IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Xman1 - купувал съм неща от олх и съм приятел с доста търговци които продават там в България, търговията с някои неща буквално умря според тяхната статистика.
    Ще кажеш това е в БГ, не не е само тук имам познати в други държави и по същото време пак пада по подобен начин.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Разбирам, че според тебе заемите не са активи или по-скоро не струват нищо. Значи ако беше собственик на банка щеше да ми продадеш портфейл от зами на стойност 100 млн. за без пари?

Хайде малко по-сериозно

Точно тези заеми стоят заод парите (депозитите).

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Това е точно така, както казваш, но пропускаш да отбележиш, че даденият пример е за една единствена банка и без включване на банковия мултипликатор. Банките са цяла мрежа и при опериране с частичен резерв, да речем 10%, един депозит се разраства 1000% или десет пъти, ако употребиш лименс за конкретно този математически ред. Това са все пари от нищото, пак според посочения от теб пример, защото заемите от актива на една банка отиват в актива на следващата като налични пари, като нов депозит. Тук е абра-кадабрата, банковата алхимия на превръщането на заем от една банка в налични пари в друга банка. Кредитът изчезва от баланса, но за част от цялата разраснала се шума. Единствените истински пари са самите резерви на банките, с които те оперират помежду си. Но те с клиринг се движат зад фасадата на банките - в централната банка, където те са депозирани. Така тези банкови резерви осъществяват всичките операции. И така излиза, че с 5 лева може да се осъществят безброй банкови операции, стига те да се завъртят достатъчно бързо. И тук отново стигаме за пореден път до извода, че нищо не стои зад фиатните пари, абсолютно нищо. Нещо, което абсолютно категорично отричаш. От това по-просто няма как да бъде обяснена илюзията, че дори пет бобени зърна не стоят зад днешните пари, за да може поне констинбродската врачка с тях да надзърне в бъдещето и да познае, дали бай Марин ще се появи да каже няколко топли думи за биткойна.
        Съвсем очевидно е, че зад депозитите в ТБ стоят обещанията на заемателите (замите които са активи). Също както зад депозитите в ЦБ (които още се наричат резерви) стоят други заеми (ДЦК, но може и частни хартии), които ЦБ купува.

Концептуално алхимията и при ЦБ и ТБ е една и съща.

Парите на ЦБ са по-ликвидни по време на банкова криза, но иначе central bank money и commercial bank money се “търгуват” at par.

А лимеса го остави. Това моделче от учебниците е некоректно. А и по никакъв начин не ти помага да разбереш алхимията на банкирането. Само те обърква.

Коментар

• Добри Ютро!!!
          Честита Новата 2018 г.!!!
          Много Здраве, Щастие и Успехи иииии Много Биткоини, или кой каквато КриптоВалута си пожелае!!!
          Гледам напоследък доста "новобранци" (newcomers) са се присъединили към темата във форумО!!!
          Няколко съвета към тях, написани не от мен:

Welcome to Bitcoin, newcomers! Here's your FAQ:
          Q: Who should I trust?
          A: Nobody.

Q: When should I sell?
          A: Never.

Q: Is Bitcoin dying because ____?
          A: No.

Q: What have I gotten myself into?
          A: Nobody knows.

Q: How do I learn more?
          A: https://lopp.net/bitcoin.html

Успех!!!
          remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Имам възможност да получа достоверна информация за действителното състояние на нещата при средни онлайн търговци и има значителен спад от вече година и нещо.

Значи казваш има спад при онлайн търговията... затова Амазон има 34% ръст на оборота... а Алибаба... 60%...

Аз също имам наблюдения върху онлайн търговията и мога съвсем спокойно да кажа, че 2017-а беше рекордна година за повечето онлайн търговци.

Ето още едно интересно четиво в тази посока:

https://www.cnbc.com/2018/01/03/amaz...new-study.html
            Last edited by Xman1; 04.01.2018, 21:19.

Коментар

• intint - при по масова употреба ще блеснат недостатъци и разочарованието ще е голямо. Купувал съм с койни и нищо не получих в тяхна замяна, единственното което можех да направя е да си спестя корекспонденцията поне с продавача, защото и тя е загуба на време и пари.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Xman1 - за Амазон има голяма вероятност дори от фалит ако продължава да не печели а свиването на интернет търговията наистина ще му се отрази. Също на хората ще им писне да купуват боклуци от Китай и това е неизбежно, вече има търсене на възтановени стари устройства и то не защото са евтини и ги купуват за да спестят пари а живота на новите е гавра с потребителя. Много сме феновете на покупки на живо и не само в България и на тази стока и падна качеството и живота. Имам възможност да получа достоверна информация за действителното състояние на нещата при средни онлайн търговци и има значителен спад от вече година и нещо. Иначе човек би сгрешил ако съди само по себе си. Например нов смарфон и подарък не бих искал, защото имам преработен със закачена батерия която издържа 5 дена и бутон за включване на микрофона само когато говоря..не ми се занимава да го правя с друг наново. Това обаче не означава че другите не си купуват нови телефони постоянно. Този спад на интернет търговията може да е временен също или началото на тенденция да спада дългосрочно.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Ако приемем че с някаква магическа пръчка биткойните и т.н придобият функцията на пари, то те ще станат безинтересни за всички които са ги купили с цел спекула, тъй като функцията им като средство за обмяна ще ги разграничава от дтугите класове активи като акции бондове стоки

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Другия проблем е че койните са неудобни за търговия, може би само за търговия в интернет но и тя е просто модно явление и е започнала да намалява въпреки статитиките за възходяща тенденция при нея. Търговията със стоки на живо си има неотменими преимущества за купувача а търговията по интернет не е нещо ново защото търговия по пощата е имало още откакто има създадени пощи..дали ще са куриери също не е по различно.

