IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Сумарните инвестиции на "Газпром",
    прахосани в строителството на нови газопроводи 2016 - 2019 г.
    ("Сила Сибири", "Турски поток" и "Северен поток 2")
    = 32 милиарда долара

Пита се в задачката:
    • кога ще се възвърне тази инвестиция и
    • някой печели ли от това
    барби, стига глупости бе, не ти ли омръзна, има ли ден в който не пускаш нещо за руснаците. Ей гледай тука, това коментирай

Българската икономика ще се свие със 7.2 на сто тази година, преди да се възстанови с 6 на сто догодина, според обявените днес икономически прогнози на Европейската комисия.

За целия ЕС се очаква свиване на икономиката със 7.5 на сто тази година и растеж от 6.1 на сто през 2021 година, а за еврозоната - спад от 7.75 на сто през 2020-а, последван от растеж от 6.25 на сто догодина.

и друго

Пандемията от коронавирус представлява голямо сътресение за световната и за европейската икономика, което води до много тежки социално-икономически последици. Въпреки бързите и всеобхватни мерки на политиката както на европейско, така и на национално равнище, тази година в икономиката на ЕС ще се наблюдава рецесия от историческа величина, гласи съобщението на еврокомисията.

Предвижда се икономиката на ЕС да се свие със 7.5% през 2020 г. и да отбележи растеж от около 6% през 2021 г. В сравнение с есенната икономическа прогноза от 2019 г. прогнозите за растеж на ЕС и еврозоната са с около девет процентни пункта по-ниски.

Аман от руснаци и руски възпитаници
    Last edited by v_tin; 07.05.2020, 11:20.

Коментар

• Сумарните инвестиции на "Газпром",
      прахосани в строителството на нови газопроводи 2016 - 2019 г.
      ("Сила Сибири", "Турски поток" и "Северен поток 2")
      = 32 милиарда долара

Пита се в задачката:
      • кога ще се възвърне тази инвестиция и
      • някой печели ли от това

Коментар

• Днес Боко Тиквата се изцепи, че днес само в Европа са умрели от Ковид 30 000 души. (тридесет хиляди човека)!!!

Направих си труда да посмятам. Оказа се че днес са отчетени починали от Ковид 2276 души. Като първенството държи Великобритания, следвана от Италия, Белгия, Франция, Испания,Швеция и Русия.

2276 души, Никакви 30 000. Нашата тиква-премиер е излъгал само 13 пъти. Не е двойно, не е тройно, ами тринадесет ПЪТИ.
        И никоя мисирка няма да го запита ЗАЩО ЛЪЖЕ????
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Индия поръча оръжие и военна техника от Русия за $14,5 млрд., заяви ръководителят на Федералната служба по военнотехническо сътрудничество (ФСВТС) Дмитрий Шугаев.

"Миналата година и тази отбелязахме появата на огромно портфолио от поръчки на стойност $14,5 милиарда. Това е много значима цифра и наистина е пробив", каза Шугаев за РИА "Новости".

Той добави, че Русия и Индия са решили всички въпроси с плащанията в рамките на военнотехническото сътрудничество, предаде "Взгляд".

"Този ​​проблем престана да бъде важен във военнотехническото ни сътрудничество", заяви ръководителят на ФСВТС.

Той каза още, че локализацията на производството на руски вертолети Ка-226 в Индия може да достигне около 80%.

"Два основни проекта са на дневен ред днес. Това е локализацията на производството на хеликоптери Ка-226 и стартиране на производството на автомати "Калашников" от стотна серия. И двата проекта са под внимателното наблюдение на ръководството на страната ни и най-важното е, че като цяло са много полезни", каза Шугаев.

"Говорим за локализация на производството на много високо ниво. По-конкретно, с хеликоптери можем да постигнем локализация в Индия от около 80%, а с автомати "Калашников" ще се приближим до 100%", добави ръководителят на ФСВТС.

По-рано от ФСВТС заявиха, че санкциите няма да попречат на участието на Русия в индийските оръжейни търгове. През юни стана ясно и кога ще започнат доставките на системи С-400 за Индия.

Припомняме, на 28 август ФСВТС съобщи, че Русия е получила аванс от Индия по договор за доставка на системи С-400.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Лошо , кризата от 2008 може да ни се види песен !

Търговският дефицит на САЩ е отбелязал най-големия си ръст от над една година през март, тъй като рекордният спад на износа е неутрализирал свиването на вноса, предава Ройтерс.

