IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалното затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    По-скоро, човекът е с увредени устои.
    И тотално невежество. Той си мисли, че компенсирането на Cos(F) с индуктивни или капацитивни товари е някакъв вид измама на енергото. И по някакъв начин тази измама е свързана с цигани и с копачки. Това обаче не разбрах откъде му е дошло в главата.

И забележи - модераторите изтриха една камара мои и твои постинги, в които обсъждаме казуса, но оставиха неизтрит оригиналния постинг с обиди в измама, който постинг предизвика цялата тази дискусия. Ще ги подсетя - днес в 11:11 часа.
    Last edited by Mateev; 17.03.2025, 20:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Знаеш ли - само един престъпник може да си мисли, че и всички други хора са като него престъпници. На мене никога нямаше да ми хрумне думичката "ток" да я асоциирам с думичката "прецакване". При него обаче явно прецаква енергото и затова си мисли същото и за останалите хора.
      По-скоро, човекът е с увредени устои.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Ако заваряваш цял ден с електрожен от ония, дето не можеш да го повдигнеш, електромерът ти какво ще покаже?
        Ами аз ще платя само активната, пък той да си показва каквото ще.

Коментар

Глупости "смесване на компоненти". Те ВИНАГИ си вървят заедно. Номерът е че, ФЕЦ изначално са чисто активен източник, а в мрежите, нормално, присъстват много и мощни реактивни.
          Ако заваряваш цял ден с електрожен от ония, дето не можеш да го повдигнеш, електромерът ти какво ще покаже?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid

Болни човече, ходИ на врАч.
            Знаеш ли - само един престъпник може да си мисли, че и всички други хора са като него престъпници. На мене никога нямаше да ми хрумне думичката "ток" да я асоциирам с думичката "прецакване". При него обаче явно прецаква енергото и затова си мисли същото и за останалите хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Всеки опит да смесваш двете компоненти на мощността - ще доведе до това - рано или по-късно да се наложи да си платиш за "гяволлъка", щото - мисля, че си споменавал за копачки и т.н. - консуматори...

Още един с рзвинтено въображение. Какво става - този форум заразен ли е?
              Last edited by mibova; 19.03.2025, 09:18.

Коментар

Глупости "смесване на компоненти". Те ВИНАГИ си вървят заедно. Номерът е че, ФЕЦ изначално са чисто активен източник, а в мрежите, нормално, присъстват много и мощни реактивни.

Той много добре разбира за какво говоря, а ако желаеш да го набуташ, за да плаща дори онова, което не е ползвал - продължавай в същия дух.

Коментар

Всеки опит да смесваш двете компоненти на мощността - ще доведе до това - рано или по-късно да се наложи да си платиш за "гяволлъка", щото - мисля, че си споменавал за копачки и т.н. - консуматори...

Коментар

Не съм, но се чудя ако просто включа най-големия ми реактор паралел в мрежата, и товара ми стане индуктивен, тогава пак ще е лош косинус Фи, но индуктивен. Само че не знам кого да попитам за индуктивен косинус фи на частни лица има ли глоба?

Коментар

Не съм, но се чудя ако просто включа най-големия ми реактор паралел в мрежата, и товара ми стане индуктивен, тогава пак ще е лош косинус Фи, но индуктивен. Само че не знам кого да попитам за индуктивен косинус фи на частни лица има ли глоба?
                      По идея, генераторите на напрежение в ЕЕС, ПОДАВАТ ОЩЕ И РЕАКТИВНА енергия. Нали в мрежата, трябва да имаш пълен баланс индуктивна при потребителите, капацитивна при генериращите мощности. Т.е., ако ти комутираш но, не реактор в паралел а отново кондензатори откъм теб, нещата би трябвало да са ОК. Нали говорихме за регулатора на косинус? Ако им размениш вход и изход на токовата верига, дали няма да получиш фактическо реагиране с дефазиране на 180°? (Импровизиран, днешните нали са електронни). И така, доставяйки "КАПАЦИТИВНА" енергия, дали няма.да си на чисто? ТОВА бих обмислил. Иначе, не знам какво казват регулиращите документи, т.к.40 години, откак завърших и не съм работил в енергото. Каквото и някога да съм поназнайвал, със сигурност, може да се е изменило буквално до неузнаваемост.
                      .

Коментар

Не. Интересно ми беше от инженерна гледна точка, дали е решил казуса.

Коментар

Съавторство ли търсиш?

Може би - ако си платиш. Всеки труд се заплаща.
                          Не. Интересно ми беше от инженерна гледна точка, дали е решил казуса.

Коментар

Матеев, ей тук един съвсем технически въпрос: Успя ли вече да имитираш изходния реактивен импеданс като на ел.генератор на изходите на инверторите, без щракане на контактори и бобини? Задачата е премного интересна, и тук май се заформи някакъв подход чрез разглеждане на еквивалентна заместваща схема...

Съавторство ли търсиш?

Може би - ако си платиш. Всеки труд се заплаща.

Коментар

Новината не се признава, ако не е публикувана в най-достоверната медия - TikTok
                              Питай радио Пазарджик ...
                              В един ден може и да има рекордна температура заради различни фактори като горещ въздушен фронт, важно е дали температурите са рекордни за по-дълъг период от време. Февруари месец тази година беше най-студеният от 12 години насам.
                              Last edited by X_Y; 17.03.2025, 09:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Toва е друга тема.
                                Тук си пишем има ли Глобално затопляне.
                                в Гърция имат топ рекорд за всички времена на измерванията - почти 32оС,това е едновременно със серия десетки смъртоносни торнада в САЩ.
                                Новината не се признава, ако не е публикувана в най-достоверната медия - TikTok
                                Питай радио Пазарджик ...

Коментар

Working...
                                X