IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
    И в класа на моето има две изостанали деца. Едното даже идва на училища с баба си. Другот е малко по агресивно и разбирам че доста често се налага да го наказват. Родителите им обаче твърдят че били доста по добре от как не са в специализирано училище... Макар че едно детенце от съседните класове преди месец се беше съблякло голо и беше направило криза в училище и бая беше уплашило учителки и персонал, които не са подготвени за работа със подобни проблеми... Абе ни така, ни така... На времето аз така напуснах спортното училище под натиск от родители и приятели, защото бяха намерили нашите връзки да ме вкарат в една езикова гимназия... Завърших я едвам едвам преебах си и спортната кариера (не че съм бил някой талант или у водната топка има хляб де). Не че съм бил слаб ученик, но когато в класа имаш 20 пълни отличника дето само четат, а ти си си нирмално дете дето ходи по мачове, чука, пие, играе футбол и дипломата ти става 4.00 и после на кандидат студенските изпити, коиот на практика са по важни за реализацията ти в живота, ги почваш с бал - 2 единици, щото от другите училища в страната пишат слаб 6...
    Космо, един път се замислих, защо много мои познати, които са били пълни отличници или почти, стигнаха до едно определено ниво на професионално израстване и се "заковаха" там.
    Мислих, мислих /с двете си гънки, пояснявам за някои хора/ и установих, че тези мои познати не умеят да рискуват. Те много добре преценяват всички "+" и всички "-" от своите действия и при най-малкия изглед за неуспех не действат. Прекалено предпазливи са. А излиза, че напред вървят тези, които умеят да вземат необичайни решения / и това е от Изкуството на войната/
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Доби Разгледай мнение
      10х
      а нещо във формат ексел
      Пробвай тва. Лесно ще го врътнеш на ексел

http://www.grao.bg/tna/tab02.txt

Коментар

• Първоначално изпратено от Доби Разгледай мнение
        10х
        а нещо във формат ексел

http://www.bgpost.bg/files/custom/Po...s_alphabet.pdf

това е в pdf. , ама би трябвало да може да си го копираш в ексел

Коментар

• 10х
          а нещо във формат ексел

Коментар

• Извинявам се за офтопика,но искам да помоля някой ако разполага с някаква таблица на всички области в Бг( по области,общини и села) да ми я изпрати.Дано да съм успяла да се изразя правилно
            Или някаква идея от къде да я сваля.
            Благодаря предварително!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Не бива да бъркаме по лъскавото със стойностното.Детето си има свой живот и уроци които да учи.Уроци които Господ му е възложил.И затова го е пратил там където е най подходящо за него.Ние не можем да предпазим нашите деца от грешки невъзможно е.Всеки си учи уроците по различен начин.Рядко са тези които учат от другите повечето си научават урока едва след като получат юмруци и ритници от съдбата.Ние можем само а ги обичаме и подкрепяме.Няма място на света където всичко да е супер и няма човек на този свят който постоянно да е щастлив.Човек е принуден да избира всеки миг и да решава къде е най добре за него.
              Абсолютно вярно!!!
              Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

Колеги днес едни колежки ме вкраха в дълбок размисъл... От сутринта са ме подхванали как съм си пуснал детето да учи в кварталното училища... Задължително трябвало да е в частно такова, защото средата била друга и незнам си каво????? Аз дори не съм мислил по въпроса защото в Иван Вазов училището ми е на 10 метра от блока и детето си харесва и учителката и децата... Па и аз гледам родителите на повечето деца не са някакви рецидивисти... Явно аз нещо съвсем съм изостанал от тендециите.... Къде учат Вашите деца и мислите ли че едно дете 1-23-4 ти клас има смисъл всеки ден да го возят из софийските задръствания по 10 км....
                За мен частните у-ща са снобска ,парникова среда.Въпроса е да не са от много ниско ниво.Иначе нали всички долу-горе едни и същи ценности изповядваме
                Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

