Първоначално изпратено от Retro_696
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Глобалното затопляне мит или реалност?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Кравите винаги са пърдяли. И - нищо особено. Ама който е смятал, пропуска един момент: СЕГА, се отглеждат повече крави отпреди. Кратно. И много метан се изпуска директно в атмосферата. Защо? - Ами технологично несъвършенство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Имаш ли си представа какви са мащабите на Слънцето?И че буквално ако пръдне, Земята се насира. Има теория, че преди 12 хиляди години е имало голямо измиране на хора и животни, масов катаклизъм заради огромно изригване на Слънцето. Щото има много доказателства за този катаклизъм, но няма нито данни за удар с астероид, нито избухване на супервулкан.Естествено това не е събитие, което влияе на температурата в дългосрочен план, но е показателно какво влияние има Слънцето над Земята.
А СО2 в атмосферата е 0.04 процента. Т.е все едно от 10 хиляди души в зала"Арена армеец",само 4 могат да се отъждествят с СО2.А човека е отговорен само за 5 процента от тоя СО2.Значи от 100 хиляди души на стадиона на Барселона само двама ще се отъждествят с СО2,отделян от човешка дейност.Дали ще имат голямо влияние над останалите 99998?
- Да.
И къде съм казал че, пръдните на кравите да довели Г.З.?
- НИКЪДЕ.
Какво те тормози, тогава? Че не отричам Г.З.? Ами аз го наблюдавам лично. Него и последиците му. А човекът не го е довел тук. Само вика "-Диййй!"
Коментар
-
Кравите винаги са пърдяли. И - нищо особено. Ама който е смятал, пропуска един момент: СЕГА, се отглеждат повече крави отпреди. Кратно. И много метан се изпуска директно в атмосферата. Защо? - Ами технологично несъвършенство.
А СО2 в атмосферата е 0.04 процента. Т.е все едно от 10 хиляди души в зала"Арена армеец",само 4 могат да се отъждествят с СО2.А човека е отговорен само за 5 процента от тоя СО2.Значи от 100 хиляди души на стадиона на Барселона само двама ще се отъждествят с СО2,отделян от човешка дейност.Дали ще имат голямо влияние над останалите 99998?
- 1 like
Коментар
-
Точно така се случват нещата. Има цикли на активност на магнитното поле на Слънцето, от които зависят температурите на Земята. А не от това дали се горят въглища или кравите пърдят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Я кажи какво значи ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ?
Аз твърдя че такова НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. Има ледникови, топли периоди от "живота" на Земята. Глобално е СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА ДА СЕ ЗАТОПЛИ, да има повече ТОПЛИНА щото това е системата, глобалната единица. ТАКОВА НЪЦКИ и няма НИКОГА ДА ИМА.
Все едно аз да кажа като вдигна температура че имам глобално затопляне на тялото. НИЩО ГЛОБАЛНО НЯМА има ВРЕМЕННО СЪСТОЯНИЕ на по висока температура. При хората е 2-3 дена, при земята 2-3 хилядолетия
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Я кажи какво значи ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ?
Аз твърдя че такова НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. Има ледникови, топли периоди от "живота" на Земята. Глобално е СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА ДА СЕ ЗАТОПЛИ, да има повече ТОПЛИНА щото това е системата, глобалната единица. ТАКОВА НЪЦКИ и няма НИКОГА ДА ИМА.
Все едно аз да кажа като вдигна температура че имам глобално затопляне на тялото. НИЩО ГЛОБАЛНО НЯМА има ВРЕМЕННО СЪСТОЯНИЕ на по висока температура. При хората е 2-3 дена, при земята 2-3 хилядолетияLast edited by Pyramid; 01.11.2024, 11:28.
Коментар
-
Бурите и наводненията, СА ЧАСТ ОТ МЕТЕОРОЛОГИЧНОТО ВРЕМЕ . Климатът е друго нещо. Освен това, поне от половин година а да не е и повече, аз също съм признал, че човешката декност, НЕ Е основна за климатичните промени. Ето кое ти убягва, обаче: Много прилича тази цялата работа на това че, ти - понеже човешката дейност не може да е основна причина - си добавяш някак, че тогава, затопляне няма. А то се случва. Месиш фактите с понятията, което е глупаво, т.к са различни смислови категории.
Времето НЕ определя климата но, климатът е основата, на която, се формира времето.
Още нещо, че все пропуска един приятел: Питах го, защо след като "ВСИЧКО е измама и се прави заради пари и власт" той си избира някакви данни за достоверни на общия фон?
