IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nasco_3 Разгледай мнение
    Борса някаква е ,казват че е добра.Аз днес пратих няколко хил евро там.Цената на BTC понякога е ,тези дни ,беше с 1000 дол по изгодна от coinbase.Върти ми се някакъв арбритаж през главата...
    А това на българско нещо дали може да се разчита откъм почтенство? Някой търгувал е ли? Продават криптовалутки, можеш да си платиш през Ебаси пей.

https://cryptobank.bg/tradeltc/buy.php
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Наско - какво беше това: Кракен - не беше ли нещо от митологията с хиляди крака? Да - добре е някъде да се споделят такива работи.
      Борса някаква е ,казват че е добра.Аз днес пратих няколко хил евро там.Цената на BTC понякога е ,тези дни ,беше с 1000 дол по изгодна от coinbase.Върти ми се някакъв арбритаж през главата...

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
        Фючърсите какво общо имат с койните след като няма реална покупка? Поредната лотария. Фючърси върху температурата на въздуха биха имали същия ефект за капитализацията на койна.
        Аз на това му викам - фючърс на фючърса....

Коментар

• Фючърсите какво общо имат с койните след като няма реална покупка? Поредната лотария. Фючърси върху температурата на въздуха биха имали същия ефект за капитализацията на койна.
          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
            Капитализацията на койните е абсолютно куха, тъй като пазара на криптоси не е много ликвиден и няма достатъчно участници на него. Днес може да е 100 милиарда, а утре да стане нула. Тъй като пазарът е фиктивен, не са нужни нито много пари, нито много койни за да се правят "манипулации" с цената.
            От снощи вече не е така, с пускането на фючърсите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение

Не бих казал че я обезсмисля, понеже все пак всико продължава да действа както преди, и просто се позволява на потребители да правят непотвърдени транзакции без това да ги лишава от сигурността на блокчейн. Има няколко варианта да се измами системата, разбира се, но те са предвидени и има вградени защити. Мен по-скоро ме притеснява неизбежната нужда да си държиш биткойните в hot wallet за продължително време, или поне тези които смяташ да използваш като платежно средство чрез лайтнинг мрежата. Това ще е рай за всякакви хакери и измамници.
              Абсолютно се обезсмисля. Дори да оставим настрана сигурността и да предположим, че е бетон.

Нали биткойн иска да избяга от клиъринга и нетинга на сегашните системи за плащания. Пък накрая пак забива там откъдето твърди, че бяга.

Коментар

• Abnell - разбрах, на мен ми е ясно че е нефункционално. Има чисто технически проблеми които ще рефлектират на сигурността. Функционално не много удобно имах впредвид.
                Last edited by supertrader; 11.12.2017, 20:55.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

Това изцяло обезсмисля основната идея на биткойн.

Едно време така е ставал сетълмънта между банките. Имали са дневен баланс, правили са си нетинг и в края на деня са теглили чертата и са правили реалния сетълмънт в "злато" (слагам го в кавички, защото реално сетълмънта е ставал в сертификати за злато).

В днешно време повечето централни банки имат RTGS и сетълмънтът става в реално време. Забавянето за ритейла идва от т.нар. reconceliation of accounts по веригата.
                  Не бих казал че я обезсмисля, понеже все пак всико продължава да действа както преди, и просто се позволява на потребители да правят непотвърдени транзакции без това да ги лишава от сигурността на блокчейн. Има няколко варианта да се измами системата, разбира се, но те са предвидени и има вградени защити. Мен по-скоро ме притеснява неизбежната нужда да си държиш биткойните в hot wallet за продължително време, или поне тези които смяташ да използваш като платежно средство чрез лайтнинг мрежата. Това ще е рай за всякакви хакери и измамници.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение

Просто казано ти и търговеца си купувате и продавате един на друг, и вместо за всяко кафе да правите нова транзакция, вие си имате общ баланс, който непрекъснато се ъпдейтва. Като дойде време да се разплатите финално, последният баланс се пуска в биткойн мрежата и чак тогава се минава през дългия процес. Понеже всичко е дигитално и блокчейн е непробиваем, нещата се случват с много висока степен на сигурност. Звучи супер, но има някои видни недостатъци, няколко от които изброих в друг пост по-долу.
                    Това изцяло обезсмисля основната идея на биткойн.

