IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Съвършено вярно - даже са толкова един народ, колкото ние и севернофиромците. Аз също искам край на войната, без да ме вълнува чий е Крим или Донбас - американците си я надробиха тази каша, те да си се оправят с пуделчетата в КиИв, аз подкрепям какъвто и да е план, който спира войната, не приема Украйна в ЕС и не заделя 5% от БВП за отбрана. Аз искам просперитет за България, а не за Украйна или Русия - апропо, ако не са рускоговорящите в София конкретно (не ги знам дали по паспорт са украинци или руснаци), направо сме загинали - абсолютно навсякъде съм виждал продавачки с руски акцент, като почнеш от магазинчета и стигнеш до аптеки. На такива хора - добре дошли в България и дано останете завинаги тук. На хрантутниците на Слънчака - фак оф и гоу хоум
    Гледам клипове в ТикТок на украинци по морските курорти.И те развиват бизнес, харчат пари в България, а и са ни близки като манталитет. Така че нямам нищо против да са в България.
    5 процента от БВП(а не от бюджета )е огромна сума и е безумие,щото ще е поне една четвърт от бюджета. Цъфнахме и вързахме, та да даваме толкова пари за нещо, което няма да ни потрябва. А и повечето войници в България не стават за тая работа-жени, от малцинствата(по-скоро от едно малцинство), чичковци със шкембета.Нямам никакви илюзии,че ще ни защитят при нужда.

Коментар

барби, как да ти кажа, вече си дърт, а и си мигрант - моля те, не ми давай акъл - ако искаш, вземай калашника и заминавай, дарявай пари, пиши си пасквилите с ИИ, поради липса на ЕИ, но на мен не давай акъл, може ли?

Миро, понеже спомена колко храбри били орки2 - да те питам, а орки1 не са ли храбри? Все пак са постоянно в настъпление и постоянно атакуват, а не лежат в окопите и да чакат? Удивително е колко малко хора осъзнават, че украйна е само и единствено пушечно месо и дотам - абсолютно всичко им се дава наготово от страните в НАТО - оръжия, сателитни данни, целеполагане, интернет, та даже и пенсиите им се плащат от нас, европейците, а те само мрат в окопите и толкова. И за чий ни е да ги подкрепяме? Наистина ми е много интересно за чий сега ще плащаме 5% от БВП за отбрана, заради някаква пиклива Украйна? И ще заробим децата си с дългове, от които няма излизане, чертаейки незибежният край на ЕС?

Тази война се проточи толкова по 2 причини - изключителната ангажираност на НАТО в конфликта, заради това, че Зеленко държеше Бидоня за топките за аферите на сина му, и страхливостта на Путин. Ако на мястото на Путин беше Нетаняху, КиИв щеше да е избомбен още в първия ден, а не да се праща парадна колона, а всички язовири щяха да са взривени и от Украйна да се получи една нова Газа. Или щеше да свали няколко сателита за предупреждение, за да спрат да им дават разузнавателни данни и украинците сами щяха да приключат с всичко. Но Путин е страхлив и не направи нищо от тези неща. Затова и не разбирам рева срещу него - ако дойде някой малко по-решителен, Украйна наистина ще бъде приключена за 3 дни
      При първия мандат на Тръмп, ЕС отказваше дори 2% от БВП, сега сами се набутват за 5%. Поръчките към военно-промишления комплекс са за поне 10 години напред. ЕС ще задлъжнее с поне 800млрд. (тия пари можеха да се открадна поне през инфраструктурни проекти, та поне нещо да остане наявае и да се възползват местните фирми.)

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Е кога към отрекъл,че е руснаците са храбри.То на практика между руснаци и украинци разликата е малка,а войните между сходни по манталитет хора са най-кървави, щото никой не ще да остъпва. И същевременно са най-глупавите войни. Все едно е гражданска война.
          Аз затова и подкрепям плана на Тръмп за мир, щото въпреки че ненавиждам руската имперска политика колкото повече се проточва войната, толкова повече хора измират.И то повечето са бели европейци. А честно казано за белите европейци ми е по-жал,отколкото за Бонго от Конго или за Мустафа от Сирия или Мохамед от Афганистан.
          Съвършено вярно - даже са толкова един народ, колкото ние и севернофиромците. Аз също искам край на войната, без да ме вълнува чий е Крим или Донбас - американците си я надробиха тази каша, те да си се оправят с пуделчетата в КиИв, аз подкрепям какъвто и да е план, който спира войната, не приема Украйна в ЕС и не заделя 5% от БВП за отбрана. Аз искам просперитет за България, а не за Украйна или Русия - апропо, ако не са рускоговорящите в София конкретно (не ги знам дали по паспорт са украинци или руснаци), направо сме загинали - абсолютно навсякъде съм виждал продавачки с руски акцент, като почнеш от магазинчета и стигнеш до аптеки. На такива хора - добре дошли в България и дано останете завинаги тук. На хрантутниците на Слънчака - фак оф и гоу хоум
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Много се кефя, как разузнаването, търчат първо на теб да докладват, да знаеш.
            То бива да си промит мозък, ама ти минаваш всякакви граници.Дадох ти линк към сайта, в който има данни за всички унищожени танкове и друга бронетехника със снимки. Ти ми плещиш глупости за разузнаване.
            Last edited by mirodes; 27.03.2025, 11:41.

