IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Ок.Имах намерение и на теб да ти помогна,но каквото човек сам си направи друг не може.Няма да те консултирам.
    Това ти е проблема,че постоянно подценяваш другите хора, а няма как да знаеш всеки човек какви знания има.
    Ако ще ставаш консултант, трябва да декларираш знанията си. Аз ги декларирах моите пред тебе и пред целия форум, а ти реши, че твоите знания са дълбока тайна. Как би звучала една твоя оферта към клиенти "Ще ви консултирам, но няма да ви кажа в какво съм експерт".

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Трудна работа тая твоята.
      Ако РАБОТОДАТЕЛЯТ ТИ продава твоя труд за 20000 лв./мес. (Условно 10000 евро, за по-шесно смятане), няма начин да вземеш 10000 евро. Максимум, 2÷3000. Когато схванеш, какво ти казах току-що, кажи.
      Ти нали си политик.Подкрепяш ли МРЗ да е 2000 лв или и ти си на страната на бизнеса вместо на работещите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
        Ууу, даже ТРЯБВАЛО!

Аз пък да ти кажа:
        Заслушаваш толкова, колкото успееш да си договориш с работодателя! -> НИ ПОВЕЧЕ, НИ ПО-МАЛКО!
        Ако си кадърен и той продава труда ти на 20 хил.лв. на месец - можеш да си договориш и 10k евро!

Да не говорим, че в момента времената са такива, че ситуацията е силно в полза на работника и ако той е незаменим - може да си позволи да извива ръцете на работодателя както си иска!

Добре помня какви бяха времената веднага след въвеждането на борда - 10 лв. увеличение да поискаш и изхвърчаш на улицата, защото имаше поне 100 гладни, готови да работят за по 80-100 лв./месец!
        Трудна работа тая твоята.
        Ако РАБОТОДАТЕЛЯТ ТИ продава твоя труд за 20000 лв./мес. (Условно 10000 евро, за по-шесно смятане), няма начин да вземеш 10000 евро. Максимум, 2÷3000. Когато схванеш, какво ти казах току-що, кажи.

Коментар

1. Той губи, не аз - репликата на всяка отхвърлена жена! Всъщност губиш ТИ.

2. Ако ще влизаш в консултантския бизнес още най-първото умение, което трябва да развиеш, е да си подбираш максимално прецизно Времето & Мястото на изказванията, още повече на офертите и услугите, които ще предлагаш!

Ти го направи по възможно най-ахмашкия начин - пред всички, и то в момент на излагация след излагация от твоя страна - ЩЕ Е МАЛОУМНО НЯКОЙ ДА ПРИЕМЕ КАКВАТО И ДА Е ОФЕРТА ОТ ТЕБЕ ТОЧНО В ТАКЪВ МОМЕНТ!
          И що си мислиш,че таргетирам форума за това,което ще правя?Има социални мрежи там ще се рекламирам. А Матеев щях да го консултирам безплатно, щото ми направи подарък. Но щом е решил да се подиграва ок.Няма да ползва услугите ми.Със сигурност не знае това,което бих му казал и ще му е ог полза.Но изборът си е негов.
          А излагацията е от твоя страна,щото аз се аргументирам за всяко мое твърдение.
          Last edited by Vergil1975; 09.07.2025, 20:35.

Коментар

И кога съм казал, че ще го консултирам по бизнес въпроси. От бизнес Матеев си разбира достатъчно, та да го консултира някой.А и аз нямам познания в тази сфера. Ама живота не е само бизнес. Но така или иначе всичко пропадна заради подигравките му.Той губи,не аз.
            1. Той губи, не аз - репликата на всяка отхвърлена жена! Всъщност губиш ТИ.

2. Ако ще влизаш в консултантския бизнес още най-първото умение, което трябва да развиеш, е да си подбираш максимално прецизно Времето & Мястото на изказванията, още повече на офертите и услугите, които ще предлагаш!

Ти го направи по възможно най-ахмашкия начин - пред всички, и то в момент на излагация след излагация от твоя страна - ЩЕ Е МАЛОУМНО НЯКОЙ ДА ПРИЕМЕ КАКВАТО И ДА Е ОФЕРТА ОТ ТЕБЕ ТОЧНО В ТАКЪВ МОМЕНТ!

Коментар

Хахахаха...............

Искаш безплатно да му съсипеш бизнеса и да го фалираш?!?
              И кога съм казал, че ще го консултирам по бизнес въпроси. От бизнес Матеев си разбира достатъчно, та да го консултира някой.А и аз нямам познания в тази сфера. Ама живота не е само бизнес.
              Но така или иначе всичко пропадна заради подигравките му.Той губи,не аз.
              Last edited by Vergil1975; 09.07.2025, 20:07.

Коментар

Хахахаха...............

За такъв огромен бизнес ще трябват три вагона с консултантски бумаги, за да фалира.

