IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Асене би ли коментирал тази статия
    Страховете около валутата на Латвия набират сила
    08.06.2009 13:07

Валутата на Латвия остава сред основните теми и в началото на новата седмица. Спекулациите, че е възможно да се стигне до девалвация на паричната единица набират все по-голяма сила, а това може да се окаже негативно за всички страни от региона на Централна и Източна Европа.

От началото на 2009 година централната банка на Латвия е похарчила близо 1 млрд. евро в опитите си да поддържа валутата на страната стабилна. Само през миналата седмица са били похарчени цели 237 млн. евро, което означава, че поддържането на валутния курс става все по-трудно.
    Ако Латвия предприеме девалвация на валутата си, то би могло да се стигне до вълна на преоценка и на паричните единици в ЦИЕ, коментира ВВС. При това банките, инвестирали в региона, биха понесли значителни загуби.

Към момента правителството на Латвия се надява да привлече средства от Европейския съюз и Международния валутен фонд. Двете институции вече предоставиха на страната 7,5 млрд. евро като кредит през декември миналата година. Това обаче не дава резултат и през първото тримесечие на годината статистиката отчете икономически срив от 18 на сто на годишна база.

Прогнозите на специалистите са, че ако Латвия позволи девалвация на лата, то сериозни удари ще понесат валутите на Литва и Естония. Двете държави са най-големите търговски партньори на Латвия. Сред пострадалите се очаква да бъде и шведската крона, тъй като скандинавската държава е най-големият инвеститор в региона.
    като и това:
    Орешарски: Няма пряка заплаха за обезценяване на лева
    Автор: Николай Киров

Действащият механизъм на валутен борд обвързан за еврото в България не е пряко застрашени от евентуална девалвация в Латвия, тъй като страната ни в по-добра икономическа и финансова форма, заяви финансовият министър Пламен Орешарски през Ройтерс в петък.

Но той призна, че натискът върху валутния борд в България ще нарасне, ако Латвия обезцени лата, защото според него много от инвеститорите наблюдават тенденция и не се правят разлика между страните с валутни бордове.

"Анализът на макроикономическите и фискални позиции, както и състоянието на банковите системи на двете страни, показват значителни разлики. Ето защо пряка заплаха от обезценяване не съществува за българския лев", е казал той в отговор на въпроси на Ройтерс.

Икономиката на Латвия вероятно ще се свие с 20% през тази година, което кара инвеститорите да виждат сериозни възможности за девалвацията на лата и излизането на балтийската страна от валутния борд, което може да породи тревога и опасения за другите страни в Източна Европа, в които действат такива парични механизми - Литва, Естония и България.

Повечето икономисти, обаче смята, че подобно развитие на ситуацията в България е малко вероятно поради по-доброто здраве на икономиката на страната, излишъка в публичните й финанси и сравнително големите й фискални и валутни резерви.

"В България има фискалния излишък, докато в Латвия има дефицит от над 7%, което е важен фактор, разграничаващ икономическото здраве на двете страни и нашите икономисти не вярват, че съществува риск от девалвация," в балканската държава, според JP Morgan.
    Мислиш ли че при падане на борда в Латвия и нашия ще го последва?
    Ще съм благодарен ако изразиш компетентното си мнение.
    Поздрави.

Коментар

• Здравей Асене.
      Какво мислиш за идеята
      да се купуват акции на
      американски банки .
      Да кажем за Citigroup подходящ
      ли е момента да се купува?????????
      --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
      http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers
        Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq
        асене според мен съществува възможност състояниетна банките все още да е зле
        и тъй като не могат да намалят лихвата повече демек да дават с отрицателна
        може умишлено да понижават трежъритата за да подпомогнат още повече банките
        Има още една интересна корелация -
        когато падат трежъритата, това значи повишаващи се лихви, а това е зле за акциите - т.е би трябвало като падат трежъритата да падат и акциите обаче последните месеци акциите скачат, а трежъритата падат. И въпроса е дали няма да има падане на акциите или качване на трежъритата за да се оправи корелацията.
        рисков апетит.. кеша се вади от трежърита и отива в акции и комодитис. Както спомена асен, като свърши комодити ралито е интересно къде ще отидат пачките. При златото шоуто може и да е превършило с тоя 2-3 връх и беъриш индикатори; отделно потреблението в индия и китай е гига зле, а производството му е x3 в последните 10 год. Но пък е лъскаво и жълто деебиш, не зелено.

