Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
Не съм съгласен. Каквото и да беше направила Европа, война щеше да има.
Ако Путлер беше превзел Киев без нито един изстрел, тази огромна колона с танкове, къде мислиш, че щеше да отиде? Още повече, че щеше да му се вдигне самочувствието и щеше да си повярва още повече, че е Петър Велики.
Още от момента в който анаксира Крим, беше ясно, че война ще има. Ясно за нас. Само за политиците не беше ясно това. Путлер си ги омотаваше в корупционните си схеми и те се поддаваха сладко на това. А Путлер се е готвил много от далеч за това, много преди да анексира Крим.
Той си е бил решил да превзема територии и дали с война или без война, това е без значение. Сигурен съм, че Украйна е била само една от целите му. Това си е политика на Русия от векове. Само дето запада си мислеше, че в Русия са се случили някакви промени, а то се оказа, че това е било само заблуда. Със съсед като Русия, Европа трябва да има винаги едно на ум. Руснаците усетят ли, че някой е слаб, го превземат. А Европа е слаба в момента. Да, в Европа има места където живота е много лесен и приятен и това трябва да е първата причина този начин на живот да се защитава. Щатите знаят как да го правят, а Европа трябва да се научи.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Супер, ми той какво направи - нали там пАтоци строи, бизнес развива и кво стана - бааааам, за 2 минути го опраскаха, като му гръмнаха пАтока и го разкараха от СУИФТ. И кво стана, оказа се, че е бил безумно зависим от система, в която няма участие и няма как да контролира - както и да го погледнеш, това с конфискацията на активи и изключването от СУИФТ си е по-силно от ядрена бомба, не мислиш ли? Е, затова и сега се търсят алтернативи, при това не само от путлерчо, а и от много други дикататирчета, щото всички видяха, че утре "колективният Запад (разбирай САЩ)" ти казва, че не слушкаш и папкаш по правилата и рте бомби директно с икономическото ядрено оръжие.
Тръмплинчето може да е всякакъв, но осъзна, че това в лонг търм е лошо за Америка, защото светът не е смао ЕС и НАТО, а още 150 други държави, в които е 90% от световното население. И този свят извън "демокрацията" очевидно ще търси алтернатива, а това значи подкопаване на император долар (основното ядрено оръжие на САЩ - образно казано). И това е супер зле за САЩ. Затова Украйна отива курбан - не, не защото тръмлинчо е копейка, а защото такива са интересите на САЩ. Ми евалности, баце, кво да правиш
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Съвършено вярно - това го говоря от самото начало, ма някои обясняваха други лафчета. Ще излязат и загубите и ще се види, че Украйна е загубила милиони на бойното поле, плюс още поне 10 милиона избягали. И за какво? За чужд кеф! А Зеленко ще избяга и ще си харчи парите, докато Путлерчо се подсмихва зад ъгъла. Безумие на макс, породено само и единствено от дадената ни възможност за безконтролно печатане на пари, с които да покриваме дефицити.
П.С. така и не разбрах какво му е на оркистанския нефт и газ (ако е по-евтин от аналозите, отново да подчертая)? Или на оркските туристи - те какви са, терористи ли, кво, че ги спряхме? Ок, сега сме в Шенген, но допреди 2 месеца не бяхме, какъв беше проблемът да ги пускаме да харчат пари тук? За пореден път - нищо лично, просто бизнес - и си продаваме, подчертавам пордаваме, оръжия на Украйна, за което съм с две ръце ЗА
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Путин е на власт вече четвърт век.Ако за тия години вместо безумно да милитаризира Русия (което се видя,че не й носи кой знае каква полза)и да краде, беше развил пазарна икономика с чужди инвестиции и с тия високи цени на нефта и газа,сега Русия щеше да е с много висок стандарт на живот. А тя е дори след България, която е бедна на природни ресурси. За пример до какво води пазарната икономика плюс природните ресурси е Норвегия, една от държавите с най-висок стандарт на живот.
