IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Аз кюлчета никога не съм имал

Тоз шебек е нагъл паталогичен лъжец.

И мъртво-пиян проснат да лежи по гол задник не са го спипвали никога също...

Снимка: ЕвроДикоф

Снимките се доказа, че са фалшиви, а този "герберопитек" си го избраха хората да ги управлява. Хайде започвай да се тръшкаш и да тропаш с крака. Може и да се разревеш за по-убедително.
    Last edited by Mateev; 14.02.2025, 14:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Явно хората не щат да бъдат гърчени и експлоатирани в комунистическия строй на гербопитеците....
      Аз кюлчета никога не съм имал

Тоз шебек е нагъл паталогичен лъжец.

И мъртво-пиян проснат да лежи по гол задник не са го спипвали никога също...

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев каза,
        че Бойко Борисов се държи по темата за еврото като ученик,
        който се оплаква, че домашното е много трудно, а в същото време е ритал мач.

Василев обяви, че са излезли данните за инфлацията на НСИ.
        За януари поскъпването е 3.7%, но на годишна база инфлацията е 2.6%, т
        ака че покриваме всички критерии за еврозоната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Истината е че, хора като Матеев допринесоха за това, българите тук, да се чувстват НЕудовлетворени, НЕуважавани, доведени деца в чуждо семейство, Емигранти в собствената си Родина, която, пак по причина "необходимото зло, корупцията" - всички тези хора вярват че, Родината им не е.майка, ами мащеха. Съответно, не е учудващо отношението на обикновените българи към подобни "успели". Факт.

Коментар

• Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение
            И работниците от трети страни бягат от условията на работа у нас

Атанаска Тодорова, КНСБ: Българите предпочитат да работят в чужбина

Matejko да не съм чул никакви оплаквания, щом талибаните не искат да работят в бг, какво остана за българите

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              Във Франция ще ти пишат двойка.
              Повече няма да си губя времето с теб
              А харвардската школа ще ми пише даже -1.
              НСИ казва ръст за 2023 г. от 1.9%, ръст за 2022 от 4.0%, ръст за 2021 г. от 7.8% (толкова висок заради възстановяване на блокирания стопански живот през 2020 г. ). Двуцифрени ръстове се привиждат само на харвардската икономическа школа.

Коментар

• ИТН се изгаври брутално с Кирил Петков и Лена Бориславова в парламента, който за пореден ден се превърна в женски пазар.
                "Фалшификатори на подписи и интимните им партньори не бива да говорят от трибуната", каза Станислав Балабанов от ИТН.

Коментар

• Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение
                      Ще ти го напиша по бавно, може би ще ме разбереш, вчера е имало предложение за създаване на комисия която да разследва дейносттта на мама свинка и прасчо. Предложението е на твоите любимци ппдб. В сюблимния момент 10 човека са избягали и не са гласували,ако са били на това инфарктно гласуване вносителите, предложението е щяло да бъде прието и да бъде създадена комисия за разследване дейността ирена кръстева и делян пеевски.

Въпросът ми е защо са избягали от гласуването при условие че се клеха че дп е върховното зло за бг, и с тази теза ппдб дойдоха на власт преди 2-3 години и последната им кампания пак беше построена върху тази теза. За гербаджиите не съм изненадан, за педалите на слави също, за комунягите също
                      Ще ти го напиша като за завършил помощно училище,
                      но сигурно пак нищо няма да разбереш

На 12/2/2025 г. са отсъствали 10 души от ПП-ДБ, трима по болест и един командирован.
                      Дори и да бяха в парламента, пак червената сган от ГЕРБ-СДС, ДПС-НН, БСП-ОЛ, ИТН
                      щеше да провали създаването на комисията за разследване на
                      дейността на ирена кръстева и делян пеевски..

Както и на 13/2/2025 г. - дори болните от ПП-ДБ бяха в парламента,
                      но отново червената сган от ГЕРБ-СДС, ДПС-НН, БСП-ОЛ, ИТН
                      провалиха създаването на комисията.

Всяко зло за добро - и децата разбраха
                      КОИ са в коалиция с Пеевски -

червената сган от ГЕРБ-СДС, ДПС-НН, БСП-ОЛ, ИТН

А червените опорки си ги заврете знаете къде

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
                        Като не си икономист, просто виж готови данни, които са изчислени от специалисти, а не си губи времето с грешни сметки.
                        Второ, колоната ти Инфлационен индекс е някакъв абсурд. Няма как да кажеш, че примерно 2022 г., когато беше най-сериозната инфлация тя е била само 7%. Ако това означава този индекс, който не мога да разбера. Още повече не разбирам защо е по-висок назад във времето.
                        Колоната Инфлация е по-близо до истината за целите на тези сметки, макар да не е напълно точна. И също има някакви абсурди, примерно, че през 2024 г. инфлацията е 0.44%.
                        И накрая да ти обясня за реалния ръст на БВП. Взимаш БВП за годината по текущи цени, коригираш с инфлация и получаваш БВП по ценовото равнище от предходния период. Този БВП го съпоставяш с номиналния БВП за предходната година и виждаш колко е реалният ръст.
                        Във Франция ще ти пишат двойка.
                        Повече няма да си губя времето с теб

