IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалното затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

Със сигурност кравите са кратно повече,ама и дивите преживни животни са кратно по- малко....Като пример - бизоните в Северна Америка преди да дойдат белите са били около 60млн.,а в края на 19 век са останали стотина бройки......
    Ясно е, споко. Само дадох няколко допълнителни щрихи към цялата картина, т.к.момчето вижда само сегменти от нея. Целта ми жеше само илюстративна, нищо повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Кравите винаги са пърдяли. И - нищо особено. Ама който е смятал, пропуска един момент: СЕГА, се отглеждат повече крави отпреди. Кратно. И много метан се изпуска директно в атмосферата. Защо? - Ами технологично несъвършенство.
      Със сигурност кравите са кратно повече,ама и дивите преживни животни са кратно по- малко....Като пример - бизоните в Северна Америка преди да дойдат белите са били около 60млн.,а в края на 19 век са останали стотина бройки......

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Имаш ли си представа какви са мащабите на Слънцето?И че буквално ако пръдне, Земята се насира. Има теория, че преди 12 хиляди години е имало голямо измиране на хора и животни, масов катаклизъм заради огромно изригване на Слънцето. Щото има много доказателства за този катаклизъм, но няма нито данни за удар с астероид, нито избухване на супервулкан.Естествено това не е събитие, което влияе на температурата в дългосрочен план, но е показателно какво влияние има Слънцето над Земята.
        А СО2 в атмосферата е 0.04 процента. Т.е все едно от 10 хиляди души в зала"Арена армеец",само 4 могат да се отъждествят с СО2.А човека е отговорен само за 5 процента от тоя СО2.Значи от 100 хиляди души на стадиона на Барселона само двама ще се отъждествят с СО2,отделян от човешка дейност.Дали ще имат голямо влияние над останалите 99998?
        Добре де, аз признах ли че, човешкото влияние НЕ Е основно?
        - Да.
        И къде съм казал че, пръдните на кравите да довели Г.З.?
        - НИКЪДЕ.
        Какво те тормози, тогава? Че не отричам Г.З.? Ами аз го наблюдавам лично. Него и последиците му. А човекът не го е довел тук. Само вика "-Диййй!"

Коментар

Кравите винаги са пърдяли. И - нищо особено. Ама който е смятал, пропуска един момент: СЕГА, се отглеждат повече крави отпреди. Кратно. И много метан се изпуска директно в атмосферата. Защо? - Ами технологично несъвършенство.
          Имаш ли си представа какви са мащабите на Слънцето?И че буквално ако пръдне, Земята се насира. Има теория, че преди 12 хиляди години е имало голямо измиране на хора и животни, масов катаклизъм заради огромно изригване на Слънцето. Щото има много доказателства за този катаклизъм, но няма нито данни за удар с астероид, нито избухване на супервулкан.Естествено това не е събитие, което влияе на температурата в дългосрочен план, но е показателно какво влияние има Слънцето над Земята.
          А СО2 в атмосферата е 0.04 процента. Т.е все едно от 10 хиляди души в зала"Арена армеец",само 4 могат да се отъждествят с СО2.А човека е отговорен само за 5 процента от тоя СО2.Значи от 100 хиляди души на стадиона на Барселона само двама ще се отъждествят с СО2,отделян от човешка дейност.Дали ще имат голямо влияние над останалите 99998?

