IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Подобен пост трябва да се чете няколко пъти. Колкото и да е странно, прекрасно разбирам за какво иде реч за съжаление.

Въпреки всичко си мисля, че каузата не е загубена, въпреки че е "предадена" отвътре и то отдавна, и на всички нива.

Винаги ме изумява силата на традициите в БГ-стан и на т.нар. "обикновени" 'орица. Докато тях ги има, ще има и БГ-стан, напук на меките китки, окупирали т.нар. "свише" постове навсякъде.

Поклон и пред прокудените българи по света! В някои отношения определено са по-големи българи от останалите да живеят тук.

П.П. Надявам се, че след 10-20 години, когато натрупат капитал, деца, позиции и самочувствие, ще помогнат и те да си почистим градинката и то без да ги дават през 30 мин. по всички медии, а тихо-мълком

Малко търпение просто, а Историята си знае своето и ще отсвири всички клоуни, дори и Русото да го няма вече. Въпрос на време
    marandi чадо,
    традициите верно са много силни ,
    обаче по селата от твърде отдавна
    не се раждат хора, а само се погребват.
    Та носителите на тези традиции
    леко и полеуко си отиват, селата
    се опразват , къщите падат.
    Пълен УПАДЪК !!!
    Аз лично съм на 1000% убеден,
    че това е била целта на колективизацията !!!!
    --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
    http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Колеги днес едни колежки ме вкраха в дълбок размисъл... От сутринта са ме подхванали как съм си пуснал детето да учи в кварталното училища... Задължително трябвало да е в частно такова, защото средата била друга и незнам си каво????? Аз дори не съм мислил по въпроса защото в Иван Вазов училището ми е на 10 метра от блока и детето си харесва и учителката и децата... Па и аз гледам родителите на повечето деца не са някакви рецидивисти... Явно аз нещо съвсем съм изостанал от тендециите.... Къде учат Вашите деца и мислите ли че едно дете 1-23-4 ти клас има смисъл всеки ден да го возят из софийските задръствания по 10 км....

Коментар

• Ще има промени в валутния закон и митници.
        Съмнителните пътници в митничарски списък http://paper.standartnews.com/bg/art...article=389150
        "Бизнесът и държавата ще могат да изпълняват съвместно проекти за изграждане на болници, училища, затвори, производство и пренос на ток и др. Партньорствата ще са със срод: от 3 до 35 години." .....http://bta.bg/bg/c/VI/id/250211

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
          Бате нема един да не е връзкар или да не е част от някаква клика... Идват на талази - значи съкръщава някой от големите играчи (Адрес, Елана, ОББ итн) бизнеса и почва съкращения. От там ние нали сме се разпрострели, само още публични домове не държим почваме да ги прибираме, от там те си водят и "екипите (разбирай олигофрените с коиот до сега са работили)"... От там си правят някакво гнездо на злото.. Тъпите еврей с руски произход докато ги разберат че не стават минават две години и почваме "нова организационна структура"... Ядосат ме - ида в министерството - там същата работа - коя власт дойде и сменя всички прималиви длъжности.. Олигофрени дето трябв ада се съкратят 80% си рабпотят от по 15-20 години... От там в частният бизнес - там па ми се е ма..мата - никой не плаща, само слушам кой колко ми дължи, персонала е предимно от идиоти (идея немате в малка частна фирма с какви хора ти се налага да работиш).... От там във ВУЗа - не ми се приказва дори - добре че вече сме се образовали иначе ако сега бях студент по скоро бих учил във Виетнам отколкото в БГ... И ето резултата - вместо да правя кинти, да се развивам, аз пиша в инвестора от 4 компа в четири учреждения.. Ка викат шопите - Они ме лъжат че ми плащат, я ги лъжем че работим....
          Подобен пост трябва да се чете няколко пъти. Колкото и да е странно, прекрасно разбирам за какво иде реч за съжаление.

Въпреки всичко си мисля, че каузата не е загубена, въпреки че е "предадена" отвътре и то отдавна, и на всички нива.

Винаги ме изумява силата на традициите в БГ-стан и на т.нар. "обикновени" 'орица. Докато тях ги има, ще има и БГ-стан, напук на меките китки, окупирали т.нар. "свише" постове навсякъде.

Поклон и пред прокудените българи по света! В някои отношения определено са по-големи българи от останалите да живеят тук.

