If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Ot какво е ясно че ще последва молдова, на боб ли гледаш или имаш кристална топка
Е мислиш ли, че Путин ще остави Приднестровието без да го направи ПНР?
В момента върви някакъв руски опит за формиране на по една Северна Корея навсякъде, където има повече от 100 руснака.
А удар по Молдова ще активира Румъния, които имат вече статут на стабилен съюзник в НАТО.
Нашата съдба мислех, че ще се реши след година-две, но напълно в духа на последните няколко години, събитията се развиха светкавично и според мен до 6 месеца ще стане ясно в кой лагер ще попаднем.
Гледам, Радев категорично против оръжие за Украйна.
Значи наистина вероятно се оказа троен агент (на Решетников, после като натовски генерал, но накрая все пак на руска страна).
Време е за стабилна финансова инжекция от ЕС. Не ме интересува откъде ще набавят парите, в момента върви наддаването и за нас ... едните обещават евтина газ, евтино гориво и почивка на Китен на кухня Балкантурист за всеки.
Да видим какво предлагат другите.
Много са лабилни червените олигарси. За 2 месеца поне 4-ма са се самоубиули в Англия, Испания и Русия. Като 3-ма от тях преди да си посегнат са убили жените и децата си. Дали са изперкали изведнъж всичките или диктатора си осребрява инвестициите предсрочно?
Откриването на "втори фронт" от Приднестровието изглежда като лудо приключение за Русия. Но дори това да е фалшива цел, Кремъл преследва няколко цели по този начин. И всички те са в ущърб на Украйна.
"Прави се опит да се създаде подобие на втори фронт за Украйна. Те искат да създадат някаква заплаха за нас от страна на Приднестровието, за да можем да пренасочим войските си. Но те няма да осъществят офанзива, а ще имитират офанзива".
То вече офанзивните бойни действия на Кремъл май са само в сферата на теорията.
Те най-вероятно се подготвят да удържат завзетото досега.
Дали ще успеят, също е проблематично.
Следва дълга позиционна пауза.
Най-доброто в това /ако въобще може една война да има позитивен резултат/
е, че кремълската сухопътна армия, а по-точно остатъците от нея след Украйна, няма да е в състояние,
да нападне друга съседна държава.
Ами така е като не четете руска класика. Ако бяхте чели "Тихия Дон" на Шолохов и Трилогията на А. Толстой - "Ходене по мъките", щяхте да знаете, че тази империя има свойството да се разпада на съставните си части и след това да се възстановява отново.
След като бях прочел споменатите книги и видях какво се случва след 1992, винаги съм се питал кога отново съставните части ще се слепят в едн цяло.
Имам някакакво обяснение за себси, защо това се случва, но няма защо да ви занимавам с аматьорски анализи базирани на концепциата за "ХартЛанд". Ще отбележа само, че емпирично се вижда че има някаква сила, която действа в рамките на това безкрайно пространство, и която сила неминуемо и непреодолимо води до консилидирането му в една империя. И това се наблюдава и по времето на Чингис Хан и преди него и след него.
Цикличността е ясна Това отдавна го разправям - ще има брутален разпад, после някой друг диктатор, консолидиране и пак разпад. Така съществуват, а причината е много проста - теорията на големия взрив Разширяването продължава, докато центробежната сила стане по-голяма. Следва имплозия.