Министерството на търговията съобщи, че търговският дефицит е скочил с 11,6%, най-големият ръст от декември 2018 г., и възлиза на 44,4 млрд. долара. Данните за февруари бяха ревизирани към понижение до 39,8 млрд. долара спрямо обявените по-рано 39,9 млрд. долара

Анкетирани от Ройтерс икономисти прогнозираха, че търговският дефицит ще се увеличи до 44 млрд. долара през март.

Глобалната блокада за спиране разпространението на COVID-19 потисна търсенето на стоки и услуги, като доведе до свиване на икономиките. В САЩ брутният вътрешен продукт намаля с 4,8% на годишна основа през първото тримесечие, най-големият му спад от четвъртото тримесечие на 2008 г. насам.

Коментар

• Boyan Chukov
              23 часа ·

Двама граждани на САЩ са заловени при неудачния опит за преврат във Венецуела. Това са Айран Бери /41 г./ и Люк Денман /34 г./. Двамата са сътрудници на охранителната фирма Silvercorp базирана във Флорида.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Инджев: Не спя до обяд, но се радвам да съм тулуп в очите на фатмака Борисов

https://frognews.bg/obshtestvo/narod...h4CyENdlDsDqPs

Мoя милocт, мaкaр дa нe cпи дo oбяд, нo cи пoзвoлявa дa нe ce cъглacявa c Бoриcoв, ce върнa в cпoмeнитe cи в кaчecтвoтo cи нa бивш тулуп. Тaкa нaричaхa в кaзaрмaтa нoвoбрaнцитe oт мeждиннoтo пoпълнeниe прeз прoлeттa. Пoнeжe бях тръгнaл гoдинa пo-рaнo нa училищe, нe мe взeхa вoйник зaeднo cъc cъучeницитe ми cлeд крaя нa гимнaзиятa. Oщacтливихa мe c призoвкa чaк пoлoвин гoдинa пo-къcнo и мaкaр вce oщe дa нe бях нaвършил 18 гoдини в крaя нa мaрт 1973 гoдини ce oкaзaх тулуп в cливeнcкия гaрнизoн.
                Агента Ивайло е гнусно същество помияр.Дори Боката е класи над него и толуп е най меката обида за такива наглеци.

Коментар

• Инджев: Не спя до обяд, но се радвам да съм тулуп в очите на фатмака Борисов

https://frognews.bg/obshtestvo/narod...h4CyENdlDsDqPs

Мoя милocт, мaкaр дa нe cпи дo oбяд, нo cи пoзвoлявa дa нe ce cъглacявa c Бoриcoв, ce върнa в cпoмeнитe cи в кaчecтвoтo cи нa бивш тулуп. Тaкa нaричaхa в кaзaрмaтa нoвoбрaнцитe oт мeждиннoтo пoпълнeниe прeз прoлeттa. Пoнeжe бях тръгнaл гoдинa пo-рaнo нa училищe, нe мe взeхa вoйник зaeднo cъc cъучeницитe ми cлeд крaя нa гимнaзиятa. Oщacтливихa мe c призoвкa чaк пoлoвин гoдинa пo-къcнo и мaкaр вce oщe дa нe бях нaвършил 18 гoдини в крaя нa мaрт 1973 гoдини ce oкaзaх тулуп в cливeнcкия гaрнизoн.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                    Каква е тая новата схема със ваучерите за Мутроморието.
                    Едни хартийки ще се печатат, другите ще ги осребряват, третите ще ги продават на 50%,
                    кой ще следи колко са отпечатани, колко са осребрени, хаос както санирането ми се струва.

Вместо да се дадат ваучери 200 лв за храна и 50 лв за лекарства на човек,
                    да се намали ДДС-то на храните и лекарствата до 8%, докато приключат и Санитарните Мерки.

Тия с бизнесите по морето, ако се сетят да открият Америка и си пуснат услугите с цени на 40-50%,
                    може да спасят нещо от тримесечния сезон.
                    Иначе, я отидат едни 10% от хората до морето, я - не.

Естествено, шофьорчето на Маджо ще сложи 14 дневна карантина за ходене и връщане до Гърция,
                    да ни принудят да седим тука лятото.