П.П. Надявам се, че след 10-20 години, когато натрупат капитал, деца, позиции и самочувствие, ще помогнат и те да си почистим градинката и то без да ги дават през 30 мин. по всички медии, а тихо-мълком

Малко търпение просто, а Историята си знае своето и ще отсвири всички клоуни, дори и Русото да го няма вече. Въпрос на време

Коментар

Бате нема един да не е връзкар или да не е част от някаква клика... Идват на талази - значи съкръщава някой от големите играчи (Адрес, Елана, ОББ итн) бизнеса и почва съкращения. От там ние нали сме се разпрострели, само още публични домове не държим почваме да ги прибираме, от там те си водят и "екипите (разбирай олигофрените с коиот до сега са работили)"... От там си правят някакво гнездо на злото.. Тъпите еврей с руски произход докато ги разберат че не стават минават две години и почваме "нова организационна структура"... Ядосат ме - ида в министерството - там същата работа - коя власт дойде и сменя всички прималиви длъжности.. Олигофрени дето трябв ада се съкратят 80% си рабпотят от по 15-20 години... От там в частният бизнес - там па ми се е ма..мата - никой не плаща, само слушам кой колко ми дължи, персонала е предимно от идиоти (идея немате в малка частна фирма с какви хора ти се налага да работиш).... От там във ВУЗа - не ми се приказва дори - добре че вече сме се образовали иначе ако сега бях студент по скоро бих учил във Виетнам отколкото в БГ... И ето резултата - вместо да правя кинти, да се развивам, аз пиша в инвестора от 4 компа в четири учреждения.. Ка викат шопите - Они ме лъжат че ми плащат, я ги лъжем че работим....
            Taз държава изживява последните
            си няколко години и ще изчезне и формално !!!!
            Тука дори не са чували думичката ЕФЕКТИВНОСТ,
            камо ли да разберат какво значи дори.
            Да споменвам ли за думата ПРОСПИРИТЕТ
            Ми поздрав за колегите на Kosmonavta
            http://www.youtube.com/watch?v=__UqLxva5Is

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
              Добър вечер!
              Какво значение има в коя гънка се е загнездила - важното е, че имам гънки, при това две А същото не може да се каже за твоят гръбначен мозък
              И какво искаш да кажеш с това, че при мен "глава" е еднозначно!? Тя, природата е била благосклонна към вас, че ви е надарила с две глави, но както знаеш, с недостатъчно кръв и за двете

П.П Намерих си фирма, която ще ми регистрира гаража
              КО да кажа, така затапен и засрамен...

Пък на теб ти остава - на твоите малокръвни избраници да им преливаш от твоята - поне в определени дни от месеца, де....
              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                Ми, нали за да си точна, би трябвало да уточниш, аджеба - в коя точно гънка на мозъчето ти се е загнездила - брилянтната, де..., в коя точно (гънка) - в голямата, или - в малката?... ("главата"- е много общо казано, въпреки, че при теб е еднозначно...)

Да знаеш, че иронията, която ползваш, се връща обратно: да не изпукат от смях в шепичките си зад гърба ти, когато най-после представиш 16-те си документа, а те да ти кажат с вежлива усмивка, че са извършили промени в сферата си - и документите са нараснали на 32...
                Добър вечер!
                Какво значение има в коя гънка се е загнездила - важното е, че имам гънки, при това две А същото не може да се каже за твоят гръбначен мозък
                И какво искаш да кажеш с това, че при мен "глава" е еднозначно!? Тя, природата е била благосклонна към вас, че ви е надарила с две глави, но както знаеш, с недостатъчно кръв и за двете

П.П Намерих си фирма, която ще ми регистрира гаража
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

Не, не е клетка. С отстъпено право на строеж от общината. Мисля, че го водят "масивен" - тухлен, с бетонна плоча. Направен е в срока, упоменат в договора и сега съм тръгнала по всички инстанции да го регистрирам и въвеждам в експлоатация.
                  В главата ми се е загнездила "брилянтната" мисъл, да намеря някоя фирма, която се занимава с такъв род услуги, да си платя и да не се занимавам с глупости.
                  Ми, нали за да си точна, би трябвало да уточниш, аджеба - в коя точно гънка на мозъчето ти се е загнездила - брилянтната, де..., в коя точно (гънка) - в голямата, или - в малката?... ("главата"- е много общо казано, въпреки, че при теб е еднозначно...)

