IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• абе да ти доидат на по4ивка от косово

главорезите на та4ито дет въртят бизнеса с органи и много деца като по4нат да из4езват както става в европа това са зверове ,или няколко хиляди спинозни -шибалника от русиа и укр. и пламнем с една спин или хипатит епидемиика няма да е много весело нали.явно та4ито е развързал кесията където трябва ама шиптарите където влезнат не излизат от там и бомби гърмят и кръв се лее.

Коментар

• Хаха килъри, пфууууу изобщо не могат да стъпят на пръста на нашия килър първанката. Ще ги опуца всички, даже и да са защитен вид мангали него това не го спира.

Коментар

• ме4тата на руската и албанската мафиа за лесен достъп

до българия е напът да се сбъдне ако паравителството разре6и с туристицески вау4ер да се полу4ава виза на границата .в момента бг посолствата с помо6та на разузнаването в съответната страна селектираха доста добре нещтата.да ама от летото с един фалшив вау4ер много килъри ,дилъри и курви щте полу4ат достъп до бг и тогава господ да е на помощт малко са ни нащте мекерета ами внос искат да правят дано от европа издърпат ушите на сергеи и да размисли

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata
          Стоянов: Пълна дистанция на СДС от хора като Костов

Мартин Димитров не бива да застава дори на една снимка с лидери като Иван Костов.
          ...
          В момента всички медии и аналитици говорят за коалиция, заяви още Стоянов и коментира, че една механична коалиция по-скоро би донесла неуспех за страната.
          ...
          http://news.ibox.bg/news/id_430884918
          Ами добре го е казал бат'Пешо. СДС са си СДС, ДСБ са си ДСБ, всеки да прави, каквото смята за най-добре. Накрая обаче ББ ще се хване с тях двете или само със СДС (защото Димитров е доста по-нормален от Костов), ще отсвири тройкаджиите и Атака (по съвет на ЕНП) и всичко ще е на шест.

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
            Само в България десните, проамерикански сили имат наглоста да искат да ни поробят!

Нещо щатите го зациклиха с продажбата на 30-годишните си златни бондове и започнаха да рекетират старите си купувачи на надежди!

За това резерва носи само 1 мижав % доходност, заради продажната дясна политика през 1997-2001г.!!!

За Юшченко биха гласували само 2% от украинците
            news.bg
            Лидерът на опозиционната Партия на регионите Виктор Янукович, премиерът Юлия Тимошенко и бившият говорител на украинската Рада Арсений Яценюк са сред най-вероятните кандидати за президент на Украйна, чийто избор ще се състои след 1 година.

Това сочат резултатите от социологическо проучване, проведено от фонда "Обществено мнение - Украйна".

Настоящият десен президент Виктор Юшченко са готови да подкрепят по-малко от 2% от украинците.

Лидер в допитването до момента е Янукович, когото подкрепят 20,4 % от анкетираните. Следва премиерът Юлия Тимошенко с 17,5 %, а на трето място е Яценюк с 10,1%.