Коментар

И нямам намерение да развивам бизнес, ще предлагам консултански услуги и сам ще съм си работодател и работник.Ти ако искаш може да си ми първият клиент. За теб ще е безплатно.
                  Хахахаха...............

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                    Ето тука наистина паднах под масата от смях. Не ми се сърди. Пожелавам ти клиентите да оценят експертните ти знания и да ти плащат скъпо и прескъпо.
                    Ок.Имах намерение и на теб да ти помогна,но каквото човек сам си направи друг не може.Няма да те консултирам.
                    Това ти е проблема,че постоянно подценяваш другите хора, а няма как да знаеш всеки човек какви знания има.
                    Last edited by Vergil1975; 09.07.2025, 19:56.

Коментар

И нямам намерение да развивам бизнес, ще предлагам консултански услуги .......
                      Ето тука наистина паднах под масата от смях. Не ми се сърди. Пожелавам ти клиентите да оценят експертните ти знания и да ти плащат скъпо и прескъпо.

Коментар

Никой не му е виновен на един некадърник, че не е учил достатъчно, за да стане квалифициран и да получава висока заплата. Ти на практика искаш и последния мързел, некадърник или пияница да получава огромна сума, защото разбираш ли цигарите и ракията са скъпи и той трябва да може да си ги купува и да му стигнат за цял месец.

Като станеш бизнесмен (нали се каниш), ще ти пратя един-двама такива, които цял ден ще лежат под дебелата сянка и най-накрая ще искам да им даваш по 2000 лв. заплата.
                        Нали се радвате,че сме станали като другите европейци с приемането на еврото.А пък не искате в България да се приемат европейските практики.
                        И нямам намерение да развивам бизнес, ще предлагам консултански услуги и сам ще съм си работодател и работник.Ти ако искаш може да си ми първият клиент. За теб ще е безплатно.
                        Last edited by Vergil1975; 09.07.2025, 19:52.

Коментар

Не знам дали може да падне по-долу?
                          Аз отдавна не го взимам насериозно...

То не бяха конспирации, дигитални евра, забрани на кеша, лично сам бил оборил всички аргументи за еврото... май е време да го бутна и него в игнора?
                          Нормално-като нямаш аргументи да плещиш глупости. Даже нарочно и манипулираш като това,че в Швейцария нямало МРЗ.Няма на национално ниво, има на ниво кантони при условие ,че Швейцария е федерална държава.

Коментар

Кой да ми гарантира заплата?Аз не работя за заплата и нямам намерение да го правя.
                            Има си изследвания за това каква трябва да е минимум издръжката на живот и с 712 лв е невъзможно да се живее нормално.
                            Трябват поне двойно повече. А при МРЗ от 2000 лв то нето ще е около 1500 лв.Затова и посочвам това число.
                            https://btvnovinite.bg/bulgaria/izdr...-na-mesec.html
                            Никой не му е виновен на един некадърник, че не е учил достатъчно, за да стане квалифициран и да получава висока заплата. Ти на практика искаш и последния мързел, некадърник или пияница да получава огромна сума, защото разбираш ли цигарите и ракията са скъпи и той трябва да може да си ги купува и да му стигнат за цял месец.

Като станеш бизнесмен (нали се каниш), ще ти пратя един-двама такива, които цял ден ще лежат под дебелата сянка и най-накрая ще искам да им даваш по 2000 лв. заплата.

Коментар

Не се сдържа и усилено започна отново да си просиш подигравки. Съжалявам, но не му е работа на финансов инвалид да спори по финансови теми. Голама излагация е и ще настроиш всички да ти се подиграват.
                              Не знам дали може да падне по-долу?
                              Аз отдавна не го взимам насериозно...

То не бяха конспирации, дигитални евра, забрани на кеша, лично сам бил оборил всички аргументи за еврото... май е време да го бутна и него в игнора?

Коментар

Ууу, даже ТРЯБВАЛО!

Аз пък да ти кажа:
                                Заслушаваш толкова, колкото успееш да си договориш с работодателя! -> НИ ПОВЕЧЕ, НИ ПО-МАЛКО!
                                Ако си кадърен и той продава труда ти на 20 хил.лв. на месец - можеш да си договориш и 10k евро!

Да не говорим, че в момента времената са такива, че ситуацията е силно в полза на работника и ако той е незаменим - може да си позволи да извива ръцете на работодателя както си иска!

Добре помня какви бяха времената веднага след въвеждането на борда - 10 лв. увеличение да поискаш и изхвърчаш на улицата, защото имаше поне 100 гладни, готови да работят за по 80-100 лв./месец!
                                Явно във всички държави от ЕС управниците са тъпи, щото във всички има МРЗ.Само Юлката е най-умния.
                                А в Швейцария няма МРЗ на национално ниво,но има МРЗ в отделните кантони.
                                Last edited by Vergil1975; 09.07.2025, 19:44.

Коментар

Working...
                                X