IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ако ще ставаш консултант, трябва да декларираш знанията си. Аз ги декларирах моите пред тебе и пред целия форум, а ти реши, че твоите знания са дълбока тайна. Как би звучала една твоя оферта към клиенти "Ще ви консултирам, но няма да ви кажа в какво съм експерт".
    Огледалния вариант звучи така:

Отива нашият човек на гарата и заявява:
    - Дайте ми един билет!
    - За къде, господине? - пита касиерката.
    - Какво те интересува, нали си плащам!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Дотук разбрахме, НА ТЕБ какви са ти нужни. А сега, да видим, ЗАЩО ИМ Е НА ТЯХ да ти се доверяват? Когато успееш ТЯ да убедиш че им трябваш точно ти, спечелил си. Ако не мача, то поне първото полувреме.
      Който е умен ще ми се довери.Който е прост няма да го направи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Който е предубеден никога не можеш да го убедиш в знанията си. Така че присмехулницш не са ми нужни, а хора, които ще ми се доверят.
        Дотук разбрахме, НА ТЕБ какви са ти нужни. А сега, да видим, ЗАЩО ИМ Е НА ТЯХ да ти се доверяват? Когато успееш ТЯ да убедиш че им трябваш точно ти, спечелил си. Ако не мача, то поне първото полувреме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Абе баш си имаш нужда ти от съвети но, знаем, насила хубост не става. Ама Предизвикателство е, да превърнеш присмехулниците в клиенти. Засега, гаранция, разполагаш със сеирджии. Добра или лоша, Публика.
          Който е предубеден никога не можеш да го убедиш в знанията си. Така че присмехулницш не са ми нужни, а хора, които ще ми се доверят.

Коментар

И какво ми пука,че някой щял да се подиграва в социалните мрежи?Таргет групата ми са хората,които ще искат да ми ползват услугите.Тия,които ще се подиграват така или иначе няма да са ми клиенти.
            И нямам нужда от съвети ,съветите аз ще ги давам.
            Абе баш си имаш нужда ти от съвети но, знаем, насила хубост не става. Ама Предизвикателство е, да превърнеш присмехулниците в клиенти. Засега, гаранция, разполагаш със сеирджии. Добра или лоша, Публика.

Коментар

Първи официален съвет - не защитавай предварително загубени каузи. Сам виждаш, че всички са против тебе. Нима не ти прищраква там в главата, че повредата може би е в твоя телевизор?

Правилната стратегия в такива ситуации е да върнеш крачка назад, но да го направиш достойно. Например - разбирам и вашата гледна точка, но колко хубаво би било и в България да се увеличи МРЗ колкото се може по-бързо и колкото се може с повече. Реалностите засега обаче са други.
              Кои са тия всички?Мнозинството от населението в България със сигурност подкрепя тая идея.
              И реалността е,че управляват хора, които са корумпирани и защитават интересите на едрия бизнес. Но и народа сам си е виновен, че ги избира такива.
              Last edited by Vergil1975; 09.07.2025, 21:25.

Коментар

И какво ми пука,че някой щял да се подиграва в социалните мрежи?Таргет групата ми са хората,които ще искат да ми ползват услугите.Тия,които ще се подиграват така или иначе няма да са ми клиенти.
                Ами пожелавам ти наистина да намериш някой, който да иска да чуе твой съвет, че и да плати после за това.
                За мене спора приключи.

Коментар

Доводите са-БВП на човек от населението на България и Гърция са сходни,ама там МРЗ е два пъти по-висока.Сходно икономическо развитие пък там МРЗ е двойна.
                  И това решение зависи от политиците, не от работодрабоите.Ако имахме политици,които милеят за народа МРЗ щеше да е колкото в Гърция.
                  Първи официален съвет - не защитавай предварително загубени каузи. Сам виждаш, че всички са против тебе. Нима не ти прищраква там в главата, че повредата може би е в твоя телевизор?

Правилната стратегия в такива ситуации е да върнеш крачка назад, но да го направиш достойно. Например - разбирам и вашата гледна точка, но колко хубаво би било и в България да се увеличи МРЗ колкото се може по-бързо и колкото се може с повече. Реалностите засега обаче са други.

Коментар

Ами защото тука в този форум може да направиш генералната репетиция и да отстраниш някои грешки, за които все още не си се сетил. А грешки допускаш и сам го виждаш това по подигравките.

Каква ти е гаранцията, че няма да се сблъскаш с подигравки и в социалните мрежи? Не е ли сега момента, сега и тука да се опиташ така да промениш отношението си към хората, щото никой дори и да не си помисля да ти се подиграва?

Ето - ние сме готови да ти даваме съвети и препоръки, а ти по-добре да вземеш да се вслушваш в тях, вместо всеки път да тръгваш с рогата напред или пък с настървеност да защитаваш предварително загубени каузи.

