IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• herco ДДС и данък общ доход до голяма степен се припокриват.Смисълът на косвения данък под формата на ДДС е,че той по-трудно се асимилира като %-но изражение от месечния доход на крайния потребител.

Коментар

• Не случайно споменах, че държавата е идиотска

БГ е на първо място в ЕУ , а може би и в света по съотношение косвени/преки данъци , и така любимото на гугъла "лЕво" правителство въведе плоски подоходни данъци.

Аз няколко пъти го питах дали 10% плосък данък е "ляв" , "социален" , "справедлив" , ама той избягва да отговори.

Та за ДДС-то (косвените данъци) , и при криза е лесно да се увеличат, защото в момента имаме потребление на нееластични или малко еластични стоки. Потреблението на тока , горивото, храната и т.н. не може да се свие лесно и безболезнено за потребителите им .

Иначе аз съм за по-ниски косвени данъци (ДДС , осигуровки, акцизи) , по високи и най-важното ПРОГРЕСИВНИ подоходни данъци (вкл. и данък печалба) и жесток данък наследство ( 30-50%) , но не виждам кои ще направи толкова "лява" данъчна реформа, те дори комунистите не искат ! и въвеждат крайно десни плоски данъци

Я да видим гугъла как ще обясни на гласоподавателите си пенсионери и бачкатори, че 40 лв данък от 400 лв доход е равно на 1000 лв данък от 10 000 лв доход Колко "социален" и колко "справедлив" е тоя 'лЕв' данък , и как от него най-голяма полза имат хората с ниски доходи.

Защо гугъле плюхте върху 70% от населението на БГ с ниски (до 500 лв) доходи и облагодетелствахте единици (проценти) с огромни доходи ?

Мислиш ли гугъле, че хората са толкова прости, че не разбират същността и смисъла на плоския ДОД ? Ще разбереш днес , като видиш резултатите

Първоначално изпратено от herco
      SStoilov,
      Да вдигнеш ДДС в този момент означава да намалиш още крайното потребление и да увеличиш спада на икономиката. Вярно е, че е по лесно, но последствията са по тежки. В тази криза производителността, без съмнение ще се увеличи и по добре е да се увеличи данък печалба и данък общ доход.
      Разбира се на първо място е съкращаване на бюджетните разходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от e$trade
        затова понеже е лош човешки матриал да не казвам какъв процент от населението в БГ, се намират мошеници, изпичени и нагли като Пепи и че профукаха и окрадоха парите в пенсионните дружетства и Дф ами сега искат и от сребърния фонд парите да добарат - това са другата част в БГ - измекярите и мошениците....но те виреят много дожбре в БГ понеже имат почва......
        Мадоф - ИЗМАМИ ЗА НАД 50 МИЛИАРДА ДОЛАРА!!! :-)

лЕМЪН БРАДЪРС ФОЛИТ И ОГРАБВАНЕ ЗА НАД 600 МИЛИАРДА ДОЛАРА!!! :-)

поствал съм и прословутото интервю на ЖАН-КРОД ТРИШЕ за
        2 000 милиарда или 2 трилиона пари на ЕВРОПА ПОТЪНАЛИ ЗАВИНАГИ В ПРЕДЪЛБОКИТЕ ДЖОБИЩА на ФИНАНСОВАТА ОЛИГАРХИЯ НА ЩАТИТЕ!!!
        само един Мадоф арестуван .....

така, че не наричай малкото позитивни и последователни хора МАНИПУЛАТОРИ!!!

