IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като гледам къде са се "скрили" ПОК Бъдещще и ПОК Топлина, ще чакам с интерес сега дали няма да има наплив към NLB Bulgaria с Ръководител на екипа проф. Стоян Стоянов от УНСС

Коментар

• Но все пак ако държиш, ще ти обясня утре като на първолак инвеститор
      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Как точно? И кои тия ЗММ-та?
        Понеже не си новобранец, ще приема, че си попийнал повечко тая вечер
        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
          Свързани са ИХЛБЛ, разните ЗММ-та и т.н.При тях нещата са доста добре и затова ми е чудно, че са в тая компания - на тимовете, еврохолдите и тракторите. А дали е лошо или добре да се инвестира в свързани компании е същото като да се пита банка дали е добре да кредитира преимуществено мажовците си.Видяхме КТБ, виждаме и ПИБ.
          Колкото до Алианц - на младини и аз продавах животозастраховки.УПФ-то ми е там от първия ден.И ако си направя ДПФ или ЖЗ, то ще е там или в НН.Но все пак ми е чудно, че реномирана компания е избрала някаква фантомна фирмичка.
          Как точно? И кои тия ЗММ-та?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Май няма нужда да си правя застраховка за нещо, което с лекота мога да си го платя.
            Примерно да се застраховам за едни 50-100 хилки, като и това, че трябва да ги внасям тези пари- нещо подобно.
            Бих се застраховал за нещо, което не мога да си го платя, но то там едни пари ще е застраховката.
            Защо да пълня гушите на някой си, дето ако нещо се наложи да плати ще се усуква 10 години.

Коментар

Че кои компании с Allianz свързани са? Не инвестираме дори в СОБСТВЕНИТЕ си акции - т.е. в акциите на централата - а инвестиционните фондове на Allianz (които и нашето човешко застраховане ползва) не намират нищо нередно да инвестират в акции на Allianz. Или що: туканка закони - по-строги от тия в Германия ли?
              Принципно - инвестициите в "свързани" компании не са нещо непременно извратено и нередно - стига да са с неголяма тежест в портфейлът и най-вече ликвидни и реално търгуеми и съвсем очевидно да носят сгода за фондът и неговите клиенти. От тая гледна точка Проучване и добив на нефт и газ очевидно са компания свързана с определени поковци, но аз не виждам нищо нередно в подобна инвестиция - и аз имам акции на - секси компанийка си е.
              Свързани са ИХЛБЛ, разните ЗММ-та и т.н.При тях нещата са доста добре и затова ми е чудно, че са в тая компания - на тимовете, еврохолдите и тракторите. А дали е лошо или добре да се инвестира в свързани компании е същото като да се пита банка дали е добре да кредитира преимуществено мажовците си.Видяхме КТБ, виждаме и ПИБ.
              Колкото до Алианц - на младини и аз продавах животозастраховки.УПФ-то ми е там от първия ден.И ако си направя ДПФ или ЖЗ, то ще е там или в НН.Но все пак ми е чудно, че реномирана компания е избрала някаква фантомна фирмичка.
              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                Много са интересни портфейлите на някои ПОИ.Загледах се и в Алианц, вярно че няма голямо значение кой ги проверява, ясни са като бял ден.Акции все на известни международни компании листнати на най-големите борси.Сравнително диверсифициран портфейл от Бг компании с малка експозиция въобще към Бг пазара.Дългови книжа на правителства, големи световни компании и чат-пат има и български, което е нормално.Единствено прави впечатление от последния отчет, че практически трите фонда държат акции за към 10млн лева от Индустриален холдинг България, което е 12-15% от собствеността на това дружество, има и дългови книжа на същото дружество за около 5 млн лева.Нищожна част от портфейла в рамките на законовите норми, ако може изобщо да се говори за свързаност.
                Подобна е ситуацията в Доверие и НН.Любопитно е че най-малкия фонд "ПОИ" е с добър портфейл, който не буди съмнения, поне у мен.
                Останалите дружества да си ги коментират проверяващите , аз толкова не разбирам.
                Няма данни по конкретно за застрахователите обаче. Прави впечатление, че имат 6.4 млд активи, което е много.От тях към 4милиарда, от които 3.2 млд са дългови експозиции към Бг пазара и 0.8 млд към дяловия пазар.Предполагам че в тея 3.2 млд има много ДЦК на правителството, но не намирам данни за конкретика.
                Ного премерено и точно изказване. Единственото, за което се сърдя на нашите подовци е, че са твърде пасивни при пазарни сътресения - и ного съм мърморил, включително пред шефовете.