Коментар

• И работниците от трети страни бягат от условията на работа у нас

Атанаска Тодорова, КНСБ: Българите предпочитат да работят в чужбина

Matejko да не съм чул никакви оплаквания, щом талибаните не искат да работят в бг, какво остана за българите

Коментар

• Много интересен е въпросът как се стига до внасяне на такова предложение, при положение, че някои от силните фигури в партията ридимо не са съгласни с него. Вътрешно разцепление ли има?

Коментар

• Ще ти го напиша по бавно, може би ще ме разбереш, вчера е имало предложение за създаване на комисия която да разследва дейносттта на мама свинка и прасчо. Предложението е на твоите любимци ппдб. В сюблимния момент 10 човека са избягали и не са гласували,ако са били на това инфарктно гласуване вносителите, предложението е щяло да бъде прието и да бъде създадена комисия за разследване дейността ирена кръстева и делян пеевски.

Въпросът ми е защо са избягали от гласуването при условие че се клеха че дп е върховното зло за бг, и с тази теза ппдб дойдоха на власт преди 2-3 години и последната им кампания пак беше построена върху тази теза. За гербаджиите не съм изненадан, за педалите на слави също, за комунягите също

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Аз не съм икономист, а инж. + математик,
                                затова ако съм допуснал грешки моля да ги посочите
                                Би трябвало да разберете, че не сравнявам номиналния БВП,
                                а БВП с вземане предвид на инфлацията.

Всичките данни са от НСИ, така че отправяйте рекламациите към НСИ

Actual Value = Nominal Value / Inflation Index

Всичките данни са от НСИ, така че отправяйте рекламациите към НСИ, в унисон с вИзраждане
                                След няколко елементарни сметки получих таблица, която показва, че средногодишно
                                управлението на ПП-ДБ е било 6,3 пъти по-ефикасно
                                от управлението на ГЕРБ

Ясно е, че от 1944 г. до днес населението
                                на територията, където НДТД (няма друга такава държава),
                                предпочитат да ги управляват корумпирани крадци.

Пита се кое управление е по-крадливо и колко пъти

Инфлация Инфлационен Индекс Номинален БВП Актуализиран (реален) БВП Промяна на БВП Промяна на БВП / година
                                2009 0,55% 161,00% 35,0 21,7 0,0
                                2010 4,53% 154,00% 36,1 23,4 1,7
                                2011 2,75% 149,90% 38,5 25,7 2,2 КОРУПЦИЯ
                                2012 4,24% 143,80% 40,7 28,3 2,6
                                2013 -1,59% 146,10% 42,1 28,8 0,5 И
                                2014 -0,87% 147,40% 43,0 29,2 0,4
                                2015 -0,37% 148,00% 45,8 30,9 1,8 КРАЖБИ
                                2016 0,09% 147,80% 48,8 33,0 2,1
                                2017 2,76% 143,90% 52,5 36,5 3,5
                                2018 2,67% 140,10% 56,1 40,0 3,6
                                2019 3,41% 135,00% 61,3 45,4 5,4 Управление на ГЕРБ:
                                2020 0,14% 134,80% 61,9 45,9 0,5 2,0
                                2021 7,75% 125,10% 71,4 57,1 11,2
                                2022 16,88% 107,00% 86,1 80,5 23,4
                                2023 4,75% 102,20% 94,7 92,7 12,2 Управление на ПП-ДБ:
                                2024 0,44% 100,00% 97,0 97,0 4,3 12,8
                                6,3 пъти по-ефикасно управление на ПП-ДБ
                                Като не си икономист, просто виж готови данни, които са изчислени от специалисти, а не си губи времето с грешни сметки.
                                Второ, колоната ти Инфлационен индекс е някакъв абсурд. Няма как да кажеш, че примерно 2022 г., когато беше най-сериозната инфлация тя е била само 7%. Ако това означава този индекс, който не мога да разбера. Още повече не разбирам защо е по-висок назад във времето.
                                Колоната Инфлация е по-близо до истината за целите на тези сметки, макар да не е напълно точна. И също има някакви абсурди, примерно, че през 2024 г. инфлацията е 0.44%.
                                И накрая да ти обясня за реалния ръст на БВП. Взимаш БВП за годината по текущи цени, коригираш с инфлация и получаваш БВП по ценовото равнище от предходния период. Този БВП го съпоставяш с номиналния БВП за предходната година и виждаш колко е реалният ръст.

Коментар

Working...
                                X