IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (5)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    В пазарната икономика е нормално клиента да търси диверсификация на доставките , същото се отнася и за продавача - да търси диверсификация на клиентите. И двете страни явно работят по въпроса , Европа се мъчи да диверсифицира чрез терминали за втечнен газ, Русия се мъчи да диверсифицира в Азия. Аз лично проблем не виждам в това, но явно спамара с тая информация вижда вижда грандиозна победа на някои си в това ............
    Втечнения газ е само част от решението и в момента цената му е по-висока от тази на Газпром, но ще падне като рестартират реакторите в Япония. Решението са Иран и Северна Африка, а и рано или късно тиквите в Европа ще узреят, че най-евтиния заместител на газта си е електричеството и ще се откажат от глупостите за отказване от ядрената енегетика. Но само времето ще покаже, а следващите 10 г. ще са интересни за пазарите на енергоносители.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
      Проблема е че се опитва да се добута до балансиран бюджет като се изключи девалвация и вносната инфлация, както и загубата на пок. способност, като бутнем и стагнацията става страшно! За това не виждам какво толкова обръщаме внимание на бюджета!
      Нема се плашиш, ти и другарката Набиуллина сте учили от един и същи учебник. Как ще изглеждат тези скачени съдове, които си изброил, въздействието на имплицитни и експлицитни фактори, нали говорим за 3,6 месечен период...направи прогноза, ако искаш...

Обвиненията от ак. Глазев, проф. Катасонов са, че РЦБ е филиал на ФЕД и предстоят законови промени, ще гледаме с интерес

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Да си дойдем на думата... Ти на мен глад и бой обещаваше още като ми обясняваше как трябва да се качат цените на тока и че хоро ще играем, преди 5-6 години, ама не би.

Енергетиката ви фалира, пък ние още сме живи и дишаме и цял кабинет падна заради така обичаните от вас високи цени на тока! И да съм загубил някой лев, заради шибаните ви така обичани високи цени, любимата ви енергетика в момента е като Титаник и със загуба от милиарди. Сега гледам и великата ви НЕК как се гърчи, до месеци ще даде фира и тя... Щото то само с качване на цените на тока и крадене (което ти отричаше само до преди 2-3 г.), не става... А на борсите в Берлин и Франкфурт ще я изядат с парцалките и повече заеми, нанай...

И виж не ме вълнуват разни педали къде ходили се чукат, обаче е малко смешно, хора влюбени в мъж - Путин, да обясняват за западняците. Уважвам те като професионалист в работата която вършиш, но и ти като повечето български тарикати смяташ всички останали за глупаци. Само това имам предвид! Лицемерието е хубаво нещо, но като не се прекалява, не всички ви вярваме на лъжи и глупости!

Колкото до Русия казах не веднъж, че и там нещата са кой колко губи, а не кой колко печели. Русия губи в момента и това се вижда по рублата, ама вторачени в задника на другаря ви Путин дори това не виждате.

Впрочем, сигурно съм виждал повече руснаци от теб и съм чел и повече руски книги, защото за вас русофилството се изчерпва да целунете гъза на Путин, но жив руснак едва сте си поканили и веднъж в къщите, пък за рускини да не говорим... Ама то как като сте се влюбили в едно плешиво ченге. Не правя разлика между вас и любителите на Бойко... Това е... Все по мъже си падате... Едни по Путин, други по Бойко... Аз пък харесвам рускините и нашенките. В това е разликата. А кой го плющяли в Истанбул или Москва, най-малко ме вълнува.

