herco ДДС и данък общ доход до голяма степен се припокриват.Смисълът на косвения данък под формата на ДДС е,че той по-трудно се асимилира като %-но изражение от месечния доход на крайния потребител.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
асен1975 знахарства
Collapse
Заключена.
X
X
-
Не случайно споменах, че държавата е идиотска
БГ е на първо място в ЕУ , а може би и в света по съотношение косвени/преки данъци , и така любимото на гугъла "лЕво" правителство въведе плоски подоходни данъци.
Аз няколко пъти го питах дали 10% плосък данък е "ляв" , "социален" , "справедлив" , ама той избягва да отговори.
Та за ДДС-то (косвените данъци) , и при криза е лесно да се увеличат, защото в момента имаме потребление на нееластични или малко еластични стоки. Потреблението на тока , горивото, храната и т.н. не може да се свие лесно и безболезнено за потребителите им .
Иначе аз съм за по-ниски косвени данъци (ДДС , осигуровки, акцизи) , по високи и най-важното ПРОГРЕСИВНИ подоходни данъци (вкл. и данък печалба) и жесток данък наследство ( 30-50%) , но не виждам кои ще направи толкова "лява" данъчна реформа, те дори комунистите не искат ! и въвеждат крайно десни плоски данъци
Я да видим гугъла как ще обясни на гласоподавателите си пенсионери и бачкатори, че 40 лв данък от 400 лв доход е равно на 1000 лв данък от 10 000 лв доходКолко "социален" и колко "справедлив" е тоя 'лЕв' данък , и как от него най-голяма полза имат хората с ниски доходи.
Защо гугъле плюхте върху 70% от населението на БГ с ниски (до 500 лв) доходи и облагодетелствахте единици (проценти) с огромни доходи ?
Мислиш ли гугъле, че хората са толкова прости, че не разбират същността и смисъла на плоския ДОД ? Ще разбереш днес , като видиш резултатите
Първоначално изпратено от hercoSStoilov,
Да вдигнеш ДДС в този момент означава да намалиш още крайното потребление и да увеличиш спада на икономиката. Вярно е, че е по лесно, но последствията са по тежки. В тази криза производителността, без съмнение ще се увеличи и по добре е да се увеличи данък печалба и данък общ доход.
Разбира се на първо място е съкращаване на бюджетните разходи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$tradeзатова понеже е лош човешки матриал да не казвам какъв процент от населението в БГ, се намират мошеници, изпичени и нагли като Пепи и че профукаха и окрадоха парите в пенсионните дружетства и Дф ами сега искат и от сребърния фонд парите да добарат - това са другата част в БГ - измекярите и мошениците....но те виреят много дожбре в БГ понеже имат почва......
лЕМЪН БРАДЪРС ФОЛИТ И ОГРАБВАНЕ ЗА НАД 600 МИЛИАРДА ДОЛАРА!!! :-)
поствал съм и прословутото интервю на ЖАН-КРОД ТРИШЕ за
2 000 милиарда или 2 трилиона пари на ЕВРОПА ПОТЪНАЛИ ЗАВИНАГИ В ПРЕДЪЛБОКИТЕ ДЖОБИЩА на ФИНАНСОВАТА ОЛИГАРХИЯ НА ЩАТИТЕ!!!
само един Мадоф арестуван .....
така, че не наричай малкото позитивни и последователни хора МАНИПУЛАТОРИ!!!
:-) :-) :-)
Коментар
-
Re: Лош климат
Епа като ми постваш списък с чутовни инвестиции заслуга на Станиша и компания и като си се именовал така, много ясно, че ми рекламираш комунистите. А да ти кажа да ме наричаш тъпунгер не е много здравословно. По-добре вземи ни обясни, как се казваш, откъде си, някоя конструктивна мисъл изкажи? Засега от теб чета само, че сме тъпунгери, бегълци, представителна извадка и хора от гетото. И като ми говориш във второ лице, че бсп2010 ме чака, какво имаш предвид? Че ти не си в БГ ли? Защото ако не си - отиваш в категорията "бегълци". А ако си - отиваш в категорията раздвояване на личността. И в двата случая се излагаш много и по-добре си направи друга тема и спри да ни занимаваш тук. В крайна сметка не ми плащаш за психоаналитик, а аз си ценя времето.
Първоначално изпратено от bsp2010Не си спомням да съм хвалил нито Орешарски нито Станишев. Нито пък БСП. Но с такива ТЪПУНГЕРИ като теб, Ацко, и контингента от форума, представителна извадка на българския тъпо-електорат проклятието е написано в гранит.