Абе и аз мисля като теб и бате Пешо... Очевидно в един момент ще трябва да се насочи детето (само то или с културна позитивна манипулация), но като говорим за толкова малки деца и аз мисля че е тотална снобария да дадеш 2 000 евро за да с пратиш детето и ти не знаеш къде но да пътува всеки ден с идеята че децата на богатите (в БГ знаем че богат и стойностен човек в повечето случаи не се покриват) са по деца от децата на наемните работници... Нещо по скоро в случая си е чиста форма на снобария... Разбирам да видиш списък на децата с които ще учи, с кратка презентация на всяко и ти да можеш да направиш необходимият анализ на средата, а така просто го хвърляш пак на сляпо, защото единствената отсявка е кой може да плати таксата тс... Де да знам. То вярно и че времената с адруги. На времето в центъра на София си ходехме сами на училище от първи клас, сега до 12 години ги взимат и водят ама...
                  Не бива да бъркаме по лъскавото със стойностното.Детето си има свой живот и уроци които да учи.Уроци които Господ му е възложил.И затова го е пратил там където е най подходящо за него.Ние не можем да предпазим нашите деца от грешки невъзможно е.Всеки си учи уроците по различен начин.Рядко са тези които учат от другите повечето си научават урока едва след като получат юмруци и ритници от съдбата.Ние можем само а ги обичаме и подкрепяме.Няма място на света където всичко да е супер и няма човек на този свят който постоянно да е щастлив.Човек е принуден да избира всеки миг и да решава къде е най добре за него.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                    КОСМО ПО ЖЕНСКИ АКЪЛ НЕ СЕ ВОДИ-колкото пъти съм го направил ,съм съжалявал,че после съм и виновен,че не съм я спрял .
                    Когато детето отиде в ново училище,попада в нова среда и ако е по-свито,дълго няма да си намери приятели,а гаменчета в класа/винаги има такива/ ще му се качат на главата.
                    Така постъпихме ние,преместихме сина в 'престижно" училище,а резултата е почти плачевен.Сега се чудим да го върнем ли обратно.
                    Отделно една абсолютно малоумна новост-разни дебилни деца/наистина дебилни,с придружител/ ги разпределят в нормални класове.И нашите деца вместо да повлияят на дебила,става обратното-всяка вечер слушам какви изцепки има за деня същия,как го е казал,какво направил и т.н.
                    И в класа на моето има две изостанали деца. Едното даже идва на училища с баба си. Другот е малко по агресивно и разбирам че доста често се налага да го наказват. Родителите им обаче твърдят че били доста по добре от как не са в специализирано училище... Макар че едно детенце от съседните класове преди месец се беше съблякло голо и беше направило криза в училище и бая беше уплашило учителки и персонал, които не са подготвени за работа със подобни проблеми... Абе ни така, ни така... На времето аз така напуснах спортното училище под натиск от родители и приятели, защото бяха намерили нашите връзки да ме вкарат в една езикова гимназия... Завърших я едвам едвам преебах си и спортната кариера (не че съм бил някой талант или у водната топка има хляб де). Не че съм бил слаб ученик, но когато в класа имаш 20 пълни отличника дето само четат, а ти си си нирмално дете дето ходи по мачове, чука, пие, играе футбол и дипломата ти става 4.00 и после на кандидат студенските изпити, коиот на практика са по важни за реализацията ти в живота, ги почваш с бал - 2 единици, щото от другите училища в страната пишат слаб 6...

Коментар

• Важното е детето да е щастливо в средата си и да му се ходи в това училище. Наистина в тези уж елитни училища е пълно с дебили,а и родители такива. Има време за конкуренция- според мен тя започва със избора на средно училище и така цял живот.Така , че добре сте постъпили.Да не забравяме , че даже и синовете на кралицата са изпращани да служат във флота

