Първоначално изпратено от Vergil1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеТрудна работа тая твоята.
Ако РАБОТОДАТЕЛЯТ ТИ продава твоя труд за 20000 лв./мес. (Условно 10000 евро, за по-шесно смятане), няма начин да вземеш 10000 евро. Максимум, 2÷3000. Когато схванеш, какво ти казах току-що, кажи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеУуу, даже ТРЯБВАЛО!
Аз пък да ти кажа:
Заслушаваш толкова, колкото успееш да си договориш с работодателя! -> НИ ПОВЕЧЕ, НИ ПО-МАЛКО!
Ако си кадърен и той продава труда ти на 20 хил.лв. на месец - можеш да си договориш и 10k евро!
Да не говорим, че в момента времената са такива, че ситуацията е силно в полза на работника и ако той е незаменим - може да си позволи да извива ръцете на работодателя както си иска!
Добре помня какви бяха времената веднага след въвеждането на борда - 10 лв. увеличение да поискаш и изхвърчаш на улицата, защото имаше поне 100 гладни, готови да работят за по 80-100 лв./месец!
Ако РАБОТОДАТЕЛЯТ ТИ продава твоя труд за 20000 лв./мес. (Условно 10000 евро, за по-шесно смятане), няма начин да вземеш 10000 евро. Максимум, 2÷3000. Когато схванеш, какво ти казах току-що, кажи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
1. Той губи, не аз - репликата на всяка отхвърлена жена! Всъщност губиш ТИ.
2. Ако ще влизаш в консултантския бизнес още най-първото умение, което трябва да развиеш, е да си подбираш максимално прецизно Времето & Мястото на изказванията, още повече на офертите и услугите, които ще предлагаш!
Ти го направи по възможно най-ахмашкия начин - пред всички, и то в момент на излагация след излагация от твоя страна - ЩЕ Е МАЛОУМНО НЯКОЙ ДА ПРИЕМЕ КАКВАТО И ДА Е ОФЕРТА ОТ ТЕБЕ ТОЧНО В ТАКЪВ МОМЕНТ!
А излагацията е от твоя страна,щото аз се аргументирам за всяко мое твърдение.Last edited by Vergil1975; 09.07.2025, 20:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеИ кога съм казал, че ще го консултирам по бизнес въпроси. От бизнес Матеев си разбира достатъчно, та да го консултира някой.А и аз нямам познания в тази сфера. Ама живота не е само бизнес. Но така или иначе всичко пропадна заради подигравките му.Той губи,не аз.
2. Ако ще влизаш в консултантския бизнес още най-първото умение, което трябва да развиеш, е да си подбираш максимално прецизно Времето & Мястото на изказванията, още повече на офертите и услугите, които ще предлагаш!
Ти го направи по възможно най-ахмашкия начин - пред всички, и то в момент на излагация след излагация от твоя страна - ЩЕ Е МАЛОУМНО НЯКОЙ ДА ПРИЕМЕ КАКВАТО И ДА Е ОФЕРТА ОТ ТЕБЕ ТОЧНО В ТАКЪВ МОМЕНТ!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеХахахаха...............
Искаш безплатно да му съсипеш бизнеса и да го фалираш?!?
Но така или иначе всичко пропадна заради подигравките му.Той губи,не аз.Last edited by Vergil1975; 09.07.2025, 20:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеХахахаха...............
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеИ нямам намерение да развивам бизнес, ще предлагам консултански услуги и сам ще съм си работодател и работник.Ти ако искаш може да си ми първият клиент. За теб ще е безплатно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЕто тука наистина паднах под масата от смях. Не ми се сърди. Пожелавам ти клиентите да оценят експертните ти знания и да ти плащат скъпо и прескъпо.
Това ти е проблема,че постоянно подценяваш другите хора, а няма как да знаеш всеки човек какви знания има.Last edited by Vergil1975; 09.07.2025, 19:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеИ нямам намерение да развивам бизнес, ще предлагам консултански услуги .......
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Никой не му е виновен на един некадърник, че не е учил достатъчно, за да стане квалифициран и да получава висока заплата. Ти на практика искаш и последния мързел, некадърник или пияница да получава огромна сума, защото разбираш ли цигарите и ракията са скъпи и той трябва да може да си ги купува и да му стигнат за цял месец.
Като станеш бизнесмен (нали се каниш), ще ти пратя един-двама такива, които цял ден ще лежат под дебелата сянка и най-накрая ще искам да им даваш по 2000 лв. заплата.
И нямам намерение да развивам бизнес, ще предлагам консултански услуги и сам ще съм си работодател и работник.Ти ако искаш може да си ми първият клиент. За теб ще е безплатно.Last edited by Vergil1975; 09.07.2025, 19:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе знам дали може да падне по-долу?
Аз отдавна не го взимам насериозно...
То не бяха конспирации, дигитални евра, забрани на кеша, лично сам бил оборил всички аргументи за еврото... май е време да го бутна и него в игнора?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Кой да ми гарантира заплата?Аз не работя за заплата и нямам намерение да го правя.
Има си изследвания за това каква трябва да е минимум издръжката на живот и с 712 лв е невъзможно да се живее нормално.
Трябват поне двойно повече. А при МРЗ от 2000 лв то нето ще е около 1500 лв.Затова и посочвам това число.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/izdr...-na-mesec.html
Като станеш бизнесмен (нали се каниш), ще ти пратя един-двама такива, които цял ден ще лежат под дебелата сянка и най-накрая ще искам да им даваш по 2000 лв. заплата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеНе се сдържа и усилено започна отново да си просиш подигравки. Съжалявам, но не му е работа на финансов инвалид да спори по финансови теми. Голама излагация е и ще настроиш всички да ти се подиграват.
Аз отдавна не го взимам насериозно...
То не бяха конспирации, дигитални евра, забрани на кеша, лично сам бил оборил всички аргументи за еврото... май е време да го бутна и него в игнора?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеУуу, даже ТРЯБВАЛО!
Аз пък да ти кажа:
Заслушаваш толкова, колкото успееш да си договориш с работодателя! -> НИ ПОВЕЧЕ, НИ ПО-МАЛКО!
Ако си кадърен и той продава труда ти на 20 хил.лв. на месец - можеш да си договориш и 10k евро!
Да не говорим, че в момента времената са такива, че ситуацията е силно в полза на работника и ако той е незаменим - може да си позволи да извива ръцете на работодателя както си иска!
Добре помня какви бяха времената веднага след въвеждането на борда - 10 лв. увеличение да поискаш и изхвърчаш на улицата, защото имаше поне 100 гладни, готови да работят за по 80-100 лв./месец!
А в Швейцария няма МРЗ на национално ниво,но има МРЗ в отделните кантони.Last edited by Vergil1975; 09.07.2025, 19:44.
Коментар
Коментар