If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е най-дoбрият МинФин за последните 4 правителства?
нещо бъркаш . казах ти - основно правило на финансите - никога не деноминирай дълг в твърда валута ти пак си говориш твои си теории . сметни сега колко щеше да е дълга в лева ако бяхме останали с доларите и колко е сега с еврото - " брилянтна сделка няма що"
виж сега, аз просто съм много далеч от финансите,еле пък с държавните съм мноо скаран. Но от друга страна съм прочел това онова през годините, та би ли ме подсетил от къде аджеба е тва основно правило за което аз не съм чувал. И пак ти казвам. Ти гледаш на сделката СЕГА, а основната част от нея започва през 2014. Та тва основно правило и аз го използвам, без да съм го знаел. Всичките ми кредитни карти са в Лева)) И дали Велчев е с 10-12% по-малко лош за последните два месеца, щото Доларчо толкова качи през това време
Напротив това би била брилянтна сделка, ако доларът не беше паднал толкова много, което в момента яде главата на Велчев. Но ако курсо стигне 1.2
Точно чрез нея се избягва валутния риск, от покачване на долара спрямо еврото, Велчев сгреши с оповестяването на обратното изкупуване. Можеше да го направи тихомълком. Като си спомням на какви пари съм купувал брейдита))
А дали е искал да запази мълчани при изкупуването на брейдитата? Мерил Линч за какво мислиш му платиха? Тези хотели по морето с пари се строят, не с мълчание.
А що се отнася за курса Е/$ , риска лесно се елиминира с покупка на long call опция. Мислиш ли, че Велчев и дружката му принц Кирил не са чували за това? И щеше да струва не по-вече от 2%, които са много приемливи за сделка за 3 милиарда $. Така, че хайде да не се мъчим да оправдаваме грабителството и пълненето на партийната каса на НДСВ с някакви абсолютно изсмукани от пръстите напъни да ги оправдаем ! Става ли?
Напротив това би била брилянтна сделка, ако доларът не беше паднал толкова много. Точно чрез нея се избягва валутния риск, от покачване на долара спрямо еврото, което в момента яде главата на Велчев. Но ако курсо стигне 1.2
Велчев сгреши с оповестяването на обратното изкупуване. Можеше да го направи тихомълком. Като си спомням на какви пари съм купувал брейдита))
нещо бъркаш . казах ти - основно правило на финансите - никога не деноминирай дълг в твърда валута ти пак си говориш твои си теории . сметни сега колко щеше да е дълга в лева ако бяхме останали с доларите и колко е сега с еврото - " брилянтна сделка няма що"
Напротив това би била брилянтна сделка, ако доларът не беше паднал толкова много, което в момента яде главата на Велчев. Но ако курсо стигне 1.2
Точно чрез нея се избягва валутния риск, от покачване на долара спрямо еврото, Велчев сгреши с оповестяването на обратното изкупуване. Можеше да го направи тихомълком. Като си спомням на какви пари съм купувал брейдита))
Въпросът не е в това. Няма никакво значение на кого дължим. Важен е курсо при който ще плащаме масрафа. А никой от тук пишещите не мойе да кайе курсо през 2014. А и все повече анализатори си мислят за скорошен паритет.
аз пак да повторя че очевидно не сме се разбрали - курсът е без значение когато нямаш валутен риск . в смисъл това не е сделка с цел спекулация
Въпросът не е в това. Няма никакво значение на кого дължим. Важен е курсо при който ще плащаме масрафа. А никой от тук пишещите не мойе да кайе курсо през 2014. А и все повече анализатори си мислят за скорошен паритет.
Ами валутен риск какво? Това е или да падне или да се качи курсо нали така!!! Та всички в момента плюят по Велчев щото долара евтин, но дали Велчев като баш баровец не знае че курсо 2014 ще е 1.2 евро за долар? И при какъв курс Велчев става герой???
дължим пари на европейски банки - в Европа разплащателното средство е евро . няма смисъл да се държат долари - рисковано е
еврото дори и да пада яко като си харчиш в Европа те боли оная работа
за нас еврото е твърда валута тъй като е фиксирано към лева . с една дума Велчев премахна валутния риск
Ами валутен риск какво? Това е или да падне или да се качи курсо нали така!!! Та всички в момента плюят по Велчев щото долара евтин, но дали Велчев като баш баровец не знае че курсо 2014 ще е 1.2 евро за долар? И при какъв курс Велчев става герой???
Коментар