IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
    Не споря, а споделям:

Питал съм се няколко пъти досега, с течение на времето, дали искам да се върна в по-млади години. Отговорът, който получих от най-умния човек, когото познавам, е "не".
    Защо ( и това е и чувство, освен логика)?
    1. Единият от мотивите за повторно преживяване на живота е "тогава бих избегнал големите грешки, които съм направил, и бих тръгнал по по-правилен път".
    За тази цел, обаче, трябва да съм по-млад, но със сегашния акъл. Но представяте ли си каква скука за околните и за себе си би бил 20 годишен младеж с акъла и навиците на 50 годишен? (а и грешките са единият от луксовете на младежа.) Баси, ше се гръмна!
    2. Вторият мотив е "не ми харесват минусите на моята възраст; ех, да бях сега пак на 20 години да си пое.а, повеселя" и т.п.
    За да стане, трябва да се върна в тялото на 20 годишния vmankov и на акъла на 20 годишния vmankov. Тогава, обаче, само ще повторя живота си, който сам живял досега. Е, що ми е? Връщам се в първи клас и пак си оставам същия двойкаджия, да речем, а може и отличник... но същия. Излишно е, не ми требе.
    Манков, страшно си прав, братче. Всяка възраст е хубава, стига да се изживее подобаващо. Страшничкото идва, когато ограниченията на ЕГН-то стават все повече физически, а духът е далеч по-млад. Имам честта да познавам и поддържам много близки приятелски отношения с човек на 71г. Тъжно е, когато виждаш как духът лети, пипето сече, но реалността е "живей ми са майко, ма тялото не ме слуша".
    Това обаче изобщо не трябва да стои на дневен ред при хора в разцвета на силите си ("с перка на гърба"). Ще го мислим когато и ако, дай Боже, доживееем до таквиз старини.
    Пък на младежа, дето е на 27, ще му препоръчам да подтисне младежката си арогантност, щото аз няма да се върна на неговите години, ма той все ще ме гони и не се знае кой ще е живял по-пълноценно от двама ни, не ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от mirandi Разгледай мнение
      Привет и от мене :-)
      Аз съм адашката на бат Маранди :-)
      Само да вметна, че и аз с кеф си ви чета.Чудех се доста време, дали да се включа, но от една година съм в графата на 40+, та няма да спамя темата на младите :-)
      Поздрави :-)
      Добре дошла.Аз по отдавна съм в тази графа ма не ми пречи.Желая ти успех.

Коментар

• Привет и от мене :-)
        Аз съм адашката на бат Маранди :-)
        Само да вметна, че и аз с кеф си ви чета.Чудех се доста време, дали да се включа, но от една година съм в графата на 40+, та няма да спамя темата на младите :-)
        Поздрави :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от @_@ Разгледай мнение
          Един дол дренки сте всинца - алчни и дребнави, за ценностната ви система няма да говоря
          Нищо лично
          Такива сме си, Господи...

Къде е темата за духовно извисените, тези с крилца, че да почета, да се умиля и пусна некоя мъжка сълза , да взема некой напредничаф пример от тези като теб, Господи?
          Last edited by vmаnkov; 20.09.2011, 14:07.
          Свободен във виелицата.
          http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Браво, Kev,
            имаше нужда от човек, който да смекчи тона /надявам се да се изгладят отношенията в темата, а не да се делят на мъже/жени или мъже/ .....
            Явчо ми е много симпатичен - вие, които сте на 30+ не го корете.Момчето живее с идеалите и мечтите си, дано по-дълго да ги има.
            Явчо, уважавай тези, които са на 30+.Не се знае след 10-20-30 год.какво ще се случи.
            Космонавта и всички останали на 30+ сте много готини и ми е приятно да ви чета, но понякога много се надъхвате и доста реалистично пресъздавате нещата /Космо /, а много от пишещите тук не са свикнали на такива откровения.
            Дано не звуча назидателно. Темата е приятна и вече няколко колеги /включително и аз / писаха, че се разтоварват емоционално и се зареждат с положителна енергия, четейки постовете.

Коментар

• Добър ден банда!!!

Докато цър пър се пече рекох си ,абе я да видя в темата какво се е заформило. В движение попрегледах няколко коментара и хванах един от тях, който сметнах за необходим за да го коментирам
              javcho
              Напротив точно заради възрастта си е. Просто тези години от живота са най-хубави. Вие за това и така се сближихте тук около спомените по онова време. Сигурен съм, че ако имаш възможност да замениш ФИНАНСОВИТЕ си постижениея с това да си пак на 20, няма да откажеш. Дори и да значи да почнеш пак от нулата. Чувал съм го от доста успели хора и затова ми е направило впечатление. Така че не ти вярвам.
              javcho защо реши ,че точно пък визираните от теб 20 години били най -хубави само защото си го бил чувал от някакви успели хора?Знаеш ли какво ще ти кажа ,че упоменатите от теб години може през твоя поглед и на твоите познати да са хубави,но като се има в предвид ,че всеки си живее животът както си го направи следва,че над 40+ за мен и някой от бандата са още по -фейски .И като заключение и дано да ме разбереш какво искам да ти кажа ,поствам ти да прочетеш нещичко като допълнение на моето мнение

