IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
    Веднага ще ти се отговори, че много моно културни нации са далеч напред по просперитет от примерите които даваш и става яйцето и кокошката.
    Може ли да ми ги изброиш точно кои са тези нации? Европа, САЩ, Канада, Австралия може да ги изключим. Остава Япония, която преживя бурен растеж, но преди 25 години този растеж се пречупи, защото не можа да издържи на конкуренцията и евтината работна ръка на Китай и другите азиатски икономики. Ако Япония тогава беше вкарала масово евтина работна ръка, днес положението им щеше да е с пъти по добре, а не да градят някаква пирамида от дългове възлизаща на 240% от БВП!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Европа: ЗА и ПРОТИВ:

http://www.dnes.bg/photo/2015/09/12/...-protiv.276382

Аз мисля, че проблемът ще бъде до голяма степен решен, ако всеки митигуващ в защита на емигрантите, прибере у дома си по един арапин или нигър - или цяло семейство и лично се заеме с интеграцията му - да го научи на езикът, на хигиена, да му намери работа и т.н.

Иначе моето мнение е, че тия 160 000 емигранти, които Европа се съгласи да приеме, не са съществен проблем и при правилна политика (наблягаща най-вече на разпръсването им между европейските хора) в голямата си част могат да се интегрират, ако се действа твърдо.

Проблемът обаче е, че ако тия 160 000 бъдат посрещнати безкритически и с отворени един вид: обятия - след тях ще плъзнат още не 160 000, а 16 000 000 - да не говорим и повече (5% от населението на Негрия и Арапия - това са 70 000 0000) и ТОГАВА вече ще дойде истинската катастрофа.
      Няма нужда да се приемат 16 или 70 милиона души, но не е нормално съседните на Сирия държави да приемат 4 милиона бежанци, а 500 милионна Европа да изпада в паника от 300 000 души!

Нормалното отношение на Европа към тази криза трябваше да бъде от една страна максималко да подпомага съседните държави на Сирия с пари, а от друга страна на място да подбере истинските бежанци и да поеме примерно 1-1,5 милиона души и намали тежестта върху тези държави.

Сега всички говорят срещу мюсулманите, но нека за момент си помислим какво би станало в България ако в Румъния има гражданска война и сме принудени да приемем наши братя православни християни, колкото 1/4 от броя на населението на България, както е положенито сега в Ливан? Нямаше ли пак да избликнат същите ксенофобски изблици, но този път срещу румънците и нямаше ли да очакваме останалия свят да ни помага с пари и с поемане на част от бежанците?
      Last edited by MZ/X; 13.09.2015, 13:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
        Преди започне някой да повярва на писаниците ти нека разделим историята на Европа на два етапа. Преди и след Втората Световна Война! Преди Втората Световна Война Европа наистина беше основно християнска и ксенофобска, но това доведе до много войни и мултикултурни общества като това на САЩ успяха яката да издърпат преди Европа.

След Втората Световна Война обаче положението рязко се промени, като Западна Европа прие милиони имигранти. Някои държави от бившите си колонии, а други като Германия от Турция. Този процес не само не съсипа Европа, ами създаде невиждано до сега благоденствие на континента. Имиграцията стигна до там, че в градове като Лондон белите британци са под 45% от населението без да има никаква драма, а напротив Лондон по всички световни класации е един от най-конкурентноспособните градове в света.
        Веднага ще ти се отговори, че много моно културни нации са далеч напред по просперитет от примерите които даваш и става яйцето и кокошката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          1. Европа НЕ е била нито мултикултурна, нито пък солидарна от средновековието насам. Европа е просперирала, защото е било християнска, защото е имала здрави закони и защото европейците са се препитавали с труд, а не със социални помощи.
          Преди започне някой да повярва на писаниците ти нека разделим историята на Европа на два етапа. Преди и след Втората Световна Война! Преди Втората Световна Война Европа наистина беше основно християнска и ксенофобска, но това доведе до много войни и мултикултурни общества като това на САЩ успяха яката да издърпат преди Европа.

След Втората Световна Война обаче положението рязко се промени, като Западна Европа прие милиони имигранти. Някои държави от бившите си колонии, а други като Германия от Турция. Този процес не само не съсипа Европа, ами създаде невиждано до сега благоденствие на континента. Имиграцията стигна до там, че в градове като Лондон белите британци са под 45% от населението без да има никаква драма, а напротив Лондон по всички световни класации е един от най-конкурентноспособните градове в света.

