IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Да, може. Не казвам, че хармонира с ортодоксалната ми душа, но е тенденция от половин век. Имам познати, които почти бяха купили една католическа църква.
    Въпросът ми беше почти риторичен.

Коментар

• Това което прочетох в съобщението се отнася до професионална квалификация. Явно бежанците се пускат на сивия пазар на труда или завъртат далавери в Шенгенската зона. Някои от тях са с вроден и култивиран търговски нюх. Не щат да са бачкатори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
        Швеция, първата разкостена и унищожена страна! Това ще е първата жертва на безумната и самоунищожаваща политика. След години там ще останат само Фьордите!
        Не мисля, че тези процеси са необратими. Брейвик е скандинавец.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
          Ма може ли да се свали кръста и да се сложат отгоре рогата? Верно казват некой, че се превръща в първата сатанаилска държава. Свободно общество! Свободни хора! Да видим докъде ще ги докара тази слободия.
          Да, може. Не казвам, че хармонира с ортодоксалната ми душа, но е тенденция от половин век. Имам познати, които почти бяха купили една католическа църква.

Коментар

Едно наум: 7 от 10 бежанци в Германия прекъсват подареното им образование

http://money.bg/news/id_1075804172?u...m_campaign=RSS

Типичен пример за тотална "олигофрения" и самозабравяне!

По силата на каква логика се приемат псевдобежанци без кандидастване в университетите, а етническите немци трябва да полагат кандидатстване?

По силата на каква логика етническите немци плащат такси, а псевдобежанците не?

Това е пълна дискриминация към собственото ти население и тотален мазохизъм. Значи ни е по-мил чуждоземецът, който ще го правим висшист, а не собствения ни сънародник!

Народ с подобно мислене няма никакво бъдеще!!!
            Навремето така у нас вкарваха студенти от малцинствата без да минават през общото класиране. А простите българчета четяха с години, ллащаха за подготвителни курсове и частни уроци, пък накрая за няколко стотни отпадаха. Ама управляващите не ги съжаляваха, ами спираха развитието им с малоумно ограничаване на възможността за по-високо образование. Чантаджиите трябваше да се ограничават, защото системата не предполагаше частна инициатива. В този смисъл германския случай е доста по-мек вариант на нашенското безумие. И е добре, че нежелаещите да се образоват се отказват овреме. Защото тук ги бутаха насила, а после ги изкарваха полунаучени и им възлагаха отговорности.

Коментар

Първо, за да си позволяваш да наричаш някого "тикво", ти трябва да имаш самочувствието на "страхотно интелектуално" превъзходство над човека, спрямо, който го използваш! Надявам се, че наистина, поне така го чувстваш, реално!
              Това ми е първия и последен коментар към теб, защото аз пиша или за форума, или в отговор към хора чието мнение ценя!
              Предполагам, че има хора, които ценят твоето и ти отговарят с подобни мотиви!
              Аз няма как да ти отговарям, срещал съм ти мненията и нямам желание за коментари, под твоите!

Второ, което може би е по-важното!
              Факта, че аз не коментирам конкретно съдържанието на статията, а тя е препратка към цялостното ми мнение, за политиката на немското правителство в тази сфера.
              Има достатъчно други статии по този въпрос и желаещите могат да се запознаят!
              Той самочувствие има ама покритие няма.Човека живее с илюзията че щом е в Германия значи не може да има хора тука в България с доходи по високи от неговите.И си вярва

Коментар

Първо, за да си позволяваш да наричаш някого "тикво", ти трябва да имаш самочувствието на "страхотно интелектуално" превъзходство над човека, спрямо, който го използваш! Надявам се, че наистина, поне така го чувстваш, реално!
                Това ми е първия и последен коментар към теб, защото аз пиша или за форума, или в отговор към хора чието мнение ценя!
                Аз няма как да ти отговарям, срещал съм ти мненията и нямам желание за коментари, под твоите!

Факта, че аз не коментирам конкретно съдържанието на статията, а тя е препратка към цялостното ми мнение, за политиката на немското правителство в тази сфера.
                Говориш общи приказки, които са чисти фантазии и подвеждаш останалите. Знам че не ти е кеф като те заковах, извини се на аудиторията че я насъсквваш против бежанците каот използваш лъжи. Апропо това е и наказуемо, насаждаш омраза

ПП: за разлика от теб сме се запознали с положението, затова и няма "университет" в едно изречение с "бежанец". По-добре не се опитвай да философстваш за немската образователна система, абсолютно невеж си по темата!

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                  Ех какъв си дървен философ, кой ти каза че немците трябва да кандидатстват?
                  Имаш ли изобщо представа какво образование е предложено на бежанците - няма и намек за университети, тикво Това е езиково обучение + курсове за бачкатори.

Коментар

Думата е: "КАТАРЗИС"!
                    +

Коментар

Едно наум: 7 от 10 бежанци в Германия прекъсват подареното им образование

http://money.bg/news/id_1075804172?u...m_campaign=RSS

Типичен пример за тотална "олигофрения" и самозабравяне!

По силата на каква логика се приемат псевдобежанци без кандидастване в университетите, а етническите немци трябва да полагат кандидатстване?

По силата на каква логика етническите немци плащат такси, а псевдобежанците не?