През декември 2008 г. рейтингът на бившия говорител беше 4,6%.
            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Ексданъчен директор: Мургина ми каза, че депутат иска да мe махнат
              17 февруари 2009 / News.dir.bg
              Докато е била директор на данъчната дирекция Мария Мургина е спирала проверки за измами на ДДС. Това казва бивш регионален данъчен директор в интервю пред в. "Труд". От изданието запазват ановимността му, но пазят запис с интервюто. Дир.бг го публикува с малки съкращения.
              - Колко време бяхте шеф на регионално данъчно?
              - Към 8 години - до средата на 2006-а. Последва политическа гонка, не бях харесан от депутати.
              - Кои?
              - На мен ми бе посочен Дъбов като човека... (Димитър Дъбов - гл. секретар на БСП) - Кой ви го посочи?
              - Мургина, кой друг. Каза ми, че той поискал да не бъда в региона. Бях изтеглен като експерт в София в НАП. Тук стоях две години без работно място. Имах една задача, която дойде в края на октомври 2006 г. от зам.-министър Георги Кадиев. И която сме я поставили на вниманието на главния прокурор. Тя е във връзка с анализ за мерки за противодействие на ДДС измамите в сектор “Селско стопанство”. Кадиев написа писмо до Мургина, в което поиска тя да възложи спешен анализ, да се обърне особено внимание на производството и износа на зърно и на брашна.
              - Защо точно в зърнения сектор?
              - Засечена беше много голяма схема за източване на ДДС точно в този бранш. Та чакам аз да ме извика г-жа Мургина. Макар и със закъснение, ме повика. Трябваше да седна да напиша как да действаме. И Мургина, и Кадиев се отнесоха внимателно към последващия разговор, в който обясних идеята си.
              - И какво последва?
              - Близо месец ми отне, но направих обширен доклад, посочих хора, фирми и схеми, установих фирми, регистрирани отскоро от неизвестни лица. За една седмица установих, че става дума за регистрирани за ДДС измами. Докладът отиде първо при министър Орешарски, после преписката бе препратена при главния прокурор. Предложението ми бе да има групи от НАП, МВР и прокуратурата, за да има бързо действие и санкции. Иначе се разтакават писма с месеци от една институция в друга. Такава информация е рискова - няма ли веднага действие, данни и факти изтичат и изобщо нищо не става. Ходих няколко пъти на среща в прокуратурата с Бойко Найденов (сега шеф на Националното следствие - б.р.), в Икономическа полиция - също.
              - Те посочиха ли хора за екипа?
              - Да, но прокурорката се разболя. От МВР беше Иван Иванов и...
              - Т.нар. Иван Рилски, който бе уволнен от НСБОП, защото си беше поискал пушка и лаптоп?
              - Същият. Но към мен не е бил некоректен и ми е помагал много повече, отколкото примерно Мургина. Но прокуратурата халхабер си нямаше.
              - Изобщо не поеха?
              - Да. Ако бяха поели, може би Икономическа полиция щеше да се активизира. Защото ние сме експерти, пчелички, те са хората, които ще образуват съответното производство.
              Честно да си кажем, те се уплашиха, че става дума за територията на цялата страна. И казаха: Дай да работим на едно място. Аз обаче мисля, че трябва да се действа глобално.
              - И коя беше първата схема, която подадохте?
              - За зърното. А от него се разплете чорапът и тръгна: строителство, лизинг, държавни институции...
              - Кои институции?
              - Ами като почнеш от Министерството на финансите, на образованието... всички са вътре... Такива фирми са правили ремонти там...
              - Фирми, които точат ДДС, са ги обслужвали?
              - Аз съм го написал в доклада. Мисля, че част от парите, които се декларират, отиват за финансиране на партии. Това е мое мнение. Аз съм го написал почти във всичките си доклади до г-жа Мургина... Честно си признавам, водил съм разговори почти с целия политически елит в тази област: като почнеш с Богомил Бонев, Йордан Цонев, Милен Велчев, всички казват: “Нужна е политическа воля.”
              - Други случи не последваха ли? Фирмите фантоми, които теглят ДДС, за кого работят?
              - Случаите не са един и два, фирмите са много. Описал съм в докладите до Мургина. Закого работят ли? За себе си. Но според мен хранят и депутати, политици... Покрай подобни схеми винаги се явяват и едни депутати, на които им трябват едни пари...
              - Кои са тези депутати?
              - Които са на власт, които могат да помогнат на измамниците. Идвали са и от СДС, и от НДСВ...
              - И какво искат?
              - Обикновено казват: “Да не ги закачаш тези фирми. И без това имаш толкова много друга работа.” Това са мотивите им. Но като си спечелиш репутация на човек, при който такива ходатайства не минават, те търсят начини за натиск. Тормозят началника ти да те махне, заплашват дори да те ликвидират. Или да те изтеглят другаде...
              - Защо си тръгнахте от НАП?
              - Защото Мургина ме пита: “Кой те накара да напишеш тоя доклад?” За последния става дума. Казвам й: Фактите, които съм установил, те са причината, не нещо друго. Иначе кой ще ме накара. А тя: “Ти ли си единственият от 7000 души, който разсъждава по тоя начин?” Казвам й, че не знам дали съм единствен, но така съм видял нещата, описал съм ги и съм го направил с идеята да бъда полезен... Изобщо аз си знам какво съм изпитал - то беше унизителна работа. Защото влизам при нея, сядам и тя почва: “Ти ме предаде, ти ме разочарова много. Ти предаде и Антон Тончев (замeстник на Мургина - бел. ред.)”. Казвам й - чакайте, с какво съм ви предал, а тя: “Ти си знаеш. Тоя доклад кой те накара да го пишеш? Ти не можеш да работиш в екип. Където и да отидеш, никой не те иска, питала съм всички началници.” Обясних й, че не съм дошъл да се нападаме и да водя борба с нея.И че, щом се налага, ще си тръгна. Тогава ми каза: “Ами да, смятам да се разделим.” И ме изпроводи до вратата, като с разтревожен тон ми каза: “Не може да си единак.”
              http://dnes.dir.bg/2009/02/17/news4014699.html

