IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Ами ще му опраскат патоците като се прави на бабаит. Окупира част от Молдова размина се без сериозни санкции, после нападна Грузия и окупира част ог територията й.Пак без санкции, след това Крим и част от Донбас.Наложиха му символични санкции даже Русия прие Олимпиада и Световно първенство по футбол. Ама той си самозабрави и атакува цяла Украйна. Е западните държави да не са балъци. Те искат да са приятели или поне партньори тоя се прави на бабаит. Всяко търпение си има граници.
    Никоя "част от Молдова е окупирал" Путин? Отделно че, западните държави, с малки изключения, СА балъци.
    Last edited by RUBLA; 13.02.2025, 12:48. Причина: Заяждане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение

Не съм съгласен. Каквото и да беше направила Европа, война щеше да има.
      Ако Путлер беше превзел Киев без нито един изстрел, тази огромна колона с танкове, къде мислиш, че щеше да отиде? Още повече, че щеше да му се вдигне самочувствието и щеше да си повярва още повече, че е Петър Велики.
      Още от момента в който анаксира Крим, беше ясно, че война ще има. Ясно за нас. Само за политиците не беше ясно това. Путлер си ги омотаваше в корупционните си схеми и те се поддаваха сладко на това. А Путлер се е готвил много от далеч за това, много преди да анексира Крим.
      Той си е бил решил да превзема територии и дали с война или без война, това е без значение. Сигурен съм, че Украйна е била само една от целите му. Това си е политика на Русия от векове. Само дето запада си мислеше, че в Русия са се случили някакви промени, а то се оказа, че това е било само заблуда. Със съсед като Русия, Европа трябва да има винаги едно на ум. Руснаците усетят ли, че някой е слаб, го превземат. А Европа е слаба в момента. Да, в Европа има места където живота е много лесен и приятен и това трябва да е първата причина този начин на живот да се защитава. Щатите знаят как да го правят, а Европа трябва да се научи.
      Никой не те пита, обаче. Пък и Европа е слаба не, защото Русия нещо и била сторила, ами защото е неадекватна и прави глупости, да угажда на основните си врагове, наглоскаските. Вярно е че, иска ли Господ да накаже някого, първо го лишава от разсъдък.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Супер, ми той какво направи - нали там пАтоци строи, бизнес развива и кво стана - бааааам, за 2 минути го опраскаха, като му гръмнаха пАтока и го разкараха от СУИФТ. И кво стана, оказа се, че е бил безумно зависим от система, в която няма участие и няма как да контролира - както и да го погледнеш, това с конфискацията на активи и изключването от СУИФТ си е по-силно от ядрена бомба, не мислиш ли? Е, затова и сега се търсят алтернативи, при това не само от путлерчо, а и от много други дикататирчета, щото всички видяха, че утре "колективният Запад (разбирай САЩ)" ти казва, че не слушкаш и папкаш по правилата и рте бомби директно с икономическото ядрено оръжие.

Тръмплинчето може да е всякакъв, но осъзна, че това в лонг търм е лошо за Америка, защото светът не е смао ЕС и НАТО, а още 150 други държави, в които е 90% от световното население. И този свят извън "демокрацията" очевидно ще търси алтернатива, а това значи подкопаване на император долар (основното ядрено оръжие на САЩ - образно казано). И това е супер зле за САЩ. Затова Украйна отива курбан - не, не защото тръмлинчо е копейка, а защото такива са интересите на САЩ. Ми евалности, баце, кво да правиш
        Ами ще му опраскат патоците като се прави на бабаит. Окупира част от Молдова размина се без сериозни санкции, после нападна Грузия и окупира част ог територията й.Пак без санкции, след това Крим и част от Донбас.Наложиха му символични санкции даже Русия прие Олимпиада и Световно първенство по футбол. Ама той си самозабрави и атакува цяла Украйна. Е западните държави да не са балъци. Те искат да са приятели или поне партньори тоя се прави на бабаит. Всяко търпение си има граници.

Коментар

• на Берлин!!! Украйна загуби !!!
          https://t.me/zloyodessit/23690

Сериозно?