ПС: Впрочем ако не бе вторачен и ти в Путин, щеше да видиш, че никъде и една дума не съм казал против руснаците, напротив! Обаче аз не бъркам руснаците и Русия с един прост милицонерски гъз като вас. За вас Русия се изчерпва с Путин.
        На теб другия ти ник е марандитко явно.Може ли да дадеш доказателства как съм ти обяснявал че цените на тока трябва да се вдигнат?Или си поредния лъжец.И къде съм защитавал крадците?Ти явно си марандитко обичаш да послъгваш.Дали е фалирала енергетиката ще питаш политиците не енергетиците.Щото политиците взимат решения кой да управлява и какви да са цените.Нещо много яко си се объркал.Нито съм тарикат нито смятам останалите за глупаци и тук си се объркал.И от мен да знаеш аз в мъже не се влюбвам.Това е за симпатизантите на пиндонстан и запада.Не ми е известно и Путин да си пада по мъже за разлика от западняците.Много ми е чудно как някой си световнонеизвестен неудачник си позволява да коментира Путин.Смешно и забавно е как някой цървул от търновските села се репчи.Ама ако чуе че руснаците са в селото му ще напълни гащите въпреки че има кенеф на двора

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Намалението е почти символично все още, но ако се вземе това от 2008 г. се вижда разликата. Немците и вече напират за друга оценка на цените на газта, а войната и икономическите проблеми в Русия, иска или не ще я принудят да приеме. А и не мисля, че вече който и да е в западна Европа би се обвързал с дългосрочно договори. По-скоро ще търсят още повече пътища за диверсификация. Въобще войната и тропането по масата не са добри решения в бизнеса, а вече става дума и за нарушено доверие. Ако сега Газпром направи още едно спиране като това в 2008 г. и това в 2009 или 2010 (не помня точно) през Беларус, то нещата ще се влошат много по рязко от сегашните слаби все още намаления.
          В пазарната икономика е нормално клиента да търси диверсификация на доставките , същото се отнася и за продавача - да търси диверсификация на клиентите.
          И двете страни явно работят по въпроса , Европа се мъчи да диверсифицира чрез терминали за втечнен газ, Русия се мъчи да диверсифицира в Азия. Мисля че и на двете страни алтернативите ще им са по скъпи ....ма кво да се прави, ината си е инат

Аз лично проблем не виждам в това, но явно спамара с тая информация вижда вижда грандиозна победа на някои си в това ............
          Last edited by markov; 17.10.2014, 18:58.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Още един готов доброволно да сложи чалмата.На майка ти ще нахлупят фереджето.А на тебе може и фес да ти се проветрява мозъка
            муахаахахахахахах

Железен си Пешо... нямаш грешка.
            Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              ...
              Намалението е почти символично все още, но ако се вземе това от 2008 г. се вижда разликата. Немците и вече напират за друга оценка на цените на газта, а войната и икономическите проблеми в Русия, иска или не ще я принудят да приеме. А и не мисля, че вече който и да е в западна Европа би се обвързал с дългосрочно договори. По-скоро ще търсят още повече пътища за диверсификация. Въобще войната и тропането по масата не са добри решения в бизнеса, а вече става дума и за нарушено доверие. Ако сега Газпром направи още едно спиране като това в 2008 г. и това в 2009 или 2010 (не помня точно) през Беларус, то нещата ще се влошат много по рязко от сегашните слаби все още намаления.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                Много квалификация и пристрастия, малко информация... Гледам че се интересеваш от ЦБ.

Ако искаш провери, на мен не ми се занимава, как стоят нещата в СА, имат балансиран бюджет при около 95дол. Предполагам че техния бюджет е в риали, как е изменен валутния курс от началото на годината, парична политика, инфлация в СА.

