фючърите което фундаментално се материялизира все е дно сащ са износителки на петрол,вместо вносител.вноса е много по нисък от продаването на фючър контракти,което натиска силно цената надолу.
                            сега,спрямо този селл офф,който беше в края на европейската и преди да отвори американската сесия,много лесно може да се измери отежняването на петрола в долара и да се види колко е реалната цена на всяка валута,спрямо долара,ако балона пукне.
                            как става?
                            да вземем в случая долара и еврото.
                            при сел оффа за 40 минути петрола падна с 2,5%,а еврото падна с 1,5%.
                            при мощен сел офф най дбре се вижда процентната корелация,защото доминиращ е този,който екзекутира села над останалите участници.
                            съответно имаме 1,5% падане в еврото за всеки 2.5% падане в петрола.
                            сега да се опитаме да изчислим реалната стойност на еврото спрямо долара,ако нямаше изкупуване на фучъри на петрола.
                            ще вземем да база петрол на 35$,каквото беше дъното от края на декември до началото на март.
                            в този таймфрем еврото движеше осреднено около 1.25$.
                            при падане на петола с 50% до 35$,еврото трябва да падне с 30%,което го праща на нива от 1 евро за 1 долар.
                            но декември -до март е било 1,25,когато петрола въртеше около 35$.....
                            кво значи това?ами ако нямаше балониране в петрола от тогава до сега,еврото в момента щеше да гони паритет с долара,или реално да е паднало с още 1/5 от цената си.
                            същото е и спаунда-всики анализатори по медиите казват,че къмодитис се качват,защото долара пада,а долара пада,заради проблемите в трежърис-ТОВА НЕ Е ВЯРНО!те си противоречат,защото в същото време се чудят как така паунда се е оскъпил с 20%,когато британците имат по големи проблеми с треежърис от американците....някак си не се вързва-теорията е безпочвена и се самоотхвърля.
                            ако теорията на снбс, блумберг и останалите беше вярна,то долара трябваше да пада срещу другите валути,но не и срещу паунда.а той дори най много е паднал срещу паунда,което прави тази теория абсурдна.
                            в момента в сащ са изкупени фючъри на претола за повече от година напред,за да може той да се вдигне двойно при намаляла комсумация.което ще рече,че дори и да не се продават фучърите,сащ в момента има капитализация за година напред-комсумацията вече е платена.
                            когато тарикатите почнат да излизат,мисля,че ще видиме паритет в евро-долар.въпроса е кога ще почнат да излизат?дали това,което се случи в петък сутринта не е началото?
                            според мен не е -това е просто някой хеджфонд,който е помагал на тарикатите и направил пари от качването и сега с гръм и трясък е излезнал.въпроса обаче е защо го прави с гръм и трясък,а не постепенно-хем нямаше да се види,хем повече пари щяха да направят,ако излизаха малко по малко.
                            има и друг момент в техническия анализ,който аз правя-след като спира сел офф,петролаза 20 минути връща от68.40,до 69$,но долара съвсем леко продължава да расте и къса корелацията-кво значи това?
                            ами това значи,че европейците са влезнали на лонг заради бързото падане и са го вдигнали леко обратно.защо европейците?
                            ами защото това качване не повлява с падане на долара.понеже играчи използвайки друга валута,но не долари,когато купуват петрол не влияят на долара,защото петола се трейдва в долари и е куантиран.дори и с евро да купуват-тогава вдигат цената на петрола и шортват долара,но за да го купят,реално също купуват долари и шорта на долара с лонг петрола се унищожава с лонг на петрола,шорт на валутъата,с която се купува петрола.
                            тоя балон е може да продължава вечно-в момента не сме 2006-2007,когато имаше нарастване на потреблението и буш беше президент.
                            затварянето на пари в капитализация в петрола в момента е колосално и почне ли да пада,ще пада яко и изведнъж.тарикатите няма да се оставят да бъдат обрани.или ще продължат да наливат и да чакат някакво събитие,което е булиш за петтрола,и тръгнат ли да излизат ще има тотален срив,както и рекордно качване на долара.
                            петрола ще движи или съвсен бавно нагоре,или ще се изръси на нива от 20$ за отрицателно време.няма да има само лек спад до 60$ или задържане на 70$.