Коментар

Когато почна да се занимавам естествено, че ще ги декларирам и то пред възможно най-голяма аудитория в социалните мрежи. На тоя етап преди да съм почнал няма смисъл да казвам каквото и да е.А и в тоя форум освен подигравки друго няма да получа.Защо да го правя?
                      Ами защото тука в този форум може да направиш генералната репетиция и да отстраниш някои грешки, за които все още не си се сетил. А грешки допускаш и сам го виждаш това по подигравките.

Каква ти е гаранцията, че няма да се сблъскаш с подигравки и в социалните мрежи? Не е ли сега момента, сега и тука да се опиташ така да промениш отношението си към хората, щото никой дори и да не си помисля да ти се подиграва?

Ето - ние сме готови да ти даваме съвети и препоръки, а ти по-добре да вземеш да се вслушваш в тях, вместо всеки път да тръгваш с рогата напред или пък с настървеност да защитаваш предварително загубени каузи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

1. Той губи, не аз - репликата на всяка отхвърлена жена! Всъщност губиш ТИ.

2. Ако ще влизаш в консултантския бизнес още най-първото умение, което трябва да развиеш, е да си подбираш максимално прецизно Времето & Мястото на изказванията, още повече на офертите и услугите, които ще предлагаш!

Ти го направи по възможно най-ахмашкия начин - пред всички, и то в момент на излагация след излагация от твоя страна - ЩЕ Е МАЛОУМНО НЯКОЙ ДА ПРИЕМЕ КАКВАТО И ДА Е ОФЕРТА ОТ ТЕБЕ ТОЧНО В ТАКЪВ МОМЕНТ!
                        Човек, който предвиди 70 процента спад на имотите, а те изхвърчаха със над 100 и който твърди, че е налице дефлация при реална инфлация над 30 процента би следвало да млъкне сам, ако не, да му ограничат достъпа админите. Или да се лекува.

Коментар

Понеже скоро ще се пенсионирам, аз подкрепям пенсиите да станат по 100 000 EUR на месец на калпак. Дали обаче ще е съгласен този, който дава парите (цялото работоспособно население на България)?

Та така и при тебе - ти може да искаш майка си и баща си, но е важно не твоето искане, а искането на този, който дава парите (работодателите).

Колкото до доводите ти - те са като на дете от детската градина - на Мимето му купиха голям шоколад, Искам и аз голям, а не малък. Ако не ми купите, ще се разрева.
                          Доводите са-БВП на човек от населението на България и Гърция са сходни,ама там МРЗ е два пъти по-висока.Сходно икономическо развитие пък там МРЗ е двойна.
                          И това решение зависи от политиците, не от работодрабоите.Ако имахме политици,които милеят за народа МРЗ щеше да е колкото в Гърция.

Коментар

Ако ще ставаш консултант, трябва да декларираш знанията си. Аз ги декларирах моите пред тебе и пред целия форум, а ти реши, че твоите знания са дълбока тайна. Как би звучала една твоя оферта към клиенти "Ще ви консултирам, но няма да ви кажа в какво съм експерт".
                            Когато почна да се занимавам естествено, че ще ги декларирам и то пред възможно най-голяма аудитория в социалните мрежи. На тоя етап преди да съм почнал няма смисъл да казвам каквото и да е.А и в тоя форум освен подигравки друго няма да получа.Защо да го правя?
                            Ясно е че тук взаимопомощ не може да се очаква, а се мерят егота кой е по,по,най и всяка идея се посреща с насмешка.
                            Last edited by Vergil1975; 09.07.2025, 20:53.

Коментар

Ти нали си политик.Подкрепяш ли МРЗ да е 2000 лв или и ти си на страната на бизнеса вместо на работещите?
                              Понеже скоро ще се пенсионирам, аз подкрепям пенсиите да станат по 100 000 EUR на месец на калпак. Дали обаче ще е съгласен този, който дава парите (цялото работоспособно население на България)?

Та така и при тебе - ти може да искаш майка си и баща си, но е важно не твоето искане, а искането на този, който дава парите (работодателите).

Колкото до доводите ти - те са като на дете от детската градина - на Мимето му купиха голям шоколад, Искам и аз голям, а не малък. Ако не ми купите, ще се разрева.

Коментар

Ти нали си политик.Подкрепяш ли МРЗ да е 2000 лв или и ти си на страната на бизнеса вместо на работещите?
                                Политик не съм. Пенсионер съм, ходещ на работа. Т.е. работещ. МРЗ обаче, според мен, е кофти концепция изобщо. Не така се решава проблемът.
                                Last edited by Pyramid; 09.07.2025, 21:43.

Коментар

Working...
                                X