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq
          асене според мен съществува възможност състояниетна банките все още да е зле
          Злобен това е безумна теория - че умишлено понижават трежъритата. Те трябва всеки месец да намерят купувач за 100 милиарда долара - а такива все по трудно се намират и затова ФЕД печата долари за да ги купува. Трежъритата имат само една посока - надолу с леки повишения, кагато се намеси ФЕД да купува. Възможно е и Китай да купуват, ама едва ли. Въобще каквото и да направят трежъритата и долара са обречени /да ме извинява Асен ама трябва спор да става все пак/ - освен ако САЩ не спрат да печатат долари, но тогава откъде пари за плащане на дълговете - трябва да се вдигат данъци и то много - на страна в депресия - няма начин. Някой тук беше писал мисля wannarock, че била висока лихвата само по дългосрочните трежърита, да ама тях като няма кой да ги купува и почват да издават все повече краткосрочни и какво ще стане там - пак падане на тяхната цена и повишаване на лихвата. някой хора тук се чудят защо скача петрола - като фундамента му е зле, ми хората го ползват като защита от инфлацията която очакват. Сега като се получи едновременно покачване на петрол и долар става много интересно. Има още една интересна корелация -
          когато падат трежъритата, това значи повишаващи се лихви, а това е зле за акциите - т.е би трябвало като падат трежъритата да падат и акциите обаче последните месеци акциите скачат, а трежъритата падат. И въпроса е дали няма да има падане на акциите или качване на трежъритата за да се оправи корелацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
            знам,че си фен на техническия анализ и заради този твой постинг,като благодарност, ще отделя половин час и ще кажа неща,които по принцип не казвам.
            Благодаря. Фен съм единственно на жена си и на Юнайтед.
            Съгласен съм с теб за лонгпетрол/шорт долар ако разбира се имаш предвид хеджването на валутния риск. Поради това си прав, че връзката е растящ петрол-слаб долар.
            Доларовият индекс го ползваме непрекъснато във Форекса.
            Корелацията я смяташ грешно. Прави се с с изменението на средната цена на двете за определени периоди. Година, тримесечие, месец. Ще излезе друга цифра.Тоя сел в петък не е репрезентативен корелационно за дългосрочен сел какъвто чакаш, оттам и сметките са без кръчмаря.
            За анализаторите и паунда също си прав. Даже е сигнал откъде е капитала който най-силно лонгва петрол.
            Има няколко важни момента. Долар/йена и правата й корелацията с петрола.
            Лагването на петрола, т.е тъй като всеки разумен спекулант е дълъг там, докато има ъптренд, то вероятно ще видим първо засилващ се долар, а после ревърс в петрола, което на пръв поглед изглежда ирационално, но просто петролните спекуланти ще поднесат инерционно нагоре и твойте конспиратори докато излизат ще засилят долара нагоре без да има обрат в петрола. Разбира се ако не почнат да излизат презглава, което едва ли ще стане.
            Така че съветът да се гледа петрола едва ли е рентабилен, по-скоро е обратното, а даже и да се гледа, ревърс от такъв мащаб е труден за хващане, а опитите за ранно влизане могат да са много болезнени и са безсмислени.
            За мен лично тия работи са без значение, защото аз не мога да трейдвам нещо което го няма на пазара само с надеждата, че ще го има в бъдещ момент, ако разбираш какво имам предвид.
            Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове
              Първоначално изпратено от acen1975
              пукне ли петролния балон-еврото моа и под долар да стане
              Как ше го оставят да стигне такива нива? Няма ли US икономиката съвсем да клекне с такъв силен долар? Износа съвсем ще се оскъпи и оня евтиния форд с батерията ще струва колкото едно беемве
              Интересен момент. Учениците започват да откриват грешките на учителя.

Коментар

• Re: ....

