IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
    При новите сгради носеща е само стомано-бетонната конструкция , стените са за парлама (да не виждаш комшиите) , Затова е така.
    Не ми следиш мисълта. Точно това казах на Космонавта - Сградата цяла, но стените изпопадали в стаите. Не може няколкотонна ПРЕГРАДНА стена, влязла в резонанс от продължително земетресение и укрепена отгоре и отстрани с пяна, да остане вертикална.

По старите сгради такива стени се пропукват, защото са здраво захванати за носещата конструкция (заляти са от бетонната плоча отгоре).
    При новите няма да се пропукват, а ще падат.
    Last edited by anon6706; 11.09.2011, 18:25.

Коментар

• При новите сгради носеща е само стомано-бетонната конструкция , стените са за парлама (да не виждаш комшиите) , Затова е така.

Иначе носещи стени се правят точно както си написал - със заливане и твърда връзка.

Коментар

Тези стени, които ги правят после (сед конструкцията) не са носещи и при тях оставят фуга, която после уплътняват с пяна. Забравил съм точно къде е изискването да е така, но го има.
        Носещите стени са само от плътни единички и ги има предимно при къщите (играят ролята на шайба)
        точно затова говоря.
        Едно време лееха плоча, правиха от единички носещите стени, кофрираха и пак лееха следващата плоча и колони.
        Т.Е. тухлите се заливаха с бетон и така се свързваха с конструкцията.

Сега ми е чудно как изливат пет етажа бетонна конструкция и после започват с тухлите......

Коментар

• Тези стени, които ги правят после (след конструкцията) не са носещи и при тях оставят фуга, която после уплътняват с пяна. Забравил съм точно къде е изискването да е така, но го има.

В почти всички нови сгради носеща е само стомано-бетонната конструкция, стените са за парлама

Носещите стени са само от плътни единички и ги има предимно при къщите (играят ролята на шайба)
          Last edited by SStoilov; 11.09.2011, 18:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
            В единият коридор имах сложено точно такова голямо стъкло на стената .Беше хванато с 4 планки само, но го махнах защото ми втръсна.Така ,че ми е ясен начинът на хващане и как изглежда
            Аз знам, че ти е ясен начинът на окачване. То, какво ли не ти е ясно на теб.
            Исках да ти обясня как си го представям и ти дадох пример, за да ме разбереш.

Коментар

АА , тука бъркаш ....

Неносещи стени се правят без твърда връзка към конструкцията, даже това е изискване в разни там строителни документи. Затова ги уплътняват с пяна.

Ако неносеща стена има твърда връзка с конструкцията е по-вероятно да падне при земетресение.
              Може и да си прав. Аз, обаче, гледах как се строиха напоследък тухлени сгради. Правят 5 етажа бетон и после започва да се прегражда. Кажи ми как може впоследствие да направиш носеща стена от тухли.
              Т.Е. как я захващаш за бетонните части.

Не съм строителен инженер и може да бъркам.
              Last edited by anon6706; 11.09.2011, 18:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                Под ъгъл на стената. Нещо като картина в галерия.

Доколкото разбрах.
                В единият коридор имах сложено точно такова голямо стъкло на стената .Беше хванато с 4 планки само, но го махнах защото ми втръсна.Така ,че ми е ясен начинът на хващане и как изглежда
                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• АА , тука бъркаш ....

Неносещи стени се правят без твърда връзка към конструкцията, даже това е изискване в разни там строителни документи. Затова ги уплътняват с пяна.

Ако неносеща стена има твърда връзка с конструкцията е по-вероятно да падне при земетресение.

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение

Вземи си прегледай и стените. Да не дава Господ, но при едно леко и продължително земетресение - гледай как ще започнат да падат, влезли в резонанс, тухлени стени в стаите. Щото са ги "укрепвали" с пяна.
                  На пръв поглед сградата цяла, но стените се сринали в стаите.

Коментар

Неприятно е това което прави тоя образ.Не виждам обаче в рамките на закона как ще спреш това думкане въобще .Не разбрах огледалото ти във банята в/у мазилка или в/у плочки е било залепено??
                    Под ъгъл на стената. Нещо като картина в галерия.