                            времето все повече и повече наближава,защото зимата комсумацията на петрол драстично пада и удоволствието да се поддържа петрола скъп с рефинансира не фючъри ще е прекалено скъпо за дирижорите.
                            според мен тази зима ще видиме паритет в долар евро и нито бернанки,нито трише ще могат да повлияят на това.
                            следете много внимателно зименението на петола спрямо долара.форексарите ще имат шанс да направят добри парички,когато балона се пукне.
                            само внимавайте да не се заклещите в моментна корекция-изчакайте петорла да докаже спада си-трябва да падне поне с 5-6 долара за кратко време.тва ще е знак,че бандюгите са почнали да кешират.
                            ще се получи мощна волатилност-също както беше миналата есен.
                            не дебнете да хванете качване на долара ,защото много е паднал и да гоните някакви специални нива-процеса може да продължи и да балонират петрола още дълго време,което със сигурност ще продължава да натиска долара надолу.
                            но почне ли се срива,няма да има спирки.ще гпо познаете по голямата волатилност и качването на долара с по няколко фигури за по няколко минути,придружено с корелативно сриване на петрола.
                            внимавайте какви анализи четете-миналата година беше рекордна по загуби на повечето хеджфондове и други банки,фондове и така нататък.
                            маркета в момента не е фундаментален,а по скоро конспиративен-гонете конспираторите,а не фундамента.
                            в началото на миналата година,когато петрола беше под 100$, голдмън казаха,че очакват средна цена от 141$ за 2008.познаха,но за кратко-петрола стигна до 147$ и после рухна до 34$ декември.......
                            в момента голдмън дават прогноза за 90$ до края на годината........като нищо може да подгони тези нива в близките месеци,но после?
                            за разлика от миналата година,когато почни никой не беше разкрил конспирацията и фалшивото балониране,в момента много хора са си взели поука от инститюшънал инвеститорите и няма да се дадат да бъдат ограбени,както стана 2008.
                            в момента всички знаят,че качването на петрола няма нищо общо с фундамент,дори и по снбс постоянно го казват,така че почнат ли бандюгите да излизат,това ще повлече много народ,които ще търсят да кешират от шорт и ще сринат петрола за отрицателно време.

Добър анализ, но ще е добре да пишеш по-четливо, неграмотно и аз пиша по-принцип но показвам уважение и се старая.
                            Още преди повече от година казах че цветя и рози ще има на петрол 90$, чуха се гласове че 70 било не по-зле.. Машината работи на определени параметри, ако се наложи с добро или лошо тя ще работи на тези параметри независимо какво мислят дребните!

Коментар

• Първоначално изпратено от ManUtd
                              Първоначално изпратено от dnb
                              хаха, ами значи на гугъла абонамента изтича юли месец
                              Сега погледнах в касовата книга, тука е записано, че абонамента му изтича на 03.07.2009 г. Не знам защо я е избрал точно тая дата, но дотогава е платено и не мога да го пипам.
                              Има една забележка в червено, че е заявил желание за опционно подновяване от 07.07.2009 г. за което специално щял да се обади, дали щял да има нужда.
                              Така че от 03.07.2009 до 07.07.2009 е със статус "пендинг".
                              знам,че си фен на техническия анализ и заради този твой постинг,като благодарност, ще отделя половин час и ще кажа неща,които по принцип не казвам.
                              как аз гледам графиките.
                              да вземем за пример петък,от 15.30 до 16.10 часа,и да разгледаме 5 минутните графики на петрола и еврото срещу долара:
                              първото нещо,което се вижда е,че в 17.30 петрола е 70.15$,а еврото е 1.4250$.
                              и в следващите 40 минути започва сел офф във петрола-той пада до68.40,и правопропорционално с него еврото пада до 1.4070.
                              кактпо вече ви казах,лонг на петрола е реално шорт на долара и обратното-шорт на петрола е лонг на долара.
                              това най добре се вижда в качването на фючъра на долар индекса,но във форекса го нямате.все пак може да видите,като погледнете други двойки с долара-долара навсякъде расте-срещу паунд,евро,канадеца,австралиеца,че дори и срещу йената.
                              в сащ потреблението на петрол е намаляло,а цената скочи двойно за 3 месеца.кво ще рече това?