Пак казвам нещата не са еднозначни, говорим за петрорубла, петроюан, петроевро... говорим за митнически съюз, който ще предизвика търсене на рублата... говорим за дедоларизация, говорим за резервна валута юан
                Аз го казах, виждам разбираш какво пиша!
                Проблема е че се опитва да се добута до балансиран бюджет като се изключи девалвация и вносната инфлация, както и загубата на пок. способност, като бутнем и стагнацията става страшно! За това не виждам какво толкова обръщаме внимание на бюджета! Ти като руснак ми кажи такива в тези условия нормалният руснак ще се радва ли и/или няма ли да почне да пита и да отправя изисквания към този по-горе!
                Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
                  Ето и линк за данните с добива на природен газ в Русия на 16.10.2014г. и на 15.10.2014г. На 16 октомври 2014г. добивът на природен газ в Русия е бил 1,7041 млрд. куб.м, а на 16 октомври 2013г. е бил 1,9755 млрд.куб.м .На всички е ясно, че 1,7041 е по-малко от 1,9755 и то с около 13,738 %, както писах по-долу. http://www.quote.rbc.ru/news/fond/20.../34235758.html
                  И в тоя линк ако може да му се вярва , тавана на добива е бил 2011 , след което има малко намаляване ............. като гледам тенденцията няма връзка с Украйна както искаш да го изкараш :

- 2014г. - 1,704,1 млрд куб. м;

- 2013г. - 1,835 млрд куб. м;

- 2012г. - 1,790 млрд куб. м;

- 2011г. - 1,840 млрд куб. м;

- 2010г. - 1,780 млрд куб. м.
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

На 16 октомври 2014г. добивът на природен газ в Русия е намалял спрямо 16 октомври 2013г. с около 13,738 %. Смятате ли, че събитията в Украйна ще окажат влияние и върху приходите на бюджета в Русия (заради намаления добив на природен газ в Русия) или не смятате така?
                    Данните за добива на природен газ в Русия за предходния ден понякога може да видите на тоя сайт. http://www.cdu.ru Данните за добива на природен газ в Русия за същия ден и месец от предходната година може да си ги потърсите в нета и ще видите, че всичко е точно така както съм писал.
                    Last edited by the money-maker; 17.10.2014, 18:46.

Коментар

..Дано и руснаците се махнат та да завиете на Путин на самолетоносача.Вас само гладът ще ви оправи
                      Да си дойдем на думата... Ти на мен глад и бой обещаваше още като ми обясняваше как трябва да се качат цените на тока и че хоро ще играем, преди 5-6 години, ама не би.

Енергетиката ви фалира, пък ние още сме живи и дишаме и цял кабинет падна заради така обичаните от вас високи цени на тока! И да съм загубил някой лев, заради шибаните ви така обичани високи цени, любимата ви енергетика в момента е като Титаник и със загуба от милиарди. Сега гледам и великата ви НЕК как се гърчи, до месеци ще даде фира и тя... Щото то само с качване на цените на тока и крадене (което ти отричаше само до преди 2-3 г.), не става... А на борсите в Берлин и Франкфурт ще я изядат с парцалките и повече заеми, нанай...

И виж не ме вълнуват разни педали къде ходили се чукат, обаче е малко смешно, хора влюбени в мъж - Путин, да обясняват за западняците. Уважвам те като професионалист в работата която вършиш, но и ти като повечето български тарикати смяташ всички останали за глупаци. Само това имам предвид! Лицемерието е хубаво нещо, но като не се прекалява, не всички ви вярваме на лъжи и глупости!

Колкото до Русия казах не веднъж, че и там нещата са кой колко губи, а не кой колко печели. Русия губи в момента и това се вижда по рублата, ама вторачени в задника на другаря ви Путин дори това не виждате.

Сигурно съм виждал и повече руснаци от теб и съм чел повече руски книги, защото за вас русофилството се изчерпва да целунете гъза на Путин, но жив руснак едва сте си поканили и веднъж в къщите, пък за рускини да не говорим... Не правя разлика между вас и любителите на Бойко! Все по мъже си падате... Едни по Путин, други по Бойко... Аз пък харесвам рускините и нашенките.

ПС: Ако не бе вторачен и ти в Путин, щеше да видиш, че никъде и една дума не съм казал против руснаците, напротив! Обаче аз не бъркам руснаците и Русия с един прост милицонерски гъз като вас. За вас Русия се изчерпва с Путин.
                      Last edited by Jay Gould; 17.10.2014, 18:50.

