Това, че си дълг или къс на долар, евро или ма50 какво значение има за долара, а и кой го интересува.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
асен1975 знахарства
Collapse
Заключена.
X
X
-
Не знам откъде ти дойде на ум, че съм на дълго евро. Бях , до миналия петък , но по скоро с цел хеджиране , отколкото спекулативно. Даже очаквах да стигне 1.44-1.45 , ама не успя
В момента имам повече долари, отколкото евро и се подготвам да увеличавам доларите следващите седмици/месеци, особено ако еур/усд пробие надолу 50МА , а и 200МА след това.
Първоначално изпратено от marketleverageПървоначално изпратено от precakanotoПървоначално изпратено от SStoilovНяма да има хиперинфлация, проста шатите като почнат да се възстановяват, ще започнат да ивеличават полека и лихвата,
ЕУ ще излезе от рецесия след САЩ , т.е лихвения диференциал ще бъде в полза на долара и току виж сме стигнали 1.00 та и по-надолу.
Отделно сащ наляха суапове с доста ЦБ , но това са пари назаем, те трябва да се връщат , още една предпоставка за скъп долар.
Все пак аз помна времето (не чак толкова отдавне) когато беше 0.80Тогава го чакаха да стане 0.60 , само един двама мислеха по-различно и на единия му викаха "дългото евро"
ами незнам как ще ви викат щото някои предвиждат точно обратното голяма хиперинфлация в евро и ако се случи и си с дълго евро имаш подходящ ник
http://djia2008.hit.bg/10.gif
Коментар
-
Re: ....
Първоначално изпратено от VBTПървоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniqспоред мен трежъритата много скоро ще се вдигнат отново,не е никък добре за
кредитирането високият им иилд в момента ...
ОБАЧЕ.....тези евтини пари ако не стигат в реалната икономика,къв е смисъла да подарят евтин ресурс на банките и банките да купуват трежърис на доста по висок ийлд?
ипотечния кредит в последния месец е скочил от 4,75,на 5,50.......тва е ублизо
3/4 процентен пункт или към 20% поскъпване на ресурса,точно заради падането на трежърис и покачването на ийлда им.
спредовете между дискаунт рейт на фед и ипотечните кредити по принцип движи между 2,5%-3% пункта......в момента е 5,25 пункта.....
това е добре дошло за ус банките,но не и за фед,защото не могат да постигнат целта си за евтино кредитиране на икономиката,а само дават фундамент за колосални печалби на банките.
проблема с банките вече е решен,няма смисъл да се подпомагат повече,а икономиката трябва да се джъмстартва.
тези спредове ще материялизират бая благоприятно на банковите отчети в бъдеще.....обаче не и до останалата част от икономиката-до индустрията кредитирането си остава оскъпено.
Коментар
-
Асене,
Прочетох ти мненията от последните 2-3 дни и има неща, за които съм изненадан, но това по скоро не е тема тук.
Интересно, дори много интересно. Ех, де да можеше да бъде написано в малко по-различна форма и по-различен език!
Е, да, но тогава пък нямаше да си ти! Карай!
Разходил си много време и усилия за да изградиш тезата си, но пък нали си си у дома (в твоята си тема) и си копаеш на собственото лозе :-))))
Разсъжденията ти звучат малко "трейдърски", но какво пък, това е също един суверенен поглед върху голямата картина.
Какво като не го разбирам !?
Едно нещо силно ми привлече вниманието и това е поводът да споделя няколко приказки. Изправил си Бернанке и Гейтнър пред решаването на една дилема, плюс един гаменско-конспиративен вариант (ако мога да ти вляза в тона).
Това ми напомня едни неща от историята.
Ще окръглявам и нямам претенции, че всичко ще е съвсем точно като срокове и числа, в случая си мисля, че не е толкова важно.
САЩ излизат от депресията през 1933 с ок. 30 % спод на БВП и безработица - пак около това ниво.
Икономиката се съвзема и през периода 1934 - 36 г. расте с по окл 10 % годишно.
В този период ФЕД, наблюдавайки пазара, решава, че банките са прекалено капитализирани и провизирани и опасявайки се от сериозна инфлация, действа превантивно и започва да тегли ликвидност.
Забравил съм подробнистите, но горе-долу по същото време и Рузвелт решава, че трябва да реши проблемите с бюджетния дефицит и най-накрая да сложи държавните финанси в ред. Нови курсове и т.н.
В резултат от всичко това - през 1937, може би и 38 следва ново сериозно гмуркане надолу, здрава рецесия.
