IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Една добра новина - официално покриваме критериите за еврото, остава само политиците да не прецакат нещата

https://www.google.com/amp/s/www.fla...43717-amp.html

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
      Каквото и да се дърлим ще е по-добре да влезем в Еврозоната.

Преди пак имаше подобни спорове дали да влизаме в НАТО и ЕС и като влязохме икономиката дръпна сериозно. Преди 2005 си беше сериозно тегаво, особено 90-те си беше сериозна мизерия.
      Те Възраждане само знаят да стресират " матряла" вече забравиха как
      ​​разправяха че ако влезем в шенген ще ни залеят "пълчища бежанци" . И какво стана след Шенген с бежанците?- нищо по- различно от преди това. Изчисляват че близо 2 милиарда годишно ще е положителният ефект от влизането ни в Шенген за БГ икономиката. От влизането в еврозоната ефектът ще е по- голям и много посочен, като освен финансов ще се откъснем още повече от руската сфера на влияние, което е един от основните проблеми в развитието на БГ
      Last edited by mitko2848; 23.02.2025, 23:40.

Коментар

• Каквото и да се дърлим ще е по-добре да влезем в Еврозоната.

Преди пак имаше подобни спорове дали да влизаме в НАТО и ЕС и като влязохме икономиката дръпна сериозно. Преди 2005 си беше сериозно тегаво, особено 90-те си беше сериозна мизерия.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Кое му е най-малкото зло на управление, прочуто с корупцията си?Говорил съм с бизнесмени в лични разговори и те такива неща са ми разправяли за корупцията не само на ГЕРБ, но и по-лошото на Пеевски, който уж не участваше в управлението, че чак не ми се вярваше, докато не чух Илчовски да ги говори същите неща.Схемата е отработена.И всеки крупен бизнес,който зависи от държавата за нещо е в играта.И ти много добре знаеш всички схеми, щото веднъж написа как депутатите могат да помагат на бизнеса. Откъде ще ги знаеш тия неща?Нито в Интернет ги пише,нито ИИ ги знае.
          Верно вземаш другите за балъци.
          Колкото до другиге теми-аз представям доказателства. Не съм виновен ако някой няма достатъчно интелект и здрав разум да ги разбере.
          Колкото и да съм съгласен относно схемите и да не приемам критериите на Матеев, тотолкова нямам вяра на твоите "доказателства", понеже вече, и тях съм ги виждал, и твоите възгледи за "интелект":
          Който не е с нас, не е на себе си.
          .
          Затова, малко повече скромност и самокритичност, няма изобщо да ти навредят.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Те и без това цените в България са надути.Накъде повече. Щото ако много ги вдигнат ще спаднат продажбите.
            Не е само до цени. Изобщо като парична политика, невинаги това, което е изгодно за германеца, ще е изгодно и за българина.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ами аз откакто се помня, за да са ми удобни личните разплащания, имам не 4, а 6 сметки:
              1. Депозитна в BGN
              2. Депозитна в EUR
              3. Разплащателна в BGN
              4. Разплащателна в EUR
              5. Кредитна карта в BGN
              6. Кредитна карта в EUR

Заради диверсификацията след фалитите на банките поддържам още един комплект от още 6 такива лични сметки във втора банка. По фирмите е нещо подобно - сметки, сметки, сметки. при това не в 2 банки, а в 3-4 банки.

Освен тези 6 в комплекта много хора поддържат и кредитни сметки за теглените кредити, при това някои имат по 2-3 кредитни сметки.

Според мене в България по всички банки има не 4, а 10 милиона най-различни сметки на Български граждани и фирми. Половината от тях ще отпаднат, ако преминем към EUR.