Коментар

Точно така се случват нещата. Има цикли на активност на магнитното поле на Слънцето, от които зависят температурите на Земята. А не от това дали се горят въглища или кравите пърдят.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Я кажи какво значи ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ?
              Аз твърдя че такова НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. Има ледникови, топли периоди от "живота" на Земята. Глобално е СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА ДА СЕ ЗАТОПЛИ, да има повече ТОПЛИНА щото това е системата, глобалната единица. ТАКОВА НЪЦКИ и няма НИКОГА ДА ИМА.
              Все едно аз да кажа като вдигна температура че имам глобално затопляне на тялото. НИЩО ГЛОБАЛНО НЯМА има ВРЕМЕННО СЪСТОЯНИЕ на по висока температура. При хората е 2-3 дена, при земята 2-3 хилядолетия
              Точно така се случват нещата. Има цикли на активност на магнитното поле на Слънцето, от които зависят температурите на Земята. А не от това дали се горят въглища или кравите пърдят.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Аз твърдя че такова НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. Има ледникови, топли периоди от "живота" на Земята. Глобално е СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА ДА СЕ ЗАТОПЛИ, да има повече ТОПЛИНА щото това е системата, глобалната единица. ТАКОВА НЪЦКИ и няма НИКОГА ДА ИМА.
                Все едно аз да кажа като вдигна температура че имам глобално затопляне на тялото. НИЩО ГЛОБАЛНО НЯМА има ВРЕМЕННО СЪСТОЯНИЕ на по висока температура. При хората е 2-3 дена, при земята 2-3 хилядолетия
                Споко де. "Глобално', това е "върху глобуса", т.е., именно върху земното кълбо. Слънчевата система е друго и даже не знам, как би трябвало да се нарича такова нещо, доколкото затоплянето, е повишаване темперарурата на веществото, а не просто по-висок интензитет на прелитащия през вакуума слънчев вятър. И е естествено (МНОГО ХУБАВА И УБЕДИТЕЛНА статия изнамери и пусна тук Вергилчо по темата от двама астрофизици, не може дума да ка еш срещу нея) затопляне да се случва, когато се застъпват фазите на циклите на слънчевата активност (при това, с известно забавяне, докато веществото успее да се загрее). Когато тези фази се разминат и активността на звездата ни спадне, естествено е, да има и някакво глобално захлаждане, пак след забавяне. Да, всичко е временно но, на ниво глобално, ние като човеци, сме незабележимо малки.
                Last edited by Pyramid; 01.11.2024, 11:28.

Коментар

Бурите и наводненията, СА ЧАСТ ОТ МЕТЕОРОЛОГИЧНОТО ВРЕМЕ . Климатът е друго нещо. Освен това, поне от половин година а да не е и повече, аз също съм признал, че човешката декност, НЕ Е основна за климатичните промени. Ето кое ти убягва, обаче: Много прилича тази цялата работа на това че, ти - понеже човешката дейност не може да е основна причина - си добавяш някак, че тогава, затопляне няма. А то се случва. Месиш фактите с понятията, което е глупаво, т.к са различни смислови категории.
                  Времето НЕ определя климата но, климатът е основата, на която, се формира времето.
                  Още нещо, че все пропуска един приятел: Питах го, защо след като "ВСИЧКО е измама и се прави заради пари и власт" той си избира някакви данни за достоверни на общия фон?
                  После, питах го този приятел, ЛИЧНО измервал ли е площ и дебелина на ледената покривка (идеята ми беше, ако допуснем, че другите лъжат, някак поне той да е достоверен та, да определим, на каква база е НЕГОВАТА ДОСТОВЕРНОСТ <колко подло само, преди това, го бях питал за неговата подготовка по метрология>но, той хитро замълча, че няма никаква. И на двата потока гадни въпроси, няма смислен и честен отговор.
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Vergil1975, добре аз съм съгласен, но имаше една рисунка - древните хора карали птичи ята да излетят и като излетели им донесли дъжд нарисувано - издялано на камък като комиксите, рисунка след рисунка, първо слънцето пече и някакво растение овяхвало, разчита се че се е случила суша, после човек пляскащ с ръце и птиците около него на земята, после птиците в небето и вали дъжд от облаци. И друго ми направи впечатление, в една статия пишеше че открили как ята от птици могат да предизвикат дъжд и буря. Те като прелитали нямат толкова енергия да изминат големите растояния и повлияват така че създават вятър който ги издига, когато са много разбира се. Природата го е измислила за тях, да могат да изминат големи растояния като вятъра ги носи. Сега може да е преувеличено, но по подразбиране птиците изглежда могат да предизвикат метеорологични събития - хипотеза.
                    - Ако допуснем че съществува - Генерален интелект или това което хората са наричали Бог или Господ, то той владее чрез тях метеорологичните събития които може да ни се случат ! Друга хипотеза.