Да знаеш, че иронията, която ползваш, се връща обратно: да не изпукат от смях в шепичките си зад гърба ти, когато най-после представиш 16-те си документа, а те да ти кажат с вежлива усмивка, че са извършили промени в сферата си - и документите са нараснали на 32...
                  "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Винаги съм се чудел на подобни пукали как стават "шефчета"? - хихи

После що губели кинти .... ( риторично )?

Ибаф ма'а и "петилетки" и целеполагания и "планирания" ....

П.П. Извинявай, ама се смях поне 2 мин. кат' го прочетох т'ва. Добре, че съм сам в момента, щот' ако някой ме киризеше отстрани, щеше да помисли, че съм врътнАл отвсякъде ( още се смея бай дъ уей ).

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                      Kosmonavta чадо,
                      тез твойте юнаци ще видят при
                      евро>долар на 1.60 когато
                      ГУЩЕР пръдне !!!
                      Най вероятно си прав..Ако не друго поне във форума участват хора дето се интересуват и са експерти в тия работи като теб. Ама докато чакат 1.6, 1.9, 8000 си прибират по 3-5 бона месечни заплати, дръбнкат служебните и коли и имдреме на у..я. А моите хора дето изкарват парите не са им вдигани заплатите от 3 години и от почти толкова не са взимали бонуси. И ме питат шефовете ония ден защо при мен било най голямото текучество тая година - ами защото моите хора стават за нещо, продаваеми са и си намират развитие. Ония плюнки дилъри дето губят по 1млн евро на година, кой и за какво би ги взел? Не е луд тоя дето яде баницата..

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                        Хихих, абе вие у Ваща /наща/ банка на форекс ли разцъквате резервите народни
                        Абе още не сме станали Банка ама на там вървим, ако продължават малоумните ми шефове да инвестират всичкият кеш от недвижимите имоти у разни авантюри, като валутни депозити, акции, облигации и всекви други прикрити кредитни инструменти дето дори не знаят какво значат... Правим всичко друго но не и това от което разбираме... Ама това си е - Бизнес по български...

Коментар

Мале днес ка не ми се рА(ударение)боти... Това вторниците трябва да ги направят почивни дни... Апа сега всички шефове са озверели щото кризата щала да кара до 2016 та и чакали евро / долар на 1.6 (каквото и да значи това) до нова година и били загубили незнам си колк пари.. Ей луд народ значи
                          Хихих, абе вие у Ваща /наща/ банка на форекс ли разцъквате резервите народни

Коментар

Мале днес ка не ми се рА(ударение)боти... Това вторниците трябва да ги направят почивни дни... Апа сега всички шефове са озверели щото кризата щала да кара до 2016 та и чакали евро / долар на 1.6 (каквото и да значи това) до нова година и били загубили незнам си колк пари.. Ей луд народ значи
                            Винаги съм се чудел на подобни пукали как стават "шефчета"? - хихи

После що губели кинти .... ( риторично )?

Ибаф ма'а и "петилетки" и целеполагания и "планирания" ....

П.П. Извинявай, ама се смях поне 2 мин. кат' го прочетох т'ва. Добре, че съм сам в момента, щот' ако някой ме киризеше отстрани, щеше да помисли, че съм врътнАл отвсякъде ( още се смея бай дъ уей ).

Коментар

• Kosmonavta чадо,
                              тез твойте юнаци ще видят при
                              евро>долар на 1.60 когато
                              ГУЩЕР пръдне !!!

Коментар

Вай, вай! ...............

П.П. Пищакът ще го взема, но се питам дали да не си взема белезниците, електрошоковата палка и разни други такивити нещица. И сам виждаш, времето се захлажда - няма да имам проблем с пренасянето на кубчетата лед.
                                Охх ... гОвори ми - не спирай .... - хихи

П.П. Вчера без да искам май се "направих" след 8 часа по кръчмите и без да хапвам цял ден.

Не знам защо кат' се накъркам сутрин се сещам за тая песньовка:

http://www.youtube.com/watch?v=y2kEx5BLoC4

Вероятно "автопилотът" ми се включва по навик от рокаджийските клубчета из Варначка навремето по 3 дена в седмицата, а другите 4 бяха за дискотеки. Тогава смеха беше, че кат' се забиехме в едно от тях с аверите да къркаме по цяла нощ и барманките от персонала се редуваха коя няма да лочи, щот' после им връчвах ключовете на колата и да ме кара до квартирата. Та, обикновено се караха помежду си коя да виси на "празни" ясли, демек да не кърка

БаФф ма'а и "гладни" студентски времена бяха тогава ... - хихи

Коментар

Working...
                                X