Коментар

барби, как да ти кажа, вече си дърт, а и си мигрант - моля те, не ми давай акъл - ако искаш, вземай калашника и заминавай, дарявай пари, пиши си пасквилите с ИИ, поради липса на ЕИ, но на мен не давай акъл, може ли?

Миро, понеже спомена колко храбри били орки2 - да те питам, а орки1 не са ли храбри? Все пак са постоянно в настъпление и постоянно атакуват, а не лежат в окопите и да чакат? Удивително е колко малко хора осъзнават, че украйна е само и единствено пушечно месо и дотам - абсолютно всичко им се дава наготово от страните в НАТО - оръжия, сателитни данни, целеполагане, интернет, та даже и пенсиите им се плащат от нас, европейците, а те само мрат в окопите и толкова. И за чий ни е да ги подкрепяме? Наистина ми е много интересно за чий сега ще плащаме 5% от БВП за отбрана, заради някаква пиклива Украйна? И ще заробим децата си с дългове, от които няма излизане, чертаейки незибежният край на ЕС?

Тази война се проточи толкова по 2 причини - изключителната ангажираност на НАТО в конфликта, заради това, че Зеленко държеше Бидоня за топките за аферите на сина му, и страхливостта на Путин. Ако на мястото на Путин беше Нетаняху, КиИв щеше да е избомбен още в първия ден, а не да се праща парадна колона, а всички язовири щяха да са взривени и от Украйна да се получи една нова Газа. Или щеше да свали няколко сателита за предупреждение, за да спрат да им дават разузнавателни данни и украинците сами щяха да приключат с всичко. Но Путин е страхлив и не направи нищо от тези неща. Затова и не разбирам рева срещу него - ако дойде някой малко по-решителен, Украйна наистина ще бъде приключена за 3 дни
              Е кога към отрекъл,че е руснаците са храбри.То на практика между руснаци и украинци разликата е малка,а войните между сходни по манталитет хора са най-кървави, щото никой не ще да остъпва. И същевременно са най-глупавите войни. Все едно е гражданска война.
              Аз затова и подкрепям плана на Тръмп за мир, щото въпреки че ненавиждам руската имперска политика колкото повече се проточва войната, толкова повече хора измират.И то повечето са бели европейци. А честно казано за белите европейци ми е по-жал,отколкото за Бонго от Конго или за Мустафа от Сирия или Мохамед от Афганистан.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                Българското общество още не е свикнало, че има хора,
                на които АБСОЛЮТНО не им пука от никой и от нищо. Че са независими и че
                веднага усещат кой смърди на зависимости, кой е лъжец и шарлатанин.
                В България нещата са много елементарни.

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

...Знаеш ли още какво? Може да му вградят още лек модул, който, веднъж му посочваш обекта, запомня го, периодично сверява данните, и няма нужда от външна подсветка с лазер. И съм даже почти убеден, че вече се работи по темата.
                  Те всички държави по света работят по темата, но завършено и работещо решение имат само 2-3 от тях - САЩ, UK, IL. В завършеното решение трябва да има и ИИ, ролята на който е в последните 200 метра. Тоест началния прицелен механизъм докарва ракетата близо до танка, но след това се активира ИИ с разпознаване на изображения, и този ИИ вече никой не може да го обърка с IR примамки или някакво друго противодействие.

Такава безпогрешна работа на ИИ наблюдавам повече от година, откакто си купих камера с разпознаване на транспортни средства и техните номера. Няма да повярваш, но тази камера ежедневно разпознава по 500-600 преминаващи покрай имота коли и досега нито веднъж не ми е дала грешно задействие. 100% вярно разпознава минаващите коли в дъжд, град, сняг, буря, паяджини по камерата, разхождащи се паяци по обектива и т.н. Повярвай ми - няма нито една грешка. Разпознава къде е номера, увеличава го и го показва отстрани на кадъра. Разпознава цвета на МПС-то, разпознава неговия производител (с 99% надежност), неговия вид (камион, бус, кола, SUV, колело, мотор) и най-накрая разпознава дори и двете букви на номера и казва от коя държава е това МПС.

