If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
От Тракия ли си, Цезаре? От оная богата и достолепна Тракия, дето ако замръкнеш в някое село, старците идваха да се запознаят с теб и да те поканят да пренощуваш в дома им? От ония земи ли си, където търговските договори се сключваха без бумаги, само с едно мъжко ръкостискане. Няма ги вече тия достолепни хора, няма я и анасонлийката, няма го и достойнството българско, дето винаги ни е отличавало от други шушумигарски племена. Стана ми тъжно, ще се натряскам!
Най-близкият окръжен град до моето село е Одрин - на 15 км от него...имам останали роднини в Турция,които вече най-вероятно се наричат турци - умирам от мъка и не мога да го преглътна това!
А за всичко останало си прав,така беше,все още е така,но вече не е масово явление.От 5-6 години хората си сложиха ключалки на вратите и заключват къщите.
А колегата Смехурко наистина е прав,че такива хора има из цяла България...но са на изчезване.Дядо ми е разказвал,че едно време като се задоми някой млад мъж,цялото село започва да му гради къща и не взимат никакви пари - някой днес може ли да си го представи това?!?
Та,наздраве на всички,дано тези хора се възродят и се умножат за в бъдеще,иначе сме мъртви като народ!
Случвало ми се е подобно нещо преди 16 години в едно Кричимско село. Замръкнахме с един приятел там на път за Цигов Чарк (малко бяхме объркали пътя, а и стопа не вървеше). Трима души питахме да ни упътят, и тримата ни предложиха да останем да преспим у тях.
От Тракия ли си, Цезаре? От оная богата и достолепна Тракия, дето ако замръкнеш в някое село, старците идваха да се запознаят с теб и да те поканят да пренощуваш в дома им? От ония земи ли си, където търговските договори се сключваха без бумаги, само с едно мъжко ръкостискане. Няма ги вече тия достолепни хора, няма я и анасонлийката, няма го и достойнството българско, дето винаги ни е отличавало от други шушумигарски племена. Стана ми тъжно, ще се натряскам!
няяяяяяяяяяу и съм пак тука да им е наздраве са всичките, отбивам се за едно две на крак, щото на един приятел на жена му и се родило второ женско (горкия) и той има желание да почерпи.
Така че, колкот и да мий жално,
вий си пийте виртуално,
а пък аз съвсем реално
ши съ наквася идеално
Цезаре да си жив и здрав, сипи по една мастика! Мастиката, уважаема компания, е от основните световни напитки заради съдържанието й на анасон, който прави чудеса със стомаха и храносмилането. Можеш да изядеш цяло яре заедно с рогата му, докато пийваш мастичка. На децата се препоръчва да им дават анасон при болки в стомаха /но не се препоръчва да ядат ярета с рогата и копитата /. Чудно е да се почувстваш невръстно млекопитаещо след пет мастики и да ти подадат една наляла се цица /без силикон/. Проблемът е, че нашите алкохоликопроизводители /избите де/ гледат без особено уважение на мастиката и у нас това питие май не е от най-качествените.
Ей за този пост,колега Расото,бих ти казал,евалла и наздраве!В нашия край доскоро се правеше и пиеше основно анасонлийка,но - вече за съжаление тя е все по-рядко срещан продукт!Айде,банда,наздраве!
Цезаре да си жив и здрав, сипи по една мастика! Мастиката, уважаема компания, е от основните световни напитки заради съдържанието й на анасон, който прави чудеса със стомаха и храносмилането. Можеш да изядеш цяло яре заедно с рогата му, докато пийваш мастичка. На децата се препоръчва да им дават анасон при болки в стомаха /но не се препоръчва да ядат ярета с рогата и копитата /. Чудно е да се почувстваш невръстно млекопитаещо след пет мастики и да ти подадат една наляла се цица /без силикон/. Проблемът е, че нашите алкохоликопроизводители /избите де/ гледат без особено уважение на мастиката и у нас това питие май не е от най-качествените.
Коментар