IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Аз нямаше да ги подаря, но и нямаше да искам повече от разходите за нов вход.

От приятели пари не правя.
    Добре, щом си такъв дащен, дай ми всичките си спестявания назаем без лихва. Не ме интересува трябват ли ти или не, и кави са ти плановете за тях. Изпразни си всичките сметки на нула, както направих аз с биткойна, и ми ги дай без надценка. Обещавам, че няма да те излъжа, и някога може би ще ти ги върна. Честна дума приятелю.
    Last edited by Mateev; 11.03.2025, 05:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Предложението беше негово и аз не му устоях. Иначе моето мнение беше да не си продавам биткойните, защото нямам зор за пари. Какво - да му ги подаря ли? Ти така ли щеше да направиш?

Аз пък си мисля, че се цакнах, и ето сега стоя, подсмърчам и търся изгодна цена за нов вход.

ПП: Между другото на моите условия той е правил предложение на още няколко човека и всички са му отказали.
      Аз нямаше да ги подаря, но и нямаше да искам повече от разходите за нов вход.

От приятели пари не правя.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Човека е бил на зор и ти услужливо си му съдействал като си го изклатил с близо 20% комисион...

С такива приятели......
        Предложението беше негово и аз не му устоях. Иначе моето мнение беше да не си продавам биткойните, защото нямам зор за пари. Какво - да му ги подаря ли? Ти така ли щеше да направиш?

Аз пък си мисля, че се цакнах, и ето сега стоя, подсмърчам и търся изгодна цена за нов вход.

ПП: Между другото на моите условия той е правил предложение на още няколко човека и всички са му отказали.
        Last edited by Mateev; 06.03.2025, 17:57.

Коментар

Защото никой не можа да му отреагира на думичката СПЕШНО. Пробвал е две борси и на двете е изпратил по половин милион лева. И при двете е влязал в режим на проучване предполагам за пране на пари. Поискали са му разни документи и са му казали, че проучването ще трае 2 седмици. От едната борса дори са рапортували в България и са му дошли данъчни на проверка. Не е беда, защото той няма нищо скрито-покрито, но фирмата му не може да си позволи да е блокирана 2-3 седмици, защото ще загуби клиенти за милиони, да не говорим за реномето.

А причината е, че хакери са влезли в мрежата им и посредством Ransomware са криптирали всички файлове и бази данни, включително и всички бекъпи, които тъпия им администратор ги е държал на същите компютри.

И в нашата фирма се е случвало да проникне Ransomware и да криптира това онова, но аз правя ежемесечни бекъпи и ги държа на външни физически дискове, така че за 1-2 часа сме излизали от кризата без да плащаме откуп.

Между другото някъде бях чел, че посредством Ransomware в света на всеки 2 секунди се изхаква поредния нов компютър - фирмен или личен. Така че предупреждението важи и за вас - опичайте си акъла и правете ежемесечни бекъпи, но на външен физически диск.

Същото важи и за Private ключовете на криптовалутите, с които оперирате. В никакъв случай не ги дръжте на компютъра, с който влизате в мрежата. Задължително трябва да са на външен физически диск. Същото важи и за файлове с пароли и въобще за всяка една чувствителна информация, още повече ако е финансова информация за ваши сметки например.
          Човека е бил на зор и ти услужливо си му съдействал като си го изклатил с близо 20% комисион...

С такива приятели......

Коментар

• Пичове, не знам що си чешете езиците вместо да правите кинти........

Биткойна е толкова дащно животно( вола бол), вместо да го доите, вие си мерите ........

Става и за дей трейдинг даже

П.С. Само лонг
            Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от filchef Разгледай мнение

Ми той този твой "приятел" защо си купи коините от теб а не от борса след като си му ги продал с 20К$ над пазарната цена?
              Защото никой не можа да му отреагира на думичката СПЕШНО. Пробвал е две борси и на двете е изпратил по половин милион лева. И при двете е влязал в режим на проучване предполагам за пране на пари. Поискали са му разни документи и са му казали, че проучването ще трае 2 седмици. От едната борса дори са рапортували в България и са му дошли данъчни на проверка. Не е беда, защото той няма нищо скрито-покрито, но фирмата му не може да си позволи да е блокирана 2-3 седмици, защото ще загуби клиенти за милиони, да не говорим за реномето.

А причината е, че хакери са влезли в мрежата им и посредством Ransomware са криптирали всички файлове и бази данни, включително и всички бекъпи, които тъпия им администратор ги е държал на същите компютри.

