IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мерси Чета за шейдъри в момента
    Мое накрая и да разбера, какво онази ми работа копате

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Някой ще ми обясни ли, като на юзър, що за копане не се иска мощен процесор, а мощна видеокарта???
      Опит за 'народно' обяснение:

'Копането' не е супер сложна задача.
      Общо взето имаш да нацелиш шифъра за отключване на куфарчето, който е примерно
      1fd6849cad0837dfe9e5674fa09b124d7 (шестнадесетино)
      Пробваш различни комбинации и ако уцелиш - печелиш.
      Някой се е сетил, че във видеокартите има не един, а примерно 1600 процесора (т. наречените шейдъри), които могат да извършват тази проста задача. Така че вместо да пробваш 1 път - пробваш 1600 пъти всеки път. Не всяка видекарта е пригодна за 'копане'. Трябва да поддържа спецификацията OpenCL, нещо като език за програмиране , с който се управляват шейдърните процесори. Видеокартите са многопроцесорни системи, просто процесорите в тях са пригодени за елементарни операции. но за копане това е достатъчно.

p.s. За някои монети не трябва видеокарта - например за XPM трябва точно мощен процесор. Все още не е възможно да се копае с видеокарта, заради принципа на монетата - търсене на поредици от прости числа.
      Други монети, за които се очаква след време да стане по-неефективно копането с видеокарта - YAC и неговите производни. в алгоритъма им е заложено да се изисква все повече и повече RAM за сметките. А видеокартите са ограничени в това отношение(сравнено с процесора).
      Last edited by verimg; 29.12.2013, 09:35.

Коментар

• Някой ще ми обясни ли, като на юзър, що за копане не се иска мощен процесор, а мощна видеокарта???

Коментар

• Който не рискува, не печели.
          Който се смее последен, се смее най-добре.

Коментар

• http://finance.fortune.cnn.com/2013/...-burns-circle/

Мишел Бърнс от борда на CISCO и Goldman Sachs, влиза в борда на Circle, стартираща компания, която ще се конкурира с Coinbase.
            Скептиците във форума ми припомниха една сцена от един филм за Марко Поло. Показваше на хората китайските пари, които бяха хартиени. Всички се смееха, дори един запали една банкнота, за да покаже предимствата на златото, но хартиените пари завладяха света. Сега идва ред на електронните, който го осъзнае, печели, който не ...

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
              А дали пък, няма още днес да пробие 'ол тайм хай' 260 долара и утре вече да се обсъ жда колко ще е новия връх и следващото дъно? Във всеки случай искам да поздравя всички богати хора тук, които явно не се притесняват от този ръст, явно ще пазаруват към 500-600. Респект.
              По темата за лайткойнчето: На мен лично са ми много симпатични. Има доста причини да е нисък курса в момента. Едната е, че наскоро затвори експерименталната фондова борса на litecoinglobal.com . Няма проблеми, има други още по-експериментални борси. Изобщо всичко е един експеримент, но става все по-интересно.
              Лайткойнът в момента е много подценен в буквалния смисъл на думата. Очаквам до година не само цената му да скочи драстично, но и да се смени курса биткойн/лайткойн. Лайткойните са 4 пъти повече а са 33 пъти по-евтини, но не само това, че са повече е причината да очаквам скок, а:

1. Биткойнът практически вече е невъзможен за копаене от хора, които започват сега със собствени инвестиции и не са спечелили много от предишно копаене. Лайткойнът все още може да се копае евтино от всеки, но скоро идва моментът, когато и той ще стигне до сегашната ситуация с биткойн.
              2. Лайткойнът е икономичечки по-стабилен, и за мен е по-добрата валута, защото за разлика от биткойна, където 25% от всички пари се държат от 100-на души (и само те имат ресурси да продължат да копаят), при лайткойна разпределението е много по-широко и по-равно - следователно пазарът не може да бъде манипулиран от група хора. А нали това е идеята на тея криптовалути - да са децентрализирани. На теория и BTC е децентрализиран, но на практика според мен не е!
              Last edited by pastet89; 28.12.2013, 23:24.

Коментар

• http://allchains.info/

Сложността на мрежата не престава и не престава да се увеличава.
                Брех тия "тъпаци" не разбраха и не разбраха че койнът ще стане нула.
                Сигурно не четат форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Само едно нещо не мога и аз да разбера - Защо бития койн, а не кучето койн трябва да струва 1300 ДОЛАРА при положение че тези които продават петрол искат долари. Или пък златния койн, който поне звучи златно например.
                  Ами Мастерът вече ти отговори с контра въпрос - защо златото е по-скъпо от среброто?