                              както ви казвах отдавна-балонират се фючърите.реално се изкупува много повече,от кмолкото се потребява,но не е лайв диливъри,ами парите се затварят във фючъри на петрола.с други думи в момента е изкупен петрол за година напред,но не лайв,а със фючър контракти.
                              за това е и скока ,при намалено потребление,което по принцип изглежда невъзможно.
                              обаче-когато балона се спука,тогава реално ще изглежда,че сащ не само не внасят петрол,ами и дори изнасят.....защото консумацията им ще е по ниска от излизането от фючърите,които са изкупувани в близките месеци.
                              което ще рухне петрола по същия начин,както и стана миналата година-да падне от 147 до 33 да отрицжателно време е нищо друго освен излизане от фючърите което фундаментално се материялизира все е дно сащ са износителки на петрол,вместо вносител.вноса е много по нисък от продаването на фючър контракти,което натиска силно цената надолу.
                              сега,спрямо този селл офф,който беше в края на европейската и преди да отвори американската сесия,много лесно може да се измери отежняването на петрола в долара и да се види колко е реалната цена на всяка валута,спрямо долара,ако балона пукне.
                              как става?
                              да вземем в случая долара и еврото.
                              при сел оффа за 40 минути петрола падна с 2,5%,а еврото падна с 1,5%.
                              при мощен сел офф най дбре се вижда процентната корелация,защото доминиращ е този,който екзекутира села над останалите участници.
                              съответно имаме 1,5% падане в еврото за всеки 2.5% падане в петрола.
                              сега да се опитаме да изчислим реалната стойност на еврото спрямо долара,ако нямаше изкупуване на фучъри на петрола.
                              ще вземем да база петрол на 35$,каквото беше дъното от края на декември до началото на март.
                              в този таймфрем еврото движеше осреднено около 1.25$.
                              при падане на петола с 50% до 35$,еврото трябва да падне с 30%,което го праща на нива от 1 евро за 1 долар.
                              но декември -до март е било 1,25,когато петрола въртеше около 35$.....
                              кво значи това?ами ако нямаше балониране в петрола от тогава до сега,еврото в момента щеше да гони паритет с долара,или реално да е паднало с още 1/5 от цената си.
                              същото е и спаунда-всики анализатори по медиите казват,че къмодитис се качват,защото долара пада,а долара пада,заради проблемите в трежърис-ТОВА НЕ Е ВЯРНО!те си противоречат,защото в същото време се чудят как така паунда се е оскъпил с 20%,когато британците имат по големи проблеми с треежърис от американците....някак си не се вързва-теорията е безпочвена и се самоотхвърля.
                              ако теорията на снбс, блумберг и останалите беше вярна,то долара трябваше да пада срещу другите валути,но не и срещу паунда.а той дори най много е паднал срещу паунда,което прави тази теория абсурдна.
                              в момента в сащ са изкупени фючъри на претола за повече от година напред,за да може той да се вдигне двойно при намаляла комсумация.което ще рече,че дори и да не се продават фучърите,сащ в момента има капитализация за година напред-комсумацията вече е платена.
                              когато тарикатите почнат да излизат,мисля,че ще видиме паритет в евро-долар.въпроса е кога ще почнат да излизат?дали това,което се случи в петък сутринта не е началото?
                              според мен не е -това е просто някой хеджфонд,който е помагал на тарикатите и направил пари от качването и сега с гръм и трясък е излезнал.въпроса обаче е защо го прави с гръм и трясък,а не постепенно-хем нямаше да се види,хем повече пари щяха да направят,ако излизаха малко по малко.
                              има и друг момент в техническия анализ,който аз правя-след като спира сел офф,петролаза 20 минути връща от68.40,до 69$,но долара съвсем леко продължава да расте и къса корелацията-кво значи това?
                              ами това значи,че европейците са влезнали на лонг заради бързото падане и са го вдигнали леко обратно.защо европейците?
                              ами защото това качване не повлява с падане на долара.понеже играчи използвайки друга валута,но не долари,когато купуват петрол не влияят на долара,защото петола се трейдва в долари и е куантиран.дори и с евро да купуват-тогава вдигат цената на петрола и шортват долара,но за да го купят,реално също купуват долари и шорта на долара с лонг петрола се унищожава с лонг на петрола,шорт на валутъата,с която се купува петрола.