Коментар

Преди време те предупредих да не намесваш децата ми.Аз имам син и дъщеря за разлика от продажниците педали дето ги плющат едни синеоки и руси красавци в Истанбул че и на всичкото отгоре се хвалят тука как плакали като си тръгнали.Синът ми не е в турски квартал.Възпитал съм го да е истински българин.Та продажниците нямат семейства нямат жени нямат деца имат само един задник на когото слугуват.Хора зависими хора без морал и вяра в Бог.Ти ако си фен на това аз се отвращавам.Такива като тебе плюят руснаците ама разчитат да им купуват боклуците по морето.Ще си продавате апартаментите на французи германци англичани шведи.Много искате ама те не ви искат.Дано и руснаците се махнат та да завиете на Путин на самолетоносача.Вас само гладът ще ви оправи
                        Бате Пешо, поздрав!

Goran Bregović - Kalashnikov
                        https://www.youtube.com/watch?v=yPCPH3px1HI

Коментар

За тези, които не вярват - ето линк с данните за добива на природен газ в Русия на 16.10.2013г. и на 15.10.2013г. На 16 октомври 2013г. добивът е бил 1,9755 милиарда куб.м., което на руски понякога се изписва 1млрд. 975,5 млн. куб.м. http://www.quote.rbc.ru/news/fond/20.../34044739.html
                          Ето и линк за данните с добива на природен газ в Русия на 16.10.2014г. и на 15.10.2014г. На 16 октомври 2014г. добивът на природен газ в Русия е бил 1,7041 млрд. куб.м, а на 16 октомври 2013г. е бил 1,9755 млрд.куб.м .На всички е ясно, че 1,7041 е по-малко от 1,9755 и то с около 13,738 %, както писах по-долу. http://www.quote.rbc.ru/news/fond/20.../34235758.html
                          Last edited by the money-maker; 17.10.2014, 18:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                            В момента в който, почнат да се гонят балансирания на дефицити, чрез нови парични емисии или девалвация на нац. валута настъпва критичната точка! Защо винаги забравяте нормалният човек (в случаят руснак) в тази ситуация! Какво му пука за бюджета, как вижда спад на покупателната си способност!
                            Ако беше толкова лесно дефицити ги финансираме с по-голяма парична маса от местната валута Япония вече щеше да е завоевала Марс!
                            Много квалификация и пристрастия, малко информация... Гледам че се интересеваш от ЦБ.

Ако искаш провери, на мен не ми се занимава, как стоят нещата в СА, имат балансиран бюджет при около 95дол. Предполагам че техния бюджет е в риали, как е изменен валутния курс от началото на годината, парична политика, инфлация в СА.

Пак казвам нещата не са еднозначни, говорим за петрорубла, петроюан, петроевро... говорим за митнически съюз, който ще предизвика търсене на рублата... говорим за дедоларизация, говорим за резервна валута юан

Коментар

На 16 октомври 2014г. добивът на природен газ в Русия е намалял спрямо 16 октомври 2013г. с около 13,738 %. Смятате ли, че събитията в Украйна ще окажат влияние и върху приходите на бюджета в Русия (заради намаления добив на природен газ в Русия) или не смятате така?
                              За тези, които не вярват - ето линк с данните за добива на природен газ в Русия на 16.10.2013г. и на 15.10.2013г. На 16 октомври 2013г. добивът е бил 1,9755 милиарда куб.м., което на руски понякога се изписва 1млрд. 975,5 млн. куб.м. http://www.quote.rbc.ru/news/fond/20.../34044739.html
                              Last edited by the money-maker; 17.10.2014, 18:24.

Коментар

• без лични нападки

Май само на мене ми се струва че нивото във форума удари дъното. Или още има да пада.
                                Джей,Маранди, Бати Пешо абе хора,какви са тези лични нападки и обиди??? Защитавайте си мненията без да обиждате на лична основа. Малко по толерантно, не сме на пазар.

Коментар

Working...
                                X