Едно кратко търсене в Гугъл веднага показва кой е въпросният бивш директор. Става въпрос за Тошко Тодоров, бивш регионален директор на НАП в Добрич. На този човек му вярвам напълно. Почти две години му бях командир по време на военната си служба. Невероятно честен, почтен, толерантен и изпълнителен човек.
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Само в България десните, проамерикански сили имат наглоста да искат да ни поробят!

Нещо щатите го зациклиха с продажбата на 30-годишните си златни бондове и започнаха да рекетират старите си купувачи на надежди!

За това резерва носи само 1 мижав % доходност, заради продажната дясна политика през 1997-2001г.!!!

За Юшченко биха гласували само 2% от украинците
                news.bg
                Лидерът на опозиционната Партия на регионите Виктор Янукович, премиерът Юлия Тимошенко и бившият говорител на украинската Рада Арсений Яценюк са сред най-вероятните кандидати за президент на Украйна, чийто избор ще се състои след 1 година.

Това сочат резултатите от социологическо проучване, проведено от фонда "Обществено мнение - Украйна".

Настоящият десен президент Виктор Юшченко са готови да подкрепят по-малко от 2% от украинците.

Лидер в допитването до момента е Янукович, когото подкрепят 20,4 % от анкетираните. Следва премиерът Юлия Тимошенко с 17,5 %, а на трето място е Яценюк с 10,1%.

През декември 2008 г. рейтингът на бившия говорител беше 4,6%.

Коментар

• Вилфренд Мартенс: Вашето правителство има нужда от удължаване на корупционните схеми
                  17 февруари 2009 | 12:51 | Агенция "Фокус"
                  София. Справедливо е да се каже, че вашето настоящо правителство е едно от главните действащи лица, отговорно за съществуващите в страната ви проблеми. Става очевидно, че вашето правителство има нужда от удължаване на корупционните схеми.
                  без коментар !

Коментар

• Първоначално изпратено от Цитат
                    Стоянов: Пълна дистанция на СДС от хора като Костов

Мартин Димитров не бива да застава дори на една снимка с лидери като Иван Костов.
                    ...
                    В момента всички медии и аналитици говорят за коалиция, заяви още Стоянов и коментира, че една механична коалиция по-скоро би донесла неуспех за страната.
                    ...

Коментар

• Смятам, че такова източване на ДДС е невъзможно без прякото участие и на финансовия министър и практически на цялото правителство. Защото вие си представете, за да източиш примерно 1 милиард за каквато сума се говори, това означава да си направил износ за 5 милиарда по документи. Защото 20%, за да източиш трябва 5 милиарда да направиш. Фалшив износ за 5 милиарда да направиш нали разбирате, че това е такава мощна фалшификация, която веднага се установява. И по баланса на държавата и в търговския баланс, навсякъде се вижда, че това е фалшив оборот. Не е възможно това да го правиш дълго време и да не се усети по макропараметрите на България. Няма нужда даже да схванеш конкретната сделка просто да кажеш “господа ние тези 5 милиарда не сме ги изнесли, ако бяхме щяхме да сме една процъфтяваща държава”.
                      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Питат Сергей Станишев дали ще поиска оставката на финансовия министър покрай източването от НАП:
                        - За един милиард няма да го правим на въпрос!
                        -------
                        Правителството се оправдало за източването с мотива, че ЕС съюз е виновен, били ни спряли два милиарда...
                        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Стоянов: Пълна дистанция на СДС от хора като Костов

...
                          ...

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii
                            Всъщност БиГугъла се оказва добре платен.
                            Оказа се, за управлението си БСП са отмъкнали 4 (четири) милиарда само от ДДС измами....
                            половината са в мен - от утре почвам изкупуванията

КОЛЕГИ ФОРУМА СЕ ОСРА ОТ ПОЛИТИКА!!!

