IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Каквото и да се дърлим ще е по-добре да влезем в Еврозоната.

Преди пак имаше подобни спорове дали да влизаме в НАТО и ЕС и като влязохме икономиката дръпна сериозно. Преди 2005 си беше сериозно тегаво, особено 90-те си беше сериозна мизерия.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Кое му е най-малкото зло на управление, прочуто с корупцията си?Говорил съм с бизнесмени в лични разговори и те такива неща са ми разправяли за корупцията не само на ГЕРБ, но и по-лошото на Пеевски, който уж не участваше в управлението, че чак не ми се вярваше, докато не чух Илчовски да ги говори същите неща.Схемата е отработена.И всеки крупен бизнес,който зависи от държавата за нещо е в играта.И ти много добре знаеш всички схеми, щото веднъж написа как депутатите могат да помагат на бизнеса. Откъде ще ги знаеш тия неща?Нито в Интернет ги пише,нито ИИ ги знае.
      Верно вземаш другите за балъци.
      Колкото до другиге теми-аз представям доказателства. Не съм виновен ако някой няма достатъчно интелект и здрав разум да ги разбере.
      Колкото и да съм съгласен относно схемите и да не приемам критериите на Матеев, тотолкова нямам вяра на твоите "доказателства", понеже вече, и тях съм ги виждал, и твоите възгледи за "интелект":
      Който не е с нас, не е на себе си.
      .
      Затова, малко повече скромност и самокритичност, няма изобщо да ти навредят.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Те и без това цените в България са надути.Накъде повече. Щото ако много ги вдигнат ще спаднат продажбите.
        Не е само до цени. Изобщо като парична политика, невинаги това, което е изгодно за германеца, ще е изгодно и за българина.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ами аз откакто се помня, за да са ми удобни личните разплащания, имам не 4, а 6 сметки:
          1. Депозитна в BGN
          2. Депозитна в EUR
          3. Разплащателна в BGN
          4. Разплащателна в EUR
          5. Кредитна карта в BGN
          6. Кредитна карта в EUR

Заради диверсификацията след фалитите на банките поддържам още един комплект от още 6 такива лични сметки във втора банка. По фирмите е нещо подобно - сметки, сметки, сметки. при това не в 2 банки, а в 3-4 банки.

Освен тези 6 в комплекта много хора поддържат и кредитни сметки за теглените кредити, при това някои имат по 2-3 кредитни сметки.

Според мене в България по всички банки има не 4, а 10 милиона най-различни сметки на Български граждани и фирми. Половината от тях ще отпаднат, ако преминем към EUR.

При това има и още нещо - изглежда банките вече са се подготвили за приемането на EUR, защото в извлеченията на левовите сметки от една година има удвоен брой колонки - един комплект колонки в BGN и един комплект в EUR.
          Човек или фирма може да си поддържа и 50 сметки по свое желание, това няма общо с еврото.
          За броя на сметките, даже са повече от твоето предположение. Но не знам кой е определил, че 4 млн. сметки ще са излишни.
          Банките се подготвят за приемане на еврото, защото ще имат задължения по закон, за които трябва предварителна подготовка (като двойното обозначаване в случая). И понеже политиците им казват, че ще приемаме еврото на 01.01.2024, после на 01.01.2025, после на 01.07.2025 и последно на 01.01.2026 г., те просто са готови преди да дойде еврото.

Коментар

Ами аз откакто се помня, за да са ми удобни личните разплащания, имам не 4, а 6 сметки:
            1. Депозитна в BGN
            2. Депозитна в EUR
            3. Разплащателна в BGN
            4. Разплащателна в EUR
            5. Кредитна карта в BGN
            6. Кредитна карта в EUR

Заради диверсификацията след фалитите на банките поддържам още един комплект от още 6 такива лични сметки във втора банка. По фирмите е нещо подобно - сметки, сметки, сметки. при това не в 2 банки, а в 3-4 банки.

Освен тези 6 в комплекта много хора поддържат и кредитни сметки за теглените кредити, при това някои имат по 2-3 кредитни сметки.