:-) :-) :-)

Коментар

• Re: Лош климат

Епа като ми постваш списък с чутовни инвестиции заслуга на Станиша и компания и като си се именовал така, много ясно, че ми рекламираш комунистите. А да ти кажа да ме наричаш тъпунгер не е много здравословно. По-добре вземи ни обясни, как се казваш, откъде си, някоя конструктивна мисъл изкажи? Засега от теб чета само, че сме тъпунгери, бегълци, представителна извадка и хора от гетото. И като ми говориш във второ лице, че бсп2010 ме чака, какво имаш предвид? Че ти не си в БГ ли? Защото ако не си - отиваш в категорията "бегълци". А ако си - отиваш в категорията раздвояване на личността. И в двата случая се излагаш много и по-добре си направи друга тема и спри да ни занимаваш тук. В крайна сметка не ми плащаш за психоаналитик, а аз си ценя времето.
          Първоначално изпратено от bsp2010
          Не си спомням да съм хвалил нито Орешарски нито Станишев. Нито пък БСП. Но с такива ТЪПУНГЕРИ като теб, Ацко, и контингента от форума, представителна извадка на българския тъпо-електорат проклятието е написано в гранит.

БСП2010 е какво ви чака.
          Пари при пари отиват

Коментар

в БГ има два типа хора - нещастни и такива които да нещастни но с лицемерие се мъчат да го прикрият...е има и една малка част мошеници, които са толкова лицемерни и нагли, че чак са доволни от живота....
            интересно,ти в кой тип се слагаш?

Коментар

ами само луд може да се чувства удобно в кожата си без пари....от кое да ти е удобно, от мизерията или от мисерията около теб....виж друго е ако имаш финансов комфорт - изкаран с честен труд по пътя на усъвършенстване и гонене на резултати и служена на някой - винаги се служи на някой....ти каза, че това е за психолог....аз казвам, че това което е в БГ е не за психолог ами направо за скрап, понеже за нищо не стават - лош човешки матриал - евала на Бойко за думите - това е истината
              Човек живее един живот и този живот не е кой знае колко дълъг. Ако първо иска да си усигури комфорта, а след това да се радва на живота, може и да не му остане време за радване.

По пътя на усъвършенстването все ми се струва че човек само ще вижда все по ясно че няма логика, няма смисъл и че справедливостта е просто човешко понятие, за чието съществуване на вселената не и пука. И че това колко жертва и колко получава не са кой знае колко свързани поне не в дългосрочен план.

И ако това го накара да драпа още по-силно да се усъвършенства, ще приключи с гумени ръкавици, миещ банята по три пъти на ден с хлор и страхуващ се да излезе от вкъщи.

Коментар

• затова понеже е лош човешки матриал да не казвам какъв процент от населението в БГ, се намират мошеници, изпичени и нагли като Пепи и че профукаха и окрадоха парите в пенсионните дружетства и Дф ами сега искат и от сребърния фонд парите да добарат - това са другата част в БГ - измекярите и мошениците....но те виреят много дожбре в БГ понеже имат почва......

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
                  Първоначално изпратено от e$trade
                  Първоначално изпратено от ravnovesie
                  Не съм убеден в това. Повечето психолози слагат гонещите съвършенството към най-добрите си клиенти.
                  ами само така се правят пари по честен път..работа, работа и то смарт работа както се казва.......иначе става ама или измама или с цици и дупе, за който има да дава....
                  И парите ли са целта. Аз все съм си мислил че основното е човек да се чувства удобно в кожата си. Да се чувства приятно в обкръжението си. А не един ден да каже, суета на суетите и всичко е суета.
                  ами само луд може да се чувства удобно в кожата си без пари....от кое да ти е удобно, от мизерията или от мисерията около теб....виж друго е ако имаш финансов комфорт - изкаран с честен труд по пътя на усъвършенстване и гонене на резултати и служена на някой - винаги се служи на някой....ти каза, че това е за психолог....аз казвам, че това което е в БГ е не за психолог ами направо за скрап, понеже за нищо не стават - лош човешки матриал - евала на Бойко за думите - това е истината

Коментар

• SStoilov,
                    Да вдигнеш ДДС в този момент означава да намалиш още крайното потребление и да увеличиш спада на икономиката. Вярно е, че е по лесно, но последствията са по тежки. В тази криза производителността, без съмнение ще се увеличи и по добре е да се увеличи данък печалба и данък общ доход.
                    Разбира се на първо място е съкращаване на бюджетните разходи.