Коментар

Съвършено вярно - това го говоря от самото начало, ма някои обясняваха други лафчета. Ще излязат и загубите и ще се види, че Украйна е загубила милиони на бойното поле, плюс още поне 10 милиона избягали. И за какво? За чужд кеф! А Зеленко ще избяга и ще си харчи парите, докато Путлерчо се подсмихва зад ъгъла. Безумие на макс, породено само и единствено от дадената ни възможност за безконтролно печатане на пари, с които да покриваме дефицити.

П.С. така и не разбрах какво му е на оркистанския нефт и газ (ако е по-евтин от аналозите, отново да подчертая)? Или на оркските туристи - те какви са, терористи ли, кво, че ги спряхме? Ок, сега сме в Шенген, но допреди 2 месеца не бяхме, какъв беше проблемът да ги пускаме да харчат пари тук? За пореден път - нищо лично, просто бизнес - и си продаваме, подчертавам пордаваме, оръжия на Украйна, за което съм с две ръце ЗА
            Щом има наложени санкции от организацията,в която членуваме България трябва да ги спазва. Не става със селски тарикатлък, такива държави никой не ги уважава.А а доколкото знам Нефтохим си работи с руски нефт.Колконо до газа не България, а Русия промени условията на договора като поиска да го плащаме в рубли. Като това условие е само за"неприятелските"държави.Кое точно е неприятелското на България?Не сме Полша или трите прибалтийски държави. Така че пак Русия е виновна.

Коментар

Путин е на власт вече четвърт век.Ако за тия години вместо безумно да милитаризира Русия (което се видя,че не й носи кой знае каква полза)и да краде, беше развил пазарна икономика с чужди инвестиции и с тия високи цени на нефта и газа,сега Русия щеше да е с много висок стандарт на живот. А тя е дори след България, която е бедна на природни ресурси. За пример до какво води пазарната икономика плюс природните ресурси е Норвегия, една от държавите с най-висок стандарт на живот.
              Супер, ми той какво направи - нали там пАтоци строи, бизнес развива и кво стана - бааааам, за 2 минути го опраскаха, като му гръмнаха пАтока и го разкараха от СУИФТ. И кво стана, оказа се, че е бил безумно зависим от система, в която няма участие и няма как да контролира - както и да го погледнеш, това с конфискацията на активи и изключването от СУИФТ си е по-силно от ядрена бомба, не мислиш ли? Е, затова и сега се търсят алтернативи, при това не само от путлерчо, а и от много други дикататирчета, щото всички видяха, че утре "колективният Запад (разбирай САЩ)" ти казва, че не слушкаш и папкаш по правилата и рте бомби директно с икономическото ядрено оръжие.

Тръмплинчето може да е всякакъв, но осъзна, че това в лонг търм е лошо за Америка, защото светът не е смао ЕС и НАТО, а още 150 други държави, в които е 90% от световното население. И този свят извън "демокрацията" очевидно ще търси алтернатива, а това значи подкопаване на император долар (основното ядрено оръжие на САЩ - образно казано). И това е супер зле за САЩ. Затова Украйна отива курбан - не, не защото тръмлинчо е копейка, а защото такива са интересите на САЩ. Ми евалности, баце, кво да правиш
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• mirodes, стига с тоя нефт и газ, там такива неща няма които да са много евтини, нефта и газа се добиват с много големи разходи. Спри да правиш аналогии с някакви държави в които се добива със забиване на една тръба, нищо общо няма.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Най-големият проблем и това което най-много ме шокира не е, че оня психопат от Кремъл нападна Украйна. Най-големият проблем е, че целокупният руски народ го поддържа, и дори се радва на човешките жертви и разрушените градове. Това ме пречупи. Това ме накара от върл русофил да стана върл русофоб. И в момента мразя от дъното на душата си и презирам не само шайката престъпници в Кремъл, но и целият руски народ. Да, сред тях вероятно има и свестни хора, но това не им е написано на челото, така че явно покрай сухото ще гори и всичко останало.

