IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    Фалиралия лев = национален символ?
    Хм, попрекалила е с тревата ми се струва!
    Кажи ѝ, че не е хубаво, щото води до прогресивно затъпяване.

Истинския национален символ е Кирилицата - и тя гордо ще стои на всяка валута!
    (било евро, било нещо друго...)
    Парична единица не може да фалира. Може да има провалено управление или провалена политика, която да се отрази на паричната единица.
    Когато някой ви обърне внимание за такива безсмислици, вие ги докладвайте на хората, които ви спускат опорните точки, за да се коригират своевременно.

Коментар

• Всичко за "стабилния" лев от 1947 год. до наши дни:

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ПЪТИ БЪЛГАРИНЪТ Е БИЛ ОГРАБВАН ЧРЕЗ ЛЕВА?

“Слушам дебатите, гледам яростното противопоставяне в нашето общество и си правя изводи за какво сме подготвени, до къде можем да стигнем в тези бурни времена.

В България няколко пъти са правени спекулации през лева:

През 1947, 1952 и 1962 г. не съм бил пряк свидетел, но си спомням какво се разказваше вкъщи.

През 1947 г. се изтеглят банкнотите с емисии до 1943 г. Срещу тях физическите лица могат да обменят най-много до 2000 лв., останалите просто "изгарят".

През 1952 г. курсът на лева е "вързан" с руската рубла: 1,70 лв. = 1 рубла. Това не е пазарното съотношение и остатъците от старите спестявания също изгарят.

През 1962 г. е поредната обмяна в съотношение 10:1.

През 70-те и 80-те уж имаше фиксиран курс лев : долар. Само че в банките само видни членове на БКП можеха да си купят долари по този курс. За народа на черно продажбите бяха три - три пъти и половина пъти по-високи. Помня ги много добре, защото само така можеше да си купиш касетофон от Кореком например.

Помня и спекулациите през 1991 г. Тогава властта реши, че изведнъж цените се вдигат 10 пъти, а цял месец карахме на старите заплати. Кой каквото е имал спестено, всичко се намали 10 пъти.

През 1997 г. започна галопиращата инфлация. Левовете растяха, но валутната им стойност намаляваше. Тогава заплатата ми падна под 1 USD на ден.

Хора, имали спестявания за жилища, с тях си купиха по чифт дънки.

През 1999 г. се извърши деноминацията към сегашния български лев. Старите 1000 лева станаха 1 нов лев. Да, получи се стабилност, защото този нов лев бе вързан с германската марка, а сега с еврото.

Нека всеки сам да прецени от 1944 г. до днес колко пъти българският лев е бил стабилен и колко пъти са ограбвани от властта нашите предци, с което ние - техните наследници - сме лишени от това тяхно богатство.

И аз искам стабилен лев като швейцарския франк, но действителността у нас е съвсем друга - вече 80 години на нас ни промиват мозъците, имаме разпокъсано общество, финансова и политическа нестабилност. Би било добре, но няма сила, няма знания, няма традиции да стабилизираме българския лев!

Ако не вярвате, дайте ми пример какво сме стабилизирали през изминалите 80 години и сега още да е стабилно?
      Всичко останало са празни приказки...”

От Facebook

Сами видяхте, че благодарение на нестабилния лев Българинът е бил ограбван от държавата 6 пъти!!! И копейките сега искат със същия този лев отново да ограбят народа за 7-ти път!!! Е няма да го бъде!!!

За първи път от 80 годуни лева вече наистина е стабилен, защото го вързахме за Еврото. Затова и трябва да приемем Еврото !!!
      Last edited by Mateev; Днес, 08:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
        Ваня Андонова
        Фалиралия лев = национален символ?
        Хм, попрекалила е с тревата ми се струва!
        Кажи ѝ, че не е хубаво, щото води до прогресивно затъпяване.

Истинския национален символ е Кирилицата - и тя гордо ще стои на всяка валута!
        (било евро, било нещо друго...)

Коментар

• Неуважаемите майцепродавци, заради собствената си индулгенция, ще вкарат България в криза.
          Така и не извадиха един икономически експерт да сложи цедката на баланса за плюсовете и минусите на еврото…
          Само лозановци, горановци и прочие „изпаднали германци“ бълват от екрана „експертиза“.

Не ви вярваме, неуважаеми, каквото и да кажете от малкия екран!!! 35 години опоскахте държавата с кражби. Продадохте де що има държавен ресурс. Принизихте ни дотам, че да се чувстваме мигранти в собствената си родина. Прогонихте децата ни, обезкървихте държавата. Направихте от младите аморфна маса, неспособна да разсъждава и да има мечти. Вменихте им фалшиви ценности…

Майките и бащите ни оставихте да си броят стотинките и ровят по казаните, да чакат благоволението ви от 50 лв. по Коледа и Великден.

Сега сте готови, неуважаеми, да убиете крехката стабилност на българските граждани, като посегнете на националния символ. Смяната на националната валута е не само смяна на копюри и монети, както се опитвате да ни убедите, а загуба на суверенитет и поредният опит за заличаване.