Тръмплинчето може да е всякакъв, но осъзна, че това в лонг търм е лошо за Америка, защото светът не е смао ЕС и НАТО, а още 150 други държави, в които е 90% от световното население. И този свят извън "демокрацията" очевидно ще търси алтернатива, а това значи подкопаване на император долар (основното ядрено оръжие на САЩ - образно казано). И това е супер зле за САЩ. Затова Украйна отива курбан - не, не защото тръмлинчо е копейка, а защото такива са интересите на САЩ. Ми евалности, баце, кво да правишNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
� -
mirodes, стига с тоя нефт и газ, там такива неща няма които да са много евтини, нефта и газа се добиват с много големи разходи. Спри да правиш аналогии с някакви държави в които се добива със забиване на една тръба, нищо общо няма.D.Y.F-091066
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Най-големият проблем и това което най-много ме шокира не е, че оня психопат от Кремъл нападна Украйна. Най-големият проблем е, че целокупният руски народ го поддържа, и дори се радва на човешките жертви и разрушените градове. Това ме пречупи. Това ме накара от върл русофил да стана върл русофоб. И в момента мразя от дъното на душата си и презирам не само шайката престъпници в Кремъл, но и целият руски народ. Да, сред тях вероятно има и свестни хора, но това не им е написано на челото, така че явно покрай сухото ще гори и всичко останало.
Предполагам, че по подобен начин масово разсъждават и всички свестни европейци, като това им дава основание да водят битка не само срещу терористите в Кремъл, но и срещу целият руски народ и държава. И знаеш ли - аз го подкрепям всичко това. Целият народ заслужава да изпие горчивата чаша до самото дъно.Аз русофил не съм бил и 1 ден в живота си, винаги съм ги мразил като имперска политика, но не виждам защо трябва да се прави политика с емоции - би следвало да сме се научили след 1912-13, че това е погубно за нас!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Предлагам да извадиш главата си от пясъка (нищо, че се оказа, че всъщност щраусите не правели така, все пак е останало като израз).
Русия си има нова военна стратегия, нова атомна доктрина, военно-патриотично обучение в училищата и нови военни мощности.
И не, не е заради атаката на три селца около Покровск.
Руският империализъм от поне 3 века се върти около контрол над топлото им море. Това означава контрол над Крим, Кавказ и колкото се може повече територия близо до Проливите.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Предлагам да извадиш главата си от пясъка (нищо, че се оказа, че всъщност щраусите не правели така, все пак е останало като израз).
Русия си има нова военна стратегия, нова атомна доктрина, военно-патриотично обучение в училищата и нови военни мощности.
Руският империализъм от поне 3 века се върти около контрол над топлото им море. Това означава контрол над Крим, Кавказ и колкото се може повече територия близо до Проливите.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
� -
Агро, ти откъде знаеш какво е искал Путлер, той ли ти го каза. Те никакъв Крим не са превземали, Крим се превзе сам, но ти така си мислиш защото си се зомбирал. Никаква външна армия в Крим не е стъпвала, зелените човечета си бяха те. А защо си го превзеха поне сещаш ли се ? Ами тези в Киев случайно му махнаха автономния статут, а той си е държава с всичко само без собствена валута. Те защо го направиха - сигурно щото са ми агенти на Москва - Кремъл.
И виж това което се случи в Русия беше неизбежно, тя беше предадена страна превръщаща се в колония на западния финансов елит. Сигурно не се сещаш че износа от там като се не връщат парите обратно или стоки срещу тях се финансира от хората които живеят в Русия. ПРЕДАДЕНА СТРАНА ! Вярно е че Русия започна да купува западните политици, а те като бяха купили руските, просто палачинката се обърна а то винаги така става. Да не им причиняват подобни явления и те няма на свой ред да им отговарят със същото - много е просто.
- Ако не беше това нещо - Война никога нямаше да се случи ! Запада може да са доволни единственно че в нея загиваха така или иначе руснаци, и украинците са руснаци и Запада ги смятат много повече за руснаци отколкото аз.
- Никой не си е мислил че е Петър 1-ви, това беше - казвам ти снахо, сещай се какво ще направя.