И в нашата фирма се е случвало да проникне Ransomware и да криптира това онова, но аз правя ежемесечни бекъпи и ги държа на външни физически дискове, така че за 1-2 часа сме излизали от кризата без да плащаме откуп.

Между другото някъде бях чел, че посредством Ransomware в света на всеки 2 секунди се изхаква поредния нов компютър - фирмен или личен. Така че предупреждението важи и за вас - опичайте си акъла и правете ежемесечни бекъпи, но на външен физически диск.

Същото важи и за Private ключовете на криптовалутите, с които оперирате. В никакъв случай не ги дръжте на компютъра, с който влизате в мрежата. Задължително трябва да са на външен физически диск. Същото важи и за файлове с пароли и въобще за всяка една чувствителна информация, още повече ако е финансова информация за ваши сметки например.
              Last edited by Mateev; 06.03.2025, 13:05.

Коментар

Цената е точно 130к USD и точно това ме принуди спешно да извърша продажбата. Не ми се искаше да пропусна отдалата ми се възможност пък и направих услуга на изпаднал в беда приятел. Не съжалявам, защото пак ще натоваря влака, дори и с по-големи количества, но на по-изгодна цена. Засега мечтая за бърз срив надолу ...
                Ми той този твой "приятел" защо си купи коините от теб а не от борса след като си му ги продал с 20К$ над пазарната цена?

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
                  ще им натрият носовете,
                  но за съжаление голямата игра минава през сток маркета и nyse
                  на 98% от големия капитал не му пука за цената на койните.
                  сток маркета е друга бира…,
                  на напушения вече му изиграха едно ескиваши и тесличката е -35%
                  той утре искал сиенен да купува
                  вдруги ден като спихне на стотачка , ще се чуди как да ги храни тия четернайсе чавета дет ги е нароил

С врътката от битиякон дето спретнаха с Тръмпчо изкара 1млрд сигурно, ако не са и 10. Аз от таквиз умопомрачителни суми ми се замайва главата. Ще има за 14 ПОКОЛЕНИЯ наследници не деца
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Ако има някакъв замисъл след всичките глупости, моята теория е че Тръмп иска да не се купува дълг от други страни, всичкия да го купи ФЕД и после през някаква машинация да не платят никаква лихва по него. Отделно ще го гаси с високата инфлация която митата ще предизвикат, за да го гаси обаче трябва да запази и БВП а мисля че и то ще потъне, та най-вероятно ще му изиграе лоша шега този план и вместо да свали дълга, ще го увеличи спрямо БВП още повече. Тези неща обаче ще закопаят долара като резервна валута, и поради това аз мисля изобщи да не продавам биткойн.
                    Няма никаква машинация. В действията на двама очевидни нарцис-психопати не трябва да се търси логика ( Тръмп + Мъск ) . По всички американски закони поста за Кардано и Рипъл с последващо дъмпене си е 100% подсъдно . Джон Макафи си го отнесе ефективно точно за такива

Коментар

• Първоначално изпратено от mvmrik Разгледай мнение

Нищо лично, но доста си се прецакал според мен. Явно не смяташ Биткойн за бъдещ актив с огромна възвращаемост, щом си продал всичко. По принцип се продава малка част. Ясно е, че си искал да си купш кола и да вземеш парите, но това нещо ще струва милиони в бъдеще. Знам, че за много хора изглежда абсурдно, но има доста неща, които водят към такава цена. 130К няма как да е била цената, ако става въпрос за долари, но по думите ти разбирам, че си продал няколко биткойна. Явно не смяташ, че той ще расте много и си преценил, че това е максимума му, щом с го продал всичкия. Нищо не е гарантирано, решил си да излезеш, ок - но ако сега нямаш достатъчно пари да купиш същото количество, за мен ще си на загуба в бъдеще.
                      Цената е точно 130к USD и точно това ме принуди спешно да извърша продажбата. Не ми се искаше да пропусна отдалата ми се възможност пък и направих услуга на изпаднал в беда приятел. Не съжалявам, защото пак ще натоваря влака, дори и с по-големи количества, но на по-изгодна цена. Засега мечтая за бърз срив надолу ...