Коментар

Първоначално изпратено от ravnovesie
                      Не съм убеден в това. Повечето психолози слагат гонещите съвършенството към най-добрите си клиенти.
                      ами само така се правят пари по честен път..работа, работа и то смарт работа както се казва.......иначе става ама или измама или с цици и дупе, за който има да дава....
                      И парите ли са целта. Аз все съм си мислил че основното е човек да се чувства удобно в кожата си. Да се чувства приятно в обкръжението си. А не един ден да каже, суета на суетите и всичко е суета.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie

Коментар

• Не съм убеден в това. Повечето психолози слагат гонещите съвършенството към най-добрите си клиенти.

Коментар

• нама по доволен и щастлив от целеустремения човек - в каквото и да било, който гони съвършенство....в БГ почва за това няма - няма и да има..почвата в БГ е за мошениците и измамниците......е има и почва за веселби за разврат, забави там хората се веселят, а на сутринта става и пак същата...тъпня.....това е ако е забава колега, здраве му кажи....

Коментар

• Re: Лош климат

Не си спомням да съм хвалил нито Орешарски нито Станишев. Нито пък БСП. Но с такива ТЪПУНГЕРИ като теб, Ацко, и контингента от форума, представителна извадка на българския тъпо-електорат проклятието е написано в гранит.

БСП2010 е какво ви чака.

Първоначално изпратено от az_ivan
                              Първоначално изпратено от bsp2010
                              Истината в очите е БСП2010.
                              Малко Уикипедия:
                              През 1947, с помощта на съветското правителство, БРП(к) преминава към установяване на тоталитарен контрол над държавната власт.
                              1948 отново приема името Българска комунистическа партия.
                              На извънреден конгрес на 3 април 1990 г. Българската комунистическа партия (БКП) се преименува на БСП.

Юнаклъците от 1919 до 1944 няма да коментирам. Няма да коментирам и периода 1944-1990. Също няма да коментирам и края на 1996.
                              Това което ни рекламираш, другарю, са едни комунисти, доказвали в продължение на 90 години, че трябва да бъдат забранени със закон. Заедно с техните турски приятели от ДПС. Нали знаеш, че централите на БСП(к) и ДПС са на по-малко от 100м една от друга, както и че това не е случайно?

И не ми слагай думи в устата! Не съм ти казвал да не пишеш, или че не търпя други гледни точки.
                              Тази тема се казва "Асен1975 знахарства". Мнението ти за Асен1975 всеки отдавна го е разбрал. Можеш да престанеш да го изказваш и да оставиш тази интересна тема да си отговаря на заглавието. Направи си тема БСП2010-Истината и там си пиши колкото искаш и за СерГей и за Орешарский, който Окт-2008 очакваше 5% ръст и не беше чул за криза.

Коментар

е, да затова пък в БГ заведенията са пълни с веселяци, пияндурници, пишачи и т.н. - там сме първи - така и така животът в БГ не струва, поне да си поживее народът - какво му пука за здраве, за спорт, усъвършнестване и т.н....днес е събора заведенията са пълни с весел и щастлив народ - както и болниците са пълни - за съжаление....няма и кой да лекува в БГ - мамата си трака
                                По-добре пълни заведения, отколкото пълни невротици Здраве - няма застраховка срещу болест да не говорим срещу лош късмет.

Спорт - за какво човек да се мъчи като му е добре и без да се мъчи.

Усъвършенстване - кво е това, лишаване от свободно време и забавления с цел успокояване несигурността на егото и изкуствено подържане на нарцисизма.Внася усещане за контрол в ситуациите - които а приори са неконтрилируеми.

Коментар

Working...
                                X