IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Детство мое
    Като ще е гарга - да е рошава. Един тост и от мен.

Ако

Ако владееш се, когато всички
    треперят, а наричат теб страхлив;
    Ако на своето сърце едничко
    се довериш, но бъдеш предпазлив;
    Ако изчакваш, без да се отчайваш;
    наклеветен – не сееш клевети;

или намразен – злоба не спотайваш;
    но… ни премъдър, ни пресвят си ти;
    Ако мечтаеш, без да си мечтател;
    ако си умен, без да си умник;
    Ако посрещаш краха – зъл предател
    еднакво със триумфа – стар циник;
    Ако злодеи клетвата ти свята
    превърнат в клопка – и го понесеш,
    или пък видиш сринати нещата,
    градени с кръв – и почнеш нов градеж;

Ако на куп пред себе си заложиш
    спечеленото, смело хвърлиш зар,
    изгубиш, и започнеш пак, и можеш
    да премълчиш за неуспеха стар;
    Ако заставиш мозък, нерви, длани
    и изхабени – да ти служат пак,
    и крачиш, само с Волята останал,
    която им повтаря: „Влезте в крак!
    Ако в тълпата Лорда в теб опазиш,
    в двореца – своя прост човешки смях;
    Ако зачиташ всеки, но не лазиш;
    ако от враг и свой не те е страх;
    Ако запълниш хищната Минута
    с шейсет секунди спринт, поне веднъж;
    Светът е твой! Молбата ми е чута!
    И главно, сине мой – ще бъдеш мъж!

Ръдиард Киплинг
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• [QUOTE=vmankov;1059155820]Този субект ще да съм аз.

Ех, рина, това моето тук е само мек хумор и не си видяла цинизма ми все още... Той е с думи цензурни, литературни, но смисълът им е това, което би срутило расналите в саксийка. Такива като кака ринче, например.

Не съм раснала в саксийка,но както и да е.Някакси агресивен си спрямо околните,поне на мен така ми се струва.

Коментар

• Иначе вися да блъскам задачите от тефтери-те кат' побъркан, вече 10 часа и ся ми се хилотят едни киндери от детската градина ( т.е. чувам ги, щот' са на 30 метра от мен и редовно зяпам ( засрамен ) млади майки кат' ги водят за ръка.

И ся върви един киндер надолЕ по улицата и майка му го държи за ръка, ама онова се пусна и се засили или към контейнерите ( щот' те "шарени" поради сметоизвозването ) и майка му го поизчака малко, па онова взе да се "заглежда" и после го лепна "на една ръка" пред гърдите си, а па то бая тежко вече към 15 кила ( по окомер от 20 метра ) и го вдигна с една ръка и го разкара да не гледа по кофите, нищо че са "лъскави".

Подобни гледки ми спират "дъха"! - хихи

Коментар

• Хихи,

влезнах пак да посричам, че да се развеселя малко и да видя как фърфи хумора

----------------------------------------------------------------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=38PxLD5kVFI

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Детство мое

Детство мое, реално и вълшебно,
          детство мое, така си ми потребно.
          Все се мъча света да обгърна
          яхнал пръчка при тебе да се върна.

Ах в юмрук ръждив петак да скрия
          пак със кучето да вдигна олелия,
          пак с пипер да поръся филия
          от хляба чер.

Детство мое, на ръст едноетажно,
          детство мое, за мен така е важно,
          щом студено ми стане да мога
          да се взема от детския огън.