Мнозинството не желае евро

Набийте си го в главите – мнозинството от българи не желае присъединяване на страната ни към еврозоната.
          От 30 години гледаме едни и същи измамници по върхушката, професионални политици на хранилка, овладели де що има икономика в страната, крадат бизнеси и унищожават цели семейства. Раздута и корумпирана администрация с по-висок стандарт от малкия и средния данъкоплатец…
          Да, ползите от еврозоната за вас вероятно ще бъдат много, но обикновеният човек не само ще брои стотинките, но ще потъне в дългове за поколения напред, защото сме несъстоятелни. Убихте цели производствени сектори, а основите, които градихте от деня на присъединяването ни към ЕС, бяха и са на плаващи пясъци.
          Последиците на досегашните „политики“

Покрай магистралите забравихте най-важното – да инвестирате в хора, деца, в образование, да търсите и намирате семенцата на просветата, която да държи въглените живи. Да създавате самочувствие на младите хора и желание да се развиват в собствената си страна. Само така историята би ви помнила дълго – не с ваши снимки, натресени преживе в учебниците на прогимназиалните класове, а с действия, които съграждат.

Резултатите от това невежество в момента са катастрофални и ще оставят траен, негативен отпечатък във времето. Ние изчезваме като нация и наследници на най-старата цивилизация, тръгнала от нашите земи.
          Често си мисля – затова ли се борихме за демокрация, която уби човешкото в човека?! Система на експлоатация, източваща живителните сили на масите за сметка на паразитите по върховете.
          Не ви щем еврото и „неговата зона“, нито прогнилата колониална система и нейните порядки с шарени знамена, подменила изконната европейска цивилизация.
          Мозъци, изпити от материализъм – вземайте си чуждите пари и отлитайте в топлите страни, и оставете обикновения трудов човек сам да съгради това, което унищожихте… в собствената си държава, със собствената си валута…

П. С. Вярвам, че все още има политици и общественици с трезва мисъл и в състояние да не допуснат поредното национално предателство, и че е време за дебат по темата „България и нейната централна и водеща роля на Балканите“…
          България е като морето, приятели – има уникалната функция да се самопречиства от умрели микроорганизми. Убеденa съм, че времето е близо…
          Ваня Андонова

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Нямам евра. ......
            Za USD значи сте съгласен?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Това не е постижение. То и случайна продавачка на Женския пазар има по-добра успеваемост от лекарите. Миналата година бях на УНГ в "Софиямед" и тя буквално пред мен въвеждаше симптомите в chatgpt.
              Ха-ха-ха-ха-ха-ха....

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

предлагам ви спасение - вашите евра да ми ги подарите - така няма да имате дълг

с доларите е още по-голям дългът, и тях ми ги подарете. Аз съм готов на саможертва.
                Нямам евра. Не държа губещи активи.
                Искай от Матейко.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

За лекарите вече е въведена ИИ диагностиката на база изследвания. Предлага допълнителни изследвания, хапчета и има по добра успеваемост от лекарите (статистически доказано в БЪЛГАРИЯ). За чужбина нямам данни ама там са по напред поне 5 години. Та скоро ще има само 1 гуру дет ще прави всичко и мед. сестри/санитарки. С лекарите без специалност до 5г е приключено и слава богу че грам ги няма
                  Това не е постижение. То и случайна продавачка на Женския пазар има по-добра успеваемост от лекарите. Миналата година бях на УНГ в "Софиямед" и тя буквално пред мен въвеждаше симптомите в chatgpt.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                    с доларите е още по-голям дългът, и тях ми ги подарете. Аз съм готов на саможертва.
                    A с йените ако знаеш какво чудо е!!!

Ще си истинско камикадзе ако се прежалиш и за тях!

https://www.imf.org/external/datamap...TA/JPN/GBR/USA

Коментар

...
                      С тая безполезна шума която си накупил всъщност си задлъжнял със 135 000 евра. ..
                      към кого?
                      сам ли го измислихте, или някой ви го сподели?

Last edited by satz; Вчера, 12:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Това е фалшива картинка.
                        Ето истинската:

Last edited by Frosty; Вчера, 13:28.

Коментар

Матэйкин, всяко едно евро, което купуваш е натоварено със 135% дълг. Казах ви, че еврото ви е избушено, ама вие не вярвате...

Това си е за ваша сметка...
                          С тая безполезна шума която си накупил всъщност си задлъжнял със 135 000 евра.

Сега ти има да връщаш на чужди държави и кредитори 135 000 евра...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            Паниката започна. Според статията търсенето на Евро надвишава предлагането 10 пъти. Това автоматично ще доведе до вдигане на курса и така на практика ще тества колко е стабилен валутния борд. Държавата спешно трябва да се намеси и да осигури нужните евро банкноти, иначе рискуваме сами да си вдигнем курса, по който ще ни приемат в еврозоната.

Още преди 2-3 седмици ви предупредих, че нещо подобно може да се случи. Не очаквах обаче да е в такива големи мащаби. В личен план аз вече си купих почти 100к евро по изгоден курс, който със сигурност вече не е същия и който ще се вдига всеки божи ден от сега нататък.
                            Матэйкин, всяко едно евро, което купуваш е натоварено със 135% дълг. Казах ви, че еврото ви е избушено, ама вие не вярвате...

Това си е за ваша сметка...
                            С тая безполезна шума която си накупил всъщност си задлъжнял със 135 000 евра.

Сега ти има да връщаш на чужди държави и кредитори 135 000 евра...

Доста тъпа сделка си направил... според мен...

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                              100% истина. И в страницата istinskitenovini.com го потвърдиха.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Не може да различиш фейка от истинската новина ли?

Или нарочно го правиш?

Щото това е плитък дееп фейк
                                ха ха.
                                Не признава миграционната политика
                                НЕ признава джендъризма
                                Унгария вече НЕ ПРИЗНАВА ЕВРОПЕЙСКИ ИНСТИТУЦИИ - наказателния съд в хага. Не само ЕК и еврокомисарите. Вече и другите институции за репресии
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X