Къмпинг Къпиновски манастир край Търново.
                    Река, басейн, палатки, каравани, горски къши, механа
                    Паркинг - безплатен.
                    Схемата е кандидатстват нашите хора за тези ваучери и само при тях можеш да ходиш.
                    Малките и другите да го духат. Справка - къщи за тъщи. Държавна помощ за мутренския им бизнес, ама да мине пред Европа.
                    Това до търново е много яко. Само 1 път съм ходил, имам да наваксвам
                    Last edited by bota156; 05.05.2020, 21:47.
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Каква е тая новата схема със ваучерите за Мутроморието.
                      Едни хартийки ще се печатат, другите ще ги осребряват, третите ще ги продават на 50%,
                      кой ще следи колко са отпечатани, колко са осребрени, хаос както санирането ми се струва.

Вместо да се дадат ваучери 200 лв за храна и 50 лв за лекарства на човек,
                      да се намали ДДС-то на храните и лекарствата до 8%, докато приключат и Санитарните Мерки.

Тия с бизнесите по морето, ако се сетят да открият Америка и си пуснат услугите с цени на 40-50%,
                      може да спасят нещо от тримесечния сезон.
                      Иначе, я отидат едни 10% от хората до морето, я - не.

Естествено, шофьорчето на Маджо ще сложи 14 дневна карантина за ходене и връщане до Гърция,
                      да ни принудят да седим тука лятото.

Къмпинг Къпиновски манастир край Търново.
                      Река, басейн, палатки, каравани, горски къши, механа
                      Паркинг - безплатен.
                      Last edited by hazard; 05.05.2020, 21:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                        БСП ( и Радев) подкрепиха Извънредното Положение от 13.03.
                        После реваха, че било в ущурб на БГ народ..

Сега пак ли ще подкрепят Извънредните Санитарни Мерки и
                        от утре пак ще чуваме популистки лозунги ?
                        Много вероятно. Мисля, че Радев не можа да си подбере кабинет, който да не го допусне да влезе в тясното русло - вероятно това е част от сделката. За червените... те не знаят какво правят, а и не се учат от грешките си. Разчитат на чуждите грешки, но самите те не дават достатъчно сериозни сигнали за стабилност и напредък.
                        И това ще мине ...

Коментар

• БСП ( и Радев) подкрепиха Извънредното Положение от 13.03.
                          После реваха, че било в ущурб на БГ народ..

Сега пак ли ще подкрепят Извънредните Санитарни Мерки и
                          от утре пак ще чуваме популистки лозунги ?

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Да някои си имат име като Измамник например.Тоя е политик колкото ти си изобретател...Само да не сбиете за Името...
                            Твоето? Ама молим ти се!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

На Томова не може да се вярва. Само като и гледам писанията какви ги ръси....

Ама и на онази партия, к'ва беше на Коцето, същите лъжци като другите. За едните избори миналата година си проверих данните в сайта на ЦИК, дали съм вписан в някаква подписка. И ...хоп! Бил съм участвал в подписка на "Възраждане", а аз не съм. Чудех се дали да ги дам под съд, ама ме домързя. Само пуснах писмо до ЦИК. Явно никой не чете и там тези сигнали.
                              Че аз колкото пъти проверя там все излизам в някакви подписки на формации около Вълка Лупи / Сашо Томов / без да съм се подписвал .......мислех да се занимавам , пък после си викам нямам време за глупости......

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                Много си далеч от истината и безкрайно много встрани. Тези ти писания клонят към абсолютната глупост
                                "Невежеството е блаженство. Носи ти спокойствие, безметежно е. Не те тормози с въпроси. Не подозираш колко много не знаеш, затова си въобразяваш, че знаеш всичко. Невежеството те уголемява в собствените ти очи, дава ти самочувствие да се произнасяш по въпроси – невежествено, но ти не подозираш, че е невежествено. Колкото по-малко подозираш, толкова по-силно се произнасяш. Винаги ще се намерят толкова невежи като теб да те аплодират. А за останалите винаги можеш да кажеш, че са просто завистници, глупаци, подкупни. Невежият е винаги прав в собствените си очи. Заспива спокойно, защото не се тормози с въпроси, които го държат буден. Спокоен е като плитка вода, няма дълбочини, които да я завихрят в неспокойни вълни или вирове, в които едно мнение може да се удави, за да изплува друго – по-вярно, по-зряло, по-изстрадано. Невежеството е непроменливо, стабилно, затова и често агресивно и побеждаващо."

Коментар

Working...
                                X