Бернанке е известен със слабостта си към изучаване на времената на Голямата Депресия и аз субективно въобще не вярвам в персперктивата да се предприемат преждевременни стъпки в посока повишаване лихва ФЕД. Тъкмо Бернанке каза, че "може би" се измъкват полека. И да го удушат ?! Вероятно и най-черният кошмар за един гуверньор (да го назоват инфлационист) не е толкова страшен колкото допускането на една подобна грешка.
Защо да я качват ?
За да намалят спреда в лихвите и да не разрешават на банките да правят бързи и лесни пари и да печелят повече. Та това би било добра основа тези пари да идат и в реалния сектор, а ти самият твърдиш, че от половин година насам усилията са съсредоточени да се помата точно на него (вече не толкова на банките).
Друг мотив в тази посока би могъл да бъде превантивно действие против хипотетична бъдеща инфлация.
Знам ти тезата за дефлацията и инфлацията. Тя не е моя теза. Аз смятам, че те въобще не се притесняват от тази хипотеза и дори го планират напълно съзнателно. Традиционно - в спор по тази тема няма необходимост да влизаме.
Ние тук - гамени, пък вие там - олицетворение на човешки и християнски добродетели.
Качване на лихвата в този момент наистина може да изстреля долара (не знам за колко време,) тук си прав и това може да подкопае производството и износа.
Поради тази причина аз не бих твърдял, че ФЕД и трежърито губят безсмислено.
Печели се малко време. Разчистват.
Чертаят се стратегии за трайно излизане от кашата.
Мислят как да успеят да алокират колкото се може по-голяма част от загубите и бъдещи разходи навън. Това, което не може да иде навън, една "здравословна инфлация", която елегантно ще бъде пусната (респективно борбата срещу нея няма да е толкова твърда и последоватлна) ще прехвърли включително на твоя гръб.
Като се замисля конспиративно-гаменският ти вариант не е чак толкова лош за тях.
Плъндж пратекшън тийм. Това трябва да го запомня!
Коментар
-
Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniqспоред мен трежъритата много скоро ще се вдигнат отново,не е никък добре за
кредитирането високият им иилд в момента ...
Коментар
-
не с форекс акаунта с кеша пазарувах миналото лято после около коледа...
еи тук поснах на 22 декември че смятам да си подаря зелено за коледа
http://forum.investor.bg/viewtopic.php?p=854753#854753
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverageБез лоши чустваами незнам как ще ви викат щото някои предвиждат точно обратното голяма хиперинфлация в евро и ако се случи и си с дълго евро имаш подходящ ник
Как се нарича тази фигура?Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от ManUtdПървоначално изпратено от marketleveragehttp://djia2008.hit.bg/10.gif
Много чартове съм виждал, ама тоя печели приза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanotoПървоначално изпратено от SStoilovНяма да има хиперинфлация, проста шатите като почнат да се възстановяват, ще започнат да ивеличават полека и лихвата,
ЕУ ще излезе от рецесия след САЩ , т.е лихвения диференциал ще бъде в полза на долара и току виж сме стигнали 1.00 та и по-надолу.
Отделно сащ наляха суапове с доста ЦБ , но това са пари назаем, те трябва да се връщат , още една предпоставка за скъп долар.
Все пак аз помна времето (не чак толкова отдавне) когато беше 0.80Тогава го чакаха да стане 0.60 , само един двама мислеха по-различно и на единия му викаха "дългото евро"
ами незнам как ще ви викат щото някои предвиждат точно обратното голяма хиперинфлация в евро и ако се случи и си с дълго евро имаш подходящ ник
Коментар
-
zloblivi_podhvurlqniq
според мен трежъритата много скоро ще се вдигнат отново,не е никък добре за
кредитирането високият им иилд в момента
по вероятно е фед да започнат сами да си изкупуват държавните бондове , така
ще привлекът и спекуланти
има възможност да продават злато - имат много а в момента е на добра цена, на два
пъти златото вече падна сериозно за каратко време това може да значи че вече са
започнали да продават и момента е добър защото точно когато всички очакват
злато -1000 и евро/долар - тест на предишен връх този път неочаквано да не се
тестват старите нива а напротив да се продава и много удължили спекуланти да бъдат преебани
петрола не мисля че ще смеят много да го сринат на този етап или поне не докато
няма някакъв напредък с инфлацията
но ако еврото се срине несъмнено ще има падане и в петрола от съобръжения свързани с европа
мисля че този път парите от пукане на балона в петрола и златато ще отидат в акции,особено ако акциите спрат възходящата си тенденция за известно време
Коментар
Коментар