IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това, че си дълг или къс на долар, евро или ма50 какво значение има за долара, а и кой го интересува.
    търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Не знам откъде ти дойде на ум, че съм на дълго евро. Бях , до миналия петък , но по скоро с цел хеджиране , отколкото спекулативно. Даже очаквах да стигне 1.44-1.45 , ама не успя

В момента имам повече долари, отколкото евро и се подготвам да увеличавам доларите следващите седмици/месеци, особено ако еур/усд пробие надолу 50МА , а и 200МА след това.

Първоначално изпратено от marketleverage
      Първоначално изпратено от precakanoto
      Първоначално изпратено от SStoilov
      Няма да има хиперинфлация, проста шатите като почнат да се възстановяват, ще започнат да ивеличават полека и лихвата,

ЕУ ще излезе от рецесия след САЩ , т.е лихвения диференциал ще бъде в полза на долара и току виж сме стигнали 1.00 та и по-надолу.

Отделно сащ наляха суапове с доста ЦБ , но това са пари назаем, те трябва да се връщат , още една предпоставка за скъп долар.

Все пак аз помна времето (не чак толкова отдавне) когато беше 0.80 Тогава го чакаха да стане 0.60 , само един двама мислеха по-различно и на единия му викаха "дългото евро"
      Е, сега вече, не са един-двама а поне трима. Как ще ни "викат" впоследствие, засега нямам представа.
      Без лоши чуства ами незнам как ще ви викат щото някои предвиждат точно обратното голяма хиперинфлация в евро и ако се случи и си с дълго евро имаш подходящ ник

http://djia2008.hit.bg/10.gif

Коментар

• Асене,"долара на петрола отказва да вярва"

Коментар

• Re: ....

Първоначално изпратено от VBT
          Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq
          според мен трежъритата много скоро ще се вдигнат отново,не е никък добре за
          кредитирането високият им иилд в момента ...
          Според мен, основният компонент/разлика между US Treasury и FED Funds/Target Rate е рисковата премия и инфлационните очаквания. По принцип по ниските лихви за финансиране на банките и ниския би трябвало да доведат до по-нисък риск (корпоративен дефоулт), по-висока ликвидност и по-високи инфационни очаквания.
          не забравяй,че фед ризърв са частна банка,а не благотворително дружество.тяхната цел е ус икономиката да е добре,за да могат да печелят.в момента наливат евтин ресурс с цел да субсидират икономиката и да се преборят с дефлационните процеси.
          ОБАЧЕ.....тези евтини пари ако не стигат в реалната икономика,къв е смисъла да подарят евтин ресурс на банките и банките да купуват трежърис на доста по висок ийлд?
          ипотечния кредит в последния месец е скочил от 4,75,на 5,50.......тва е ублизо
          3/4 процентен пункт или към 20% поскъпване на ресурса,точно заради падането на трежърис и покачването на ийлда им.
          спредовете между дискаунт рейт на фед и ипотечните кредити по принцип движи между 2,5%-3% пункта......в момента е 5,25 пункта.....
          това е добре дошло за ус банките,но не и за фед,защото не могат да постигнат целта си за евтино кредитиране на икономиката,а само дават фундамент за колосални печалби на банките.
          проблема с банките вече е решен,няма смисъл да се подпомагат повече,а икономиката трябва да се джъмстартва.
          тези спредове ще материялизират бая благоприятно на банковите отчети в бъдеще.....обаче не и до останалата част от икономиката-до индустрията кредитирането си остава оскъпено.

Коментар

• Асене,
            Прочетох ти мненията от последните 2-3 дни и има неща, за които съм изненадан, но това по скоро не е тема тук.
            Интересно, дори много интересно. Ех, де да можеше да бъде написано в малко по-различна форма и по-различен език!
            Е, да, но тогава пък нямаше да си ти! Карай!

Разходил си много време и усилия за да изградиш тезата си, но пък нали си си у дома (в твоята си тема) и си копаеш на собственото лозе :-))))

Разсъжденията ти звучат малко "трейдърски", но какво пък, това е също един суверенен поглед върху голямата картина.
            Какво като не го разбирам !?

Едно нещо силно ми привлече вниманието и това е поводът да споделя няколко приказки. Изправил си Бернанке и Гейтнър пред решаването на една дилема, плюс един гаменско-конспиративен вариант (ако мога да ти вляза в тона).
            Това ми напомня едни неща от историята.

Ще окръглявам и нямам претенции, че всичко ще е съвсем точно като срокове и числа, в случая си мисля, че не е толкова важно.
            САЩ излизат от депресията през 1933 с ок. 30 % спод на БВП и безработица - пак около това ниво.
            Икономиката се съвзема и през периода 1934 - 36 г. расте с по окл 10 % годишно.
            В този период ФЕД, наблюдавайки пазара, решава, че банките са прекалено капитализирани и провизирани и опасявайки се от сериозна инфлация, действа превантивно и започва да тегли ликвидност.
            Забравил съм подробнистите, но горе-долу по същото време и Рузвелт решава, че трябва да реши проблемите с бюджетния дефицит и най-накрая да сложи държавните финанси в ред. Нови курсове и т.н.
            В резултат от всичко това - през 1937, може би и 38 следва ново сериозно гмуркане надолу, здрава рецесия.

Бернанке е известен със слабостта си към изучаване на времената на Голямата Депресия и аз субективно въобще не вярвам в персперктивата да се предприемат преждевременни стъпки в посока повишаване лихва ФЕД. Тъкмо Бернанке каза, че "може би" се измъкват полека. И да го удушат ?! Вероятно и най-черният кошмар за един гуверньор (да го назоват инфлационист) не е толкова страшен колкото допускането на една подобна грешка.