Коментар

• Аз едно нещо не мога да разбера, и то е в основата на всичко -
            Защо трябва да се чувствам задължен да приемам който и да е? Кой ми вменява тази "вина"? Откъде-накъде трябва да давам подслон на някого? Това не е ли въпрос на избор, а не задължение - който иска да си ги приема, нека си ги приема, но защо иска и аз да ги приемам? Аз не му казвам на него да не си ги подслони вкъши, ако иска, той защо ме кара аз да ги приемам, като не искам? Това ли е демокрацията - да ме карат да правя каквото не искам? Това не беше ли нещото, срешу което уж се борехме преди 25 години? Аз ако искам Божков да ми даде едната си яхта, щото той има 2, пък аз ни една, той ще ми я даде ли? Или пак трябва да цитирам непреходния Ботев:

Патриот е - душа дава
            за наука, за свобода;
            но не свойта душа, братя,
            а душата на народа!
            И секиму добро струва,
            само, знайте, за парата,
            като човек - що да прави?
            продава си и душата.

И е добър християнин:
            не пропуща литургия;
            но и в черква затуй ходи,
            че черквата й търговия!
            И секиму добро струва,
            само, знайте, за парата,
            залага си и жената.

И е човек с добро сърце:
            не оставя сиромаси;
            но не той вас, братя, храни,
            и вий него със трудът си!
            И секиму добро струва,
            само, знайте, за парата,
            изяда си и месата.

Ай сиктир от подобни тунеядци - който иска да си гледа сЕрийци с афгано-африкански произход, да си ги гледа у тях, не с моите данъци, и да не ми вменява вина - аз не съм му длъжен с нищо. Ако искам, ще помагам, ако не искам - фак оф!!!
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• .... Европа и САЩ трябва да помагат на по-изостаналите и бедни държави в Негрия и Арапия - но не като приемат милиони негри и арапи на социална хранилка, нито като налива безотчетни мегабимберици в държавите им - защото това са два начина хората да бъдат държани бедни и да бъдат превърнати в мързеливци и паразити, дори да не им е вродено това.
              Трябва да се помага с култура и образование - с реални инвестиции също - нека будни арапски и негърски младежи идват в Европа и да учат - да стават инженери, лекари, учители, агрономи и всичко друго каквото трябва - а после да се връщат в своите държави - при нужда под натиск - не защото аз например имам против да ме лекува негърски лекар (нямам - за мен е важно той да е компетентен и отговорен), но защото ако той остане тук например - ще бъде само един от ногото лекари в София, но върне ли се в Негрия - най-вероятно ще бъде единственият доктор, до който ще имат достъп хорицата от може би 300 километра разстояние.

Постепенно могъщите корпорации да отварят фабрики в тия държави - но за това ще трябва първо да се инвестира в образованието на местните.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение

„ИМИГРАНТИТЕ, А НЕ АВСТРАЛИЙЦИТЕ
                ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ.

Или го приемате, или се махате.

Уморих се тази страна да се притеснява
                дали не обиждаме някой отделен човек
                или неговата култура.
                Не разбрах само за кои австралийци става дума! За аборигените или за тълпите имигранти, които заляха Австралия последните 200 години? Как точно имигрантите са се адаптирали към аборигенската култура?

Коментар

• Европа: ЗА и ПРОТИВ:

http://www.dnes.bg/photo/2015/09/12/...-protiv.276382

Аз мисля, че проблемът ще бъде до голяма степен решен, ако всеки митигуващ в защита на емигрантите, прибере у дома си по един арапин или нигър - или цяло семейство и лично се заеме с интеграцията му - да го научи на езикът, на хигиена, да му намери работа и т.н.

Иначе моето мнение е, че тия 160 000 емигранти, които Европа се съгласи да приеме, не са съществен проблем и при правилна политика (наблягаща най-вече на разпръсването им между европейските хора) в голямата си част могат да се интегрират, ако се действа твърдо.

Проблемът обаче е, че ако тия 160 000 бъдат посрещнати безкритически и с отворени един вид: обятия - след тях ще плъзнат още не 160 000, а 16 000 000 - да не говорим и повече (5% от населението на Негрия и Арапия - това са 70 000 0000) и ТОГАВА вече ще дойде истинската катастрофа.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
                    Така е, защото сме закачени много ниско във франчайзната пирамида на Съвременнатна механика на парите - далеч под Щатите и Китай ... даже и под Русия, която се опитва да ни е генерален посредник с Европа. Бежанците са закачени още по-ниско - то и затова пирамидата ги помете. И понеже са дезориентирани сега си строят там други пирамиди - на злобата, и омразата, и на агресията и страха ... която се опитват да възпроизвеждат на франчайзинг, защото нищо друго по-оригинално не може да измислят. Единствената ефективна борба с/у агресията напосоки е ситуационна запознатост и информираност.
                    Аз пък не съм съгласен да ме изкарват расист, само защото не желая някой, домъкнал се дявол знае откъде, да ме тероризира и експлоатира в собствената ми държава.

