Първоначално изпратено от monopola
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Да започна с това, че хеитърите не са ми интересни, скучно ми е да си говоря с вас, омръзна ми да ви слушам глупостите и да продължавате да бълвате безсмислиците е все тая, все по-очевидно става кой сценарии придобива голяма вероятност.
Обаче някакви други мисли ми се ще да споделя и да чуя мнения:
Ако нещата продължат в тази посока биткойна ще стане много опасен. Подобен прецедент няма и вероятно няма и да има, нищо досега не е правило такъв ръст на цената и да има такава перспектива. В тази връзка си мисля, че това ще изкриви до гигантска степен всякакво разбиране за инвестиране и очаквана доходност. Може би едно цяло поколение технократи (общо го казвам, имам предвид всякакви технологични хора, повярвали малко по-рано в криптото), пък и не само, никога няма да иска да повярва, че в реалния бизнес всъщност едни десетина процента доходност на година са съвсем отличен резултат. Ще става все по-трудно на всякакви традиционни управители на пари, важни за икономиката, да привличат свежи капитали - застрахователи, пенсионни фондове и т.н.
А самият биткойн не произвежда нищо. Тоест не стимулира икономиката по-почти никакъв начин, като изключват електроцентрали и производители на хардуеър. Какво ще стане с реалния сектор ако това чудо наистина придобие популярност? Защо например един земеделски производител да инвестира в нова овощна градина и да произвежда ябълки, ако може просто да си купи биткойни за х пари и те да станат за 2х, 5х, 100х за сравнително кратко време? Едно подобно забогатяване няма ли да е пагубно за всички хора? Защото колкото и положително да е развитието на криптото още доста време то ще се сравнява с парите, концептуална промяна на начина по който хората по света приемат богатството (тоест то да е в пари, а не в крипто) няма да има чак толкова скоро. И какъв ще е примерно моя стимул да развивам професията си, бизнеса си и да съм по-полезен за икономика, Отечество и въобще средата около мен, ако просто мога да спечеля мнооооого пари с крипто? Ми ако има още много такива хора, ако хлебаря, месаря, обущаря и т.н. се сетят, че може с крипто аз къде и как ще изхарча тия много пари дето ще спечеля? Никой няма да иска да произвежда и да се труди защото няма да има нужда.
Разбира се, всичко това звучи като антиутопия (или пък утопия, според зависи) и е нвероятно, но то и това което се случва сега звучеше по същия начин преди година.
Мислите ли в такава посока, светлото бъдеще на биткойн няма да промени само финансовата система, а абсолютно всичко. Какво правим тогава
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Затова съветвах Бонвиван да продаде само един койн на 9 000. Два на 15 000. Още два на 20 000 - 25 000 и да задържи последния за сияйните висоти над 25 000.
remember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
Какъв тест на 20000.Тази цифра ще бъде подмината като малка гара от бързия влак.Нещо не ви се вярва,но натам отиват работите.Удоволствие е да се гледа...
Изобщо тук липсва каквато и да било логика и всякакви нива са възможни, дори над 100 000.
Затова съветвах Бонвиван да продаде само един койн на 9 000. Два на 15 000. Още два на 20 000 - 25 000 и да задържи последния за сияйните висоти над 25 000.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеДобри Ютро!!!
17.400$!!!
Без тест на 20.000 няма да се размине, интересното ще е ако пробие 20-те ИлЯдарки ....
Имам малки Ордери на около 20.000, големите ги оставям за 30.000!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Според мен и конят е вкаран в играта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеДнес забелязах в началото на Шишман баш зад Опашката на Коня голяма обява Купува Продава Биткойни. Вътре в неголемия офис май опашка имаше. Лудостта е обхванала народа. Дано не се срути изведнъж, че ще се повторят някои неприятни сцени от 1929-а.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеИМпи !? и ти ли Бруте, ?! продаде душата си на алгоритама?!a Къде отиде великата шаячена прявда !>
И не е извратено човек да си има някое Лайткойнченце.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператораА това на българско нещо дали може да се разчита откъм почтенство? Някой търгувал е ли? Продават криптовалутки, можеш да си платиш през Ебаси пей. https://cryptobank.bg/tradeltc/buy.phpa Къде отиде великата шаячена прявда !>
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
А това на българско нещо дали може да се разчита откъм почтенство? Някой търгувал е ли? Продават криптовалутки, можеш да си платиш през Ебаси пей.
https://cryptobank.bg/tradeltc/buy.php
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
Успех!!!
П.С. Кракен е известен с това че като стане "напечено" и нищо не можеш да направиш защото се бъгва ...... Нито поръчки, нито теглене - НИЩО!!!
Писано е тук много пъти
Коментар
-
Първоначално изпратено от nasco_3 Разгледай мнениеБорса някаква е ,казват че е добра.Аз днес пратих няколко хил евро там.Цената на BTC понякога е ,тези дни ,беше с 1000 дол по изгодна от coinbase.Върти ми се някакъв арбритаж през главата...
П.С. Кракен е известен с това че като стане "напечено" и нищо не можеш да направиш защото се бъгва ...... Нито поръчки, нито теглене - НИЩО!!!
Писано е тук много пътиremember remember the fifth of november
Коментар
Коментар