IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• fefo

Ще стане ясно дали е пирамида, като падне ако падне под 12-13 долара, значи е чистак пирамида.Ако задържи 10% от макс. стойността си значи не е било пирамида.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Ми добре, копай, купувай каквото искаш прави, като смяташ че е добра идея.
      точ тай а така, слушай човека като ти обяснява

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Цената е 666 да купуваме или да продаваме?
        http://www.youtube.com/watch?v=LSPirTVKm9U
        ау майко айде пак

Коментар

• Цената е 666 да купуваме или да продаваме?
          http://www.youtube.com/watch?v=LSPirTVKm9U

Коментар

• Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнение
            Такааа...
            Нека разгледаме "пирамидата" от 2 страни - тази на копачите и тази на купуващите валутата.

Първите копачи
            Естествено, че като ърли ъдоптърс ще са облагодетелствани. Това, че и при пирамидите е така, не прави системата автоматично понци схема. Като инвеститори, предполагам сте наясно, че тези които са вложили средства в предстартовата или тестова фаза на каквото и да е начинание, винаги са облагодетелствани (ако начинанието е успешно, естествено). Представете си какво е било в началото - всички ти се подиграват, че си инвестирал във видео карта и харчиш ток постоянно за нещо което никой не знае какво е и няма цена или тя е смешна.
            Най-основната разлика с пирамида е, че копач няма изгода от това да "зарибява" други копачи. Напротив даже - колкото по-малко маймуни на клона, толкова повече банани за него самия, тъй като съплая на койни е фиксиран и копачите реално си разделят пропорцинално каквото падне от дървото.

Инвестиращите в койни
            Не разбирам, как като си купувам койни, аз влизам в някаква пирамида. Никой не е дошъл да ми каже "ела тука брат в ква схема ща вкарам, беемвета-меемвета, пари-мари без да бачкаш, аааа ши ги пръснем". Аз сам си правя проучване и преценявам, че ще си купя койни. Нищо по-различно от покупка на ценни метали, акции или други спекулативни инструменти. Никой нищо не ми гарантира. Аз поемам риск и го осъзнавам.
            От друга страна аз не печеля от това директно да зарибя някой друг да инвестира. И 1000 човека да зарибя, аз не се облагодетелствам от това. Аз печеля от промяна в настроението на пазара - увеличено търсене повлияно от фактори независещи от мен. Отново прилича на познатите ни инструменти, а?

Проблемите, които ти описваш, по-скоро го оприличават на балон. Аз съм съгласен, че койна е балон, но че е пирамида - не.

За това, че дефлацията била проблем - ами то и количествата златото са ограничени, то в това му е чара . Знам, че сега ще има нападки как можело да ги сравнявам, златото имало стойност, бла бла. Да, съгласен съм - в момента са несравними заради волатилността на койна.
            Но да доспуснем, че след време цената му се стабилизира. Да допуснем, че все повече търговци го приемат - резултат от условната стабилност в цената и експоненциалното увеличение на популярността. Тогава и двете ще са добър съхранител на стойност, който широко се приема като разплащателно средство. Златото има физическа стойност, защото винаги ще се използва в електрониката, за бижута и т.н. Койна има потребителска стойност, защото има голяма сигурност от техническа гл.т. и много бързо и почти(или напълно) безплатно можеш да го изпратиш навсякъде по света, което си е доста ценно в днешно време.

Фараона Сатоши, като първи копач бил направил милиарди. Ами да направи човека, по-малко ли заслужава за това което е измислил от създателите на ПейПал или СЕО-то на някоя банка?
            Ми добре, копай, купувай каквото искаш прави, като смяташ че е добра идея.

Коментар

• Такааа...
              Нека разгледаме "пирамидата" от 2 страни - тази на копачите и тази на купуващите валутата.

