If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Днес откриха обновения Рокски тунел. Съоръжението е супермодерно осветено и вентилирано. Той е с дължина 4 км. на 1600 м. надморска височина и преминава под целия Кавказки хребет. Съединява Южна Осетия с Русия. Продължава интеграцията на новите руски територии. Кучетата си лаят керванът си върви.
Днес откриха обновения Рокски тунел. Съоръжението е супермодерно осветено и вентилирано. Той е с дължина 4 км. на 1600 м. надморска височина и преминава под целия Кавказки хребет. Съединява Южна Осетия с Русия. Продължава интеграцията на новите руски територии. Кучетата си лаят керванът си върви.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Днес зондеркомандата на фашагите е обстрелва чрез миномети центъра на Донецк. Няколко мини са попаднали близо до училище. Една от мините е попаднала на спортна площадка на която са играли деца. Две от децата са убити на място. Други 4 са в тежко състояние в болница.
Добре е да проверят алибито на Пореченков, дали случайно не е "снимал филм" на някой полигон наблизо...
Днес зондеркомандата на фашагите е обстрелва чрез миномети центъра на Донецк. Няколко мини са попаднали близо до училище. Една от мините е попаднала на спортна площадка на която са играли деца. Две от децата са убити на място. Други 4 са в тежко състояние в болница.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
за последната година аржентинското песо се е обезценило с 32% към еврото, руската рубла с 26%.
Пък Графа да си приказва как Русия не била Аржентина. Не е, ама си е съвсем същата работа. Поне що се отнася до пазара. Девалвацията на песото стана края на януари и от тогава песото е по-скоро стабилно, дори леко е поскъпнало. Рублата от друга страна едвам е стъпила на пътя към превръщането си в твърда тоалетна хартия.
Как ще стане аржентинския сценарий точно при рублата?
Загубили сте всякакво равновесие около темата "Русия"...
Упсс.. Темата бе Украйна.
Аржентина - фиксиран курс и валутен борд. Публичен дълг над 100%, общ дълг(пбличен +частен) - 300%, близо три години спад в цените на основните експортни продукти на Аржентина, съчетано с високи лихвени равнища на международните финансови пазари.
Русия - няма фиксиран курс на рублата, публичният дълг е нисък, спадът в цените на петрола е от два месеца, нивата на лихвите за финансиране на международните пазари са на историческо дъно...
Нерде Аржентина, нерде Русия...
Бе пробвайте да стоите на два крака, пазете равновесие поне заради благоприличието, въпреки желанията си...
+1
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
хахаха - среброто падна ли под 18 долара падна. Златото пада ли - пада. рублата пада ли - пада. Тей като гледам имам доста добра успеваемост. Като съм отигравал всяко едно от тези движения.
И ти ги отиграваш, може би, ама все в грешната посока
Ама ти си лъжец и лаладжия бе човече. Доказал си го N на брой пъти. Раздава прогнози за всичко ама като го питаш дали залага 5 лева за прогнозата си се крие като мишка.
хахаха - среброто падна ли под 18 долара падна. Златото пада ли - пада. рублата пада ли - пада. Тей като гледам имам доста добра успеваемост. Като съм отигравал всяко едно от тези движения.
И ти ги отиграваш, може би, ама все в грешната посока
Давай де, изрови ги - и ще видиш че през зимата на тази година казвах че пазарните лихви ще се вдигнат тази година, не си спомням дали бе февруари или края на януари.
Ама ти си лъжец и лаладжия бе човече. Доказал си го N на брой пъти. Раздава прогнози за всичко ама като го питаш дали залага 5 лева за прогнозата си се крие като мишка.
Ок, дай прогнози за плавно обезценяване....Колко е плавното ....???
На тримесечие по 10, 30 или 50 % ?
Мен лично най-ме устройва по 3-4% на месец. Но ме съмнява че ще е по-бързо. Тя само днес се обезцени с 2%, така че по 5-10% на месец ми изглежда оптимистично за рублата. Това обаче няма как да се случи. Когато се натрупва напрежение във валута обезценката се разпространява като епидемия от заразни болести. Експоненциално. Резервите на руската централна банка ще отидат в олигарси, които имат да плащат външен дълг. Следващите 2-3 години от резервите и няма да останат почти нищо. И без интервенции - всичко ще бъде ограбено. Самите руснаци ще почнат яко да се панират от спада на рублата - ако вече не са е време да започнат. Така че почне да се формира постепенна доларизация на спестяванията. А самите олигарси пък ще продължат да изкарват каквото могат в чужбина.
реално следващите месеци, пък и години, всеки ще бяга от рублата. Ще го отнесат пенсионерите и обикновените работници, чиито доходи ще се сринат в реално изражение.
Коментар