Според мене в България по всички банки има не 4, а 10 милиона най-различни сметки на Български граждани и фирми. Половината от тях ще отпаднат, ако преминем към EUR.

При това има и още нещо - изглежда банките вече са се подготвили за приемането на EUR, защото в извлеченията на левовите сметки от една година има удвоен брой колонки - един комплект колонки в BGN и един комплект в EUR.
            В развитите държави банките предлагат multicurrency accounts както за бизнес така и за частни клиенти. Същото както е в revolut, paypal и другите подобни платформи. Тоест в една сметка, на един номер можеш да държиш много различни валути както и да правиш преводи и да получаваш преводи в различни валути без нужда от превалутиране. Като получиш превод в долари той си стои в долари. Като получиш в евро си стои в евро и така нататък. В България до колкото знам няма банка която да предлага такава опция. Тук за всяка валута трябва да си отвориш отделна сметка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
              https://www.facebook.com/reel/112263...1?locale=bg_BG

На протеста в "подкрепа" на лева основно са хора без два лева.
              Много точно казано

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Напълно логично е по-бедните да имат най-големи притеснения, защото те изостават най-много по отношение на доходите спрямо държавите от еврозоната.
                Те и без това цените в България са надути.Накъде повече. Щото ако много ги вдигнат ще спаднат продажбите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Ти ли реши, че има 4 млн. излишни сметки? Или някъде си го прочел? Каквото и да означава "излишна сметка".
                  1. Депозитна в BGN
                  2. Депозитна в EUR
                  3. Разплащателна в BGN
                  4. Разплащателна в EUR
                  5. Кредитна карта в BGN
                  6. Кредитна карта в EUR

Last edited by Mateev; 23.02.2025, 17:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Ботльо ти за втори път приятно ме изненадваш.
                    не си спомням и първия път, а не пия от 8 години ма щом казваш
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
                      https://www.facebook.com/reel/112263...1?locale=bg_BG

Напълно логично е по-бедните да имат най-големи притеснения, защото те изостават най-много по отношение на доходите спрямо държавите от еврозоната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
                        Ненужно се таксуват ежемесечно паралелни сметки в лева и евро - 4 милиона излишни левови сметки по 55 лева годишно
                        Ти ли реши, че има 4 млн. излишни сметки? Или някъде си го прочел? Каквото и да означава "излишна сметка".

Коментар

• Ненужно се таксуват ежемесечно паралелни сметки в лева и евро - 4 милиона излишни левови сметки по 55 лева годишно - след замяната на лева с евро тези сметки ще отпаднат и банкстерите ще олекнат. Навярно затова им плащат да протестират.
                          Last edited by Кисимов; 23.02.2025, 17:19.

Коментар

• https://www.facebook.com/reel/112263...1?locale=bg_BG

Коментар

Аз имам любов към истината за разлика от твоята любов към измислиците за летящи мигащи пуми, извънземни кораби с цветомузики, глобално застудяване, защото вчера било студено, и прочее простотии и недомислици от един невеж мозък.

Гласувам за ГЕРБ, защото все за някого трябва да гласувам, но това е защото ги смятам за най-малкото зло, а не защото съм вклюбен в тях. Разказах ви как самият аз съм влизал във война с ГЕРБ, как съм пращал ДАНС в МЗХ да ги разпитва и да ги разревава и как съм водил паралелно 3 съдебни дела срещу Министър Десислава Танева. Това любов ли е? Или пак болното ти въображение и бръмбарите в главата ти генерират измислица след измислица.
                              Прекалено ревностно ги защитаваш, за да си “неутрален”. И за мен с всичките им кусури са най-малкото зло, но не вися да ги защитавам на амбразурата 24/7.

Нека ги видим какво ще направят с еврото.

Колкото до мирето, въпреки всичките му кусури, при него има момент на сатори, в който момент си ги казва нещата както ги усеща и в някои аспекти нацелва.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

аз да го питам тоз хубостник синбад защо дават ФИРМИТЕ МИЛИОНИ за превалутиране към НЕСЪЩЕСТВУВАЩАТА валута ЛЕВ?
                                Ботльо ти за втори път приятно ме изненадваш.

Коментар

Working...
                                X