Доколкото разбрах.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                      Човека ми тропа реже, чука, кове по 24 часа в денонощието от 3 години насам.... Понеже има физически проблеми като вдига строителните материлаи ги пуска от високо и така думкат че ония ден ми падна мазилка под окаченият таван. Откровенно има нещо сбъркано в него и ако не си спази срока който съм му дал ще има сериозни проблеми (в рамките на закона естествено)...
                      Неприятно е това което прави тоя образ.Не виждам обаче в рамките на закона как ще спреш това думкане въобще .Не разбрах огледалото ти във банята в/у мазилка или в/у плочки е било залепено??Да не би нещо и в планките да е бил проблемът??

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                        То е една една железна подвижна планка (идеята е да го държи леко наклонено в горния край за да се постигне перфектена визия), закрепена на два дюбела и на нея е залепено огледалото (залепили са идиотите стъкло 10 кила за 30 см ламаринка и лепилото (силиконово) не е издържало... Абе маолумници.. И това е най колемият вносител на подобни материали в БГ...
                        Аааа, разбрах. Не е било плътно по стената.
                        Ами пак е трябвало да ти хванат огледалото механично с два декоративни винта за планката.
                        Може и да се разваля малко дизайна, ама пък без огледало и най-вече - без сигурност.

П.П. добре, че е минало без наранявания.

П.П.2 - Представи си стрес - седиш си мирно и тихо с вестника и изведнъж ти се стоварва стената с твоето изображение.
                        малко майтап, но си е сериозен стрес.
                        Last edited by anon6706; 11.09.2011, 17:58.

Коментар

Космо ама защо си го изкарваш на човекът ?Кво ти е виновен той,че са ти калпави майсторите?Те и моите двете огледала които са залепени в/у плочките в банята и тоалетната са само със силикон ,но нямат изгледи да паднат .По скоро си мисля,че някой ден може да се срине водоустойчивият гипсокартон на който са налепени плочките.Мислиш ли ,че това е възможно?

Човека ми тропа реже, чука, кове по 24 часа в денонощието от 3 години насам.... Понеже има физически проблеми като вдига строителните материлаи ги пуска от високо и така думкат че ония ден ми падна мазилка под окаченият таван. Откровенно има нещо сбъркано в него и ако не си спази срока който съм му дал ще има сериозни проблеми (в рамките на закона естествено)...

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Гледай кое е поддало, за да знаеш на кого да чупиш главата.
                            Ако на гърба на огледалото върху силикона има мазилка - значи на строителите. Ако има само силикон - значи на производителя на силикона и после на строителя, който е купил ментето силикон. Ако пък филма на огледалото е върху силикона, а счупените парченца са само стъкло - значи производителят на огледалото е виновен.

По-скоро е поддала мазилката, според мен. Защото напоследък се нароиха стрители, които лепят 5 и повече квадрата огледала върху гипсова шпакловка.
                            И не знам защо строителят ти е сложил само една метална осигуровка. Би трябвало да имаш отгоре и отдолу.

Вземи си прегледай и стените. Да не дава Господ, но при едно леко и продължително земетресение - гледай как ще започнат да падат, влезли в резонанс, тухлени стени в стаите. Щото са ги "укрепвали" с пяна.
                            На пръв поглед сградата цяла, но стените се сринали в стаите.

То е една една железна подвижна планка (идеята е да го държи леко наклонено в горния край за да се постигне перфектена визия), закрепена на два дюбела и на нея е залепено огледалото (залепили са идиотите стъкло 10 кила за 30 см ламаринка и лепилото (силиконово) не е издържало... Абе маолумници.. И това е най колемият вносител на подобни материали в БГ...

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                              Тея са живи убийци.
                              Разпространи името на фирмата където можеш.

Защо ще ги викаш пак?

Защото строва 400 лв. огледалото и монтажа и е там не повече от 4 месеца и мисля да ги пребия.

Коментар

• ПС. Коки, огелдалото което се срина в 8 сутринта ми еба мамата на плановете да играя футбол и да се напивам с кварталните идиоти, та няма какво да ти разкажа за съжаление..
                                Космо ама защо си го изкарваш на човекът ?Кво ти е виновен той,че са ти калпави майсторите?Те и моите двете огледала които са залепени в/у плочките в банята и тоалетната са само със силикон ,но нямат изгледи да паднат .По скоро си мисля,че някой ден може да се срине водоустойчивият гипсокартон на който са налепени плочките.Мислиш ли ,че това е възможно?

Коментар

Working...
                                X