Първоначално изпратено от vmankov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от jess Разгледай мнениеТам където няма толерантност, се налага да има търпимост.
Друго: ако те търпя, макар и да си толкова проста и тъпа - харесва ли ти?
Коментар
-
Първоначално изпратено от jess Разгледай мнениеДамите, драги ми Манков, не пърдят. Те освобождават газове. Също така не се и оригват, а храносмилат. Всички отделителни функции при една дама влизат изцяло в сентенцията "Хубав човек лоши работи не държи"!
И да разплискам още малко мъдри мисли. Мъжете не са от Марс, а жените не са от Венера. Всичко е въпрос на поведенчески стериотипи за силния и слабия, пардон нежния пол. Иначе всеки се ражда ревящ, насран, оригващ се, пърдящ, мрънкащ, в един момент усмихнат, в следващия безпричинно кисел, щото не му се обръща внимание или кофичката му не е достатъчно зелена. Да не забравя, че всички си откриват стърчащите неща по тялото, т.е момченцата откриват едно в повече и по-еластично. Едва след това женският поведечески модел втълпява на момиченцето, че емоционалността й е вродена, плачът е женски приоритет, а мрънкането е простено поради месечен хормонален дисбаланс. Мъжът пък е силен, не плаче, не говори, а действа (некои действат мускулно, други умствено). В интелигентна среда се възпитава да въздържа емоциите си, да е рационален и комбинативен (понякога дори се получава). Та затова цинизмът при мъжа се толерира, щото не може непрекъснато да се държиш като стрида и да не избие от някъде. Само раслите в саксия робуват сляпо на стереотипи.
Та за толерантността и търпимостта, дето каза по-долу... Толерантният човек, разбира, приема и уважава различното.Там където няма толерантност, се налага да има търпимост. Ако и второто го няма, нещата излизат от цивилизования тон и става някак си тъпо, че и неприятно даже.
Все пак обръщах се към саксийчето rina-a...
Ке ми фреге от твоето есе? То ест - къде си вреш носа, малката? Защо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от jess Разгледай мнениеТам където няма толерантност, се налага да има търпимост. Ако и второто го няма, нещата излизат от цивилизования тон и става някак си тъпо, че и неприятно даже.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеМетан
Основно са водород, азот и въглероден диоксид (по моему - двуокис).
Last edited by anon6706; 05.10.2011, 18:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЗдравият представител на хомо-сапиенс отделя газове 12 пъти в денонощието. Това е физиологоия.
Пък вие наричайте газовете както предпочитате.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Днеска нещо ме удря гюллето в главата...
Та за толерантността и търпимостта.
Зависи...
Какво трябва да прояви синът/дъщерята към стария си болен, измъчен, изпускащ се и т.н. родител?
И какво - към джипката или бавареца, дето препречва пътя и изтласква "простите" автомобили от техния нормален ритъм?
Ей такива работи... щото не съм на 30+ сигурно...И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение.......винаги сам се чудел (още от малък) - дали дамите пърдят?
-----
Stinkfoot.
И да разплискам още малко мъдри мисли. Мъжете не са от Марс, а жените не са от Венера. Всичко е въпрос на поведенчески стериотипи за силния и слабия, пардон нежния пол. Иначе всеки се ражда ревящ, насран, оригващ се, пърдящ, мрънкащ, в един момент усмихнат, в следващия безпричинно кисел, щото не му се обръща внимание или кофичката му не е достатъчно зелена. Да не забравя, че всички си откриват стърчащите неща по тялото, т.е момченцата откриват едно в повече и по-еластично. Едва след това женският поведечески модел втълпява на момиченцето, че емоционалността й е вродена, плачът е женски приоритет, а мрънкането е простено поради месечен хормонален дисбаланс. Мъжът пък е силен, не плаче, не говори, а действа (некои действат мускулно, други умствено). В интелигентна среда се възпитава да въздържа емоциите си, да е рационален и комбинативен (понякога дори се получава). Та затова цинизмът при мъжа се толерира, щото не може непрекъснато да се държиш като стрида и да не избие от някъде. Само раслите в саксия робуват сляпо на стереотипи.
Та за толерантността и търпимостта, дето каза по-долу... Толерантният човек, разбира, приема и уважава различното.Там където няма толерантност, се налага да има търпимост. Ако и второто го няма, нещата излизат от цивилизования тон и става някак си тъпо, че и неприятно даже.Last edited by jess; 05.10.2011, 17:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
За "женското" приятелство всички сме чували - демек всеки го е чувАл, ама само дет' още не го виждАл, кат' се опре до "Мъжо", как му вика госпожица Авджийката ( "мадам" 16 грама олово ) - хихи
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеБраво и от мен! В няколко реда написано всичко, което те прави човек!
10х на Мечо, и късмет!
Добър е Мечо.. И романтичен.. Стихотворението определено си го бива..
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеКато ще е гарга - да е рошава. Един тост и от мен.
Ако
Ако владееш се, когато всички
треперят, а наричат теб страхлив;
Ако на своето сърце едничко
се довериш, но бъдеш предпазлив;
Ако изчакваш, без да се отчайваш;
наклеветен – не сееш клевети;
или намразен – злоба не спотайваш;
но… ни премъдър, ни пресвят си ти;
Ако мечтаеш, без да си мечтател;
ако си умен, без да си умник;
Ако посрещаш краха – зъл предател
еднакво със триумфа – стар циник;
Ако злодеи клетвата ти свята
превърнат в клопка – и го понесеш,
или пък видиш сринати нещата,
градени с кръв – и почнеш нов градеж;
Ако на куп пред себе си заложиш
спечеленото, смело хвърлиш зар,
изгубиш, и започнеш пак, и можеш
да премълчиш за неуспеха стар;
Ако заставиш мозък, нерви, длани
и изхабени – да ти служат пак,
и крачиш, само с Волята останал,
която им повтаря: „Влезте в крак!
Ако в тълпата Лорда в теб опазиш,
в двореца – своя прост човешки смях;
Ако зачиташ всеки, но не лазиш;
ако от враг и свой не те е страх;
Ако запълниш хищната Минута
с шейсет секунди спринт, поне веднъж;
Светът е твой! Молбата ми е чута!
И главно, сине мой – ще бъдеш мъж!
Ръдиард Киплинг
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеАшкоолсун, Мечо!
10х на Мечо, и късмет!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеКато ще е гарга - да е рошава. Един тост и от мен.
Ако
..............
Ръдиард КиплингИ това ще мине ...
Коментар
Коментар