БСП2010 е какво ви чака.Пари при пари отиват
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$tradeами само луд може да се чувства удобно в кожата си без пари....от кое да ти е удобно, от мизерията или от мисерията около теб....виж друго е ако имаш финансов комфорт - изкаран с честен труд по пътя на усъвършенстване и гонене на резултати и служена на някой - винаги се служи на някой....ти каза, че това е за психолог....аз казвам, че това което е в БГ е не за психолог ами направо за скрап, понеже за нищо не стават - лош човешки матриал - евала на Бойко за думите - това е истината
По пътя на усъвършенстването все ми се струва че човек само ще вижда все по ясно че няма логика, няма смисъл и че справедливостта е просто човешко понятие, за чието съществуване на вселената не и пука. И че това колко жертва и колко получава не са кой знае колко свързани поне не в дългосрочен план.
И ако това го накара да драпа още по-силно да се усъвършенства, ще приключи с гумени ръкавици, миещ банята по три пъти на ден с хлор и страхуващ се да излезе от вкъщи.
Коментар
-
затова понеже е лош човешки матриал да не казвам какъв процент от населението в БГ, се намират мошеници, изпичени и нагли като Пепи и че профукаха и окрадоха парите в пенсионните дружетства и Дф ами сега искат и от сребърния фонд парите да добарат - това са другата част в БГ - измекярите и мошениците....но те виреят много дожбре в БГ понеже имат почва......
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesieПървоначално изпратено от e$tradeПървоначално изпратено от ravnovesieНе съм убеден в това. Повечето психолози слагат гонещите съвършенството към най-добрите си клиенти.
Коментар
-
SStoilov,
Да вдигнеш ДДС в този момент означава да намалиш още крайното потребление и да увеличиш спада на икономиката. Вярно е, че е по лесно, но последствията са по тежки. В тази криза производителността, без съмнение ще се увеличи и по добре е да се увеличи данък печалба и данък общ доход.
Разбира се на първо място е съкращаване на бюджетните разходи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$tradeПървоначално изпратено от ravnovesieНе съм убеден в това. Повечето психолози слагат гонещите съвършенството към най-добрите си клиенти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesieНе съм убеден в това. Повечето психолози слагат гонещите съвършенството към най-добрите си клиенти.
Коментар
-
нама по доволен и щастлив от целеустремения човек - в каквото и да било, който гони съвършенство....в БГ почва за това няма - няма и да има..почвата в БГ е за мошениците и измамниците......е има и почва за веселби за разврат, забави там хората се веселят, а на сутринта става и пак същата...тъпня.....това е ако е забава колега, здраве му кажи....
Коментар
-
Re: Лош климат
Не си спомням да съм хвалил нито Орешарски нито Станишев. Нито пък БСП. Но с такива ТЪПУНГЕРИ като теб, Ацко, и контингента от форума, представителна извадка на българския тъпо-електорат проклятието е написано в гранит.
БСП2010 е какво ви чака.
Първоначално изпратено от az_ivanПървоначално изпратено от bsp2010Истината в очите е БСП2010.
През 1947, с помощта на съветското правителство, БРП(к) преминава към установяване на тоталитарен контрол над държавната власт.
1948 отново приема името Българска комунистическа партия.
На извънреден конгрес на 3 април 1990 г. Българската комунистическа партия (БКП) се преименува на БСП.
Юнаклъците от 1919 до 1944 няма да коментирам. Няма да коментирам и периода 1944-1990. Също няма да коментирам и края на 1996.
Това което ни рекламираш, другарю, са едни комунисти, доказвали в продължение на 90 години, че трябва да бъдат забранени със закон. Заедно с техните турски приятели от ДПС. Нали знаеш, че централите на БСП(к) и ДПС са на по-малко от 100м една от друга, както и че това не е случайно?
И не ми слагай думи в устата! Не съм ти казвал да не пишеш, или че не търпя други гледни точки.
Тази тема се казва "Асен1975 знахарства". Мнението ти за Асен1975 всеки отдавна го е разбрал. Можеш да престанеш да го изказваш и да оставиш тази интересна тема да си отговаря на заглавието. Направи си тема БСП2010-Истината и там си пиши колкото искаш и за СерГей и за Орешарский, който Окт-2008 очакваше 5% ръст и не беше чул за криза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$tradeе, да затова пък в БГ заведенията са пълни с веселяци, пияндурници, пишачи и т.н. - там сме първи - така и така животът в БГ не струва, поне да си поживее народът - какво му пука за здраве, за спорт, усъвършнестване и т.н....днес е събора заведенията са пълни с весел и щастлив народ - както и болниците са пълни - за съжаление....няма и кой да лекува в БГ - мамата си тракаЗдраве - няма застраховка срещу болест да не говорим срещу лош късмет.
Спорт - за какво човек да се мъчи като му е добре и без да се мъчи.
Усъвършенстване - кво е това, лишаване от свободно време и забавления с цел успокояване несигурността на егото и изкуствено подържане на нарцисизма.Внася усещане за контрол в ситуациите - които а приори са неконтрилируеми.
Коментар
Коментар