Коментар

• Всъщност БиГугъла се оказва добре платен.
                              Оказа се, за управлението си БСП са отмъкнали 4 (четири) милиарда само от ДДС измами....

Коментар

• http://lider-bg.org/index.php/press/...-4-2-2009.html

Програмата на движение "Напред":

1.Гарантиране изцяло (без лимит) на размера на влоговете на физически и юридически лица в кредитните институции. Това ще подпомогне осигуряването на необходимия ликвиден ресурс на банките, който да бъде предоставен на бизнеса за стабилизиране. Едновременно с това ежегодно да бъде определян максимално допустим горен лимит (таван) на лихвите по кредити – постигнат с консенсус между БНБ, АТБ и Министерство на финансите/правителството;

2.Инвестиране частично или изцяло на средствата от „Сребърния фонд” в българскaта икономика и най-вече в банковата система. Създаване на фонд за капиталови инвестиции с участието на български банки и международни институции. Финансиране на фонда със средства от държавния бюджет, „Сребърния фонд” и посредством набиране на средства на капиталовия пазар. Участие на фонда като институционален инвеститор за определен период от време в стартиращ или съществуващи бизнес проекти. Професионален и прозрачен мениджмънт на дружествата в които е инвестирано;

3. Незабавно изготвяне на план за стимулиране на българската икономика с минимален срок от две години. Разработване на стратегия за акционерно участие/кредитиране на структороопределящи компании, които изпитват ликвидни проблеми. Назначаване на независим професионален мениджмънт в тези компании. След оздравяването им последваща продажба на държавното участие посредством капиталовия пазар, при ясни и прозрачни пазарни условия;

4. Намаляване на ДДС с 2 пункта на 18% - освобождаване на ликвидни средства за българския бизнес;

5. Стимулиране на експортно ориентираната икономика чрез серия от мерки:
                                - Опростяване на правилата и съкращаване на сроковете и процедурите за възстановяване на ДДС.Данъчни ревизии и проверки основани на база анализ и оценка на риска;
                                - Финансово подпомагане на определени отрасли чрез средства и субсидии от ЕС
                                - Изготвяне и незабавно привеждане в изпълнение на цялостна държавна рекламна стратегия и кампания за популяризиране на българския бизнес и неговите предимства и възможности;
                                - Активизиране на работата на българските икономически аташета за установяване на активни бизнес отношения на българския бизнес с чуждестранни партньори и увеличаване на експортните възможности.

6. Въвеждане на холдингов режим на данъчно облагане – необлагане на получените дивиденти и от трети страни и необлагане на печалбите/непризнаване на загубите при разпореждане с чуждестранни инвестиции, извършени от български компании. Опростяване на процедурите за прилагане на СИДДО;

7. Създаване и привеждане в изпълнение на стратегия и политика за развитие на силна и независима национална енергетика, базирана на максимално използване на местни суровини.

8. Незабавни мерки по изравняване на субсидиите в селското стопанство на България с останалите страни от ЕС

9. Преговори с ЕС за увеличаване квотите по емисиите на българските предприятия

10. Премахване на корупцията и създаване на условия и предпоставки за максимално усвояване и използване на полагащите се средства за българския бизнес от европейските фондове и програми. Ефективни и прозрачни условия на предоставяне и последващ контрол.

11. „По-малко червени ленти и повече червени килими” за българския бизнес. Незабавно опростяване на административните правила и тежест, вкл и преразглеждане на всички лицензионни и разрешителни режими. Политика подчинена на философията „чиновници в услуга бизнеса”, а не „бизнеса роб на администрацията”. Прехвърляне на административни услуги от публичния към частния сектор.

12. Незабавно и драстично увеличаване на средствата отделени от държавния бюджет за развитие на научаноизследователската и развойна дейност;

13. Изготвяне на социално ориентирана програма за запазване и стимулиране разкриването на нови работни места в Българската икономика
                                - Подпомагане на работодателите за разкриване на стажантски програми, създаване на работни места за младежи от 17-29 години в реалния бизнес (Средствата по програмата „старт на кариерата” да се пренасочат от държавната и общинска администрация в реалния бизнес).
                                - Облекчаване на процедурите по кандидатстване по програми и проекти на Европейския социален фонд
                                - Използване на добрите практики на страните от ЕС – програма за стимулиране на запазването на работни места чрез обучение за повишаване на квалификацията.
                                "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

Working...
                                X