При това има и още нещо - изглежда банките вече са се подготвили за приемането на EUR, защото в извлеченията на левовите сметки от една година има удвоен брой колонки - един комплект колонки в BGN и един комплект в EUR.
              Човек или фирма може да си поддържа и 50 сметки по свое желание, това няма общо с еврото.
              За броя на сметките, даже са повече от твоето предположение. Но не знам кой е определил, че 4 млн. сметки ще са излишни.
              Банките се подготвят за приемане на еврото, защото ще имат задължения по закон, за които трябва предварителна подготовка (като двойното обозначаване в случая). И понеже политиците им казват, че ще приемаме еврото на 01.01.2024, после на 01.01.2025, после на 01.07.2025 и последно на 01.01.2026 г., те просто са готови преди да дойде еврото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ами аз откакто се помня, за да са ми удобни личните разплащания, имам не 4, а 6 сметки:
                1. Депозитна в BGN
                2. Депозитна в EUR
                3. Разплащателна в BGN
                4. Разплащателна в EUR
                5. Кредитна карта в BGN
                6. Кредитна карта в EUR

Заради диверсификацията след фалитите на банките поддържам още един комплект от още 6 такива лични сметки във втора банка. По фирмите е нещо подобно - сметки, сметки, сметки. при това не в 2 банки, а в 3-4 банки.

Освен тези 6 в комплекта много хора поддържат и кредитни сметки за теглените кредити, при това някои имат по 2-3 кредитни сметки.

Според мене в България по всички банки има не 4, а 10 милиона най-различни сметки на Български граждани и фирми. Половината от тях ще отпаднат, ако преминем към EUR.

При това има и още нещо - изглежда банките вече са се подготвили за приемането на EUR, защото в извлеченията на левовите сметки от една година има удвоен брой колонки - един комплект колонки в BGN и един комплект в EUR.
                В развитите държави банките предлагат multicurrency accounts както за бизнес така и за частни клиенти. Същото както е в revolut, paypal и другите подобни платформи. Тоест в една сметка, на един номер можеш да държиш много различни валути както и да правиш преводи и да получаваш преводи в различни валути без нужда от превалутиране. Като получиш превод в долари той си стои в долари. Като получиш в евро си стои в евро и така нататък. В България до колкото знам няма банка която да предлага такава опция. Тук за всяка валута трябва да си отвориш отделна сметка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
                  https://www.facebook.com/reel/112263...1?locale=bg_BG

На протеста в "подкрепа" на лева основно са хора без два лева.
                  Много точно казано

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Напълно логично е по-бедните да имат най-големи притеснения, защото те изостават най-много по отношение на доходите спрямо държавите от еврозоната.
                    Те и без това цените в България са надути.Накъде повече. Щото ако много ги вдигнат ще спаднат продажбите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Ти ли реши, че има 4 млн. излишни сметки? Или някъде си го прочел? Каквото и да означава "излишна сметка".
                      1. Депозитна в BGN
                      2. Депозитна в EUR
                      3. Разплащателна в BGN
                      4. Разплащателна в EUR
                      5. Кредитна карта в BGN
                      6. Кредитна карта в EUR

Last edited by Mateev; 23.02.2025, 17:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Ботльо ти за втори път приятно ме изненадваш.
                        не си спомням и първия път, а не пия от 8 години ма щом казваш
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
                          https://www.facebook.com/reel/112263...1?locale=bg_BG

Напълно логично е по-бедните да имат най-големи притеснения, защото те изостават най-много по отношение на доходите спрямо държавите от еврозоната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
                            Ненужно се таксуват ежемесечно паралелни сметки в лева и евро - 4 милиона излишни левови сметки по 55 лева годишно
                            Ти ли реши, че има 4 млн. излишни сметки? Или някъде си го прочел? Каквото и да означава "излишна сметка".

Коментар

• Ненужно се таксуват ежемесечно паралелни сметки в лева и евро - 4 милиона излишни левови сметки по 55 лева годишно - след замяната на лева с евро тези сметки ще отпаднат и банкстерите ще олекнат. Навярно затова им плащат да протестират.
                              Last edited by Кисимов; 23.02.2025, 17:19.

Коментар

• https://www.facebook.com/reel/112263...1?locale=bg_BG

Коментар

Working...
                                X