Първоначално изпратено от acen1975
                Първоначално изпратено от VBT
                Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq
                според мен трежъритата много скоро ще се вдигнат отново,не е никък добре за
                кредитирането високият им иилд в момента ...
                Според мен, основният компонент/разлика между US Treasury и FED Funds/Target Rate е рисковата премия и инфлационните очаквания. По принцип по ниските лихви за финансиране на банките и ниския би трябвало да доведат до по-нисък риск (корпоративен дефоулт), по-висока ликвидност и по-високи инфационни очаквания.
                не забравяй,че фед ризърв са частна банка,а не благотворително дружество.тяхната цел е ус икономиката да е добре,за да могат да печелят.в момента наливат евтин ресурс с цел да субсидират икономиката и да се преборят с дефлационните процеси.
                ОБАЧЕ.....тези евтини пари ако не стигат в реалната икономика,къв е смисъла да подарят евтин ресурс на банките и банките да купуват трежърис на доста по висок ийлд?
                ипотечния кредит в последния месец е скочил от 4,75,на 5,50.......тва е ублизо
                3/4 процентен пункт или към 20% поскъпване на ресурса,точно заради падането на трежърис и покачването на ийлда им.
                спредовете между дискаунт рейт на фед и ипотечните кредити по принцип движи между 2,5%-3% пункта......в момента е 5,25 пункта.....
                това е добре дошло за ус банките,но не и за фед,защото не могат да постигнат целта си за евтино кредитиране на икономиката,а само дават фундамент за колосални печалби на банките.
                проблема с банките вече е решен,няма смисъл да се подпомагат повече,а икономиката трябва да се джъмстартва.
                тези спредове ще материялизират бая благоприятно на банковите отчети в бъдеще.....обаче не и до останалата част от икономиката-до индустрията кредитирането си остава оскъпено.
                И според мен проблемът с банките си вижда, че ще бъде решен. На дневен ред рано или късно ще дойде високият държавен дълг.

Коментар

• асене според мен съществува възможност състоянието на банките все още да е зле

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                    пукне ли петролния балон-еврото моа и под долар да стане
                    Как ше го оставят да стигне такива нива? Няма ли US икономиката съвсем да клекне с такъв силен долар? Износа съвсем ще се оскъпи и оня евтиния форд с батерията ще струва колкото едно беемве

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен
                      Асене,"долара на петрола отказва да вярва"
                      така е-но на европейската сесия,американците вече вдигнаха петрола -преди да отворят беше на -1$,вече е на +0.20.....веднага и паунда покатери,както и еврото.
                      тук си личи как долара пада с качването на петрола,а на европейската сесия пък долара се качва повече от падането на петрола,защото там започва да доминира форекс маркета в отежняването.
                      европейците се плашат от еврото и пауда на тези нива и влизат в долари,после американците продължават да изкупуват петрол и натискат долара надолу,но като цяло част от обезценката на долара от лонг петрол се изсмуква от форексарите.
                      абсолютно същото беше миналата година-еврото стигна до 1.60$ и не можа да пробие нагоре,докато петрола продължаваше да се качва.
                      пукне ли петролния балон-еврото моа и под долар да стане,ако тази тенденция продължава.паунда пък ще направи рекордно сриване и ще падне под 1,30.
                      обаче дирижорите в петрола продължават-петрола вече е на плюс за днеска,а само преди час беше смъкнат от европейците с над долар

Коментар

• е сбърках де, мислех, че са ми отговорили на мен, а то било на прецакания

нема да спамим повече.

Първоначално изпратено от malkia Muk
                        Учудих се, просто, че си говориш сам, без никой да те е питал. Може пък да е нормално.

Коментар

• Учудих се, просто, че си говориш сам, без никой да те е питал. Може пък за теб да е нормално.
                          търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Има значение за мен, а може да си сугурен, че поне няколко човека ги интересува . Всъщност, който ме е слушал за долара от миналото лято е направил добра пачка.

Теб кто не те интересува, спокойно може да не коментираш.

Първоначално изпратено от malkia Muk
                            Това, че си дълг или къс на долар, евро или ма50 какво значение има за долара, а и кой го интересува.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage
                              това за мен или за precakanoto го написа бате? щото ако е за мен аз всъшност си направих майтап с ника на прецаканото питаше как ще му викат затова и без лоши чуства

Коментар

• това за мен или за precakanoto го написа бате? щото ако е за мен аз всъшност си направих майтап с ника на прецаканото питаше как ще му викат затова и без лоши чуства
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X