Ако не беше "расизмът" от мой тип, цивилизацията (нашата и коя да е цивилизация) просто нямаше да съществува.

Коментар

• Отн.: В Изт. Европа расизмът не е от колониален тип-робство и безпощадна експлоатация

Така е, защото сме закачени много ниско във франчайзната пирамида на Съвременнатна механика на парите - далеч под Щатите и Китай ... даже и под Русия, която се опитва да ни е генерален посредник с Европа. Бежанците са закачени още по-ниско - то и затова пирамидата ги помете. И понеже са дезориентирани сега си строят там други пирамиди - на злобата, и омразата, и на агресията и страха ... която се опитват да възпроизвеждат на франчайзинг, защото нищо друго по-оригинално не може да измислят. Единствената ефективна борба с/у агресията напосоки е ситуационна запознатост и информираност.

Коментар

• Мъдри думи, Богов - Владимир Путин, Виктор Орбан, тоя чичо дето цитираш - ТОВА са истински държавници !!!

Коментар

• http://www.budnaera.com/201503/1506021607.html
                          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Бисери излизат от клавиатурата ти, MZ/X!

Джон Хауард:

„ИМИГРАНТИТЕ, А НЕ АВСТРАЛИЙЦИТЕ
                            ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ.

Или го приемате, или се махате.

Уморих се тази страна да се притеснява
                            дали не обиждаме някой отделен човек
                            или неговата култура.

След терористичните атаки в Бали
                            преживяхме възход в патриотизма
                            на мнозинството австралийци.

Тази култура се развива в продължение
                            на два века борби, опити и победи
                            от милиони мъже и жени, които са търсили свободата.

Ние говорим предимно АНГЛИЙСКИ,
                            а не испански, ливански, арабски, китайски,
                            японски, руски или който и да било друг език.

Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика!

Повечето австралийци вярват в Бог.

Това не е някакъв християнски,
                            десен политически напън, а факт,
                            защото християните – мъже и жени –
                            въз основа на християнски принципи
                            са основали тази страна и това
                            е ясно документирано.

Със сигурност е уместно да го демонстрираме
                            по стените на нашите училища.

Ако Бог ви обижда, тогава предлагам
                            да обмислите някоя друга част на света
                            за свой нов дом, защото Бог е част
                            от нашата култура.

Ние ще приемем вашите вярвания и
                            няма да питаме защо.

Всичко, което искаме, е вие да приемете
                            нашите и да живеете в хармония и
                            мирно съжителство с нас.

Това е НАШАТА СТРАНА, НАШАТА ЗЕМЯ
                            и НАШИЯТ СТИЛ НА ЖИВОТ
                            и ние ще ви дадем всяка възможност
                            да се наслаждавате на всичко това.

След като обаче приключите с оплакванията, хленченето и боричкането за ЕДНО ЗНАМЕ,
                            ЕДНА КЛЕТВА, нашите християнски вярвания
                            или начина ни на живот, ви насърчавам
                            настоятелно да се възползвате от една
                            друга велика австралийска свобода:

ПРАВОТО ДА НАПУСНЕТЕ СТРАНАТА.

Ако не сте щастливи тук, ВЪРВЕТЕ СИ.

Не сме ви принуждавали да идвате тук.

Вие сте помолили да бъдете тук.

Затова приемете страната, която ВИЕ сте приели!“
                            Yeah

Коментар

• "Нормално ли ще е да допуснем ромите да превърнат България в кочина по техните разбирания?" , пита МЗто ! Въпрос без коментар !
                              Нормално ли ще е да допуснем бежанците да превърнат Европа в кочина по техните разбирания ? , питам аз ! Въпрос пак без коментар !

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                                Добър анализ, но въпросът е как може да се промени нещо! Западът за сега единствено мисли за разни финансови санкции към държави като Унгария, но това може още повече да ги озлоби, както озлобяват ромите, когато им спреш тока....
                                Знам, че си хъхряколюбец, но да сравняваш един достоен народ, който брани свободата и земята си - и който на никого не е длъжен - с твоите любимци - е обидно, нагло и безотговорно.

Коментар

X