                              тоя балон не може да продължава вечно-в момента не сме 2006-2007,когато имаше нарастване на потреблението и буш беше президент.
                              затварянето на пари в капитализация в петрола в момента е колосално и почне ли да пада,ще пада яко и изведнъж.тарикатите няма да се оставят да бъдат обрани.или ще продължат да наливат и да чакат някакво събитие,което е булиш за петтрола,и тръгнат ли да излизат ще има тотален срив,както и рекордно качване на долара.
                              петрола ще движи или съвсен бавно нагоре,или ще се изръси на нива от 20$ за отрицателно време.няма да има само лек спад до 60$ или задържане на 70$.
                              времето все повече и повече наближава,защото зимата комсумацията на петрол драстично пада и удоволствието да се поддържа петрола скъп с рефинансира не фючъри ще е прекалено скъпо за дирижорите.
                              според мен тази зима ще видиме паритет в долар евро и нито бернанки,нито трише ще могат да повлияят на това.
                              следете много внимателно зименението на петола спрямо долара.форексарите ще имат шанс да направят добри парички,когато балона се пукне.
                              само внимавайте да не се заклещите в моментна корекция-изчакайте петорла да докаже спада си-трябва да падне поне с 5-6 долара за кратко време.тва ще е знак,че бандюгите са почнали да кешират.
                              ще се получи мощна волатилност-също както беше миналата есен.
                              не дебнете да хванете качване на долара ,защото много е паднал и да гоните някакви специални нива-процеса може да продължи и да балонират петрола още дълго време,което със сигурност ще продължава да натиска долара надолу.
                              но почне ли се срива,няма да има спирки.ще гпо познаете по голямата волатилност и качването на долара с по няколко фигури за по няколко минути,придружено с корелативно сриване на петрола.
                              внимавайте какви анализи четете-миналата година беше рекордна по загуби на повечето хеджфондове и други банки,фондове и така нататък.
                              маркета в момента не е фундаментален,а по скоро конспиративен-гонете конспираторите,а не фундамента.
                              в началото на миналата година,когато петрола беше под 100$, голдмън казаха,че очакват средна цена от 141$ за 2008.познаха,но за кратко-петрола стигна до 147$ и после рухна до 34$ декември.......
                              в момента голдмън дават прогноза за 90$ до края на годината........като нищо може да подгони тези нива в близките месеци,но после?
                              за разлика от миналата година,когато почни никой не беше разкрил конспирацията и фалшивото балониране,в момента много хора са си взели поука от инститюшънал инвеститорите и няма да се дадат да бъдат ограбени,както стана 2008.
                              в момента всички знаят,че качването на петрола няма нищо общо с фундамент,дори и по снбс постоянно го казват,така че почнат ли бандюгите да излизат,това ще повлече много народ,които ще търсят да кешират от шорт и ще сринат петрола за отрицателно време.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
                                Първоначално изпратено от e$trade
                                ами само луд може да се чувства удобно в кожата си без пари....от кое да ти е удобно, от мизерията или от мисерията около теб....виж друго е ако имаш финансов комфорт - изкаран с честен труд по пътя на усъвършенстване и гонене на резултати и служена на някой - винаги се служи на някой....ти каза, че това е за психолог....аз казвам, че това което е в БГ е не за психолог ами направо за скрап, понеже за нищо не стават - лош човешки матриал - евала на Бойко за думите - това е истината
                                Човек живее един живот и този живот не е кой знае колко дълъг. Ако първо иска да си усигури комфорта, а след това да се радва на живота, може и да не му остане време за радване.

По пътя на усъвършенстването все ми се струва че човек само ще вижда все по ясно че няма логика, няма смисъл и че справедливостта е просто човешко понятие, за чието съществуване на вселената не и пука. И че това колко жертва и колко получава не са кой знае колко свързани поне не в дългосрочен план.

И ако това го накара да драпа още по-силно да се усъвършенства, ще приключи с гумени ръкавици, миещ банята по три пъти на ден с хлор и страхуващ се да излезе от вкъщи.
                                Някои добре си поживаха като запоследно на кредит в последните години ама сега ревът за тия няма как да ти е жал...

Всъшност всичко което имаш е в главата ти или можеш да правиш пари сам или някои трябва да ти ги дава... И не препоръчително да се изхвърляш над възможностите си щото веднъж се живее...
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X