Младостта не е период от живота, тя е състояние на душата,последствие на волята,качество на въображението, емоционална сила, победа на смелостта над решителността, вкус на приключението пред удобството.Не се остарява, защото си живял известен брой години.Годините набръчкват кожата, а отказът от идеала набръчква душата.Млад е този ,който все още се очудва и възхищава. Той е като ненаситно дете:а после...а после?Той предизвиква събитията и намира радостта в играта на живота.Вие сте толкова млад, колкото е вашата вяра.Толкова стара,колкото вашето съмнение.Толкова млад, колкото вашата сигурност в себе си и вашата надежда.Толкова стар, колкото вашето отчаяние.Вие оставате млад, докато умеете да се радвате на всичко хубаво, добро и голямо.Да приемете посланията на природата, на човека и на хората и на безкрайността. Ако един ден вашето сърце бъде обсебено от песимизма и разядено от цинизма, нека оня горе се смили над вашата душа на старец!

Самюел Юлман
              .............
              Към Космо ,приятелю нали знаеш оная приказка в която се казва ,че е по- добре в устата на хората ,отколкото в краката .Така ,че хич да не ти пука.Я си живей животът както го рабираш и хич да не ти дреме на к.. задръстените кво мнение имат за тебе
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Не споря, а споделям:
                Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                Няма как да завиждам на никой от вас, защото знам, че всъщност вие завиждате, на хората на моята възраст - 27 и че ако можехте да сте на наше място, бихте се отказали от пари и придобивки...
                Питал съм се няколко пъти досега, с течение на времето, дали искам да се върна в по-млади години. Отговорът, който получих от най-умния човек, когото познавам, е "не".
                Защо ( и това е и чувство, освен логика)?
                1. Единият от мотивите за повторно преживяване на живота е "тогава бих избегнал големите грешки, които съм направил, и бих тръгнал по по-правилен път".
                За тази цел, обаче, трябва да съм по-млад, но със сегашния акъл. Но представяте ли си каква скука за околните и за себе си би бил 20 годишен младеж с акъла и навиците на 50 годишен? (а и грешките са единият от луксовете на младежа.) Баси, ше се гръмна!
                2. Вторият мотив е "не ми харесват минусите на моята възраст; ех, да бях сега пак на 20 години да си пое.а, повеселя" и т.п.
                За да стане, трябва да се върна в тялото на 20 годишния vmankov и на акъла на 20 годишния vmankov. Тогава, обаче, само ще повторя живота си, който сам живял досега. Е, що ми е? Връщам се в първи клас и пак си оставам същия двойкаджия, да речем, а може и отличник... но същия. Излишно е, не ми требе.
                Свободен във виелицата.
                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                  javcho, кльомбичке, сори ама изобщо не се вписвате в духа и атмосферата на темата. Не знам дали го правите нарочно или просто не може да схванете за какво иде реч, но с тези си коментари просто не постигате нищо. Тук хората мислят по различен начин и са настроени супер позитивно, независимо от това как ви изглеждат постингите им. Дори коки, която определено леко ме дразни с писанията и копи-пействането си в "политика" тук просто явно намира себе си и се забавлява А Космонавта (рапана)... според мен е голям пич и супер събеседник. Това че нарича нещата с истинските им думи, и умее да оцветява и най-сивото преживяване те кара да се замислиш, за важността и истинските ценности в живота. А пък най-ме кефи как борави с цифрите и метафорите Желая му много здраве и успехи, както и на всички тук! На мен например 15-на минути отделени на темата ме зареждат и ме карат да се чувствам добре, дори линковете с песни които се постват са толкова на място и въздействащи.
                  Та така, споделих и аз какво мисля, и само ще добавя, че няма нужда от излишни конфронтации, тук сме за да се забавляваме и да потърсим някакво по-различно изживяване от това с което постоянно ни заливат в медиите, от предизорните кампании, чалга каналите и пошлостта в ежедневието.
                  Лек ден!

Поклон КЕВ.. Ако всички във форума и в живота имаха твоят начин на изразяване, мислене, логика и поглед върху живота, щяхме да живеем много по приятно... Естествено че всички глупости които си пишем не са на 100% верни и винаги човек като разказва вмъква някои художествени елементи за да е по интересно... И за да сме малко по исктински...

ПС. Аз няма да отричам или да потвърждавам, дали съм писал с друг ник или с колко ника съм писал, защото няма да вляза в този капан.. Нека всеки си мисли и си решава.. Щом казвате че аз съм бил Рапера (ще седна да му прочета мненията някой ден, надявам се да са смислени) преди - нека съм бил (то не шишех с два ника, то не си отговарях на себе си, то не бях кой ли не)... Винаги съм писал каквото ми е на сърце и както го мисля и вина ги съм бил само и единствено позитивен... Та по същество, днес съм си пуснал Стикс - помните ги.. тейк ми даун ту май боут он дъ ривър (сега пея ама добре че не чувате, щото вия като койот)... Голяма мелодия голямо нещо.. В същото врем водя поредната битка във войната - човека срещу ексел (деба тая програма, пак сме затрили някакви данни и дърпа разни информации от различни бази данни и ми идва да се обеся за члена си от моста на влюбените)...