Аз си признавам, че допреди няколко години въобще и не ми е хрумвало, че може рашистан наистина да започне такава война. Всички подобни тези и опорки си мислех, че са от някакви предобрили мурзилки, които просто наистина вярват в пропагандата. За мен е било немислимо това, което се случва, просто защото в него няма никакъв смисъл - путката единствено и само си вреди. Русия вече не е цивилизована държава, а грозно място отвъд края на цивилизацията и това ще остане така за поне 50 години, справка - историческата вина на Германия, от която още даже не могат да се отърват. В икономически план също е абсолютно нерационално. Тия не могат тостер да произведат още, икономиката и стандарта им на живот са базирани само на изкопаеми ресурси, иначе са под нивото на африканските диктатури. Ама територия ще ми завземат Абе просто няма дори нюанс на смисъл във всичко това. И аз наистина не вярвах, че ще се стигне до тук. Ама цезаровия комплекс, ниския ръст и малката чурка са фактори по-големи от рационалното
Ами така е като не четете руска класика. Ако бяхте чели "Тихия Дон" на Шолохов и Трилогията на А. Толстой - "Ходене по мъките", щяхте да знаете, че тази империя има свойството да се разпада на съставните си части и след това да се възстановява отново.
След като бях прочел споменатите книги и видях какво се случва след 1992, винаги съм се питал кога отново съставните части ще се слепят в едн цяло.
Имам някакакво обяснение за себси, защо това се случва, но няма защо да ви занимавам с аматьорски анализи базирани на концепциата за "ХартЛанд". Ще отбележа само, че емпирично се вижда че има някаква сила, която действа в рамките на това безкрайно пространство, и която сила неминуемо и непреодолимо води до консилидирането му в една империя. И това се наблюдава и по времето на Чингис Хан и преди него и след него.
За дер Лайън ли питаш . Не знам , не съм се интересувал за децата й .
Не, за путлер, руския не ми е силен и може би бъркам звателния падеж на името му. Случайно е, да не реши някой, че изпитвам някакво неуважение към джуджи.
Ами защото не е осъден за некадърност и некомпетентност. Това че е педофил не го прави нито глупав нито некомпетентен.
Ето например Кире Арвардо не е съден за педофилия но от това на нас по-леко ли ни е?
Не е ли по-важно от кого е зависим?
Интересни са признавам, полюциите му от 24.Фев.
Повярвай ми съвсем скоро пак ще си ги ползуват. Аз и ти какво мислим няма никакво значение
Трудничко ще е на тези които не си ги продадат За сега трета година не могат, но са длъжни да си плащат данъците и управлението на имотите им
Тази година отново ще е прекрасно по българското черноморие без тази паплач
Защо за вас е важно мнението на Скотт Риттер, осъдения за педофилия?
Ами защото не е осъден за некадърност и некомпетентност. Това че е педофил не го прави нито глупав нито некомпетентен.
Ето например Кире Арвардо не е съден за педофилия но от това на нас по-леко ли ни е?
Това е една от големите ползи от цялата тази "операция". Намеренията на руснаците лъснаха и вълка си показа козината. Вече всички ги знаят кои са и какво искат. И излъганите камилчета от западна Европа сега вече ще внимават повече. Лъснаха и мурзилките в България и тези с копейките. Та както каза, ако не е отишла на халост то поне се разкри схемата на империята на злото. Даже най-тъпите я разбраха. Защото преди това беше достояние само на по-умните.
Аз си признавам, че допреди няколко години въобще и не ми е хрумвало, че може рашистан наистина да започне такава война. Всички подобни тези и опорки си мислех, че са от някакви предобрили мурзилки, които просто наистина вярват в пропагандата. За мен е било немислимо това, което се случва, просто защото в него няма никакъв смисъл - путката единствено и само си вреди. Русия вече не е цивилизована държава, а грозно място отвъд края на цивилизацията и това ще остане така за поне 50 години, справка - историческата вина на Германия, от която още даже не могат да се отърват. В икономически план също е абсолютно нерационално. Тия не могат тостер да произведат още, икономиката и стандарта им на живот са базирани само на изкопаеми ресурси, иначе са под нивото на африканските диктатури. Ама територия ще ми завземат Абе просто няма дори нюанс на смисъл във всичко това. И аз наистина не вярвах, че ще се стигне до тук. Ама цезаровия комплекс, ниския ръст и малката чурка са фактори по-големи от рационалното
Коментар