Коментар

• Всъщност точно мнения като твойто ми дават още повече увереност относно това колко далеч ще стигнат койните, защото е явно, че в момента, над 90% от всички хора, които и ги критикуват, просто изобщо не са запознати с това какво всъщност са тези валути и как са структурирани и говорят пълни глупости. След години малко по малко като почнат да се светкат и тея 90%, целият свят ще разбере какво всъщност са койните, и те ще станат масова валута, само че масата хора ще останат с пръст в уста, а тогава Мастерът, който ви сложи всички в джоба си ще се появи във форума и ще ви разкаже той един виц, само че тогава няма да се смеете.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                      А относно това,че не могат да бъдат поразени сте в заблуждения.Много лесно може сърварът на който се съхраняват да бъде повреден.
                      Абе бате поне се информирай малко преди да се изказваш, че се излагаш. ИСКРЕНО МЕ РАЗСМЯ, ЗА КОЕТО ТИ БЛАГОДАРЯ!
                      Last edited by pastet89; 28.12.2013, 21:46.

Коментар

• Поредния "експерт" .Сигурно ще му трябват 2 години да разбере че такъв сървър няма.Пък и тръгнал съвети да дава

Абе може ли нивото в тоя форум да е толкова ниско? не че в другите български е по- високо но все пак.Злоба,завист,некомпетентност и откровена олигофрения да не кажа и по силни думи .Определено почвам да се замислям какво правя тук [/QUOTE]

Курт,съгласен съм с теб ,че новото на форума е много ниско.Но според мен от такива като теб,дето алчността им замъглила елементарната логика.Къде се съхраява информацията за койните,които претежаваш?Все на някакъв носител...
                        Каква определя според теб раличната цена на видовете койни? Все е няква "виртуална частна валута" без покритие.Защо примерно биткойна е толкова скъп,другите са част от цента?

Коментар

• Hristo_K

Положителната страна на Енрон и доткомите да я знаеш случайно коя е ?
                          D.Y.F-091066

Коментар

• kurta007

Те койните са създадени за недоуграмотените да им се вържат, пък ще ги закопаят пълните неграмотници. Първите ги копаят и вярват в сигурността на мрежата и дори в своята анонимност в нея, а вторите ще ги закопаят с голямата лопата понеже никога няма да полуразберат какво представляват.Глупака е по защитен от полуглупака, защото няма да тръгне да си пъха носа там където другия ще го навре на момента.
                            И мен ме учудва някой като си мисли че стена или антивирусна защитават компютъра му от достъп за всеки друг, при положение че го пазят наистина но не от всеки а от всички който искат образно казано да влязат в него.
                            Какво стана сега - нахакахте се с койни и скоро копането няма да има смисъл понеже не си избива тока и ще го чакате да стане 1300 та да го чистите и да избивате с трейдинг.
                            Само едно нещо не мога и аз да разбера - Защо бития койн, а не кучето койн трябва да струва 1300 ДОЛАРА при положение че тези които продават петрол искат долари. Или пък златния койн, който поне звучи златно например.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
                              Учудват ме крайните мнения по темата. В тази мътна вода, някои виждат кристално ясно как биткойна бил, измама, щял да пропадне, конспирация, пърамида и прочее.
                              Съгласен съм с това мнение. Нищо крайно не може да е вярно. Всяко нещо има и положителни и отрицателни страни. Въпросът е кое ще вземе превес.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                                Щом като според вас шиткойните са толкова печеливши, копайте си ги там, печелете и не ни занимавайте с вашите виртуални измислици. Има далеч по-интересни реални неща, с които да се занимаваме.
                                Ами това и правим,коментираме си в темата,която ако не си забелязал се казва "Биткойн".
                                Въпроса е ти какво правиш в тая тема ?

Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                                А относно това,че не могат да бъдат поразени сте в заблуждения.Много лесно може сърварът на който се съхраняват да бъде повреден.
                                Поредния "експерт" .Сигурно ще му трябват 2 години да разбере че такъв сървър няма.Пък и тръгнал съвети да дава

Абе може ли нивото в тоя форум да е толкова ниско? не че в другите български е по- високо но все пак.Злоба,завист,некомпетентност и откровена олигофрения да не кажа и по силни думи .Определено почвам да се замислям какво правя тук
                                Last edited by kurta007; 28.12.2013, 18:34.

Коментар

Working...
                                X