Коментар

Колеги днес едни колежки ме вкраха в дълбок размисъл... От сутринта са ме подхванали как съм си пуснал детето да учи в кварталното училища... Задължително трябвало да е в частно такова, защото средата била друга и незнам си каво????? Аз дори не съм мислил по въпроса защото в Иван Вазов училището ми е на 10 метра от блока и детето си харесва и учителката и децата... Па и аз гледам родителите на повечето деца не са някакви рецидивисти... Явно аз нещо съвсем съм изостанал от тендециите.... Къде учат Вашите деца и мислите ли че едно дете 1-23-4 ти клас има смисъл всеки ден да го возят из софийските задръствания по 10 км....
                        КОСМО ПО ЖЕНСКИ АКЪЛ НЕ СЕ ВОДИ-колкото пъти съм го направил ,съм съжалявал,че после съм и виновен,че не съм я спрял .
                        Когато детето отиде в ново училище,попада в нова среда и ако е по-свито,дълго няма да си намери приятели,а гаменчета в класа/винаги има такива/ ще му се качат на главата.
                        Така постъпихме ние,преместихме сина в 'престижно" училище,а резултата е почти плачевен.Сега се чудим да го върнем ли обратно.
                        Отделно една абсолютно малоумна новост-разни дебилни деца/наистина дебилни,с придружител/ ги разпределят в нормални класове.И нашите деца вместо да повлияят на дебила,става обратното-всяка вечер слушам какви изцепки има за деня същия,как го е казал,какво направил и т.н.
                        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          Признавам, че имаше момент в който се поддадах на тази тенденция веднъж от искрена загриженост съчетана с липса на "опит", втори път по малко снобски подбуди и желания за среда дърпаща нагоре. Бързо изтрезнях. Децата не трябва да растат под похлупак и ако говорим за лошо влияние на средата баш децата на хора с претенции- магистрати, пластични хирурзи, заможни люде бяха най-големите келешчета.
                          п.п.Може да прегледаш най-скандалните престъпления извършени от млади хора.
                          Абе и аз мисля като теб и бате Пешо... Очевидно в един момент ще трябва да се насочи детето (само то или с културна позитивна манипулация), но като говорим за толкова малки деца и аз мисля че е тотална снобария да дадеш 2 000 евро за да с пратиш детето и ти не знаеш къде но да пътува всеки ден с идеята че децата на богатите (в БГ знаем че богат и стойностен човек в повечето случаи не се покриват) са по деца от децата на наемните работници... Нещо по скоро в случая си е чиста форма на снобария... Разбирам да видиш списък на децата с които ще учи, с кратка презентация на всяко и ти да можеш да направиш необходимият анализ на средата, а така просто го хвърляш пак на сляпо, защото единствената отсявка е кой може да плати таксата тс... Де да знам. То вярно и че времената с адруги. На времето в центъра на София си ходехме сами на училище от първи клас, сега до 12 години ги взимат и водят ама...

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                            marandi чадо,
                            традициите верно са много силни ,
                            обаче по селата от твърде отдавна
                            не се раждат хора, а само се погребват.
                            Та носителите на тези традиции
                            леко и полеуко си отиват, селата
                            се опразват , къщите падат.
                            Пълен УПАДЪК !!!
                            Аз лично съм на 1000% убеден,
                            че това е била целта на колективизацията !!!!

И аз мисля като теб.. По някакъв мазохистичен начин се самоунищожаваме като нация. Демографската статистика е категорична в тази посока. Вчеар като четох и изследването за колко хора са подложени на стрес и ми се изправиха косите... А наистина нещата по селата са страшни. А повечето хора понеже си гледат от балконит градинката пред блока не осъзнават какъв проблем има наистина държавата и колко милиона хора на практика бедстват и как по схемата с горящата плевня на съседите, "огъня" ще дойде и при нас... Няма вариант населението на Видин (примерно) да изчезне и това да не доведе до демографски проблеми в София или Варна. Механичният прираст е до време и от там нататък почваме да се топим...

Коментар

Детето трябва да учи там където си го записал.Другото са разни фукни и демонстрация на простотия.Богатите си записали децата в Горна баня и ау едни приказки една фукня едни претенции.Средата била друга.Да друга е.По лъскава е но не съм убеден че там са най умните.То ако Господ раздаваше акъла по богатството на родителите или по месторождение и местоживеене всичките щяхме да искаме да живеем на едно място.
                              Всичко си зависи от детето.То може и в СМГ да го запишеш но да не е за там.Внимателно трябва да прецениш какво иска и какви са възможностите му.Щото само със желание не става.Това примерно че ще учиш в Консерваторията не те прави певец или композитор.Ученето претенциите и желанията са едно а действителността и възможностите друго.Така че бъди внимателен.

Коментар

• Признавам, че имаше момент в който се поддадах на тази тенденция веднъж от искрена загриженост съчетана с липса на "опит", втори път по малко снобски подбуди и желания за среда дърпаща нагоре. Бързо изтрезнях. Децата не трябва да растат под похлупак и ако говорим за лошо влияние на средата баш децата на хора с претенции- магистрати, пластични хирурзи, заможни люде бяха най-големите келешчета.
                                п.п.Може да прегледаш най-скандалните престъпления извършени от млади хора.

Коментар

Working...
                                X