Едно време така е ставал сетълмънта между банките. Имали са дневен баланс, правили са си нетинг и в края на деня са теглили чертата и са правили реалния сетълмънт в "злато" (слагам го в кавички, защото реално сетълмънта е ставал в сертификати за злато).

В днешно време повечето централни банки имат RTGS и сетълмънтът става в реално време. Забавянето за ритейла идва от т.нар. reconceliation of accounts по веригата.

Коментар

• Ето линк който показва какво представлява LN: https://imgur.com/R6923sM

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        DeBeers - Неразбираемо е ? Много мъгляво от техническа гледна точка. Като рекламна брошура му е дескрипцията, да не вземат парите и после ги няма.
                        Просто казано ти и търговеца си купувате и продавате един на друг, и вместо за всяко кафе да правите нова транзакция, вие си имате общ баланс, който непрекъснато се ъпдейтва. Като дойде време да се разплатите финално, последният баланс се пуска в биткойн мрежата и чак тогава се минава през дългия процес. Понеже всичко е дигитално и блокчейн е непробиваем, нещата се случват с много висока степен на сигурност. Звучи супер, но има някои видни недостатъци, няколко от които изброих в друг пост по-долу.
                        Last edited by Abnell; 11.12.2017, 19:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от DeBeers Разгледай мнение

Да беше цъкнал на линка, който пуснах, щеше да разбереш.
                          Спирам да поствам в тази тема, то все едно разговаряш с грамофон, при това с надраскана и прескачаща плоча.
                          Ами добре, ама това е имплементация. На езика на теорията на управлението това е допълнително звено. То може да направи всичко друго, но не и да промени блока, кутията на биткойна. Неслучайно ти дадох примера с торбата цимент на гърба, ама сигурно си някой HR и си пердашиш каквото ти набият в главата. Малцина мислят. Кажи ми как ще промениш алгоритъма на биткойна, това не казват и тези от линка. Мрежата може да действа и на принципа на сплитането / забравих, че може би си HR/, но си остава мрежа.

Коментар

• DeBeers - Неразбираемо е ? Много мъгляво от техническа гледна точка. Като рекламна брошура му е дескрипцията, да не вземат парите и после ги няма.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
                              Като се сетя лятото...Litecoin на 24$ ми се струваше много...
                              Много или малко не означава нищо в тази игра. Един долар за един биткойн също е адски много.

Колко би дал за една куха децентрализирана счетоводна система, която превърта кухи числа? 21 милиона долара?
                              Last edited by Money; 11.12.2017, 18:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Мрежата каквато и да ти е, блокът е 1 МБайт, формира се за десет минути и поема 1500 транзакции. Какви са тия милиони плащания за секунда, бе, друже? Ти имаш ли представа за какво говориш? Мрежата може и да има тази съмнителна възможност, но тя само пренася - нито опакова, нито копае, нито валидира, нищо. На биткойна са му зададени предварителни характеристики - това е алгоритъм. Ако носиш торба с цимент по магистрала Тракия, ще стигнеш ли за 3 часа от София до морето? Нека е бърза пистата, ама циментът си тежи.
                                Съвсем скоро ще разбереш че и за това бъркаш!!!
                                Lightning Network вече се тества:
                                https://explorer.acinq.co/#/

И след като заработи ще се променят транзакциите:
                                Can I see the transactions?
                                No, because transactions on the Lightning Network are not publicly broadcast. Instead, they are encrypted and routed from payer to payee via intermediate nodes, using a tor-like onion routing protocol.
                                In other words, Lightning transactions offer significant privacy improvements over regular on-blockchain transactions.
                                Идват интересни времена!!!
                                remember remember the fifth of november

Коментар

Working...
                                X