IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета: Каква заплата получаваш?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• тази тема много западна ...

който иска да си мисли, че средната брутна заплата в София е над 2000 е добре дошъл да продължава да живее в заблуда ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Aladdin
      Първоначално изпратено от ivannov
      Като толкова искате да знаете колко взима един брокер,вижте баланса на който си искате посредник,фонда за работни заплати.Разделяте на приблизителния брой служители и увеличавате с 30% и получавате заплатата на един брокер.На мен не ми еинтересно и не съм го правил...
      Дам това може да се направи но защо +30%
      Вредни. За кисело мляко.
      * think positive * think simple * think big *
      * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Първоначално изпратено от Radoslava
        Което ме кара да мисля, че може би е добре човек от време на време да си сменя работата. Иначе едвам ли ще тръгнат да ти вдигат заплатата до нормалните нива в момента. Е предполагам, че има и по-лоялни фирми в България, но повечето чакат до последния момент.
        Много ясно. Отидеш ли да искаш пари, ще те отсвирят - досега си работил за толкова, значи тези пари са приемливи за теб и сигурно няма да си тръгнеш, ако ти се откаже повишение. Затова смяна на работата му е майката - на всеки 1,5-2 години ми звучи екстра, докато накрая не си намериш мястото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Karo
          Първоначално изпратено от Respect
          Първоначално изпратено от Kano
          polopot,
          Е това с вишистите за по 500 и за по 800лв. много ми хареса.
          Все едно говорим за друга страна, или за България преди 5г.
          Истината е че просто вече не можеш да намериш вишист да ти работи за по малко от 1000лв. в малките градове и 2000лв. за София. Просто няма работна ръка, а икономиката се развива бързо.
          Това беше изказването на деня ОК, след като разбрахме, че всички сме на 2000+ лева, аз пък мога да ти кажа, че за половината на тия пари (чисто) ще намериш какъвто човек си искаш (освен програмист и а, да, проектант или строителен инженер - и те са хит в момента). А за 2000 може да ти извършва и допълнителни услуги със сексуален уклон
          Ще намериш, ама грънци. Хайде като не ви се е налагало да търсите скоро работници да не коментирате неподготвени. Затова и ние като взехме да търсим шефа си мислеше едно, търсихме с месеци това което си мислеше шефа, но накрая пак опряхме до пазара и текущите условия. Всичко е конкуренция и пазар.
          Икономиката ни се развива постоянно, борсата скочи 2-3 пъти миналата година, а всички си мислят че заплатите седят замразени и не мърдат. Само забравяме, че работната ръка е ограничен брой.
          +1 Мога да подкрепя това мнение от собствен опит. Странното е, че когато търсиш нови работници се получава така че новите не са съгласни да работят за заплати колкото вземат старите във фирмата, т.е. искат повече. Поне при нас така се беше получило.
          Което ме кара да мисля, че може би е добре човек от време на време да си сменя работата. Иначе едвам ли ще тръгнат да ти вдигат заплатата до нормалните нива в момента. Е предполагам, че има и по-лоялни фирми в България, но повечето чакат до последния момент.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivannov
            Като толкова искате да знаете колко взима един брокер,вижте баланса на който си искате посредник,фонда за работни заплати.Разделяте на приблизителния брой служители и увеличавате с 30% и получавате заплатата на един брокер.На мен не ми еинтересно и не съм го правил...
            Дам това може да се направи но защо +30%
            Не е препоръка.

Коментар

• Ami az poluchavam zaplata v kubinski peseti.. Ne znam po kakuv kurs da si gi smetna v levove :-)

Shegata nastrana, edin miach na chinii/rabotnik v magazin v shtatite ima mesechen dohod ot sredno 1,800 leva. Taka che ako tozi forum se poseshtava ot hora ot chujbina e normalno rezultatite da izglejdat "skewed" i zaplatite da izglejdat po-golemi ot srednate za stranata.

Vse pak anketata e kum vsichki uchastnici vuv foruma. A ne za vsichki uchastnici koito jiveqt v Bulgaria.
              http://www.dividendgrowthinvestor.com/

Коментар

• Бахти и частния бизнес:_)

Първоначално изпратено от Respect
                Аха. Има и друго - като си работил като строителен работник или барман и после много по-лесно можеш да си направиш фирма за ремонти или кафе и да правиш частен бизнес. А тези, които са се движили във "високоинтелектуални" среди и работят в банка, разбират от банково дело, но могат ли да си отворят банка? Така се получава, че кварталните маймуни могат много по-лесно да правят частен бизнес от някой костюмар.

Коментар

• Като толкова искате да знаете колко взима един брокер,вижте баланса на който си искате посредник,фонда за работни заплати.Разделяте на приблизителния брой служители и увеличавате с 30% и получавате заплатата на един брокер.На мен не ми еинтересно и не съм го правил...

Коментар

• И със закъснението от 4-5 години за висшето...

Коментар

• Първоначално изпратено от riftwar
                      Мисля, че е точно обратното. Тези, които учат за тапията, започват да изкарват пари 4-5 години по-късно от другите. Затова докато стигнат 2000 лв. минават още 5-6 години, а тези които не са учили нищо са почнали да развиват часпром или дребни далаверки. По официални документи изкарват 300-400 лв., а реално много над 1000. Тъй че избереш ли да ставаш магистрат или дори само бакалавър - изоставаш по default 4-5 години в кариерата. Вярно, ако сравняваш вишист и невишист с 10 години трудов стаж може и да си прав.
                      Аха. Има и друго - като си работил като строителен работник или барман и после много по-лесно можеш да си направиш фирма за ремонти или кафе и да правиш частен бизнес. А тези, които са се движили във "високоинтелектуални" среди и работят в банка, разбират от банково дело, но могат ли да си отворят банка? Така се получава, че кварталните маймуни могат много по-лесно да правят частен бизнес от някой костюмар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Форекс Форексов
                        Първоначално изпратено от Kano
                        Истината е че просто вече не можеш да намериш вишист да ти работи за по малко от 1000лв. в малките градове и 2000лв. за София. Просто няма работна ръка, а икономиката се развива бързо.
                        Хе-хе, искрено ме разсмя! Не е вярно нито за София, нито пък за провинцията. Знам за много случаи, които са изключение от твоето "правило", и съвсем малко, за които си прав.
                        Мисля, че е точно обратното. Тези, които учат за тапията, започват да изкарват пари 4-5 години по-късно от другите. Затова докато стигнат 2000 лв. минават още 5-6 години, а тези които не са учили нищо са почнали да развиват часпром или дребни далаверки. По официални документи изкарват 300-400 лв., а реално много над 1000. Тъй че избереш ли да ставаш магистрат или дори само бакалавър - изоставаш по default 4-5 години в кариерата. Вярно, ако сравняваш вишист и невишист с 10 години трудов стаж може и да си прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5
                          Първоначално изпратено от Aladdin
                          Като заговорихте за пари аз винаги съм се питал колко кинта взима един брокер на акции примерно.
                          5 leva
                          ААА това сигурно е с приспадане на разходите от допуснати грешки по пулта Питайте Динко
                          Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Aladdin
                            Като заговорихте за пари аз винаги съм се питал колко кинта взима един брокер на акции примерно.
                            5 leva

Коментар

• Като заговорихте за пари аз винаги съм се питал колко кинта взима един брокер на акции примерно.
                              Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kano
                                Хе-хе, искрено ме разсмя! Не е вярно нито за София, нито пък за провинцията. Знам за много случаи, които са изключение от твоето "правило", и съвсем малко, за които си прав.

Коментар

Working...
                                X