С това си изказване, просто уби всичките ми детски мечти...

А аз си мислех, че моловете ще изчезнат заради Интернет... то се оказало само временна мода... колко тъжно отивам да скърбя...

Да очакваме ли срив на Амазон и другите онлайн магазини, след като модата отминавала вече?!

Между другото само да отбележа, аз съм фен на живото пазаруване, но в България продавачите се държат, все едно си най големия досадник на света и ако след едночасово разглеждане не си купиш нещо са готови да те убият. (всъщност дори да си купиш нещо, пак са в лошо настроение, ако се забавиш повече от 5 минути)
                    Last edited by Xman1; 04.01.2018, 19:52.

Коментар

• Money - между другото тезата че парите са обезпечени със заем е неточна, защото и потреблението влиза в сметката. Западните банкери ще го разберат това но твърде късно при намаляващи потребители. Те всъщност се досетиха и поискаха внос на потребители отвън, обаче нещо не им се получава.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• pinoccio - чисто хипотетично ако биткойн стане пари и измести всички пари никой няма да го използва защото не го притежава а трябва да продаде нещо за биткойн за да сдобие с койни. Това обаче е невъзможно защото притежателите на койни няма да му го купят това нещо а ще си стискат койните, те са малко на брой и не могат да консумират много продукти. Другия проблем е че койните са неудобни за търговия, може би само за търговия в интернет но и тя е просто модно явление и е започнала да намалява въпреки статитиките за възходяща тенденция при нея. Търговията със стоки на живо си има неотменими преимущества за купувача а търговията по интернет не е нещо ново защото търговия по пощата е имало още откакто има създадени пощи..дали ще са куриери също не е по различно.
                        Липсва какъвто и да било чисто иновативен основен момент при тези "пари". Въобще никой от койните няма да оцелее, нито един от днешните койни. Работи само схемата че парите трябва да са заем и новите койни които могат да оцелеят също трябва да бъдат заем. Отказа от златните пари е необратим и тези койни които ги имитират нямат приложение, не могат да се наложат.
                        Last edited by supertrader; 04.01.2018, 19:29.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Нали една от основните функции на парите е да са средство за обмяна ама това с биткойна как ще се случи като не могат да се правят транзакции заради голямата волатилност

Коментар

• Точно както го каза : хората вкарват много пари в очакване на печалба , а не за да правят някакви разплащания с него, или да имат относителна стабилност на средствата си във времето когато ще им се наложи да направят покупка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Archanious Разгледай мнение
                              Гледам в борсите които се регистрирах, че за да сменя дадена криптовалута в друга трябва да продам тази която имам в биткойн и после да купя другата. Няма ли начин да конвертна директно без да минавам през биткойн тоест едната за другата. Върпосът ми е главно за Криптопия. Някои валути ги няма в тази борса и трябва да се направи трансфер в друга борса а биткоин транзакциите са скъпи и не е удобно. Не съм много навътре в криптотърговията и тука има по компетентни хора за това питам за съвет. Благодаря предварително.
                              Няма как директно за повечето валути.Тука https://coinmarketcap.com/new/ гледаш коя валута къде и как се котира на различните борси и си избираш.Изгодни транзакции и сравнително бързи стават с DOGE

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Тази волатилност е следствие на шума от инвеститори, хора, които вкарват много пари в очакване за печалби. Спекулата в момента надвишава функцията на биткойна като разплащателно средство. Когато нямаше инвеститорски интерес, биткойнът си седеше мирно и кротко и служеше за разплащане. Сега се е превърнал в рисков актив. Ако бъде признат за средство за разплащане, не само от неговитв фенове, то тази волатилност ще изчезне. Но правителствата наливат вода в мелницата на спекулантите, като говорят за всичко друго, но не и за биткойна като пари. Нищо не пречи и на дедовия ми да бъде пари, стига той да е достатъчно надеждно средство. Така че аргументите на противниците на биткойна са необосновани от гледна точка на разбирането на начина, по който функционират парите. Най-малкото рипълът показва достатъчно жизненост в защита на тезата за този вид пари.
                                А защо си мислиш че спекулата ще изчезне, ако по някаква причина се приеме за пари, биткойните са ограничени, не може да се увеличи или намали предлагането, тогава как ще регулираш постоянна цена и как ще забраниш спекулата. То дори в различните борси цената му варира.

Коментар

Working...
                                X