А миниатюрните малки микробченца от ПОИ наистина инвестират добре. Проблемът им е, че са комически дребни, милите мравчички. Миналият януари ли беше: сметнах, че само за месец, само от клиенти на нашата кантора по ДПФ са влезли повече пари, отколкото са активите на ЦЕЛИЯТ доброволен пенсионен фонд на ПОИ. Но иначе ги уважавам: да.

Коментар

И двете.Прави ми впечатление, че тая фирма са я избрали точно тия покове и застрахователи, които инвестират в свързани компании повече отколкото е позволено.
                  Че кои компании с Allianz свързани са? Не инвестираме дори в СОБСТВЕНИТЕ си акции - т.е. в акциите на централата - а инвестиционните фондове на Allianz (които и нашето човешко застраховане ползва) не намират нищо нередно да инвестират в акции на Allianz. Или що: туканка закони - по-строги от тия в Германия ли?

Принципно - инвестициите в "свързани" компании не са нещо непременно извратено и нередно - стига да са с неголяма тежест в портфейлът и най-вече ликвидни и реално търгуеми и съвсем очевидно да носят сгода за фондът и неговите клиенти. От тая гледна точка Проучване и добив на нефт и газ очевидно са компания свързана с определени поковци, но аз не виждам нищо нередно в подобна инвестиция - и аз имам акции на - секси компанийка си е.

Коментар

• Много са интересни портфейлите на някои ПОИ.Загледах се и в Алианц, вярно че няма голямо значение кой ги проверява, ясни са като бял ден.Акции все на известни международни компании листнати на най-големите борси.Сравнително диверсифициран портфейл от Бг компании с малка експозиция въобще към Бг пазара.Дългови книжа на правителства, големи световни компании и чат-пат има и български, което е нормално.Единствено прави впечатление от последния отчет, че практически трите фонда държат акции за към 10млн лева от Индустриален холдинг България, което е 12-15% от собствеността на това дружество, има и дългови книжа на същото дружество за около 5 млн лева.Нищожна част от портфейла в рамките на законовите норми, ако може изобщо да се говори за свързаност.
                    Подобна е ситуацията в Доверие и НН.Любопитно е че най-малкия фонд "ПОИ" е с добър портфейл, който не буди съмнения, поне у мен.
                    Останалите дружества да си ги коментират проверяващите , аз толкова не разбирам.
                    Няма данни по конкретно за застрахователите обаче. Прави впечатление, че имат 6.4 млд активи, което е много.От тях към 4милиарда, от които 3.2 млд са дългови експозиции към Бг пазара и 0.8 млд към дяловия пазар.Предполагам че в тея 3.2 млд има много ДЦК на правителството, но не намирам данни за конкретика.

Коментар

Проверителите ли трябва да проверяват поковете и застрахователите - или поковете и застрахователите трябва да проверяват проверителите ли?
                      И двете.Прави ми впечатление, че тая фирма са я избрали точно тия покове и застрахователи, които инвестират в свързани компании повече отколкото е позволено.
                      Life won't wait for you.

Коментар

И аз съм учуден какво търси Алианц в тая компания от тимаджийски и тракторски фирми.
                        Има само три варианта защо коя да е от тия пенсионни и застрахователни компании е избрала тия сулювци:
                        1. Защото са мошшшшеници и крият нещо.
                        2. Защото са немошшшшеници и няма какво да крият и им е през самолетът кой ще ги проверява.
                        3. Просто напримерно.

Нима последното е малко вероятно? Проверителите ли трябва да проверяват поковете и застрахователите - или поковете и застрахователите трябва да проверяват проверителите ли?

Коментар

Защото ни е през самолетът кой ще ни проверява: при нас всичко е ок.
                          И аз съм учуден какво търси Алианц в тая компания от тимаджийски и тракторски фирми.
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Импе нещо гледам пропускаш да дадеш линк за доходността на фондовете ви, да кажем за 2015- 1,20 е струвал дела, 2014-1,40, 2015 - 1,60 или нещо такова
                            Витиний: давал съм ного пъти - при нас (а и при конкурентите) това - публично - ето:

https://www2.allianz.bg/owpodshares/pod_shares.php

Коментар

Импе нещо гледам пропускаш да дадеш линк за доходността на фондовете ви, да кажем за 2015- 1,20 е струвал дела, 2014-1,40, 2015 - 1,60 или нещо такова

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                Мда, дали ще се размъти водата пред "почти проверените"(г-жа Джалъзова вече ги била проверила и предала докладите, представяте ли си за 1-2седмици!!!) ПФ и ЗД?
                                Интересно лично за мен е и защо дружествата на "Алианц" - България, са избрали точно тези експерти?

КФН отстрани "РСМ България" от проверките в небанковия сектор
                                сега кой е резервния ход - HLB България ? или...

Коментар

Working...
                                X