Tatiana Christy
"За пореден път ми се налага да дам безплатен пиар съвет на дамите, считани за политически „елит.” Скъпи сънароднички, наистина ви съчувствам за това, че ежедневно се подиграват с вас по отношение на вашия облик и затова искам да ви помогна –не само от женска солидарност, ами най-вече от факта, че представлявате по един или друг начин клетия суверен, мен вкллючително. А пък на клетия суверен му е писнало да се черви от срам заради вас.
Аз много добре разбирам желанието ви да впечатлите последователите си от град Омуртаг и Дупница, от Полски Тръмбеш и село Катерица. Но имайте милост към останалите клети наблюдатели на модните ви експерименти. Не всичко, което виждате като мода в предаванията на Гала, в облеклото на метереолжките по телевизиите, в облеклото на клетата Беновска, както и в Пайнер модата, става за копиране! Аз разбирам, вашата провинциална задръстеност и искрено ви съчувствам за факта, че не сте били изложени на друга среда на функциониране освен българската. И да, няколкодневни или месечни екскурзии до чужди университети няма как ви излекуват от балканската визия! Съжалявам, но това е самата истина. Щампата на опърпани провинциалистки (дошли от периферията на ЕС) няма как да спре да ви излага, освен ако не направите съзнателно усилие да изглеждате по-малко смешно като умело прикривате парвенюшките си комплекси с елементарно усилие за финес.
Няма нужда от дантели! Няма нужда от някакви „дизайнери,” с които не преставате да се хвалите сякаш цял живот сте се обличали в Шанел на Шанз Елизе! Всички ви знаем работническо-селския произход! Така че няма нужда да се напъвате да сте това, коеото няма начин как да бъдете. Това е все едно да искаме от едно банално комунистическо ченге да стане истински христианин или демократ. Ами няма как да стане!
Та мисълта ми е: престанете да правите тъпи модни експеримени! Смешни сте бе! За да не ви се подиграват постоянно, изберете една печеливша консервативна линия а именно: носете елегантни консервативни костюми – сако с пола или сако с панталон, както го правят повечето дами по света на високи позиции. Не се правете на Мелания Тръмп! Моля ви, сакън! Не е трудно и е сигурно, че няма да ви смажат от подигравки . Просто се примирете с факта, че модните ви експерименти са толква жалки, колкото коленичането на Йотова в скута на чучелото- ченге. Разберете го това най-после и се смилете над нас, клетниците, които ви гледаме сеира и се червим за вас!"
Коментар