- Сега той не може да е ангажиран с метеорогичните събития в детайли, може би очаква хората да се включат. Развива се такава наука - метеорология, сега вече доста успешно предказват времето. Пак хипотеза разбира се.
                    D.Y.F-091066

Коментар

Проблеми с климата има откакто свят светува. Цивилизацията на маите е изчезнала заради суша,а градовете им са се намирали в тропическата джунгла. А там обикновено вали и то много вали.Древният град Петра се оказа,че е унищожен от наводнение. А той се е намирал насред пустинята, където пада малко дъжд.
                      Така че екстремни и необичайни климатични събития ВИНАГИ е имало,но само сега ги приписват на човешката дейност.
                      Бурите и наводненията, СА ЧАСТ ОТ МЕТЕОРОЛОГИЧНОТО ВРЕМЕ . Климатът е друго нещо. Освен това, поне от половин година а да не е и повече, аз също съм признал, че човешката декност, НЕ Е основна за климатичните промени. Ето кое ти убягва, обаче: Много прилича тази цялата работа на това че, ти - понеже човешката дейност не може да е основна причина - си добавяш някак, че тогава, затопляне няма. А то се случва. Месиш фактите с понятията, което е глупаво, т.к са различни смислови категории.
                      Времето НЕ определя климата но, климатът е основата, на която, се формира времето.
                      Още нещо, че все пропуска един приятел: Питах го, защо след като "ВСИЧКО е измама и се прави заради пари и власт" той си избира някакви данни за достоверни на общия фон?
                      После, питах го този приятел, ЛИЧНО измервал ли е площ и дебелина на ледената покривка (идеята ми беше, ако допуснем, че другите лъжат, някак поне той да е достоверен та, да определим, на каква база е НЕГОВАТА ДОСТОВЕРНОСТ <колко подло само, преди това, го бях питал за неговата подготовка по метрология>но, той хитро замълча, че няма никаква. И на двата потока гадни въпроси, няма смислен и честен отговор.
                      Last edited by Pyramid; 01.11.2024, 10:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Vergil1975, явно има проблеми с климата, Мъск ще качвал спътник който да засича откъде има изтичане на метан мернах като новина. Значи е установено нещо което е от човешка дейност и ще се ориентират и към метана като причинител на парников ефект.
                        Проблеми с климата има откакто свят светува. Цивилизацията на маите е изчезнала заради суша,а градовете им са се намирали в тропическата джунгла. А там обикновено вали и то много вали.Древният град Петра се оказа,че е унищожен от наводнение. А той се е намирал насред пустинята, където пада малко дъжд.
                        Така че екстремни и необичайни климатични събития ВИНАГИ е имало,но само сега ги приписват на човешката дейност.

Коментар

• Vergil1975, явно има проблеми с климата, Мъск ще качвал спътник който да засича откъде има изтичане на метан мернах като новина. Значи е установено нещо което е от човешка дейност и ще се ориентират и към метана като причинител на парников ефект.
                          D.Y.F-091066

Коментар

Ясно, не си добре с математиката. Това обаче, и някаква естествена непринуденост, пропускат и правят видими доказателствата на тезата ми: САМ каза, "ПОДОБНО " .
                            Е какво да кажа?Може ли две наводнения, две бури,две земетресения да си приличат напълно?
                            Last edited by X_Y; 31.10.2024, 23:00. Причина: Заяждане.

Коментар

Подобно наводнение е имало през 1955 г също във Валенсия с над 80 жертви.А наводнения са регистрирани в тоя район още от 14-и век.Нищо ново ,но затоплистите го представят все едно никога не се е случвало досега.
                              Ясно, не си добре с математиката. Това обаче, и някаква естествена непринуденост, пропускат и правят видими доказателствата на тезата ми: САМ каза, "ПОДОБНО " .

Коментар

Я да видим как Вергилчо ще коментира наводнението в Испания.
                                Подобно наводнение е имало през 1955 г също във Валенсия с над 80 жертви.А наводнения са регистрирани в тоя район още от 14-и век.Нищо ново ,но затоплистите го представят все едно никога не се е случвало досега.

Коментар

Working...
                                X