Защо да я качват ?
            За да намалят спреда в лихвите и да не разрешават на банките да правят бързи и лесни пари и да печелят повече. Та това би било добра основа тези пари да идат и в реалния сектор, а ти самият твърдиш, че от половин година насам усилията са съсредоточени да се помата точно на него (вече не толкова на банките).

Друг мотив в тази посока би могъл да бъде превантивно действие против хипотетична бъдеща инфлация.
            Знам ти тезата за дефлацията и инфлацията. Тя не е моя теза. Аз смятам, че те въобще не се притесняват от тази хипотеза и дори го планират напълно съзнателно. Традиционно - в спор по тази тема няма необходимост да влизаме.
            Ние тук - гамени, пък вие там - олицетворение на човешки и християнски добродетели.

Качване на лихвата в този момент наистина може да изстреля долара (не знам за колко време,) тук си прав и това може да подкопае производството и износа.

Поради тази причина аз не бих твърдял, че ФЕД и трежърито губят безсмислено.
            Печели се малко време. Разчистват.
            Чертаят се стратегии за трайно излизане от кашата.
            Мислят как да успеят да алокират колкото се може по-голяма част от загубите и бъдещи разходи навън. Това, което не може да иде навън, една "здравословна инфлация", която елегантно ще бъде пусната (респективно борбата срещу нея няма да е толкова твърда и последоватлна) ще прехвърли включително на твоя гръб.

Като се замисля конспиративно-гаменският ти вариант не е чак толкова лош за тях.

Плъндж пратекшън тийм. Това трябва да го запомня!

Коментар

Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq
              кредитирането високият им иилд в момента ...
              Според мен, основният компонент/разлика между US Treasury и FED Funds/Target Rate е рисковата премия и инфлационните очаквания. По принцип по ниските лихви за финансиране на банките и ниския би трябвало да доведат до по-нисък риск (корпоративен дефоулт), по-висока ликвидност и по-високи инфационни очаквания.

Коментар

• не с форекс акаунта с кеша пазарувах миналото лято после около коледа...

еи тук поснах на 22 декември че смятам да си подаря зелено за коледа

http://forum.investor.bg/viewtopic.php?p=854753#854753
                mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage
                  иначе вярвам в паритета и съм го отиграл за него
                  Сподели с нас как точно си "отиграл" Е/Долар за паритета. Ентри, стоп, обем и риск. Ако не е някаква тайна разбира се.

Коментар

• Аз го постнах с идеята да си направя маитап с ника на прецаканото щото питаше как ще му викат написах без лоши чуства иначе вярвам в паритета и съм го отиграл за него
                    mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto
                      хахахах
                      Как се нарича тази фигура?
                      Викат й "Селянинът с чартовете/Злият гений на ТА"

Коментар

Без лоши чуства ами незнам как ще ви викат щото някои предвиждат точно обратното голяма хиперинфлация в евро и ако се случи и си с дълго евро имаш подходящ ник

хахахах
                        Как се нарича тази фигура?
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от ManUtd
                          Първоначално изпратено от marketleverage
                          Е*ати впечатляващият спад. Над 95 % обезценка. Тц, тц, тц. Горкото евро.
                          Много чартове съм виждал, ама тоя печели приза.
                          хахаха, това са на супертрадера карикатурите, въобще не ги мисли, а им се посмей от сърце, хахаха

Коментар

Е*ати впечатляващият спад. Над 95 % обезценка. Тц, тц, тц. Горкото евро.
                            Много чартове съм виждал, ама тоя печели приза.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto
                              Първоначално изпратено от SStoilov
                              Няма да има хиперинфлация, проста шатите като почнат да се възстановяват, ще започнат да ивеличават полека и лихвата,

ЕУ ще излезе от рецесия след САЩ , т.е лихвения диференциал ще бъде в полза на долара и току виж сме стигнали 1.00 та и по-надолу.

Отделно сащ наляха суапове с доста ЦБ , но това са пари назаем, те трябва да се връщат , още една предпоставка за скъп долар.

Все пак аз помна времето (не чак толкова отдавне) когато беше 0.80 Тогава го чакаха да стане 0.60 , само един двама мислеха по-различно и на единия му викаха "дългото евро"
                              Е, сега вече, не са един-двама а поне трима. Как ще ни "викат" впоследствие, засега нямам представа.

mWPCloud.com

Коментар

кредитирането високият им иилд в момента
                                по вероятно е фед да започнат сами да си изкупуват държавните бондове , така
                                ще привлекът и спекуланти
                                има възможност да продават злато - имат много а в момента е на добра цена, на два
                                пъти златото вече падна сериозно за каратко време това може да значи че вече са
                                започнали да продават и момента е добър защото точно когато всички очакват
                                злато -1000 и евро/долар - тест на предишен връх този път неочаквано да не се
                                тестват старите нива а напротив да се продава и много удължили спекуланти да бъдат преебани

петрола не мисля че ще смеят много да го сринат на този етап или поне не докато
                                няма някакъв напредък с инфлацията
                                но ако еврото се срине несъмнено ще има падане и в петрола от съобръжения свързани с европа
                                мисля че този път парите от пукане на балона в петрола и златато ще отидат в акции,особено ако акциите спрат възходящата си тенденция за известно време

Коментар

Working...
                                X