Първите копачи
              Естествено, че като ърли ъдоптърс ще са облагодетелствани. Това, че и при пирамидите е така, не прави системата автоматично понци схема. Като инвеститори, предполагам сте наясно, че тези които са вложили средства в предстартовата или тестова фаза на каквото и да е начинание, винаги са облагодетелствани (ако начинанието е успешно, естествено). Представете си какво е било в началото - всички ти се подиграват, че си инвестирал във видео карта и харчиш ток постоянно за нещо което никой не знае какво е и няма цена или тя е смешна.
              Най-основната разлика с пирамида е, че копач няма изгода от това да "зарибява" други копачи. Напротив даже - колкото по-малко маймуни на клона, толкова повече банани за него самия, тъй като съплая на койни е фиксиран и копачите реално си разделят пропорцинално каквото падне от дървото.

Инвестиращите в койни
              Не разбирам, как като си купувам койни, аз влизам в някаква пирамида. Никой не е дошъл да ми каже "ела тука брат в ква схема ща вкарам, беемвета-меемвета, пари-мари без да бачкаш, аааа ши ги пръснем". Аз сам си правя проучване и преценявам, че ще си купя койни. Нищо по-различно от покупка на ценни метали, акции или други спекулативни инструменти. Никой нищо не ми гарантира. Аз поемам риск и го осъзнавам.
              От друга страна аз не печеля от това директно да зарибя някой друг да инвестира. И 1000 човека да зарибя, аз не се облагодетелствам от това. Аз печеля от промяна в настроението на пазара - увеличено търсене повлияно от фактори независещи от мен. Отново прилича на познатите ни инструменти, а?

Проблемите, които ти описваш, по-скоро го оприличават на балон. Аз съм съгласен, че койна е балон, но че е пирамида - не.

За това, че дефлацията била проблем - ами то и количествата златото са ограничени, то в това му е чара . Знам, че сега ще има нападки как можело да ги сравнявам, златото имало стойност, бла бла. Да, съгласен съм - в момента са несравними заради волатилността на койна.
              Но да доспуснем, че след време цената му се стабилизира. Да допуснем, че все повече търговци го приемат - резултат от условната стабилност в цената и експоненциалното увеличение на популярността. Тогава и двете ще са добър съхранител на стойност, който широко се приема като разплащателно средство. Златото има физическа стойност, защото винаги ще се използва в електрониката, за бижута и т.н. Койна има потребителска стойност, защото има голяма сигурност от техническа гл.т. и много бързо и почти(или напълно) безплатно можеш да го изпратиш навсякъде по света, което си е доста ценно в днешно време.

Фараона Сатоши, като първи копач бил направил милиарди. Ами да направи човека, по-малко ли заслужава за това което е измислил от създателите на ПейПал или СЕО-то на някоя банка?
              "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

Коментар

• Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнение
                Значи - че е балон, балон е в някакъв смисъл.
                Но немога да разбера, пирамида защо да е?
                Плийс иксплейн
                заради вградения алгоритъм за увеличение на бит коините - дава огромно преимущество на първите. Така да се каже графиката на копаене на биткоини в началото е ускоряваща, в последствие забавяща. В последствие отново заради същия този алгоритъм - който феновете на биткоините толкова ги кефи - защото не бил правил инфлация се получава естествена дефлация. т.е. оскъпяване на валутата. Дори и ако популярността и нараства равномерно, тя пак щеше да поскъпва. Когато обаче популярността се развива експоненциално абсолютно същото се случва и с цената на отделния коин. Обаче едновременното въвеждане на увеличение, съчетано с огромно увеличаване на популярността води до там че от това ще печелят само първо влезлите - за следващите цената ще е прекалено висока - ако са разумни. Те разбира се не са - цената се вдига и в последствие неизбежно ще се срути. последните ще загубят всичко. Първите най-вероятно вече са продали достатъчно че да са осигурили и внуците си.