Това е пълна дискриминация към собственото ти население и тотален мазохизъм. Значи ни е по-мил чуждоземецът, който ще го правим висшист, а не собствения ни сънародник!

Народ с подобно мислене няма никакво бъдеще!!!

Ех какъв си дървен философ, кой ти каза че немците трябва да кандидатстват?
                      Имаш ли изобщо представа какво образование е предложено на бежанците - няма и намек за университети Това е езиково обучение + курсове за бачкатори.
                      Last edited by X_Y; 15.10.2015, 16:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                        Привилно, правилно! Иска се много можене и много желание да постигнеш нещо!

Апропо, ако влезем в детайли, има много аспекти, които подлежат на прецизиране.
                        Примерно - кризата да е финансова. Защо точно финансова криза да стои в началото?! Знаеш ли как ми прозвича на прима виста това?! Драги оповестява, че се спират улесненията във всякаква форма, основната лихва се вдига значително и няма повече рефинансирания - на падеж всичко е дължимо. При това нещата се случват някакк без оглед на политиката и действията на другите емисионни банки.
                        При този тип кризи "горят" много финансови активи и собствениците на тези финансови активи, но като правило това не е задължително да се случи със съответните материални такиви, които са във връзка с проблемните финансови. В резултат на това се случва едно последващо преминаване на собствеността на финансови и реални активи в нова собственост, което е много вероятно да не стане при ... как да го кажа - обществено мотивиращи, полезни условия. Има и по-лошо - насилствена експроприация, но това не е вариант. Нали искаме да лекуваме, а не да рушим.

Иначе без криза не става, само в извънредна ситуация обществото проявява "готовност" да приеме болезнени реформи.
                        Думата е: "КАТАРЗИС"!

Днешното младо поколение е ограбено, както и бъдещите пенсионери от натрупаните дългове, чрез комунистическата социана политика в Западна Европа!
                        Но това, всъщност не е съвсем точно!
                        Соца в една голяма степен поне не търпеше негодяи, нямаше доживотно охолство, само, защото си лентяй или мангасар!
                        Режима и идеята бяха невъзможни за реализиране, имаха си разнородни проблеми, голяма част от изкараното отиваше изцяло за въоръжаване и прочие... да не се спираме!

КАТАРЗИС чрез болезнена рецесия, неминуем фалит на страни в Европа...

Когато се разбере, колко изкуствен и нелеп е настоящия модел, подобно на соца, той ще се саморазпадне. Консерваторите ще дръпнат с подкрепата.
                        Сериозни антиемигрантски настроения предвиждам!

Сега мълчанието се осигурява не с друго, а с печатане на пари, обезценката им, задълбочаване на дефицитите и увеличение на разрухата при настъпилия колапс.

Виж, че демагогията е стигнала до там, че самата дума "национализъм" е подложена на подигравки! Всичко това е купено и платено с парите на децата на бъдеща Европа!

Коментар

Не е реалистично да се търси решение в друга посока!

Още по-добре си го формулирал и от мен!

Разбира се, че няма друго решение, поне не и реалистично такова!
                          Другото решение е точно толкова възможно, колкото и България да започне да води политика, единствено на националния интерес, без да се съобразява нито капка с команди от САЩ или Русия!

Реализъм или утопизъм???
                          Привилно, правилно! Иска се много можене и много желание да постигнеш нещо!

Апропо, ако влезем в детайли, има много аспекти, които подлежат на прецизиране.
                          Примерно - кризата да е финансова. Защо точно финансова криза да стои в началото?! Знаеш ли как ми прозвича на прима виста това?! Драги оповестява, че се спират улесненията във всякаква форма, основната лихва се вдига значително и няма повече рефинансирания - на падеж всичко е дължимо. При това нещата се случват някакк без оглед на политиката и действията на другите емисионни банки.
                          При този тип кризи "горят" много финансови активи и собствениците на тези финансови активи, но като правило това не е задължително да се случи със съответните материални такиви, които са във връзка с проблемните финансови. В резултат на това се случва едно последващо преминаване на собствеността на финансови и реални активи в нова собственост, което е много вероятно да не стане при ... как да го кажа - обществено мотивиращи, полезни условия. Има и по-лошо - насилствена експроприация, но това не е вариант. Нали искаме да лекуваме, а не да рушим.

Иначе без криза не става, само в извънредна ситуация обществото проявява "готовност" да приеме болезнени реформи.

Коментар

Стига дра, аз не мога да те разбера и тебе - и останалите тук, какво сте взели да давате акъл като всичко това не ви засяга грам.
                            слушай, ти защо толко се напрягаш в защита на тия, дето висят по опашките за помощи?!
                            да не си оставил някой, да ти пази реда докато пишеш тук? охо- бохооо )))
                            ай връщай се на опашката, че отърва социала
                            препоръка е

Коментар

Ами и местните не искат - затова ви гледат на кръв като идете "на почивка"
                              ххаааха така гледат теб, гастро
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                                Нагазваш в много дълбока вода, но като се вземе предвид, че си формулирал нещата в два реда, всъщност си се справил доста добре.

Още по-добре си го формулирал и от мен!

Разбира се, че няма друго решение, поне не и реалистично такова!
                                Другото решение е точно толкова възможно, колкото и България да започне да води политика, единствено на националния интерес, без да се съобразява нито капка с команди от САЩ или Русия!

Реализъм или утопизъм???

Коментар

Working...
                                X