Все се мъча света да обгърна,
          яхнал пръчка при тебе да се върна,
          всеки ден по една дяволия
          да е от мен.
          ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            Добро утро, Рина )
            .
            Както и тактичност към лесно "ранимите" откъм гордост мъжки сърца, но ...с мярка ))
            Добро настроение ти желая в ...сърфирането)

п.п...аз самата, доскоро се опитвах да подкрепям и да избягвам всякакво противопоставяне с женски никове и не толкова от женска солидарност, колкото заради усещането, че този форум е "прекалено мъжки" ...по-мъжки от който и да е друг, дори разни авто-мото или лов и риболов)...Тук, понякога, женската намеса се възприема като лична обида или навлизане в сериозно мъжка територия

Още веднъж, хубав ден

Коментар

• Първоначално изпратено от Rado78 Разгледай мнение
              Аз си купих Kindle с намерение да се върна към четенето, че и при мен го има това явление... Два дни вече го мъкна навсякъде с мен, "гачи" ли имам време, както и да е...
              И аз имам такава джаджа от няколко месеца.
              Но дори не подозирах, че ще ме върне към четенето в степента, в която и преди четях.
              А преди броени дни от Амазон пуснаха и таблет с това име.

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнение
                Хареса ми,защото е малко по-иронично-агресивна към точния субект,който ми се струва много циничен.Та затова.
                Този субект ще да съм аз.

Ех, рина, това моето тук е само мек хумор и не си видяла цинизма ми все още... Той е с думи цензурни, литературни, но смисълът им е това, което би срутило расналите в саксийка. Такива като кака ринче, например.

И-и-и... на вниманието на кака съни!
                Толерантност и търпимост са необходими винаги.
                Не, търпимостта е обидна за едно свободно общуване. Ако разбираш що е то, ако си го правила.
                А каква е разликата между толерантност и търпимост, кака?

Коментар

• [QUOTE=zarco;1059155754][QUOTE=rinaa;1059155722]

Аз ще завърша с едни стихчета на Елисавета Багряна, които са превърнати и в песен: "УНЕС":

Говори, говори, говори! -
                  аз притварям очи и те слушам:
                  - Ето, минахме сънни гори
                  и летим над морета и суша...

Хайде и от мен на Далида-"Думи,думи" http://www.youtube.com/watch?v=PUPhOC5X7cc&NR=1
                  Last edited by rinaa; 05.10.2011, 11:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                    И тоя е добър.. Едно прасе в казармата се хвана на бас че ще изпие един литър олио.. Останаха му най много 100 грама и повърна... Беше голямо победа на човешкият дух над законите на физиката...

Верно, че човек ако е мотивиран на макс получава невероятни способности.
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнение
                      Ха,това от времето на "революционната"седмица в другия форум за Катуница ли беше?Ти го каза тогава-нали!Много красива песен.
                      Не бях само аз. Бинго започна първи, ама и аз не стоях дълго до тъчлинията. Революционерите трябва да се подкрепяме.
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        Ха,това от времето на "революционната"седмица в другия форум за Катуница ли беше?Ти го каза тогава-нали!Много красива песен.

Коментар

Един колега от военното училище се беше хванал на бас, че ще изяде една тава еклери. От онези големите тави дето редяха еклерите по комунистическо. Останаха само два.
                          И тоя е добър.. Едно прасе в казармата се хвана на бас че ще изпие един литър олио.. Останаха му най много 100 грама и повърна... Беше голямо победа на човешкият дух над законите на физиката...

Коментар

Имах един съученик веднъж беше изял една малка кофа компот от кайсии.. Като сега си го спомням.. Били сме 8 - 9 ти клас, тоя юнак беше или борец или самбист от съседният клас и като седна... Ела да видиш..Такова нещо не бях виждал.
                            Един колега от военното училище се беше хванал на бас, че ще изяде една тава еклери. От онези големите тави дето редяха еклерите по комунистическо. Останаха само два.
                            tnm

Коментар

Харесвах и сок от тикви дето ни го даваха на обяд за десерт

Имах един съученик веднъж беше изял една малка кофа компот от кайсии.. Като сега си го спомням.. Били сме 8 - 9 ти клас, тоя юнак беше или борец или самбист от съседният клас и като седна... Ела да видиш..Такова нещо не бях виждал.

Коментар

Ма то става безумно вкусно и гениалното е че не тече като обикновенната филия намазана със масло и мед... Ви наги пиех и прясно мляко.. И аз като теб изяждах и на другите деца... Беше готино..
                                Харесвах и сок от тикви дето ни го даваха на обяд за десерт
                                tnm

Коментар

Working...
                                X