Коментар

Един дол дренки сте всинца - алчни и дребнави, за ценностната ви система няма да говоря
                    Нищо лично
                    Да ...
                    А сички жени са курви ..
                    налЕ ...
                    Ай стига клишета ...
                    Ама съвсем нищо лично.. .
                    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• javcho, кльомбичке, сори ама изобщо не се вписвате в духа и атмосферата на темата. Не знам дали го правите нарочно или просто не може да схванете за какво иде реч, но с тези си коментари просто не постигате нищо. Тук хората мислят по различен начин и са настроени супер позитивно, независимо от това как ви изглеждат постингите им. Дори коки, която определено леко ме дразни с писанията и копи-пействането си в "политика" тук просто явно намира себе си и се забавлява А Космонавта (рапана)... според мен е голям пич и супер събеседник. Това че нарича нещата с истинските им думи, и умее да оцветява и най-сивото преживяване те кара да се замислиш, за важността и истинските ценности в живота. А пък най-ме кефи как борави с цифрите и метафорите Желая му много здраве и успехи, както и на всички тук! На мен например 15-на минути отделени на темата ме зареждат и ме карат да се чувствам добре, дори линковете с песни които се постват са толкова на място и въздействащи.
                      Та така, споделих и аз какво мисля, и само ще добавя, че няма нужда от излишни конфронтации, тук сме за да се забавляваме и да потърсим някакво по-различно изживяване от това с което постоянно ни заливат в медиите, от предизорните кампании, чалга каналите и пошлостта в ежедневието.
                      Лек ден!

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнение
                        Някаква злоба има в теб (javcho) -усеща се във всяка твоя дума.Повтаряш неистово едно и също ,а моята дъщеря,която е на 19 те смята за доста възрастен,да не кажа "дърт",така ,че всичко с времето си.Пожелавам ти да имаш възможността да поостарееш и да видиш ,че не си съвсем прав в разсъжденията си.И понамали злобата-никой от нас не ти е виновен,че нямаш и 5 лева в джоба.
                        Ето, на тая красавица - rinaa - не мога да не благодаря за чаровната усмивка, с която ме е дарила през нощта! Една истинска жена си личи по малките жестове и в никакъв случай, когато се ЗАрепчи на противния пол ... В това (казват) е силата на жената - именно в нейните - нежност и в способността за адекватно поведение... Добре де, ама ние (мъжете) - не сме ли според теб развратници и пияници ПО УСЛОВИЕ, или за теб е важно да дадеш шанс на мъжа срещу теб да ти докаже, какъв е точно? Защо не игнорираш ВСИЧКИ мъже накуп, а не се съобразяваш с НЕПИСАНИТЕ женски правила на ЖЕНСКАТА КАМОРА? Как така ще раздаваш поощрителни усмивки на мъж? Я да си вземеш назад усмвката (подарена на мъж) и да не се делиш от женския колектив и психика!

Още веднъж благодаря, rinaa, приятен ден и много усмивки около теб - за теб и дъщеричката (но по-скоро - за майчето)!
                        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Един дол дренки сте всинца - алчни и дребнави, за ценностната ви система няма да говоря
                          Нищо лично
                          Искреността е много скъп подарък. Не го очаквайте от евтини хора!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                            И че е гей никой не му е виновен... Те са много чувствителни..Шега... Явчо, със злоба и негативизъм до никъде нема да го докараш...В анонимен форум ще дразниш хорта, но с подобно поведение в живота ще си понесеш и последствията.. И нали се сещаш ако с теб двамата се срещнем и ти ми говориш по този начин, колко секунди те разделят от това да те нараня физически и сексуално... Така че бъди позитивен и не води войни за които нямаш подходящите оръжия и идеали които да защитаваш (това е последен и приятелски съвет, който ако го запомниш може да ти помогне).. Подавам ти ръка (за да видиш колко сме широко скроени хората в нашето поколение) и с нетърпение очаквам следващият ти пост в който се надявам да прочета нещо стойностно, с което наистина да ни представиш истинският Явор - човека достоен за уважение със всичките му плюсове и минуси...
                            Я прочети какво си написал и виж кой е негативен и злобен. Това ли ти е подаването на ръка - заплахи и обиди. И не ме плаши с бой, защото от бой не ме е страх. Бил съм се доста, като и мен са ме били. Така, че ако теб никога не са те били, ама хубаво 2-3ма, ще ти кажа не е толкова страшно.

Коментар

Браво Съни,каза им го и си толкова права. Мъже в този форум няма,има разни малки момченца,които не знаят какво искат
                              Че ти пък сички ни познаваш ...
                              Аре ся с кардиналните обощения
                              налЕ ?
                              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                                аз пък за разлика от Вас бих опънал Жавчо, ...
                                Ето ви го човека, който ви "кeфи" и му се радвате, какво представлява. Браво. Аз съм бил злобен и агресивен, а той е душичка неразбираща, защо не може да се разбира с хората. Пълен MUPPET.

Коментар

Working...
                                X