горе долу същото го бях написал и в първите страници на първата тема за биткоини в този форум, преди две години май беше. но и аз не очаквах че ще го напомпат до 1000 - много глупост има по този свят. да намерих я http://forum.investor.bg/forum/showt...t=12479&page=3
                Last edited by ravnovesie; 17.12.2013, 23:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Ясно е че е пирамида от ден 1.
                  Значи - че е балон, балон е в някакъв смисъл.
                  Но немога да разбера, пирамида защо да е?
                  Плийс иксплейн

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Просто когато се срине, ще стане ясно че е пирамида. Предполагам и че ще има издирвани и открити "анонимни" организатори които да операт пешкира понеже скандала ще е жесток.
                    Ясно е че е пирамида от ден 1. В момента просто пирамидата вече е придобила изключително мащабни размери. на мен лично ми се иска да го надуят до 10-20 хиляди преди да се срути. Т.е. да достигне пазарна капитализация от 150- 300 милиарда. Тогава загубите от бит коин ще са по-големи от тези от финансовата криза и ми е интересно как тогава ще се плюе финансова система

Не че 15 милиарда сега са малко потенциални загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от djingibar Разгледай мнение
                      А как ще коментирате, че JP Morgan патентова Bitcoin-подобна платежна система?
                      Да се сравнява криптовалута с каквито и да било частни пари (liberty dollars, e-gold, etc.) е все едно да поставиш под общ знаменател Grabo и SCI - и двете са за намаления, ама...

Първоначално изпратено от pastet89 Разгледай мнение
                      Според мен е балон, който преди да стане официална валута в поне няколко страни и докато още е толкова неизвестен на повечето хора ще се пука и надува много пъти близките години само от новини и политически ходове (които може и да са преднамерени).
                      Само че никога няма да изчезне, защото биткойните ще си останат. И може да дойде а момент, а според мен ще дойде, когато наистина ще се популяризира, стабилизира и надуе и то до неимоверни стойности.
                      Най-после смислено мнение. Евала

Коментар

• Това може да стане в даден момент. Само че както казах, койните ще останат завинаги като златото на земята, просто защото съществуват. И при един срив на сегашната банкова икономика в още по-далечно бъдеще е съвсем възможно да се надуе пак балона.

Коментар

• pastet89

Просто когато се срине, ще стане ясно че е пирамида. Предполагам и че ще има издирвани и открити "анонимни" организатори които да операт пешкира понеже скандала ще е жесток.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Според мен е балон, който преди да стане официална валута в поне няколко страни и докато още е толкова неизвестен на повечето хора ще се пука и надува много пъти близките години само от новини и политически ходове (които може и да са преднамерени).
                            Само че никога няма да изчезне, защото биткойните ще си останат. И може да дойде а момент, а според мен ще дойде, когато наистина ще се популяризира, стабилизира и надуе и то до неимоверни стойности.

Коментар

• Първоначално изпратено от djingibar Разгледай мнение
                              А как ще коментирате, че JP Morgan патентова Bitcoin-подобна платежна система?
                              ами опитът им за патент е бил отхвърлен http://www.m-cam.com/patently-obviou...monopoly-money
                              пък и да не беше не виждам как нещо централизирано,със затворен код,на базата на фиатните пари с какво е по различно от електроните пари на банките ?

Първата държава която казва че няма да регулира по никакъв начин биткойн борси и подобни е ..........Дания .Защо си мисля че до няколко месеца там ще има голяма борса ,а може би и най-голямата така и така обемите вече се изместват от Китай към Стария континент
                              http://www.coindesk.com/denmarks-bit...egulated-here/
                              Last edited by kurta007; 17.12.2013, 20:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Аз ще коментирам, както преди Големите риби изчакват прецедент. Щом се случи, пак те ще лапат.
                                Големи банки, Гугъл, Фейсбук, Амазон, Ибей с Пейпал..... Ще ви схрускат
                                не мога да си представя как някой ще печели от нормална криптовалута. Това с биткоините е пълна смешка, това е толкова валута колкото и мръсните чорапи са валута. Но при нормална валута със стабилна стойност то ще има предимно разходи по нея - а ползите ще са реално нищожни.

Коментар

Working...
                                X