Коментар

Няма да повярваш, но всичко, казано от мене, е самата истина:
                        1. Че си продадох всички биткойни
                        2. Че това го направих през декември
                        3. Че ги продадох по цена 130к
                        4. Че сумата е малко над половин милион (има и почти нов бял джип Audi Q7 последен модел, но този постинг явно си го пропуснал)

Повече няма какво да казвам, защото дори и това, което го казах, вече е много. Нататък боли ме оная работа дали ми вярваш или не ...
                        Нищо лично, но доста си се прецакал според мен. Явно не смяташ Биткойн за бъдещ актив с огромна възвращаемост, щом си продал всичко. По принцип се продава малка част. Ясно е, че си искал да си купш кола и да вземеш парите, но това нещо ще струва милиони в бъдеще. Знам, че за много хора изглежда абсурдно, но има доста неща, които водят към такава цена. 130К няма как да е била цената, ако става въпрос за долари, но по думите ти разбирам, че си продал няколко биткойна. Явно не смяташ, че той ще расте много и си преценил, че това е максимума му, щом с го продал всичкия. Нищо не е гарантирано, решил си да излезеш, ок - но ако сега нямаш достатъчно пари да купиш същото количество, за мен ще си на загуба в бъдеще.
                        Рекламна мрежа MVM Ads

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Според мен Тръмп и екипът му десйстват правилно, като изпълняват предизборните си обещания. Освен митата, връщането на нелгални, Биткойн резерва, бяха обещали и ниски лихви. Това последното ако стане през Фед, знаете каква инфлация следва, затова много хитро Тръмп плаши пазарите с мита, съкращения в държ администрация и др, целта е да свали доходността на облигациите. Факта е, че успява - доходността по 10 годишните пада (4,7>4.1), това означава по-ниски лихви по кредитите, без да се увеличава инфлацията - хитро.
                          Аз бих му писал 6.
                          Ако има някакъв замисъл след всичките глупости, моята теория е че Тръмп иска да не се купува дълг от други страни, всичкия да го купи ФЕД и после през някаква машинация да не платят никаква лихва по него. Отделно ще го гаси с високата инфлация която митата ще предизвикат, за да го гаси обаче трябва да запази и БВП а мисля че и то ще потъне, та най-вероятно ще му изиграе лоша шега този план и вместо да свали дълга, ще го увеличи спрямо БВП още повече. Тези неща обаче ще закопаят долара като резервна валута, и поради това аз мисля изобщи да не продавам биткойн.

Коментар

4. Че сумата е малко над половин милион (има и почти нов бял джип Audi Q7 последен модел, но този постинг явно си го пропуснал)

Повече няма какво да казвам, защото дори и това, което го казах, вече е много. Нататък боли ме оная работа дали ми вярваш или не ...
                            Кой декември точно биткойн е бил 130к? Понеже при ATH от 108k явно не си го продал в миналото, предполагам пътуваш във времето и това ще е някъде в бъдещето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веселият_мелничар Разгледай мнение

Залогът щеше да е смел, ако ставаше въпрос за действия, продиктувани от някаква аналитика, респективно взето решение на тази основа. В случая се касае за залог на някой, който е около Доналд Тръмп и прекрасно е знаел какво съобщение в социалните мрежи ще пусне президента. Цялата фамилия Тръмп, начело с оранжевия клоун, слабоумния му вицепрезидент Ванс и техните кукловоди в лицето на Питър Тийл и Илон Мъск са една огромна организирана престъпна група, която по най-бързия възможен начин трябва да бъде изметена от Белия дом / дори и с революция и насилствено /, доколкото водят и САЩ, и целия свят към катастрофа. Днешната корекция на биткойн и останалите криптовалути следва продължаващия спад на фондовите пазари, доколкото инвеститорите просто не вярват на тия нелепи циркаджии в Белия дом, чиито абсурдни действия гледаме вече повече от месец.
                              Според мен Тръмп и екипът му десйстват правилно, като изпълняват предизборните си обещания. Освен митата, връщането на нелгални, Биткойн резерва, бяха обещали и ниски лихви. Това последното ако стане през Фед, знаете каква инфлация следва, затова много хитро Тръмп плаши пазарите с мита, съкращения в държ администрация и др, целта е да свали доходността на облигациите. Факта е, че успява - доходността по 10 годишните пада (4,7>4.1), това означава по-ниски лихви по кредитите, без да се увеличава инфлацията - хитро.
                              Аз бих му писал 6.
                              Last edited by better; 04.03.2025, 15:11.

Коментар

Някой да знае в коя точно част на годишната данъчна декларация се декларират приходите от биткойн?

Коментар

Working...
                                X