До момента вече съм натрупал около 200 000 снимки и нито една от тях не е грешна и не е плод на фалшиво задействие на камерата. Имам неразпознат номер, ако е зацапан със сняг или кал, но нямам неразпознато МПС. Нямам и грешен кадър, в който липсва МПС.
                  Last edited by Mateev; 27.03.2025, 11:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
                    https://www.oryxspioenkop.com/2022/0...equipment.html

Не е по украински данни, а по данни на нидерландска група, която съобщава данните в сайта Oryx и там става въпрос ЕДИНСТВЕНО за потвърдени данни със снимки. Истинският брой е много по-висок, щото не всички унищожени танкове са заснети. А и са много малко повредените,повечето са напълно унищожени.Само 5 процента са повредените танкове,останалите са унищожени изоставени или пленени.Случаят, който казваш е изключение и не е стреляно по танка с Джавелин или друга подобна система .
                    И нито Армата, нито СУ57 се използват в Украйна. Освен вероятно СУ 57 да стреля от руска територия с далекобойни ракети, което намалява ефективността му.
                    Много се кефя, как разузнаването, търчат първо на теб да докладват, да знаеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
                      Някои хора тука, не падат по гръб. Факти-макти, няма значение. Вярата им е силна и безгранична. Ако руската църква разбере за тях, сигурно ще ги канонизира за светци.

Коментар

• Някои хора тука, не падат по гръб. Факти-макти, няма значение. Вярата им е силна и безгранична. Ако руската църква разбере за тях, сигурно ще ги канонизира за светци.

Коментар

Малка поправка:
                          1. По украински данни. Реално, там тече люто надписване.
                          2. УДАРЕНИ бронирани машини. От тях, "унищожени" (изведени от строя) - до половината, от която, поне 50[%] подлежат и преминават ремонт и се връщат в строя. МНОГО удари понасят, без са загинат на мига. На един Т90М, му бяха преброени 18 ПОПАДЕНИЯ, той продължава боя до край и сам криво-ляво, се прибира до своите, преди да го пратят на ремонт. Леопард са издържи 4, максимум 5 подобни попадения, и излиза от строя. За Абрамс-ите не знам, лесно се палел керосинът им, чувам.
                          ​​​​​3.Пак са много, разбира се но, аз не знам, са не изстреляха поне 30000 Джавелина за този "улов". Щото, има поразени и от дронове, от старите РПГ, от бронебойната артилерия...
                          4."Армати" изпратиха на фронта или 20 или 50 бр., пропуснал си да отбележиш. Имат (имаХА) проблеми с трансмисията, ама явно, решили са ги.
                          5.А Су-57 се използват още от самото начало. Защо си пропуснал-не знам, уж се бараш информиран...
                          https://www.oryxspioenkop.com/2022/0...equipment.html

Не е по украински данни, а по данни на нидерландска група, която съобщава данните в сайта Oryx и там става въпрос ЕДИНСТВЕНО за потвърдени данни със снимки. Истинският брой е много по-висок, щото не всички унищожени танкове са заснети. А и са много малко повредените,повечето са напълно унищожени.Само 5 процента са повредените танкове,останалите са унищожени изоставени или пленени.Случаят, който казваш е изключение и не е стреляно по танка с Джавелин или друга подобна система .
                          И нито Армата, нито СУ57 се използват в Украйна. Освен вероятно СУ 57 да стреля от руска територия с далекобойни ракети, което намалява ефективността му.
                          Last edited by mirodes; 27.03.2025, 10:01.

Коментар

• Те са в някакво състояние на параноя, вманиаченост, гледат в миналото и от него ще се учат. Нищо не се повтаря, не е възможно да се случи втори път или да се повтори. Как не са го разбрали.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Русия предоставят ли и възможностите, които иска веднага на преден план там ще се появят млади хора, Путин, Лавров и другите ще са пенсионери. Рублата нямала да бъде пари, парите от суровините няма да влизат в Русия...такива глупости, да се чудиш как и ги раждат главите на тези в САЩ. Сащ също имат нужда от подладяване на политическия си елит. Китайците, те са гъвкави, не са фиксирани и вманиачени. Въобще всичко може да се обърне и да стане много по добре направено и отношенията между държавите и службите им. Те не управляват, толкова са слаби в това нещо.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Frosty, никой няма да се занимава да си хаби скъпото оръжие за ЕС страни. За щастие. Те ако ескалират до голяма война в Европа базите ще поемат удара и нямат никаква самозащита и нещата зад Океана. После радиация, рак...много. Ако няма бази и удари няма да има, но за нещастие има бази.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X