После, питах го този приятел, ЛИЧНО измервал ли е площ и дебелина на ледената покривка (идеята ми беше, ако допуснем, че другите лъжат, някак поне той да е достоверен та, да определим, на каква база е НЕГОВАТА ДОСТОВЕРНОСТ <колко подло само, преди това, го бях питал за неговата подготовка по метрология>но, той хитро замълча, че няма никаква. И на двата потока гадни въпроси, няма смислен и честен отговор.
Все едно аз да кажа като вдигна температура че имам глобално затопляне на тялото. НИЩО ГЛОБАЛНО НЯМА има ВРЕМЕННО СЪСТОЯНИЕ на по висока температура. При хората е 2-3 дена, при земята 2-3 хилядолетияНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Vergil1975, добре аз съм съгласен, но имаше една рисунка - древните хора карали птичи ята да излетят и като излетели им донесли дъжд нарисувано - издялано на камък като комиксите, рисунка след рисунка, първо слънцето пече и някакво растение овяхвало, разчита се че се е случила суша, после човек пляскащ с ръце и птиците около него на земята, после птиците в небето и вали дъжд от облаци. И друго ми направи впечатление, в една статия пишеше че открили как ята от птици могат да предизвикат дъжд и буря. Те като прелитали нямат толкова енергия да изминат големите растояния и повлияват така че създават вятър който ги издига, когато са много разбира се. Природата го е измислила за тях, да могат да изминат големи растояния като вятъра ги носи. Сега може да е преувеличено, но по подразбиране птиците изглежда могат да предизвикат метеорологични събития - хипотеза.
- Ако допуснем че съществува - Генерален интелект или това което хората са наричали Бог или Господ, то той владее чрез тях метеорологичните събития които може да ни се случат ! Друга хипотеза.
- Сега той не може да е ангажиран с метеорогичните събития в детайли, може би очаква хората да се включат. Развива се такава наука - метеорология, сега вече доста успешно предказват времето. Пак хипотеза разбира се.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеПроблеми с климата има откакто свят светува. Цивилизацията на маите е изчезнала заради суша,а градовете им са се намирали в тропическата джунгла. А там обикновено вали и то много вали.Древният град Петра се оказа,че е унищожен от наводнение. А той се е намирал насред пустинята, където пада малко дъжд.
Така че екстремни и необичайни климатични събития ВИНАГИ е имало,но само сега ги приписват на човешката дейност.
Времето НЕ определя климата но, климатът е основата, на която, се формира времето.
Още нещо, че все пропуска един приятел: Питах го, защо след като "ВСИЧКО е измама и се прави заради пари и власт" той си избира някакви данни за достоверни на общия фон?
После, питах го този приятел, ЛИЧНО измервал ли е площ и дебелина на ледената покривка (идеята ми беше, ако допуснем, че другите лъжат, някак поне той да е достоверен та, да определим, на каква база е НЕГОВАТА ДОСТОВЕРНОСТ <колко подло само, преди това, го бях питал за неговата подготовка по метрология>но, той хитро замълча, че няма никаква. И на двата потока гадни въпроси, няма смислен и честен отговор.Last edited by Pyramid; 01.11.2024, 10:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеVergil1975, явно има проблеми с климата, Мъск ще качвал спътник който да засича откъде има изтичане на метан мернах като новина. Значи е установено нещо което е от човешка дейност и ще се ориентират и към метана като причинител на парников ефект.
Така че екстремни и необичайни климатични събития ВИНАГИ е имало,но само сега ги приписват на човешката дейност.
- 1 like
Коментар
-
Vergil1975, явно има проблеми с климата, Мъск ще качвал спътник който да засича откъде има изтичане на метан мернах като новина. Значи е установено нещо което е от човешка дейност и ще се ориентират и към метана като причинител на парников ефект.D.Y.F-091066
Коментар
-
Ясно, не си добре с математиката. Това обаче, и някаква естествена непринуденост, пропускат и правят видими доказателствата на тезата ми: САМ каза, "ПОДОБНО " .
- 1 like
Коментар
-
Подобно наводнение е имало през 1955 г също във Валенсия с над 80 жертви.А наводнения са регистрирани в тоя район още от 14-и век.Нищо ново ,но затоплистите го представят все едно никога не се е случвало досега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЯ да видим как Вергилчо ще коментира наводнението в Испания.
- 1 like
Коментар
Коментар