Жертвите реално са много малко, малко руснаци са загинали за ужас на Запада дето си даде всичките оръжия !
Никакво повторение на конфликта няма да има, целта да се прибере стадото което се беше пръснало заедно с парите му е постигната..Понеже много лаете те решили да кажат че ще ударят България и руснаците които са тук щели да се радват. Целта е да ги изплашат и руснаците да се приберат в Русия ! Разбира се за да източат от тук едни 20 милиарда евро, които ще напуснат територията ни заедно с тях.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеП.С. така и не разбрах какво му е на оркистанския нефт и газ (ако е по-евтин от аналозите, отново да подчертая)? Или на оркските туристи - те какви са, терористи ли, кво, че ги спряхме? Ок, сега сме в Шенген, но допреди 2 месеца не бяхме, какъв беше проблемът да ги пускаме да харчат пари тук? За пореден път - нищо лично, просто бизнес - и си продаваме, подчертавам пордаваме, оръжия на Украйна, за което съм с две ръце ЗА
Предполагам, че по подобен начин масово разсъждават и всички свестни европейци, като това им дава основание да водят битка не само срещу терористите в Кремъл, но и срещу целият руски народ и държава. И знаеш ли - аз го подкрепям всичко това. Целият народ заслужава да изпие горчивата чаша до самото дъно. Заслужава да издигнем желязна завеса и да ги оставим там зад нея да живеят в средновековието. Заслужават да ги изгоним като мръсни котета от България и да се постараем никога повече кракът на никой руснак да не стъпи на наша територия.Last edited by Mateev; 13.02.2025, 12:19.
- 5 Харесвания
Коментар
� -
И къде щеше да отиде тази колона? Много ми е интерсно? Във Варна? Макс вземаха Приднестровието и после Молдова само си отиваше към тях и твай - ма понякога наистина ме удивявате в имбецилизма си, а се смеете на копейките нза шапките от станиол. Тоя Путлер го разнасяте като Тотбалан, както едено време "страхувахте" с грипа - ау, ужас, всички ще измрем. Айде стига глупости
Руският империализъм от поне 3 века се върти около контрол над топлото им море. Това означава контрол над Крим, Кавказ и колкото се може повече територия близо до Проливите.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Баааа, и при теб катарзис - и ти ли стана копейка, а, за колко се продаде, аПодкрепям на 100% мнението ти и ти сложих плюсче - да, крайно време е за Европа на европейците и Европа фърст - имаме си предистатъчно проблеми с мангалите в самата Европа (както и с уайт траша), за да се занимаваме с износ на революция по сАвецки тертип, пардон, с износ на демокрация тип жусуи. И да се усетят да наливат пари тук, у нас, а не в жусуита и Украйнаааа - тук, в Румъния, в Полша и т.н. - санитаният кордон от Балтика през Черно море, та и до Бяло (хайде да включим и маляките все пак). Това е реалността, останалото е ала-бала лаладжийстване!
Няма Орки1 и Орки2 - има Орки1 и бивши роби на Орки1, които Орки1 искат пак да са им роби.
Пък аз съм българин и не мога да съм безразличен към битката на един малък народ за свобода спрямо по-голям. Де да знам, сигурно е генетично.
- 9 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Аз съм реалист. Надали някой повече от мен ненавижда руският империализъм, който не е от времето на СССР, а много преди това, но в крайна сметка трябва да се гледа съотношението на силите и то не е в полза на Украйна. Затова по-добре мир с някакви отстъпки отколкото дълга война, която ще донесе само негативи.
П.С. така и не разбрах какво му е на оркистанския нефт и газ (ако е по-евтин от аналозите, отново да подчертая)? Или на оркските туристи - те какви са, терористи ли, кво, че ги спряхме? Ок, сега сме в Шенген, но допреди 2 месеца не бяхме, какъв беше проблемът да ги пускаме да харчат пари тук? За пореден път - нищо лично, просто бизнес - и си продаваме, подчертавам пордаваме, оръжия на Украйна, за което съм с две ръце ЗАNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
�
Коментар