Антикризисната програма на ГЕРБ от 2009 г. имаше три основни насочености - "запазване и създаване на повече работни места", "подобряване на достъпа до финансиране" и "ефективно използване на публичните разходи". Както се казва, коментарът е излишен...> http://www.banker.bg/?Channel=2&Cate...Article=470961
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 10.01.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Добрев: България прилича на страна от Третия свят
Иновациите ше бъдат гръбнак на следващата ОП „Конкурентоспособност”. Ще диферсифицираме износа си към трети страни
Добрев: България прилича на страна от Третия свят
29.11.2012 | 11:50
От: Петър Чернев
конкурентоспособност, ОП Конкурентоспособност, Делян Добрев, Индустрия и иновации
България ще получи поне същия бюджет - 1,12 млрд. евро, за следващия програмен период (2014-2020 г.) на Оперативна програма (ОП) „Конкурентоспособност”. Страната ни обаче ще се опита да договори повече пари. Това съобщи днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по време на международната конференция „Индустрия и иновации”. Събитието се проведе с медийното партньорство на Econ.bg.
В момента върви програмирането на новата ОП "Конкурентоспособност". По този повод министър Добрев добави, че е необходимо да бъдат избрани няколко сфери, в които да бъде концентрирана подкрепата на Европейския съюз. Един от „секторите, които с 1 евро ще постигнат най-голям ефект за икономиката”, ще бъдат иновациите. Те ще са гръбнакът на следващия програмен период на оперативната програма.
Според министър Добрев не е за подценяване енергийната ефективност на предприятията. Една от причините за това е увеличаващата се цена на енергийните източници в световен мащаб.
Ако се погледне търговският баланс на България, страната ни прилича на представител на Третия свят. Т.е. – изнася суровини и земеделска продукция, а внася високотехнологични продукти и машини. „Не можем да бъдем конкурентни с този облик на стоките, които изнасяме”, подчерта министърът. Той добави, че за да се промени това състояние, трябва да бъдат подкрепени компаниите, които създават от суровините продукти с висока добавена стойност.
Средства от оперативната програма ще бъдат отпускани и за търсенето на нови пазари за фирми, занимаващи се с експорт, както и увеличаването на износа в държави извън Европейския съюз.
Министърът припомни, че 72% от износа на България са насочени към Общността. Това означава, че когато икономиката на еврозоната изпадне в рецесия, то и износът на България се свива. По тази причина се налага да бъде направен диверсификация на страните, които внасят стоки от България.
Коментар
� -
ТРЕТИЯ СВЯТ-http://econ.bg/%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B2-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%A2%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82-_l.a_i.402113.html
Коментар
� -
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеДо 30 ноември всеки българин може да даде своя глас за “Човек на годината” 2012. За годишните награди за принос към правата на човека и правозащитността на Български хелзинкски комитет (БХК) има 32 номинации.
Гласуването за наградата на публиката се извършва през сайта www.humanoftheyear.org.
Засега класацията води частния независим сайт „Биволъ“ с 857 гласа.Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
� -
До 30 ноември всеки българин може да даде своя глас за “Човек на годината” 2012. За годишните награди за принос към правата на човека и правозащитността на Български хелзинкски комитет (БХК) има 32 номинации.
Гласуването за наградата на публиката се извършва през сайта www.humanoftheyear.org.
Засега класацията води частния независим сайт „Биволъ“ с 857 гласа.
Коментар
� -
Добре се представят герберите , щом:
http://paper.standartnews.com/bg/art...article=432933Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениети на кои пазари ги търсиш...... защото на Понеделнишкия, Петъчния или Неделния пазари освен чушки и домати друго ако си търсил, язък че за 15 г. не си го разбрал.......... наистина 15 г. си си загубил времето ..... сигурен съм обаче , че си написал книга .....Това се случва доста често в момента когато след 15 г. търсене из пазарите на нещо си , се осъзнава ,че то е хазарт ... и се започва писането на книги.
Аз нямам 15 г. по пазарите ...... но тебе само като те чета се съмнявам да си разбрал нещо от тези 15 г.
то и за това си в темата Политика предимно...
Справям се добре, не се оплаквам. макар че постоянно разбирам нещо ново.
В темата за политика съм, защото тук ми е интересно. Не виждам за какво да си говоря в темите за инвестиции, където 99% от хората си нямат идея изобщо какво правят. Всъщност единственото което правят е да чакат да им излезат на печалба инвестициите. Във форекса са се събрали хазартни типове. В чуждите пазари с едно две изключения не могат да разделят наръч съчки на две.
Ей го и ти коментираш неща, които очевидно не разбираш от някаква гледна точка, за която да говоря по същество с теб е все едно да разговарям за хороскопи.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз поне - за 15 години на пазарите не съм срещнал и един човек който като разчита само на технически анализ да е постигнал нещо. Като растят пазарите и те печелят. като падат и те губят. В повечето случай се справят ужасяващо. Но то хазарта си е обсесия. Очевидно ги кефи да губят.
ти на кои пазари ги търсиш...... защото на Понеделнишкия, Петъчния или Неделния пазари освен чушки и домати друго ако си търсил, язък че за 15 г. не си го разбрал.......... наистина 15 г. си си загубил времето ..... сигурен съм обаче , че си написал книга .....Това се случва доста често в момента когато след 15 г. търсене из пазарите на нещо си , се осъзнава ,че то е хазарт ... и се започва писането на книги.
Аз нямам 15 г. по пазарите ...... но тебе само като те чета се съмнявам да си разбрал нещо от тези 15 г.
то и за това си в темата Политика предимно...
Коментар
�
Коментар