Предполагам, че по подобен начин масово разсъждават и всички свестни европейци, като това им дава основание да водят битка не само срещу терористите в Кремъл, но и срещу целият руски народ и държава. И знаеш ли - аз го подкрепям всичко това. Целият народ заслужава да изпие горчивата чаша до самото дъно.
                  А ако БХ ти каже, че орките са ни братя, ще смениш ли плочата Аз русофил не съм бил и 1 ден в живота си, винаги съм ги мразил като имперска политика, но не виждам защо трябва да се прави политика с емоции - би следвало да сме се научили след 1912-13, че това е погубно за нас!
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Предлагам да извадиш главата си от пясъка (нищо, че се оказа, че всъщност щраусите не правели така, все пак е останало като израз).

Русия си има нова военна стратегия, нова атомна доктрина, военно-патриотично обучение в училищата и нови военни мощности.

И не, не е заради атаката на три селца около Покровск.

Руският империализъм от поне 3 века се върти около контрол над топлото им море. Това означава контрол над Крим, Кавказ и колкото се може повече територия близо до Проливите.
                    Путин е на власт вече четвърт век.Ако за тия години вместо безумно да милитаризира Русия (което се видя,че не й носи кой знае каква полза)и да краде, беше развил пазарна икономика с чужди инвестиции и с тия високи цени на нефта и газа,сега Русия щеше да е с много висок стандарт на живот. А тя е дори след България, която е бедна на природни ресурси. За пример до какво води пазарната икономика плюс природните ресурси е Норвегия, една от държавите с най-висок стандарт на живот.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Предлагам да извадиш главата си от пясъка (нищо, че се оказа, че всъщност щраусите не правели така, все пак е останало като израз).

Русия си има нова военна стратегия, нова атомна доктрина, военно-патриотично обучение в училищата и нови военни мощности.

Руският империализъм от поне 3 века се върти около контрол над топлото им море. Това означава контрол над Крим, Кавказ и колкото се може повече територия близо до Проливите.
                      ъъъъ, добре, и това нас как ни касае? Много ми е интересно и те питам сериозно? Десанта във Варна отложиха ли го, или да го чакаме за догодина? дай да направим една дискусия, за да се пооправи малко темата - моето мнение винаги е било, че тази война не ни касае до степента, в която ни въвлякоха. Вълнуват ме само и единствено българите, живеещи под оркско 1 или 2 владение - считам, че всичките ни услия следва да са насочени към това да се върнат в България, а не да мрат за интересите на орки 1 или 2. Всичко друго е ала-бала

Коментар

• Агро, ти откъде знаеш какво е искал Путлер, той ли ти го каза. Те никакъв Крим не са превземали, Крим се превзе сам, но ти така си мислиш защото си се зомбирал. Никаква външна армия в Крим не е стъпвала, зелените човечета си бяха те. А защо си го превзеха поне сещаш ли се ? Ами тези в Киев случайно му махнаха автономния статут, а той си е държава с всичко само без собствена валута. Те защо го направиха - сигурно щото са ми агенти на Москва - Кремъл.
                        И виж това което се случи в Русия беше неизбежно, тя беше предадена страна превръщаща се в колония на западния финансов елит. Сигурно не се сещаш че износа от там като се не връщат парите обратно или стоки срещу тях се финансира от хората които живеят в Русия. ПРЕДАДЕНА СТРАНА ! Вярно е че Русия започна да купува западните политици, а те като бяха купили руските, просто палачинката се обърна а то винаги така става. Да не им причиняват подобни явления и те няма на свой ред да им отговарят със същото - много е просто.
                        - Ако не беше това нещо - Война никога нямаше да се случи ! Запада може да са доволни единственно че в нея загиваха така или иначе руснаци, и украинците са руснаци и Запада ги смятат много повече за руснаци отколкото аз.
                        - Никой не си е мислил че е Петър 1-ви, това беше - казвам ти снахо, сещай се какво ще направя.
                        Жертвите реално са много малко, малко руснаци са загинали за ужас на Запада дето си даде всичките оръжия !
                        Никакво повторение на конфликта няма да има, целта да се прибере стадото което се беше пръснало заедно с парите му е постигната..Понеже много лаете те решили да кажат че ще ударят България и руснаците които са тук щели да се радват. Целта е да ги изплашат и руснаците да се приберат в Русия ! Разбира се за да източат от тук едни 20 милиарда евро, които ще напуснат територията ни заедно с тях.
                        D.Y.F-091066

Коментар

П.С. така и не разбрах какво му е на оркистанския нефт и газ (ако е по-евтин от аналозите, отново да подчертая)? Или на оркските туристи - те какви са, терористи ли, кво, че ги спряхме? Ок, сега сме в Шенген, но допреди 2 месеца не бяхме, какъв беше проблемът да ги пускаме да харчат пари тук? За пореден път - нищо лично, просто бизнес - и си продаваме, подчертавам пордаваме, оръжия на Украйна, за което съм с две ръце ЗА
                          Най-големият проблем и това което най-много ме шокира не е, че оня психопат от Кремъл нападна Украйна. Най-големият проблем е, че целокупният руски народ го поддържа, и дори се радва на човешките жертви и разрушените градове. Това ме пречупи. Това ме накара от върл русофил да стана върл русофоб. И в момента мразя от дъното на душата си и презирам не само шайката престъпници в Кремъл, но и целият руски народ. Да, сред тях вероятно има и свестни хора, но това не им е написано на челото, така че явно покрай сухото ще гори и всичко останало.

Предполагам, че по подобен начин масово разсъждават и всички свестни европейци, като това им дава основание да водят битка не само срещу терористите в Кремъл, но и срещу целият руски народ и държава. И знаеш ли - аз го подкрепям всичко това. Целият народ заслужава да изпие горчивата чаша до самото дъно. Заслужава да издигнем желязна завеса и да ги оставим там зад нея да живеят в средновековието. Заслужават да ги изгоним като мръсни котета от България и да се постараем никога повече кракът на никой руснак да не стъпи на наша територия.
                          Last edited by Mateev; 13.02.2025, 12:19.

Коментар

И къде щеше да отиде тази колона? Много ми е интерсно? Във Варна? Макс вземаха Приднестровието и после Молдова само си отиваше към тях и твай - ма понякога наистина ме удивявате в имбецилизма си, а се смеете на копейките нза шапките от станиол. Тоя Путлер го разнасяте като Тотбалан, както едено време "страхувахте" с грипа - ау, ужас, всички ще измрем. Айде стига глупости

Коментар

Баааа, и при теб катарзис - и ти ли стана копейка, а, за колко се продаде, а Подкрепям на 100% мнението ти и ти сложих плюсче - да, крайно време е за Европа на европейците и Европа фърст - имаме си предистатъчно проблеми с мангалите в самата Европа (както и с уайт траша), за да се занимаваме с износ на революция по сАвецки тертип, пардон, с износ на демокрация тип жусуи. И да се усетят да наливат пари тук, у нас, а не в жусуита и Украйнаааа - тук, в Румъния, в Полша и т.н. - санитаният кордон от Балтика през Черно море, та и до Бяло (хайде да включим и маляките все пак). Това е реалността, останалото е ала-бала лаладжийстване!
                              За разлика от теб, не смятам Русия за равносилна на Украйна по отношение на заплахата към България - нито 300 хил украинци имат имот у нас, нито имат претенции да сме в украинска зона на влияние, нито са ни включили като неприятелска Държава.

Няма Орки1 и Орки2 - има Орки1 и бивши роби на Орки1, които Орки1 искат пак да са им роби.

Пък аз съм българин и не мога да съм безразличен към битката на един малък народ за свобода спрямо по-голям. Де да знам, сигурно е генетично.

Коментар

Аз съм реалист. Надали някой повече от мен ненавижда руският империализъм, който не е от времето на СССР, а много преди това, но в крайна сметка трябва да се гледа съотношението на силите и то не е в полза на Украйна. Затова по-добре мир с някакви отстъпки отколкото дълга война, която ще донесе само негативи.
                                Съвършено вярно - това го говоря от самото начало, ма някои обясняваха други лафчета. Ще излязат и загубите и ще се види, че Украйна е загубила милиони на бойното поле, плюс още поне 10 милиона избягали. И за какво? За чужд кеф! А Зеленко ще избяга и ще си харчи парите, докато Путлерчо се подсмихва зад ъгъла. Безумие на макс, породено само и единствено от дадената ни възможност за безконтролно печатане на пари, с които да покриваме дефицити.

Коментар

X